Vaarwel Zweden – je zult mij niet voor krankzinnigheid te pakken krijgen

Screenshot_30

(Door: Ingrid Carlqvist)

Aanklager Magnus Pettersson in Malmö kan gewoon niet begrijpen hoe de kunstenaar Dan Park denkt. Park is voor de rechter gesleept, omdat hij een ‘folkgrupp’ (een speciaal beschermde groep mensen) heeft gekleineerd, maar hij is niet bereid om daarvan te leren – hij publiceert zijn foto’s opnieuw! De officier van justitie heeft een verklaring: Hij moet wel klinisch krankzinnig zijn.Ik geloofde het eerst niet. Toen ik aanklager Magnus Pettersson gisteren interviewde, zei hij geen woord over zijn voornemen om straatartiest Dan Park aan een psychiatrisch onderzoek te onderwerpen. Maar hier is het bewijs – een verklaring van de lagere rechtbank in Malmö met als gevolg dat de officier van justitie van mening is dat Park aan een psychiatrische ziekte lijdt.

De methode is bekend uit de Sovjet-Unie, waar duizenden dissidenten door middel van valse diagnoses van krankzinnigheid te gronde werden gericht.De KGB gebruikte de procedure succesvol door politieke dissidenten naar psychiatrische ziekenhuizen te sturen. Zoals historicus Anne Applebaum in haar boek ‘Gulag: A History of the Soviet Camps’ schrijft:

 “In de nasleep van de dooi gingen de autoriteiten opnieuw psychiatrische ziekenhuizen gebruiken om dissidenten op te sluiten – een beleid dat veel voordelen voor de KGB had. Bovenal hielp het de dissidenten in diskrediet te brengen, zowel in het Westen als in de Sovjet-Unie en het haalde de aandacht van hen weg. Alsof zij geen serieuze politieke tegenstanders van het regime waren, maar slechts idioten en hoe zouden die zich nu tegen hun ziekenhuisopname kunnen verzetten?
Met veel enthousiasme nam de gevestigde psychiatrische orde deel aan de schijnvertoning. Om het fenomeen dissidentie te verklaren, kwamen ze met de definitie ‘trage schizofrenie’ of ‘langzaam voortschrijdende schizofrenie’. Dit was, wetenschappelijk verklaard, een vorm van schizofrenie waarbij geen stempel op het intellect of uiterlijk gedrag werd achtergelaten, toch kon die bijna alle vormen van gedrag die als asociaal of abnormaal beschouwd werden, veroorzaken”. ´Het meest frequent worden ideeën over een ‘strijd voor waarheid en gerechtigheid’ gevormd door persoonlijkheden met een paranoïde structuur´, schreven twee Sovjet-professoren, beiden van het Serbsky Instituut.”

Screenshot_31

Aanklager Pettersson betreedt geen onontgonnen terrein. Hij volgt in de voetsporen van de Sovjet-communisten. Wie zich verzet tegen het immigratiebeleid van Zweden of in opstand komt tegen de rassenhysterie van het land, moet uiteraard klinisch krankzinnig zijn –  geen andere verklaring is mogelijk, want er is zeer zeker niets mis met het immigratiebeleid en ongetwijfeld is het racisme in Zweden wijdverspreid.

Als je, zoals Dan Park, schrijft dat ‘Gypsy misdaad begaan door zigeuners prima is’ [“Zigenarbrott är Nagot gott “] met de bedoeling te laten zien hoe extreemlinks belang heeft bij  de slachtoffer mentaliteit, dan moet je mentaal ziek zijn. Ieder weldenkend mens zal natuurlijk beseffen dat degenen die uiterst links zijn goede mensen zijn, die alleen maar de arme slachtoffers van het Zweedse racisme willen verdedigen.

Ik kan geen woorden meer vinden die mijn afschuw kunnen weergeven voor het pad dat officier van justitie Pettersson heeft gekozen. Als Dan Park wordt gedwongen om een psychiatrisch onderzoek te ondergaan en de diagnose krankzinnig krijgt, dan zullen velen van ons worden gedwongen uit Zweden te vluchten. Deze risico’s openen de deur naar de totalitaire samenleving, waarvan velen van ons vreesden dat die naderbij kwam, maar waarvan we geloofden dat die zich [pas] in de  toekomst zou aandienen.

