De gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher gaat dóór met zijn eigen en onze doodsvijanden te faciliteren

Screenshot_1

(Door: Martien Pennings)

Waarom gebruik ik die vreselijke uitdrukking “gedegenereerde Jood” nou al voor de tweede keer in de kop van een stuk? En alweer met betrekking tot onze reserve-minpres? Dat komt omdat ik anders niet gehoord word. En dat terwijl ik een boodschap denk te hebben die de redding kan betekenen van de Westerse beschaving. No less? No less! Ik ben een poging aan het doen het vrije Westen, maar vooral Europa en dan te beginnen met Nederland, te vrijwaren van islamisering. Ik ben dus functioneel aan het beledigen, in dienst van een héúl errug groot maatschappelijk goed.

Ja, kijk: als Twan Huys gisteravond vanaf 08:45 nou de juiste vragen had gesteld, de juiste kritische opmerkingen had gemaakt richting Lodewijk Asscher toen die in Nieuwsuur zat, dan had ik mijn provocerende gescheld achterwege kunnen laten. Maar we hebben nu eenmaal al decennia geen functionerende mainstream-journalistiek meer. Dus ik zal moet schreeuwen, schelden, provoceren.

Alles wat ik nu ga zeggen, begint, valt of staat en hangt af van het al dan niet waarnemen van die ene héúle gróóóóte, gróóóóte mammoet van een olifant in de Westerse huiskamer waar de hele Westerse quasi-elite alsmaar blijft langs kijken: het feit dat de islam alle kenmerken heeft van het nazisme (Hitlerisme) en bezig is met een penetratie van het Westen die door gezegde quasi-elite gefaciliteerd wordt. We noemen dat wel: islamisering.

Lodewijk Asscher is een typische vertegenwoordiger van deze quasi-elite. En nou is dat “gedegeneerde Jood” weliswaar vooral om te provoceren, maar zoals ik al eerder zei: Asscher is wel “traditioneel belast” en dat zou vooral voor hem persoonlijk reden moeten zijn om zich eens beter op de hoogte te stellen van het karakter van het nazisme . . . . . pardon: de islam. Dat kan hij doen door een paar essaytjes ter zake van mij te lezen. Traditioneel belast, zei ik en ik verklaar mij nader. Zoals ik eerder schreef:

“Nou nog even die mafkees Asscher. Ik snap best dat je als Jood van eeuwen Jodenvervolging geestelijk ontregeld kunt raken. En dan is Lodewijk ook nog erfelijk belast, want zijn overgrootvader was die Abraham Asscher die de toenmalige nazi’s óók zo fijn geholpen heeft om de Joden op te ruimen via de Joodse Raad. Lodewijk treedt in zijn voetsporen. Want zoals je in het stukkie van Umar kunt zien, verdedigt hij het recht op de hoofddoek.  Asscher twitterde: ‘Ernstige zaak. Heel goed dat Leila aangifte doet, discriminatie niet accepteren.´

De verdomde paardelul noemt het dus ‘discriminatie’ als je een dubbele Jodenster afwijst. Dubbel? Ja, want de hoofddoek staat niet alleen voor de racistische onderdrukking van de vrouw binnen de antisemitische islam, maar natuurlijk ook voor de vijandschap en minachting van het Übermenschen-geloof richting buitenwereld, richting ‘ongelovigen’.

Laatstelijk, bij die stickeractie van Geert Wilders – ‘De islam is een leugen. Mohammed is een crimineel. De Koran is gif’– keek Lodewijk Asscher heel vies in de camera van het NON-journaal en zei: ‘Walgelijk’. En hij bedoelde Wilders en zijn woorden, niet de islam.”

Lodewijk (wat een mooie ik-ben-van-betere-stand-en-hou-van-het-koningshuis-naam nou toch!) heeft niet alleen geen idee dat de islam alle kenmerken van het nazisme heeft, hij maakt de gotspe perfect door de grootste islambestrijder en dús nazisme-bestrijder van Nederland . . . .  stiekem met een nazi te vergelijken! Ik schreef eerder al:

“Wat mij het meest opviel in de jongste hetze tegen Wilders was die krampachtige poging om die doodgewone uitspraak van Wilders dat hij graag minder Marokkanen in Nederland zou zien, te trekken in de sfeer van Goebbeliaanse propaganda. Omdat de kudde agressieve linkse bavianen die onze media en onze politiek bezwermt inhoudelijk weinig konden aanmerken op de uitspraak – want ja, wie zou er nou niet zielsgraag minder Marokkanen in Nederland hebben? – deden ze net of Wilders Goebbels was die in een kolkend stadion schreeuwde ‘Wollt ihr den totalen Krieg!?’

Maar Wilders is nu juist een anti-Goebbels, een anti-nazi, die vecht tegen een nazistische ideologie, namelijk de islam, waarvan Marokkanen bijna 100% aanhangers zijn. Marokkanen zijn niet alleen heel vaak misdadig, maar ook bijna allemaal racisten en vooral antisemieten. Dus is het pervers, ook al is hij erfelijk belast, dat de gedegenereerde Jood Asscher als vervangend vicepremier tijdens het vrijdagse gesprek het volgende gaat zitten zeggen:

‘Het kabinet is voltallig het erover eens dat hier een grens is overschreden. De beelden die we denk ik allemaal hebben gezien van Wilders die zijn publiek opjut om minder, minder, minder te scanderen, bezorgt me rillingen.’

Rillingen dus. En de Goebbels-suggestie! Maar Asscher zou beter rillingen kunnen krijgen van de islam, die op alle wezenlijke punten met het Hitlerisme overeenstemt, een geloof waarvan héél veel Marokkanen aanhanger zijn en als ze geen aanhanger zijn dan zijn ze niettemin met de cultuur ervan doordrenkt.”

