Grote verschillen van mening tussen journalisten en burgers

Screenshot_17

Een enquête van het opinieonderzoeksbureau IMAS onder Oostenrijkers heeft grote verschillen in de waarneming van burgers en journalisten aan het licht gebracht. Vooral wat betreft de onderwerpen EU en immigratie liggen de opvattingen mijlenver uit elkaar.

Terwijl 67% van de Oostenrijkers wil dat hun tradities behouden blijven, wordt dit slechts door 5% tot 7% van de journalisten gezegd. Anderzijds spreekt 86% van de journalisten zich uit voor een actievere rol van de EU. Van de ondervraagde burgers wilde dit echter slechts 46%.
Grote verschillen bestaan er ook bij de immigratiepolitiek. 33% van de Oostenrijkers sprak zich uit voor een beperking van de komst van buitenlanders. Van de journalisten deelde slechts 3% deze mening. De beide groepen waren het eens wat betreft hun beoordeling van “multiculti”. Slechts 24% van de burgers en 23% van de journalisten was voorstander van een sterkere realisering van de “multiculturele samenleving”.

Bron:
http://jungefreiheit.de

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Martin Bosma)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Linkse Kerk, mainstream-media, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

13 reacties op Grote verschillen van mening tussen journalisten en burgers

 1. Rick zegt:

  OFF TOPIC…Maar die gasten zijn zó Mega Kenettergek:

  Saudi Arabië heeft een aantal nieuwe wetten ingevoerd waarmee ‘atheïsten’ – in de islamitische wereld alle niet-moslims- automatisch als terroristen worden beschouwd. Hetzelfde geldt voor alle vormen van politieke tegenstand, inclusief deelnemers aan demonstraties.

  De nieuwe wetten werden opgesteld vanwege het groeiende aantal Saudi’s dat terugkeert uit de burgeroorlog in Syrië, en dat de monarchie omver zou willen werpen. Koning Abdullah vaardigde daarom ‘Koninklijk Decreet 44’ uit, waarmee deelname aan ‘vijandelijkheden’ buiten het koninkrijk bestraft kan worden met een gevangenisstraf van 3 tot 20 jaar.

  Ook het aantal groepen dat als terreurorganisatie wordt gekenmerkt, werd uitgebreid. Net als in Egypte werd de Moslim Broederschap in deze lijst opgenomen.

  Twijfel aan islam = terreurdaad

  In artikel 1 van de nieuwe regels wordt terrorisme omschreven als ‘het aanhangen van de atheïstische gedachte in iedere vorm, of het betwijfelen van de fundamenten van de islamitische religie waar het land op is gebaseerd.’ Buiten de islam zijn in Saudi Arabië alle andere religies verboden.

  Joe Stork, vicedirecteur van Human Rights Watch afdeling Midden Oosten en Noord Afrika, wees erop dat de Saudische autoriteiten nog nooit kritiek op hun beleid hebben geaccepteerd, maar dat de nieuwe wetten nu bijna iedere vorm van kritiek of onafhankelijk denken als een terreurdaad bestempen.

  Human Rights Watch probeert meestal tevergeefs om gevangen zittende Saudiërs vrij te krijgen. Twee mannen verloren onlangs hun beroepzaak, en zullen respectievelijk 3 maanden en 5 jaar de cel in moeten vanwege hun kritiek op de Saudische autoriteiten.

  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/saudi-arabia-declares-all-atheists-are-terrorists-in-new-law-to-crack-down-on-political-dissidents-9228389.html

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Rick: 16.24. uur. Buiten de Islam zijn alle andere godsdiensten -religies- verboden! Zo, laat de PvdA,CDA,D66,VVD,GL maar weten, want volgens deze politieke partijen, is de islam hetzelfde als bv. de RK of het Protestantisme, Rick. En weer een BEWIJS, dat het bij MOSLIMS altijd EENRICHTINGVERKEER is. Hier met hun grote waffel EISEN dat ze HAATHUTTEN /MOSKETEN moeten kunnen neerzetten, maar in Saoudi-Arabië, en de rest van de HAATBAARDLANDEN zijn CHRISTENEN hun leven niet zeker, gezwegen dat ze er een kerk mogen bouwen. Blijf maar wegkijken, laffe politici in Den Haag. Buiten de PVV hoor je haast geen enkele partij hierover, oke, buiten de SGP,CU dan!