Screenshot_32

Laten we nog eens luisteren naar de twee Sovjet-hoogleraren:

“Een typisch kenmerk van overgewaardeerde ideeën is de overtuiging van de patiënt dat hij rechtschapen is en dat hij geobsedeerd opkomt voor zijn vertrapte ‘rechten’ en de opvallende rol die deze gevoelens voor de persoonlijkheid van de patiënt hebben. Ze hebben de neiging om een gerechtelijke procedure te benutten als platform voor het houden van toespraken en het doen van oproepen.”

Het is zo duidelijk als het maar kan zijn. Hoe meer je praat over je rechten, des te gekker je moet zijn. Ik twijfel er geen seconde aan dat in de ogen van sommige aanklagers zelfs ik terecht zal moeten staan wegens het onderdak bieden aan paranoïde ideeën over een “strijd voor waarheid en gerechtigheid” en over “het hervormen van de samenleving”. Dit was de diagnose die onder meer gebruikt werd om de dissidente schrijver en wetenschapper Zhores Medvedev zwart te maken.

Screenshot_33

Ik ben steeds heen en weer geslingerd in mijn gedachten – zal ik in Zweden blijven en tegen de krankzinnigheid vechten of zal ik vluchten om haar vanaf een afstand te observeren? Nu heb ik een beslissing genomen. Vaarwel Zweden – ik ga weg. Men kan niet leven in een land waar dissidenten worden behandeld als psychiatrische patiënten en waar de autoriteiten sociale critici willen opsluiten in psychiatrische inrichtingen.

Dat is het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat ik zal blijven doorgaan de Zweedse waanzin kritisch te onderzoeken – maar wel vanaf de andere kant van de Sont.

 

Bron:
www.d-intl.com
Auteur: Ingrid Carlqvist

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

– h/t en videotip: vederso –

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", Appeasement, Censuur, Cultuurstrijd, Demografie, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, Eurabië, Immigratie, Islam, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Zweden. Bookmark de permalink .

41 reacties op Vaarwel Zweden – je zult mij niet voor krankzinnigheid te pakken krijgen

 1. Rick zegt:

  Ja wéér OFF TOPIC 😉
  Maar Godzalmetruttebollen…De (S)linkse crativiteit schijnt geen grenzen te kennen:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/natte_droom_advocatuur_adolesc.html
  Die hordes gaan nu dus berecht worden conform hun verstandelijke vermogen.
  Gaat er in de praktijk dus op neer komen; dat die inteelt criminelen waarschijnlijk via het jeugdrecht veroordeeld gaan worden.

  Like

  • Rick zegt:

   creativiteit dus

   Like

   • Monalisa zegt:

    her bron u doet het goed, ik plaats ook wel eens stukken en een ander ook dan ik zie ook wel dat dan een ander zijn naam er onder staat, maar het artikel is dan toch geplaatst is, maak je niet druk het leven is al zo kort, gewoon door plaatsen. her bron ga zo door Gr @ Monalisa.

    Like

  • BertG. zegt:

   Hoe achterlijker je je zelf dus gedraagt, hoe meer dat er rekening mee gehouden wordt dus. Mooier hadden ze ’t niet kunnen bedenken voor die inteelt criminelen.
   Er is ook maar 1 doelgroep waarmee je rekening moet houden met een zeer laag IQ om hier onder te vallen. En daar vallen maar zeer weinig NL’ers onder.
   Het begint er toch steeds meer op te lijken dat ze aan de winnende hand zijn.
   Dus weer een vrijbrief er bij voor elk wangedrag. Ze kunnen er niets aan doen dat ze zich zo gedragen en handelen en daar moeten we rekening mee houden.

   Like

   • Rick zegt:

    Beste BertG. Ik ga nú overigens voor 100% mee in uw visie m.b.t. het plaatsen van artikelen. Er lijkt wel degelijk een bepaald voorkeursbeleid te bestaan. Met mijn melding inzake “de natte droom der advocatuur” wordt verder niets gedaan. Twee artikelen verder wordt deze zelfde link echter “aangedragen” door Martien Pennings en het krijgt alle prioriteit en aandacht…inclusief (h/t Martien Pennings). Zum Kotsen zeg maar!!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Uitkijken Rick. Grote bullshit!! Hier vindt geen voorkeursplaatsing plaats! Toen ik vanochtend mijn mailbox opende, had Martien Pennings me om ongeveer 05.30 uur al een mail gestuurd met de link. Die heb ik toen onmiddellijk geplaatst.

    Ophouden te stoken of je hebt een definitieve ban!

