Wie doorbreekt de politiek-filosofische crisis?

Screenshot_28

(Door: trias politica)

De eurocrisis verlamt het economisch herstel van de eurozone nu al bijna vijf jaar. De politiek heeft geen oplossingen aangedragen en we modderen maar door.
Je begint je zo langzaamaan af te vragen of er naast een financieel-economische crisis intussen óók sprake is van een diepe politiek-filosofische crisis. Want met het toestaan van het in diepe armoede brengen van een groot deel van de bevolking van de eurozone lidstaten is er toch op zijn minst sprake van een groot moreel probleem, dat dringend om een oplossing vraagt. Vanmiddag schreef ik al dat het uitblijven van die oplossing mij buitengewoon verontwaardigt. En dat is ook niet voor niets. Door het gevoerde beleid in Brussel dreigt er structurele werkloosheid aan de onderkant van de arbeidsmarkt. Niet alleen in Zuid-Europa, maar ook in dit theater.

Men heeft echt geen glazen bol nodig om dit te voorzien, maar enkel een klein beetje gezond verstand. Door de EU open grenzen politiek worden de banen van onze laagstbetaalden overgenomen door mensen uit andere EU-lidstaten, waar het leven een flink stuk goedkoper is. Ook dit bevestigt dat een muntunie alleen kan werken bij min of meer congruente economieën; ook dit bevestigt dat het huidige EU-beleid niet leidt tot meer economische evenwichtigheid, maar juist tot het omgekeerde daarvan. En ook bevestigt dit, dat het bestuur van de EU geen passend antwoord heeft op de gevolgen van de crisis.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Wie doorbreekt de politiek-filosofische crisis?

 1. Jade zegt:

  Als ik onderstaande site mag geloven komt het nooit meer goed,
  maar dat wist mijn onderbuik eigenlijk ook al…
  http://stopdebankiers.nl/uw-bank-en-regering-blootgelegd-2/#.UzxYV5nCR_9

  Like

 2. Tempelier. zegt:

  Jezus , dit is een heel boekwerk , jade. daar moet je wel even voor gaan zitten. Natuurlijk worden we bestolen en genaaid door de rijken en degenen die de macht hebben. Het beste is als je Niets officieel hebt ( geregistreerd dus). In jouw oude sok kunnen ze niet kijken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Precies. Dat werd ons jaren met klem afgeraden, maar ik begin het vermoeden te krijgen dat ook deze werkwijze deel uitmaakte van een vooropgezet plan om ons er allemaal in te luizen en uit te zuigen. Zeker in tijden als deze is die oude sok zo gek nog niet.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s