Maar nu zat het ventje in zijn blauwe pakje met zijn rode stropdasje gisteren weer in Nieuwsuur en hij bleek helemaal niks geleerd te hebben van wat ik allemaal speciaal voor hem had opgeschreven. (Waarom heb ik toch altijd de indruk dat Lodwijk Asscher niet gelukkig is en dat hij met gekunstelde hartstocht dingen zit te beweren die hij dolgraag zou willen geloven?)

Ik citeer Asscher in Nieuwsuur:

“Ik heb niet voor niets namens het kabinet heel duidelijk gemaakt dat wat Wilders gedaan heeft is de hele groep wegzetten, die is niet meer bezig met het oplossen van problemen of het benoemen van problemen, maar zegt ‘minder Marokkanen’, punt. Ik was vanmorgen in een schoolklas in Amsterdam, waar het ging over hoe ga je met verschillen om en dan zit je met kinderen van tien, elf die hun best doen en die worden daardoor geraakt. Totaal anders dan mensen die proberen om de problemen op te lossen. Die er zijn! Dus ik vind eerlijk gezegd ook weer allemaal spektakel, om zich hen slaan. Het lijkt een beetje of ze in paniek zijn bij de PVV. Uiteindelijk zal hij zich moeten verantwoorden voor het feit dat hij de hele groep wegzet in plaats van de problemen te benoemen.”

Eerst heeft de PvdA door decennia een combinatie van wegkijken en cliëntèlisme de problemen zo hoog laten oplopen dat ik dit soort artikelen moet schrijven en dat Wilders dit soort kreten moet loslaten en vervolgens gaan zowel Rutte als Asscher de slachtoffers nog extra misbruiken die ze zelf gemaakt hebben. Die kinderen zijn het slachtoffer van het illusoire multikulgelul van tientallen jaren. Als Rutte en Asscher en in hun spoor het hele circus van Linkse Lijpenisten nou eens niet de uitspraak van Wilders hadden aangegrepen om hem nog eens extra te demoniseren, dan was er niet méér aandacht voor geweest dan de eerdere uitlatingen van Samsom en Spekman. Nee, er moest heel erg nodig een storm van verontwaardiging gecreëerd worden waardoor Marokkaanse kindjes zogenaamd erg bang werden en waardoor Rutte en Asscher dan weer konden optreden als Beschermers Van Deze Kindjes Tegen Het Kwaad Dat Wilders Heet.

Om die storm te creëren moest de suggestie gewekt worden dat Wilders álle Marokkanen discrimineerde en misschien wel wilde deporteren en misschien wel naar Auschwitz. Terwijl Wilders toch alleen maar bedoelde dat criminele Marokkanen (daaronder zouden ook Marokkanen moeten vallen die de sharia in Nederland willen invoeren, want dat is een misdadig systeem) een enkeltje zonnig Marokko zouden krijgen.

En op een bepaalde manier bedoelde Wilders natuurlijk wél de hele groep. En dat is zeer terecht. Want het probleem IS inderdaad de hele groep! De derde overvaller van de juwelier is in brede Marokkaanse kring bekend, maar voor zover ik weet heeft nog steeds niemand zijn bek durven opendoen. Marokkanen vormen namelijk een STAM en de ideologie van die stam is een nazi-ideologie, namelijk de islam, waarmee meteen de garantie is gegeven dat het stamverband nooit doorbroken zal worden, want de islam, zoals al 1400 jaar wereldwijd bewezen wordt is een onhervormbare totalitaire quasi-religie, waarin het alleen lekker leven is voor de foutste macho’s. Daarom is het ook krankzinnig, dat in datzelfde Nieuwsuur een oproep gedaan kan worden door El-Forkani om de moskeeën in te schakelen bij de “opvoedingsproblemen” van de Marokkaanse jeugd. In de islam ligt nu precies de oorsprong van de minachting voor de hele Westerse maatschappij. Zeker zal op korte termijn een verstandige imam de jeugd adviseren de criminaliteit te stoppen, maar dat is alleen “Taqiyya”, het principe dat je de ongelovigen niet moet verontrusten zolang de islam niet sterk genoeg is om de macht over te nemen. En voor zover er werkelijk goed bedoelende imams zijn, zullen ze te zijner tijd opzij geschoven worden door de “radicalen”, die geen radicalen zijn, maar gewoon de moslims die de Koran en de Soenna écht kennen en toepassen.

“Is het niet toch een vete aan het worden tussen de PvdA en de PVV?”, vraagt Twan Huys. Maar nee, dan haalt Asscher de kindjes wéér te voorschijn:

“Ik geloof dat we alleen maar verder komen als je de jongens die zich misdragen aanpakt, ze grenzen stelt, zorgt dat de opvoeding beter wordt. Je moet ook niet uit het oog verliezen dat op dit moment kinderen op school zitten die hun best doen, die misschien wel burgemeester van Rotterdam kunnen worden en die het niet verdienen om beoordeeld te worden op hun lidmaatschap van een groep. Dat zijn Nederlandse kinderen die hun toekomst hier hebben.”

“Duidelijk”, zegt Twan Huys die blijkbaar geheel gerustgesteld en overtuigd is. Maar ik had graag, als ik op de plek van Twan Huys had gezeten, de vraag gesteld of die kindertjes dan hetzelfde soort burgemeester van Rotterdam zouden kunnen worden als Aboutaleb is. Want Aboutaleb is een afvallige moslim, die allang niet meer in de moskee durft te komen, tenzij officieel en onder politiebegeleiding. Hij moet voor zijn leven vrezen en wordt grondig bewaakt.
_______________________________

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Geert Wilders, Islam, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse joden, Naïviteit, PVV, Rotzakken, Socialisten, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

49 reacties op De gedegenereerde Jood Lodewijk Asscher gaat dóór met zijn eigen en onze doodsvijanden te faciliteren

 1. Jan Van zegt:

  “Waarom gebruik ik die vreselijke uitdrukking “gedegenereerde Jood” nou al voor de tweede keer in de kop van een stuk?”
  Ik, we, hadden je de eerste keer al begrepen / gehoord.
  En diegenen voor wie het bedoeld is…. luisteren tóch niet!!