    Webmaster

    Like

   • BertG. zegt:

    Het was niet mijn bedoeling om er een wedstrijdje van te maken door te vermelden dat jij iets eerder was hiermee. Had ik dus weer niet moeten doen.
    En er heerst hier zeker geen voorkeursbeleid.

    Like

   • Rick zegt:

    Geachte heer Bron,
    Om te voorkomen dat ik in de toekomst nog eens per ongeluk op Uw blog terecht mocht komen; verzoek ik U vriendelijk doch dringend mij die “Perma-Ban” te geven.
    Met de U toekomende achting,
    Rick

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Waarom zou ik dat doen? Dat is compleet afhankelijk van het gedrag van een reaguurder. Tot het laatste comment van u was daar helemaal niets op aan te merken. Mag ik u ook nog even wijzen op het comment van BertG>!?: “Er heerst hier zeker geen voorkeursbeleid”. Dus ik wacht nog even.

    E.J. Bron

    Like

   • BertG. zegt:

    Rick, en nou vraag ik ’t aan jou. Hetzelfde.
    Denk er nog eens over na. Dit is de enigste site zonder voorkeur ergens voor en voor een mening met een open vizier zonder voorkeur des persoon.
    Ik was even boos geworden (misschien door een slokje wat niet goed viel) maar nou weer even relax. Je moet echt wel rare dingen gaan zeggen wil je hier een ban krijgen.
    Zolang het maar een eerlijke en oprechte mening is. En dat doe je.
    Zo als je zelf al zij, er glippen weleens links tussendoor. En niet omdat JIJ het bent.

    Like

   • Rick zegt:

    OK BertG…Omdat jij het bent 😉
    Zal er een paar nachtjes over slapen. Alhoewel er van die “Perma-Ban” helemaal niets is terechtgekomen. De heer Bron wil hem vooralsnog niet uitdelen 🙂
    Had geen slokje op, maar was op een vreselijke manier met het verkeerde been uit bed gestapt. Wel leuk dat wij over en weer onze “oppeppers” kunnen knippen en plakken 🙂

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    @Rick

    Zie je? Ik heb niet de gewoonte om snel een ban uit te delen. Wat BertG. ook al aangaf, geloof ik. Ik voelde gewoon dat je met je verkeerde been uit bed was gestapt! 😉

    E.J.

    Like

 2. Dit verhaal spreekt me aan. Ik ben 31 jaar geleden, toen was ik 18, ook officieel krankzinnig verklaard door psychiaters en psychologen in een psychiatrische inrichting. De ‘doktoren’ handelden in overleg met mijn familie. Mijn familie liet me een paar jaar later in elkaar meppen door een paar huurlingen (medisch personeel) met een breekijzer en boksbeugel. Ik raakte honderd dagen in coma. Toen verklaarden de medewerkers van de psychiatrische inrichting en mijn familie dat ik een zelfmoordsprong voor een auto had gemaakt. Dat stond zelfs in de lokale krant en in mijn medisch dossier. Dat mensen vermoord worden in psychiatrische inrichtingen door personeel is aan de orde van de dag. De slachtoffers krijgen dan het etiket ‘zelfmoord wegens depressie’ opgeplakt. Geen haan die er verder naar kraait. Medisch personeel heeft een zwijgplicht. Media zie je nooit in psychiatrische inrichtingen. Zelfs geen media als PowNed of PowNews. Terwijl ik die al een aantal keren gewaarschuwd heb over dit probleem. Ik heb zelfs brieven ontvangen van ministers en minister-president Ruud Lubbers wegens mijn klachten. Deze brieven en natuurlijk mijn klachten heb ik allemaal bewaard. Maar luisteren naar mij… ho maar!

  Like

  • Wachteres zegt:

   Een schokkend verhaal Jack.

   Heb je ‘one flew over the cuckoo’s nest’ wel eens gezien? Identiek.

   Goed dat je met dergelijke ervaringen normaal bent gebleven.

   Like

  • Tempelier. zegt:

   Is daar dan niemand , personeel die aan de bel trekt ?

   Like

   • Vederso zegt:

    @ Tempelier. Jawel, er zijn wel mensen die terugvechten, maar die worden nog erger dan hier aangepakt. Een iemand die zich duidelijk uitspreekt is de journaliste Julia Caesar, je raadt het al; een pseudoniem. Voor de rest moeten de Deense journalisten het doen en dat doen ze ook!