   Like

   • Rick zegt:

    Ja Tom…Het is huilen met de pet op.
    Omdat het blok van de door jou aangehaalde partijen zó groot is; vrees ik dat er nooit iets gaat veranderen. Althans niet goedschiks. Voornoemde partijen wroeten elkander tot aan de oksels in de endeldarm….als ze maar op het pluche kunnen blijven zitten.
    Op zích zijn SGP en CU nét zo gek als die islam. Hebben trouwens een ruggengraat van opportunistisch rubber.
    Sluit maar weer af met de vréselijk afgezaagde dooddoener:
    “Ieder volk krijgt de leiders die het verdient”

    Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Mogen ze hier van mij ook invoeren voor wat betreft de islam!Gewoon verbieden;hoort hier niet!Valt ook onder terrorisme!

  Like

 3. s breget zegt:

  Hier is het al niet anders ,maar intellect kan men ook niet meer verwachten van journalisten die schrijven geen waarheden meer die zien ze n.m niet meer .het zijn net blindgangers die gaan met iedereen af

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Niet alleen in Oostenrijk zijn de meningen van het Volk en Journalisten verschillend , maar ook hier bij ons liggen de feiten ver uit elkaar.

  Like

 5. peterselie1 zegt:

  “Grote verschillen van mening tussen journalisten en burgers” Niets nieuws onder de zon, en niet alléén in Oostenrijk zijn de verschillen in waarneming groot. Wat de quasi intellectuele journaille waarneemt en in de media wil presenteren moet eerst nog door de hoofdredactie en vaak in gewijzigde vorm en met de goedkeuring van een AIVD-mol in hapklare brokken opgediend worden. Het zijn grotendeels afleidingsmanoeuvres om de eigen binnenlandse ellende te maskeren, kan men bijvoorbeeld de NOS objectiviteit toe dichten? dacht het niet, vooral wanneer het nieuws uit het Midden-Oosten betreft, belichten zij vaak eenzijdig en vooral de zielige islamitische kant, vaak zonder wederhoor.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @ Peterselie 1; 17.55. uur. Klopt wat je zegt Peter! En de NOS is gewoon een NOORD-KOREAANSE AGITPROP ZENDER! En de rest is ook niet veel beter.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Toen ik de titel van het onderwerp het eerste onder ogen kreeg, dacht ik één moment, dat het over Nederland ging. Bleek Oostenrijk te zijn, maar dat is hier dan ook toch zeker niet anders! Journalistieke waarneming en waarneming van de man in de straat? De kloof is hemelsbreed! (Behalve in Goedmenselijke kring, maar die nemen dan dan ook niet wààr: Die nemen óver, wat ze van elkaar en uit de politiek-correcte pers vernemen. Totaal geen oog voor de praktijk.
  Anders zouden ze ook niet zo verdwaasd zijn om deel te nemen aan de totaal geschifte Wilders-aangiftewaanzin en daarmee het echte politiewerk te belemmeren.

  Like

 8. Azraël zegt:

  ‘Burgers en politiek’ is ook zoiets.
  Het gaat allemaal zo langs elkaar heen dat je je af moet vragen (?) of we nog wel in een democratie leven.
  68% van de bevolking zou uit of een andere vorm willen van de EU/Europese samenwerking.
  Volgens de regerende partijen snapt de burger het/de EU niet helemaal.
  Die Rutger C. ging er goed op door (“U staat hier niet om de burger de les te leren maar om ze te vertegenwoordigen.”) maar het wil er bij die kliek niet in.
  Zodra de stemmen binnen zijn wordt er beleid gemaakt en krijgt de burger de vinger.

  Ik voorspel; Dit gaat niet nog jaren goed zo.

  Like

 9. Charles Martel zegt:

  Ook bij oms zijn de meeste journalisten gewoon huurlingen, net zoals in Duitsland einde dertiger jaren. Van journalistieke eerlijkheid is er geen sprake meer. Het einde van de beschaving!

  Like

 10. wouteenhoorn zegt:

  Ach journalisten of schrijvers van wat anderen zeggen, dus wat de linkse kerk zegt, en de inhoud is al voordat de titel tot je doorgedrongen is bekend. Na-apers zijn de meesten. Over feiten zwijgen ze. En het ergste is dat ze verafgood worden na een paar jaartjes journalistenschool.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s