  Like

 2. BertG. zegt:

  Het blijft vreemd dat juist asscher niet door heeft dat hij juist in die groep zit die uiteindelijk weg gezet zal worden. Geheel volgens het plan waar ze al 1400 jaar mee bezig zijn.
  Dan ben je inderdaad behoorlijk gedegenereerd als Jood.

  Like

  • Ekster zegt:

   Asscher is nou eenmaal in de eerste plaats PvdA-er (en dus moslim-apologist, dus multicul en dus “anti-ons-want-wij-zijn-slecht”), en ook, op de tweede plaats, een EU-adept (hij wordt geacht pro-immigratie te zijn, wil hij mee blijven tellen). Pas op de allerlaatste plaats is hij een (seculiere) jood. Er zijn trouwens zeer vele joden als hij. Helaas zijn ook joden niet ongevoelig gebleken voor de propaganda en regelrechte leugens die de MSM wereldwijd al decennia lang over ons uitstorten. De schade die daarmee is aangericht is echt gigantisch en m.i. helaas onherstelbaar. Velen zijn voor altijd verpest en zullen nooit, maar dan ook echt nooit, wat er ook gebeurt, op hun standpunten terug komen, hoe fout ze ook zijn. Bij velen werkt het zo dat ze niet op een standpunt durven te komen uit een misplaatst gevoel van schaamte over een eerder ingenomen, maar fout gebleken, mening of standpunt. Deze lieden vertellen hun kinderen dezelfde leugens en sprookjes over de zg. zegeningen van de multiculti samenleving. Dezelfde shit als ze op school leren dus. Iedere keer wanneer een moslim zich misdraagt hebben ze een standaard antwoord klaar; dat zijn geen echte moslims zeggen ze en denken dat daarmee de kous weer af is.
   Zo blijft het kwaad bestaan en kan het zich steeds verder verspreiden. En dan, op een kwade dag, is het zo ver dat de moslims de meerderheid vormen. Pas dan, als de sharia eenmaal is ingevoerd voor iedereen, zullen er een paar wakker schrikken en zich afvragen hoe ze zo stom hebben kunnen zijn…

   Like

  • bigljohn zegt:

   Job Cohen is ook al zo’n vol-idioot.

   Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Op het eerste gezicht lijkt dit artikel slechts bedoeld om te beledigen. Martien merkt dat zelf ook op. Hij argumenteert echter voortreffelijk waarom dat in dit geval broodnodig is.
  Ascher is volledig de weg kwijt. Het linksche denken heeft hem volledig overmeesterd.
  Het is ondenkbaar dat deze man nog valt te genezen. Er is slechts één remedie. Deze man en zijn soortgenoten moeten overruled worden door ze helemaal weg te stemmen.
  Daarvoor zijn verkiezingen nodig. Om te beginnen de verkiezingen van 22 mei.
  Daarmee moet aangetoond worden dat het tijdperk PvdA voorbij is.
  Vervolgens moeten zoveel mogelijk aanhangers van de PVV doen wat gevraagd wordt, nl. aangifte doen tegen Samsom en Spekman. Print dat voorbeeld formuliertje uit en ga naar het Politiebureau. De linksche goedmenschen moeten eindelijk gaan beseffen dat er teruggeslagen kan worden.
  De situatie voor de coalitie moet onhoudbaar worden.
  Het verraad van de VVD moet zichtbaar worden. Het principe heeft een prijs. Hoe verzin je het?
  Voor 500 miljoen zijn illegalen ineens legaal.
  Waar kan ik kotsen?

  Like

 4. Peter Hart zegt:

  Prachtig … Deze Man .uit deze Familie had nooit Vice Premier mogen worden . Kijken wij naar Duitsland ,Nazaten van iemand uit Hitler verleden ? in de Regering ? tssss ;;velen hebben hun namen verandert ; leven in stilte ,en niet opvallen .. zijn familie is uit de .joodse gemeenschap .uitgesloten .. Er had moeten rekening gehouden worden , met de gevoelens van de joodse Gemeenschap , Ja …. ik vind dat erg hoor

  Like

 5. Erik Bink zegt:

  Ik ben ‘t, uiteraard zou ik haast zeggen, met de strekking van Martiens stuk eens; ook met zijn gebruikelijke felle bewoordingen.
  Maar nu Martiens gebruik, voor de tweede keer, van de karakterisering van Lodewijk Asscher als “gedegenereerde Jood” – o, wat zullen velen zich daar aan ergeren, zich erover kwaad maken, zich naar het hoofd grijpen en bij zichzelf zeggen “hoe komt die onbeschaafde kerel daarbij?”.
  De vraag is dus op grond waarvan Martien die karakterisering kan rechtvaardigen.
  ’t Is eigenlijk heel simpel: het in de bres springen voor (objectief gezien) schandalig behandelde individuen of groepen is … niet een goede karaktereigenschap, maar een juiste morele keuze. (waarom de een eerder tot juiste morele keuzen en handelingen komt dan een ander is een interessante vraag, maar is hier niet aan de orde). Zo’n juiste keuze vooronderstelt echter een juiste voorstelling van het goede – en tegelijk van het kwaad, in dit geval de juiste voorstelling van onrecht dat een ander, of anderen is aangedaan.
  Wat speelt er nu bij iemand zoals Asscher, die “paradigmatisch” is voor de velen die in die zin op hem lijken? Natuurlijk speelt zijn achtergrond in hoge mate mee in zijn gevoeligheid voor de zaak waarover ’t hier gaat: de onmiddellijke reflex als hij meent, dat anderen onrecht is aangedaan en dat onrecht zelfs schijnt te lijken op wat de Joden is aangedaan. De islamieten zijn de nieuwe Joden-reflex.
  Maar een dergelijk moreel oordeel – zoals elk moreel oordeel – moet berusten op een juist inzicht in de feiten waarop die voorstelling van het goede, respectievelijk van het kwaad zich richt en die die feiten in die zin beoordeelt.
  De op zichzelf juiste morele houding om in de bres te springen voor “schandalig behandelde individuen en groepen” is bij Asscher en gelijkgestemden ontaard, gedegenereerd in een
  o n j u i s t e morele keuze – op grond van het blind zijn voor de ware aard van de feiten.
  En dat feit is in de eerste plaats de ware aard van de islam, die in het algemeen de “cultuur”, de levenshouding, de bejegening van anderen van islamieten bepaalt – in heb ’t niet over individuen die een goede uitzondering op die algemene regel zijn.
  Dat is nu precies waar Martien altijd weer op hamert: ken ‘uw’ islam, weet waar die voor staat zodat de feiten in dat licht komen te staan en uzelf een licht opgaat: minder, minder…., nee helemaal geen islam!
  Hieronder een fragment uit een artikel uit “Trouw”, waaruit blijkt, dat “de islam” leeft onder de
  “allochtonen”.