    Like

   • Beste Tempelier, het moorden gaat natuurlijk stiekem. Als zo’n personeelslid aan de bel trekt dan moet ze een advocaat inschakelen en dat kost veel geld. En dan is ze haar baan kwijt. De top van de directie zal dat ontkennen om de lieve vrede te bewaren. En hun luizenbaantjes veilig te stellen. De directie zal duurdere en betere advocaten kunnen bekostigen van al die subsidie die de gezondheidszorg krijgt. Dan sta je alleen tegen een overmacht. Niemand wil met je samen werken. En dan word je al gauw gek verklaard als je met je verhaal naar buiten komt. De psychiatrie zegt gewoon dat je zwaar overspannen bent. Dat zijn hun dagelijkse werkzaamheden en zo zijn ze opgeleid. Lucia B. was ook een moordenares in het ziekenhuiswezen maar die loopt inmiddels al weer op vrije voeten. Die heeft er ook tientallen opgeruimd. Maar volgens mij is die rechtszaak herzien en is ze vrijgesproken. Zo’n rechtszaak aanspannen is moeilijker dan het lijkt. Rechters, advocaten, bestuursleden van de psychiatrie en media stoppen zo’n aanklacht het liefst zo snel mogelijk in de doofpot. Ik heb zelfs de psychiatrie aangeklaagd bij minister Borst. Wat ben ik ermee opgeschoten?

    Like

 3. Jan zegt:

  Sovjet Zweden? Modelnatie glibbert naar derde wereldland

  Binnen 15 jaar zal Zweden een land zijn op een niveau is terecht gekomen, diep onder Libië en Bulgarije
  http://www.cbn.com/cbnnews/world/2014/April/Soviet-Sweden-Model-Nation-Sliding-to-Third-World/

  Like

  • Jelle R zegt:

   Amaai ik wist wel dat het in Zweden erg was door de moslim-immigratie maar dat het land zo krankzinnig was had ik niet kunnen inbeelden! Echt zeer triest voor de echte Zweden die hun land zien ten onder gaan zonder dat ze iets aan kunnen doen.

   Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  En gelijk heeft deze Ingrid Carlqvist: De situatie daar isal langere tijd onaanvaardbaar, maar déze ontwikkeling slaat werkelijk alles! Hebben die Zweden dan totaal geen kennis genomen van de feiten uit het verleden en de toestanden in de voormalige Sovjet-Unie, zo treffend beschreven door, onder andere, Solzjenitsyn? De Goelag Archipel? Zègt ze dat überhaupt nog íets?
  En zo ja (twijfelachtig) willen ze dan díe kant op, teneinde maar een groep gewelddadige, verkrachtende, molesterende, parasiterende immigranten de hand boven het hoofd te blijven houden?
  Ik zei het al een paar keer eerder: Schrijf maar af, dat land!

  Like

 5. Charles Martel zegt:

  Wel zitten we nog met die zweedse overjaarse maalstroom hippie op ons dak. Wanneer geraken we die kwijt?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Als Zweden zich dusdanig in diskrediet brengt, dat het op hààr terugslaat, misschien?
   Maar waarschijnlijk is dat al nagenoeg onmogelijk, binnen de maatstaven van de Enge Unie.

   Like

 6. Bob Fleumer zegt:

  Als de mannen met de witte jassen en het dwangbuis op je stoep staan kun je niet meer zeggen” ik blijf liever thuis” dan is er al een getekende verklaring van een dokter die nog gekker is dan jij maar het is wel een ” dokter” !
  Het feit dat er zo over gesproken wordt in een land wat in Europa ligt is totaal van de gekke.
  Zo zijn we weer bij het Proces van Kafka aangeland.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2012/07/14/ik-wil-mijn-land-terug/

  Een indrukwekkende hartekreet van Ingrid Carlqvist: “Ik wil mijn land terug” …

  Dat was twee jaar geleden. Nu moet ze haar land verlaten.

  Zover is het al met Europa gekomen: Geen kritiek op de islam, want anders …..

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Wachteres: 23.38. uur, op 2/4. En natuurlijk geen kritiek op de RODE EUSSR, zo rolt dat beste Wachteres. Zowel de ISLAM, als de communistische EUSSR wordt ONS door “de strot geduwd”.

   Like

 8. Tempelier. zegt:

  De angst regeert in zweden, De ondergang van een land door de politiek correcte.

  Like

  • Lis zegt:

   @Tempelier, zo langzamerhand noem ik het geen politieke correctheid meer. De hoeveelheid informatie die ons de ogen opent, is zo groot geworden dat ik van mening ben dat politieke correctheid een synoniem is van kwaadaardigheid en landverraad.

