Syrisch oppositielid spreekt zich uit voor vrede met Israël

(Door: Elad Benari)

Een lid van de Syrische oppositie, Dr. Kamal Al-Labwani, zei onlangs: “Het is in ons aller belang deel te nemen aan een vredesproces met Israël.” Deze opmerkingen werden gemaakt in een interview, uitgezonden op 19 maart 2014 door de Syrische Oriënt Nieuws tv-zender. Het interview werd vertaald door het Midden Oosten Media Research Institute (MEMRI). Hij merkte in dit interview tevens op in zijn streven naar vrede dat Israël terechte angsten heeft voor haar veiligheid.

“Wij realiseren ons dat en we moeten Israël zich veilig laten voelen in de soennitische omgeving die haar omringt. Alles bij elkaar genomen is het natuurlijk soennitisch Arabisch land dat Israël genomen heeft – maar als we Israël het gevoel kunnen geven dat het welkom is, kan Israël op haar beurt afstand doen van haar vijandige mentaliteit die de oorzaak is voor vernietiging.”  Toen de interviewster Al-Labwani vertelde dat Israël expansionistische doelen nastreeft, antwoordde hij: “Dat is niet waar. Het volk van Israël ontvluchtte de vervolging van de door de nazi’s aangerichte Holocaust en wat het wil is leven in vrede.”

Deze uitspraken zijn niet de eerste die de Syrische oppositieleden hebben gedaan richting Israël. In februari 2014 bedankte de Syrische oppositie premier Benjamin Netanyahu voor een bezoek aan een IDF-veldhospitaal waar gewonde Syriërs van alle partijen worden behandeld. Leiders van de oppositie, die spraken op Kol Yisrael radio, vertelden dat de openlijke steun van Netanyahu’s regering aan gewonde Syriërs een belangrijke boodschap is aan het Syrische volk , vooral na de mislukking van de recente gesprekken in Genève tussen de oppositie en het regime in Damascus. Een van de leiders van de Syrische oppositie zei al in 2012 dat als het Assad-regime valt het Syrische volk regionale vrede zal zoeken en in het bijzonder ook met Israël . In september 2013 sprak een van de rebellenleiders in het noorden van Syrië zijn waardering uit voor de menselijke en waardevolle verklaring  van de minister van Huisvesting Uri Ariel ten aanzien van de chemische aanval in de buurt van Damascus in augustus 2013. Ariel had gezegd dat dit lijden precies was als het lijden van de Joden tijdens de Holocaust en dat Israël in gevolge hiervan niet kon zwijgen over wat er gaande was in Syrië. “Sta mij toe een boodschap van dank en waardering te sturen naar de minister van Huisvesting Uri Ariel voor zijn humane en waardevolle verklaringen en voor zijn prachtige uitdrukking van emotie in de richting van de gedode kinderen in Syrië en in de richting van de vrouwen die op dit moment gedood worden in Syrië”, vertelde de Syrische rebellenleider op Channel One News.

Israël heeft duidelijk gemaakt dat het geen deel uitmaakt van de burgeroorlog in Syrië en  geen partij kiest  in de gevechten , dit terwijl de Syrische president Bashar Al-Assad altijd beweerd heeft dat Israël de rebellen helpt bij de gevechten teneinde zijn regime omver te werpen. Op een gegeven moment was het zelfs  zo gek dat een andere commandant in de Syrische oppositie precies het tegenovergestelde beweerde; Israël zou samenspannen met Iran en Hezbollah om Assad aan de macht te houden .

Bron:
Arutz Sheva

Vertaald uit het Engels door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Israël, Syrië. Bookmark de permalink .

5 reacties op Syrisch oppositielid spreekt zich uit voor vrede met Israël

 1. Marc Bouwman zegt:

  Dit is precies het scenario dat ik enkele maanden terug al voorspelde: soennieten en shiieten haten elkaar zo sterk dat ze nu vechten om de gunst van Israël!

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Kan je een woord van een moslim wel vertrouwe?

  Like

 3. Jan zegt:

  Egyptische journalist wil dat de regering van Israël eist dat zij (Israël) betaalt voor de schade geleden door de 10 plagen

  Ahmad al-Gamal, an Egyptian columnist for Egyptian daily Al-Yawm Al-Sabi, advocated in the newspaper on March 11 that Egypt sue the State of Israel for damages caused by the 10 Biblical plagues,
  “We want compensation for the gold, silver, copper, precious stones, fabrics, hides and lumber, and for [all] animal meat, hair, hides and wool, and for other materials that I will mention [below], when quoting the language of the Torah. All these are materials that the Jews used in their rituals. These are resources that cannot be found among desert wanderers unless they took them before their departure.”
  http://www.timesofisrael.com/israel-to-pay-up-for-10-plagues/

  Een paar jaar terug een gelijksoortige eis tot herstelbetalingen. Toen wilde de Egyptische regering $500 miljard van Israël o.a. voor gestolen zand:

  Egypt demanding $500 billion from Israel for Sinai damage
  http://iranaware.com/2012/01/08/egypt-demanding-500-billion-from-israel-for-sinai-damage/

  Ik denk dat moslims in krankzinnig gedrag net de socialisten weten te verslaan, maar lees ik bron.nl dan heb ik toch vaak mijn twijfels.

  Like

 4. Jan zegt:

  Nieuws van de oppositie, Al Qaida: afgesneden hoofden gaan in de kookpot

  The two victims are Saudis, killed in the fight betweent the competing al-Qaeda branches in Syria: the Islamic State of Iraq and the Syria (ISIS) and al-Nusra Front.
  http://english.alarabiya.net/en/views/news/middle-east/2014/04/02/Human-heads-in-al-Qaeda-s-cooking-pot-.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s