  “Trouw” 7 januari 2012
  http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/3343697/2012/11/07/Nederlandse-Iraniers-geen-trouwe-moskeegangers.dhtml

  “Een totaal ander beeld vertonen de twee grootste moslimgemeenschappen in Nederland, de Marokkanen en de Turken. Meer dan negen op de tien van beide groepen beschouwen zich als moslims. Hetzelfde geldt voor Somaliërs, gevolgd door Afghanen (85 procent). Irakezen hebben een soort middenpositie, 61 procent beschouwt zich als moslim, en dus bijna vier op de tien niet.

  Bij de Marokkanen en Turken nam een eerder onderzoek uit 2004 een voorzichtige secularisatie waar. Maar volgens dit laatste SCP-onderzoek is daarvan sindsdien weinig te zien. In tegendeel, er gaan juist veel meer Marokkanen en Turken naar de moskee, zowel ouderen als jongeren. Bij de Turken zijn hoogopgeleiden doorgaans minder strikt in godsdienstige zaken. Bij Marokkanen daarentegen zijn hoogopgeleiden tegenwoordig vaak behoorlijk serieus. Het moskeebezoek onder in Nederland geboren Marokkaanse moslims is spectaculair gestegen. In 1998 ging van deze groep 9 procent elke week naar de moskee, nu is dat 33 procent. Bij de Turken steeg het percentage jonge moskeebezoekers van 23 procent in 1998 tot 33 procent nu. Tegelijkertijd steeg onder Turken het percentage moslims dat nooit de moskee bezoekt tot twintig.”

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Weer mooi omschreven Martien.
  Idd. helaas sluiten de betroffenen hun ogen en oren voor jouw visie.
  Hoewel ze misschien intern wel eens laten kijken of een zaak tegen jou mogelijk is.
  Maar ze willen natuurlijk ook voorkomen dat je meer publiciteit krijgt en dus mondje houden.

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Hoe je het ook wendt of keert,of je het nu wel of niet mag zeggen:de enige verstandige beslissing is iedere moslim terug sturen naar zijn/haar roots en de islam verbieden!Radicaal,maar nodig;hoog nodig!

  Like

 8. Vederso zegt:

  Ik citeer uit het artikel: “Ik ben een poging aan het doen het vrije Westen, maar vooral Europa en dan te beginnen met Nederland, te vrijwaren van islamisering”. Daar heb je wel een grote klus op je schouders genomen. Mag ik je daarbij zonder reserves succes wensen?

  Like

 9. meneertje zegt:

  ik ben het geheel met de strekking van deze column eens.
  Al meermalen heb ik er (met argumenten) op gewezen dat Asscher iemand is die zonder blikken of blozen totale leugens (180 graden- omdraaiingen) uitkraamt.

  Ik hoop dat Martien mij antwoord wil geven op een vraag die ik al eens eerder heb gesteld in een andere draad en waarop toen niemand heeft geantwoord.
  De vraag is: hoe zit het nou precies met dat jood-zijn.
  Ter vergelijking heb ik vermeld dat ik een afgevallen katholiek ben. Toen ik besloot niet meer katholiek te zijn, was ik het ook niet meer. Niemand zou mij daarna een “seculiere katholiek” noemen. Ik had er voor gekozen atheïst te zijn en ik was het daarmee ook.

  Maar bij joden schijnt dat anders te gaan. Ik zou denken: jood zijn betekent: de joodse godsdienst (desnoods vrijzinnig) aanhangen.
  En als je dan besluit niet meer in de joodse godsdienst te geloven, zou je, volgens mijn logica, geen jood meer zijn.
  Maar zo schijnt het niet te werken. Eens jood, altijd jood, schijnt het te zijn. En dat begrijp ik dus niet.

  Hoe kan dat? Wat is het jodendom méér dan een godsdienst? De Nazi’s spraken van “het joodse ras”. Dat dit onzin was, is naar mijn mening overtuigend bewezen. Geen ras, maar toch ook niet enkel een godsdienst? Wat dan wel?

  Stel dat b.v. Asscher helemaal niet meer in de joodse godsdienstleer gelooft, blijft hij dan toch een jood?
  Ik hoop dat Martien of iemand anders die weet hoe het zit, deze zaak hier eens duidelijk uiteen wil zetten.
  Om even te recapituleren: de vraag is dus: wat maakt een jood tot jood? Enkel zijn godsdienst of nog iets anders?

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Daar heb ik ,aansluitend,ook nog een vraag op:hoe kan het dat wij rascisten genoemd worden?Turk,Marokkaan,Somalieer,Irakees,enz:dat is toch geen ras!Gewoon een verwijzing naar het geboorteland,waar ze allemaal zo prat op gaan!