   Like

   • Tempelier. zegt:

    Lis, u heeft gelijk, geen nette benamingen meer voor de uitverkoop van de rasechte Europeaan.

    Like

 9. Goed opgelet, Wachteres & Henk V !!
  En bedankt voor de vertaling!
  Weer een klein beetje het totale falen ván en de hersenspoeling dóór de mainstream-journalistiek gecompenseerd.

  Like

  • Wachteres zegt:

   @ Martien, het artikel kregen wij doorgestuurd van Vederso.

   Zoals je wel zult weten; hij richt zich op de scandinavische landen voor info..

   Like

 10. Pingback: Een parabel van wat de blanke man vandaag ondergaat | Golfbrekers

 11. Tom Hendrix zegt:

  Zweden, dat land is een GEKKENGESTICHT geworden, en neen niet door deze Dan Park, maar meer dan 50 jaar SOCIALISTISCH BELEID en een SOCIALISTISCHE REGERING. Daar is ” WEG MET ONS”, klaarblijkelijk volkomen geslaagd. Ik walg ervan. Fijn dat Vederso, Wachteres en Henk ons van deze WAANZIN op de hoogte houden, want de EUSSR heeft HETZELFDE MET ONS VOOR!

  Like

 12. Jan zegt:

  Vorig jaar lieten de parlementariërs zich terroriseren door gestoorde wijven, ook wel feministes genoemd, en moslims. Toen werd een schilderij van Schröder, ‘Juno’ verwijderd:

  nude painting named Juno, which was painted by baroque artist G E Schröder and has hung in the dining room of the Swedish Parliament for 30 years has been taken down for fear of offending the sensitivities of feminists and Muslim visitors, Swedish newspaper, The Local reported on Thursday.
  Explaining the ban on the baroque breasts, a source from the parliament said: “You have to think of the foreign guests, especially those from Muslim countries.”
  The deputy speaker of Sweden’s parliament, Susanne Eberstein, also a prominent Social Democrat, added:
  “I think it is more a feminist issue. It’s tiresome (looking at) a bare-breasted woman when I sit at public dinners with foreign guests. I think it feels a little hard to sit there with men who look at us women.”
  http://www.thecommentator.com/article/4481/swedish_parliament_removes_baroque_artist_s_bare_breasted_painting_for_offending_feminists_and_muslims

  Vroeg of laat zullen de musea in vlammen opgaan.

  Like

 13. Jan zegt:

  Muslims raped over 300 Swedish children and 700 women in first 7 months of 2013
  http://www.whyileftsweden.com/?p=409

  Like

 14. lucky bee zegt:

  Zweden ligt vol met typen zo als Hans Blix.Als dat zo is, gaat Zweden wel verloren voor ons.

  Like

 15. Paul Zwueste zegt:

  Was het niet in Zweden of misschien toch Noorwegen alwaar de politici hadden geopperd om echte “kamelen” te importeren voor die zielige allochtonen. Nou kun je lachen maar in NL kunnen ze er ook wat van hoor. Wij hebben enige decennia geleden serieus het plan opgevat om zogenaamde “Smulbossen” met allerlei soorten fruitbomen (dadels en vijgenbomen natuurlijk) voor diezelfde allochtonen aan te leggen! De allochtoon die in zijn eigen land overal bossen en velden vol struiken met de heerlijkste vruchten ter beschikking had, was hier héél zielig omdat dat hier niet zo was! Nou vraag ik je.
  Waar is al dat lekkers daar dan? Tussen de ruïnes in Syrië of de oneindige woestijnen in al die apenlanden? Nee, nooit gezien. Ja wèl in Israël natuurlijk, maar dat telt niet.
  Nou ontving ik enige tijd geleden het bericht dat men zich in Zweden en Noorwegen behoorlijk zorgen begint te maken over de overlast van diezelfde allochtonen. Er schijnt in die wereldvreemde-totaal-verziekte-links-arrogante landen een ware terreur uitgeoefend te worden door islam-allochtonen. Te weinig kamelen waarschijnlijk en nòg geen woestijnen. Maar dat gaat komen. natuurlijk. De zweden en Noren hebben er geen benul van dat dit het énige probate middel zou zijn om van die moorddadige islam af te komen! Hahahaha!

  Like

 16. Pingback: Lessen uit de Zweedse waanzin | E.J. Bron

 17. Republikein zegt:

  Deze krankzinnige gaat aan de schandpaal vroeg of laat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s