   Like

  • Driek zegt:

   @Meneertje, ik typ het eventjes beknopt uit: U bent Joods indien uw moeder van Joodse komaf is en zij behoort tot de afstammeling van de stamvaders van het Joodse volk zijnde Abraham, Isaak en Jacob. U dient dan, als gelovige Jood de eerste vijf boeken van het Oude Testament, de zogenoemde Thora, te lezen en uit uw hoofd te kennen. Dat zijn dus Genesis, Exodus, Leviticus, Numeri en Deuteronomium. Verder verdiept u zich in de andere Joodse geschriften waaronder de Talmoed. U dient zich dan te houden aan de Joodse wet zoals is geschreven in het derde boek van Mozes, Leviticus, en daarin staan ook de spijsvoorschriften. Joden kennen geen bekeringsijver, u kunt zich wel bekeren tot het Joodse geloof, maar dat is een hele procedure. Wel kunt u de Joodse leefwijze aannemen, dan houdt u zich gewoon aan de Joodse leefregels (zie Leviticus).
   De Zevende Dag Adventisten houden zich ook aan de Joodse spijswetten. U bent Katholiek, het Nieuwe Testament heeft niets met het Joodse geloof van doen.

   Hierbij een uiteenzetting van de Joodse spijswetten. Dus bezint eer u begint.

   Een wijd verbreidt misverstand, dat nog steeds opgeld doet, is de bewering dat koosjer hetzelfde is als Halal. Nu, – de islamitische en Joodse spijswetten hebben wel dingen gemeen, maar er zijn ook grote verschillen, wel zijn het allebei spijswetten afkomstig van Abrahamitische religies. Enkele voorbeelden van de verschillen tussen Halal en koosjer, zodat ik dit vraagstuk – of misverstand – hiermee is beantwoord.
   Alcohol is koosjer, maar niet Halal, want islamieten mogen geen alcohol drinken. Schelp – en schaaldieren zijn niet koosjer, maar wel Halal. Ze zijn niet koosjer omdat volgens de Joodse spijswetten er geen schaal – en schelpdieren genuttigd mogen worden.
   Niet elk dier wat geslacht is volgens de regels van de islamitische spijswetten is koosjer. Het mengen van vlees en zuivelproducten is Halal, maar het is niet koosjer. En het gebruik van keukengerei voor vlees en zuivel is wel Halal maar niet koosjer.
   Voorwerpen die in de Joodse keuken worden gebruikt, worden koosjer gemaakt door ze in een ritueel bad onder te dompelen, en dan is het koosjer. Halal komt alleen maar neer op een ritueel, maar dat slaat alleen op het slachten van vee. moslims eten alleen vlees wat op deze manier is geslacht.
   Als voedsel voldoet aan de eisen en regels van de Joodse spijswetten, dat heet kasjroet (zie Leviticus), dan noemt men het koosjer. Kasjroet is de definitie van de spijswetten, dat in het Jodendom (Joodse geloof), bepaalt of voedsel wel of niet door Joden gegeten mag worden. Alle voedsel dat aan de Joodse spijswetten voldoet, wordt in Nederland koosjer genoemd.
   Maar – stel nu, om een voorbeeld te geven, dat een islamitische slager, een stuk vlees afsnijdt met een mes, dat in aanraking is geweest met zuivel, nu, – dat vlees is dan niet meer koosjer, want vlees en zuivel mogen, volgens de Joodse spijswetten, niet met elkaar in aanraking komen (Exodus). Een (gelovige) Jood zal dus geen vlees in een islamitische slagerij kopen, want de kans bestaat dat die slager onreine handen heeft.

   Like

   • meneertje zegt:

    @Driek
    Dank voor uw uiteenzetting.

    Het lijkt me toch mogelijk voor een jood die niet meer in de godsdienst gelooft, te zeggen:
    “Ik ben geen jood meer.”
    Sommige andere joden zullen dit niet accepteren, maar daar kun je toch maling aan hebben?

    Toen ik (in 1955) officieel afscheid nam van het katholicisme, was dat nog een hele stap.
    (Later zouden de katholieken bij bosjes “geluidloos” uitstappen.) Verscheidene priesters en familieleden hebben gepoogd mij er van te overtuigen dat ik nu “nooit gelukkig” zou kunnen worden.
    Maar ik ben gewoon toch mijn eigen weg gegaan.
    Volgens mij hoef je je niet neer te leggen bij wat je ouders al bij je geboorte voor jou hebben beslist. Je kunt zelf bepalen wat je gelooft of niet gelooft.

    Voor moslims in moslimlanden is uitstappen uit de godsdienst heel moeilijk of zelfs levensgevaarlijk.
    Maar hier in Nederland niet.
    “Nog niet”, zou ik bijna zeggen…

    Like

 10. s breget zegt:

  Asscher zegt eigenlijk dat er 60 jaar geen grenzen zijn gesteld aan de Marokkanen ,grenzen van fatsoen die thuis moeten worden bij gebracht .Je moet er niet aan denken dat dat soort tuig burgemeesters worden .En dat dit uitschot nog ten goede gaat veranderen is een ijdele hoop Asscher.

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  Alle reguliere politici van Europa zijn het in grote lijnen met elkaar eens, dat er één federale, totalitaire staat moet komen, Lodewijk Asscher conformeert zich volledig aan het beoogde beleid van post moderne Neo Marxistisme wat wordt gedicteerd van uit Brussel. Er zit een substantiële nagenoeg fascistische, socialistische structuur achter deze politieke correcte inspanningen die worden geleverd door de reguliere politiek. Het lijkt er veel op dat de partij ideologische verschillen voorgoed opgeborgen zijn, kijk maar eens wat de regeringspartijen er van bakken, per dag 430 werkzoekenden erbij en toch blijft Asscher dit afbraak beleid verdedigen met samen geknepen ogen en een gemaakt rustige manier van spreken kon hij gisteravond zijn georkestreerde riedeltje afsteken, zonder al te veel moeilijke vragen van de interviewer. Een aantal jaren geleden was een coalitie tussen links en rechtse ideologieën onmogelijk gebleken, behalve na de puinhopen van paars, die de staatsschuld ruimschoots verdubbelde en tevens de beoogde massa-immigratie. Men moet haast wel ziende blind zijn en horende doof, dat men dit herhalingsrecept zonder morren te doen slikken.

  Like

 12. Driek zegt:

  Martien Pennings, hoewel de betiteling “de gedegenereerde Jood Asscher” mij tegen de borst stuit, het doet mij teveel denken aan de Jodenvervolging welke ik heb meegemaakt, is het wel weer een goed artikel, die man graaft zijn eigen graf, zou die man gewoon te dom zijn? Iets anders kan ik niet bedenken.

  Like

 13. Harry zegt:

  Goed verhaal Pennings !

  En over dat ” aanpakken ” van die groep gajes , wat zouden dat toch voor loze beloftes zijn ?
  Ze hebben al veertig jaar de kans gehad om dat tuig ” aan te pakken ” , en er is nog steeds niks gebeurd . Helemaal niks , integendeel !
  Het kan niet anders dan dat het een puur politiek statement is : blijven beloven en vooruitschuiven .
  Kan me niet voorstellen dat ze ZO STOM zijn dat ze er nu pas achterkomen dat we met een enorme zwerm rift-raft opgescheept zitten .

  Hoewel , tegen beter weten in hoop ik dat nu het allochtone gedeelte zich van de pvda afwendt , dat ze die groep niet meer in bescherming hoeven te nemen .
  Met het risico dat ze , om de PVV stemmers te paaien nu ineens de autochtonenbeschermers uit gaan hangen .
  Arbeiders gevlucht , geitenbrigade op de loop ……………….

  Zijn ze zelf in paniek ?
  Vertwijfeling op z’n minst !
  Nou ja , ze kunnen altijd de PVV nog beschuldigen .
  Even de focus verleggen .

  Inderdaad het is wel een HELE FOUTE JOOD , die Assbak .

  Like

 14. Harry zegt:

  Leuke foto ook ,
  Dat quasi serieuze gezicht van die Asscher en die boeventronies van de banditos op de achtergrond .

  Like

 15. Bob Fleumer zegt:

  Mensen die de islam een goed hart toedragen zijn niet goed op de hoogte of niet goed bij hun hoofd. We worden elke dag in ons gezicht geslagen met wat de islam aanricht en deze naievelingen denken dat het bij de grens stopt?

  Like

 16. willem zegt:

  Ik lees de tekst van martien pennings met grote instemming.
  ja, bij zoveel leugens en bedrog , schieten woorden te kort . je kan het afschuwelijke dat zich afspeelt in politiek , bestuur en vooral media niet meer in “normale” termen beschrijven.
  wat lieden vanuit dikbetaalde zetels aan het volk wijsmaken is groter verraad dan
  datgene, waarvoor deserteurs in oorlogstijd standrechtelijke executie ondergingen.

  Like

 17. Tom Hendrix zegt:

  Weer een prima artikel Hr. Pennings. Ongelooflijk, hoe de RODEN, i.s.m. de VVD,CDA, en voorop DEMONEN 66, de WREDE ISLAM blijven omhelzen. Ze WILLEN HET NIET WETEN. Schuld zijn buiten Asscher en de PvdA, D66,VVD,CDA,GL,SP. En de rest van de LAFFE KLIEK die VOOR DE MOTIE HALSEMA STEMDEN. En veel van deze klootzakken hebben in 1975 VOOR de “resolutie van Straatsburg”, gestemd. NEDERLAND is verkwanseld.

  Like

 18. baksteen zegt:

  Dit doen de Joden al sinds de opkomst van de Islam, aanpassen en wegduiken, ze moesten wel en niet alleen voor de Islam. De Joden die dat niet doen en van zich afbijten zitten nu in Israel of hebben een sterke band met het Zionisme. Onze vriend Asscher heeft blijkbaar de mentaliteit van voor de oorlog nog in het bloed.

  Like

 19. Theresa Geissler zegt:

  Je krijgt nog steeds doorlopend de indruk dat lui als Asscher en Cohen met al dat Islam-appeasement krampachtig , hun eigen Joodse achterdrond te vergeten. Hoewel dat onbegonnen werk in met het oog op hun familienamen. Die kunnen ze niet eens laten veranderen, want zeker in hun geval loopt dat veel te veel in de gaten. Maar het lijkt er op, dat ze het zouden overwegen als dat niet zo was: Hun houding heeft in geen enkel opzicht iets te maken met vereenzelviging met de Joodse Zaak, integendeel.
  Verder heb je natuurlijk volkomen gelijk, wat betreft die Imams, Martien: De grootste onzin, dat je díe zou moeten inzetten om de problemen met die crimineeltjes op te lossen; dat is bij de Duivel te biecht gaan! Die Imams leren hen hooguit de perfecte taqiyya, teneinde hun criminaliteit beter te verbergen -of teneinde de schuld er van nog geraffineerder op de autochtonen te schuiven, dat is zo lang als het breed is. Die El-Forkani moeten we ook niet vertrouwen: Die kan weliswaar mooi glad lullen -en ik verwed er wat onder, dat hij die nuchtere spreekstijl van hem tijdens zijn jeugdjaren hier in de Kop van Noord-Holland heeft aangeleerd- maar zijn achterliggende bedoelingen krijg je net zo min te horen als die van, bijvoorbeeld, Al-Haddad. Of vooruit: Tariq Ramadan, om een beter vergelijkbaar voorbeeld aan te halen. Soms blijken die op het oog geïntegreerden verraderlijker dan de de herkenbaarste Fundamentalist-in-djellaba: Die laatste herken je meteen, de eersten niet zelden pas als het te laat is.

  Like

 20. Henk.V zegt:

  Wel, Martien, je spreekt duidelijke taal, recht vanuit je hart en het is goed dat je dat zo luid mogelijk probeert te doen, want de kleppen voor de linkse ogen moeten af, de proppen in de multicultutele oren met donder en geweld uitgespoten.Dus ga door en gesel dat het verdorven politiek correcte volk..
  Je spreekt terecht een vlammend oordeel uit over wat ik de “”Totenkopf Divisie” van politiek correct noem, zij die zich zo met de belangen van de islam hebben vereenzelvigd dat zij niet eens meer in de gaten hebben waarmee zij zich feitelijk één worden en zij weigeren in te zien dat zij daarmee hun EIGEN volk naar de verdommenis helpen..
  Het is inderdaad diep treurig dat een nazaat van een lid van de Joodsche Raad die tienduizenden Joden door hun collaboratie met de Duitsers in het verderf stortte ,andermaal samen werkt met een ideologie , waarin vijandigheid tegen het Jodendom gewoonlijk onderdeel van de opvattingen vormt.
  Maar ja, de man is links.. En wie denkt er nog helder en gezond in die richting?
  Dat hij Joods is, blijft natuurlijk een pijnlijke bijkomstigheid, want de man had van de geschiedenis moeten leren en dus beter moeten weten met wie hij optrekt.
  Ik denk niet dat hij ooit bij zinnen komt. Hij WIL de minder fraaie kanten van de Islam gewoon NIET zien..

  Like

 21. BertG. zegt:

  Misschien is het inderdaad wel bewust wegduik gedrag met de bedoeling om niet te veel op te vallen. Praat met ze mee en je mag wat langer rond lopen. Dan loeren ze ook niet op je.

  Like

 22. Paul Zwueste zegt:

  Martien Pennings, prachtig geschreven, inderdaad, en inderdaad RECHT vanuit het hart! Ik sta volkomen achter wat je schrijft. Tsja, die Asscher is helemaal op de verkeerde weg en hij heeft inderdaad iets treurigs over zich. Het zou zo maar best kunnen dat hij helemaal niet gelukkig is met wat hij doet en moet zeggen, vanuit zijn positie bij het verderfelijk PVDA-verbond.
  Maar goed, dat is zijn eigen verantwoordelijkheid en hij benadeeld daardoor, vanuit zijn invloedrijke positie, het Nederlandse volk en haar samenleving in belangrijke mate.
  Dan nog even over het Joods zijn. De godsdienst maakt van een Joodse man of vrouw géén Jood
  maar simpelweg de geboorte. Zoals wij Nederlander zijn door geboorte, uit blanke Nederlanders en niet simpelweg door een waardeloos bordeaux-rood boekje met de opdruk “Nederlands Paspoort.”
  Inmiddels geheel waardeloos geworden doordat het massaal per post wordt opgestuurd naar mensen die hier niet thuis horen en vijandig staan tegenover onze samenleving en cultuur.
  Mensen die het absoluut nooit verdiend zijn om hier te zijn, laat staan per post het heiligste recht uit onze handen te krijgen!

  Like

  • meneertje zegt:

   @Paul Zwueste,
   U beantwoordt de vraag die ik in mijn reactie hierboven schreef, ten dele.
   “De godsdienst maakt van een Joodse man of vrouw géén jood, maar simpelweg de geboorte”, schrijft u.
   Maar dat is volgens mij een zeer betrekkelijke zaak.

   Van adel ben je ook door geboorte. Maar er zijn (nu de adel niet meer allerlei voorrechten heeft, zoals vroeger) tal van mensen die door geboorte officieel van adel zijn, maar die daar nooit iets over zeggen en die dan ook niet door hun medemensen als “edelman” of zoiets worden beschouwd. Ik heb er verscheidene ontmoet; puur door een of ander toeval kwam ik er achter dat zij door geboorte van adel waren. Zij wilden het duidelijk helemaal niet zijn!
   En in mijn ogen zijn ze het dan ook niet meer.

   Zoals ik niet katholiek meer ben, hoewel gelovige katholieken zullen beweren dat ik door het doopsel “een eeuwigdurend merkteken in mijn ziel” heb gekregen. Dergelijke onzin zegt mij niets.

   Zo kan een jood, die in de godsdienst waarin hij is opgegroeid niet meer gelooft, toch zijn afkomst negeren? Er schoot mij nu te binnen dat ik minstens één persoon heb gekend voor wie dit gold. Hij had geen uitgesproken joodse naam; al weer door toeval kwam ik er achter dat hij joodse wortels moest hebben.
   Maar volgens zichzelf en volgens mij was hij dus geen jood meer.

   Ik wil overigens niet beweren dat joden dat zouden moeten doen: hun afkomst verzwijgen.
   Dat moeten zij natuurlijk zelf bepalen.
   Ik poog slechts hier er achter te komen wat nu precies een jood is.

   Like

 23. Bonebakker zegt:

  Prachtig geschreven Martien laat je door niemand afstoppen

  Like

 24. ieznogoud zegt:

  Job de theedrinker is ook zo’n fijne man die vooral het soort dat zijn eigen volk het liefste gisteren om zeep zou helpen, vooral ter wille is en ze aan alle kanten geld en goede wil toestopt.
  Zelfs in Israël open linksdenkers rond die menen dat de palestijnen een verrijking voor de wereld zijn en dat Israël vooral de grenzen open moet gooien zodat ze ongehinderd binnen kunnen komen (om aanslagen te plegen).
  Hoe dom kan iemand toch zijn???
  Nou ja, het is geen domheid, het is een psychische afwijking. Ik gooi hem er nog maar eens tegenaan.
  In Nederland zijn er nogal wat ‘linkse’ en/of ‘progressieve’ partijen, wier neurotische gedachtegoed volgens dr. Rossiters visie zowel irrationeel, kinderlijk als meedogenloos is.
  Een Amerikaanse top-psychiater heeft een opmerkelijk boek geschreven (“The Liberal Mind – The Psychological Causes of Political Madness”) waarin hij na grondig onderzoek stelt dat aanhangers van het linkse gedachtegoed -in Amerika ‘hope & change’ van de Democraten, in Europa het socialisme van zich ‘progressief’ noemende linkse partijen- feitelijk lijden aan een psychologische stoornis. Hij komt tot die conclusie vanwege de ‘markante irrationele overtuigingen en emoties’ van ‘links’ denkende mensen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   ieznogoud: 17.31. uur. Iedere socialist, en iedere sociaal-liberaal, heeft, zoals reeds bewezen is, een verkeerd draaiend gen.

   Like

 25. wouteenhoorn zegt:

  In één woord geweldig.

  Like

 26. Erik Bink zegt:

  Ik weet natuurlijk niet of deze reactie door “meneertje” nog gelezen wordt, maar goed, ik probeer ’t toch maar.
  Om de vragen “wie is een Jood?” of “wie is nog een Jood?”, of “wie is geen Jood meer” enige houvast te geven, moet je die koppelen aan de “halacha”, het geheel van religieuze Joodse wetten of voorschriften (ik beweer niet, dat daarmee alles gezegd is, maar ’t geeft enige houvast).
  Voor de halacha is eenieder, man of vrouw, een Jood die uit een Joodse moeder geboren is, dus een “matrilineaire” kwestie – een verwantschap langs de lijn van de moeder(s). Want dat gegeven is zeker – wie de vader is dat weet je nooit zeker. Althans, zo was ’t vroeger natuurlijk, nu met de kennis van het DNA ligt dan geheel anders. Maar goed.
  Die lijn, met alles d’r op en d’r aan, bestaat al, zou je kunnen zeggen, zo’n 3000 jaar. Dat “alles d’r op en d’r aan” betekende natuurlijk het zich verbonden weten en voelen met een religieuze gemeenschap. Maar ook een gemeenschap die zich kenmerkte met vaste gewoonten, gebruiken – denk bijvoorbeeld aan de saamhorigheid van het wekelijkse sabbatmaal – met alle plaatselijke verschillen en historische veranderingen en sektarische spanningen die er in die eeuwen ook waren. Maar toch, laten we zeggen, een zekere culturele, “etnische” verbondenheid ondanks de diaspora, het verspreid zijn over vrijwel de gehele wereld. Je zou kunnen zeggen een bepaald
  Joods “levensgevoel” bleef het bindende element.
  Maar de moderniteit, de Verlichting, waarmee het Jodendom in West-Europa ook te maken kreeg en dat het op haar manier verwerkte, maakte de band tussen het individu en zijn religieuze (en ook culturele) gemeenschap losser. Onder andere de grootvader van de componist Felix Mendelssohn (1809-1847), Moses Mendelssohn (1729-1786) was een “Verlichtingsjood”; maar dit terzijde. (diens brilletje kan je nog zien in het Joods Museum in Berlijn)
  Dus sinds de verdere verspreiding of het doorwerken van de Verlichting in de cultuur en in het denken en voelen van de mensen is het al of niet tot een religie (willen) behoren of er uit treden een individuele keuze geworden. Na het woeden van het nazisme waren er veel Joden die niks meer met het Jodendom of het “Jood zijn” te maken wilden hebben. Anderen daarentegen versterkten weer hun band met het Jodendom. Maar toch, voor velen, of ze nu zeer religieus of weinig of dat geheel niet waren, bleef of blijft dat alles in het eigen “levensgevoel” meespelen, zodat ze zich op een of andere manier “Joods” bleven of blijven voelen. Totdat dat verleden en dat levensgevoel zo “verwaterd” is en steeds verder in het verleden komt te liggen dat die band geheel verdwenen is. Maar zo ver is ’t nog niet.

  Like

  • meneertje zegt:

   @ Erik Bink,
   Dank voor uw heldere uiteenzetting. Het is dus toch wel mogelijk voor joden om, als ze niet meer geloven, jood-af te worden.
   Het is blijkbaar alleen om emotionele redenen moeilijk voor velen.
   Nu begrijp ik het inderdaad beter.

   Like

   • Driek zegt:

    @Meneertje, u begrijpt het nog niet helemaal geloof ik, je kunt als ‘Jood’, dus behorende tot het Semitische ras, en als afstammeling van ‘Gods uitverkoren volk’, geen afstand doen van je “Jood zijn”, hoewel er velen rondlopen, die zich niet bewust zijn van hun Joodse wortels, omdat hun ouders en voorouders volkomen geassimileerd waren, maar je kunt wel afstand doen van het Joodse geloof, en je kunt je als Jood ook laten dopen tot het christendom, hetgeen in de jaren dertig veelvuldig voorkwam in Duitsland. De gedoopte Joden kregen in het begin nog een voorkeursbehandeling, maar dat is weer een heel ander verhaal.

    Like

 27. Luchtpint zegt:

  De uiteindelijke boodschap is natuurlijk dat sommige Joden hun eigen geschiedenis vergeten zijn (en / of doen alsof, wegens politiek correct) en dat geldt uiteraard ook voor vele anderen. Dus zijn er ook vrij veel gedegenereerde secularisten en Christenen te vinden die interculturele bruggetjes willen bouwen naar de Moslim gemeenschap toe, tegen beter weten in.

  Politieke correctheid vergiftigt mensen nu eenmaal over de politieke en religieus-culturele of filosofische grenzen heen, net als een virus dat niet meteen te stoppen valt.

  Like

 28. Republikein zegt:

  Geinig hé, die brute oprispingen van een vent die kan schrijven wat wij denken,proficiat Martien!

  Like

 29. Pingback: Martien Pennings houdt op met schrijven voor E. J. Bron | E.J. Bron

 30. marjolein zegt:

  ascher is net zo een sukkel als zn voorvaderen voor de tweede wereld oorlog zo van ach het loopt zo,n vaart niet nou asscher kijk maar uit want moslims kunnen je bloed wel drinken man verdedig ze maar niet zo hard

  Like

 31. Paul K. zegt:

  Iemand die (half) van Joodse afkomst is uitmaken voor “gedegenereerde Jood” heeft alle trekken van antisemitisme.

  Like

 32. Paul K. zegt:

  Lodewijk Asscher heeft geen Joodse moeder gehad (zijn moeder komt uit een katholieke familie), dus hij kan niet eens als Jood beschouwd worden. Dat “gedegenereerde Jood” is dus al helemaal onzin.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s