Martin Schulz wil Maastricht-criteria afschaffen

Screenshot_17

Schulz verlangt van de EU de Franse president Hollande meer schulden toe te staan

De voorzitter van het Europees Parlement eist meer tijd voor Frankrijk om zijn tekort naar 3% te verlagen. Bovendien plaatst Schulz vraagtekens bij de Maastricht-criteria over het algemeen: bij de grens van 3% begrotingstekort en bij de grens van 60% totale schulden moet men “nadenken in een sociaal kader”.

De voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, is er voorstander van om Frankrijk meer tijd te geven om zijn begrotingstekort naar beneden te brengen.

Enerzijds is het belangrijk dat de regels van het stabiliteitspact gerespecteerd worden, zei de topkandidaat van de Europese socialisten vrijdag op de Franse tv-zender BMF-TV. Anderzijds is het belangrijk om ook te kijken naar de specifieke mogelijkheden van de lidstaten om de richtlijnen te kunnen uitvoeren. De EU moet daarom respecteren dat Frankrijk meer dan drie jaar tijd nodig heeft voor hervormingen.

Op de vraag of hij Frankrijk daarmee meer tijd wil geven om zijn begrotingstekort naar beneden te brengen, antwoordde Schulz: “Als dat nodig is, ja.”

De sanering van de begroting in Frankrijk verloopt duidelijker langzamer dan gepland. In 2013 bedroeg het tekort 4,3% van de economische prestatie en was daarmee hoger dan verwacht. De socialistische regering wil daarom pas eind 2015 het in het stabiliteitspact voorgeschreven doel van 3% van het begrotingstekort behalen. De EU-partners hadden Frankrijk al twee jaar meer tijd gegeven.

Schulz bleek in het interview ook een voorstander te zijn van een algemeen onderzoek van de Maastricht-criteria. “Ik ben er absoluut voor dat men nadenkt over de 3% en de 60% (van de totale schuld) in een sociaal kader”, aldus de SPD-politicus.

Hij kreeg onmiddellijk kritiek van politici van de CDU en CSU. “Met zijn eis in Parijs tot niet inachtneming van de Maastricht-criteria steekt Martin Schulz de dolk in de rug van het stabiliteits- en groeipact”, zei de voorzitter van de CDU/CSU-groep in het Europees Parlement, Herbert Reul (CDU). Scherpe kritiek kwam er ook van de voorzitter van de CSU-fractie in het Europees Parlement, Markus Ferber.

De Duitse regering pocht op de naleving van de richtlijnen van het Europees stabiliteitspact door Frankrijk. “Wij vertrouwen erop dat Frankrijk zich houdt aan zijn verplichtingen uit het stabiliteitspact”, zei regeringswoordvoerder Steffen Seibert vrijdag in Berlijn. Frankrijk dient zich bovendien ook bewust te zijn van zijn verantwoordelijkheid “voor het functioneren van het pact.”

Seibert reageerde daarmee op eisen van Frankrijk om meer tijd voor de sanering van zijn begroting dan de tot nu toe toegestane twee jaar te krijgen. De nieuwe minister van Financiën Michel Sapin wil opnieuw met de Europese Commissie onderhandelen over de periode waarin het tekort moet worden afgebouwd.

De EU-partners hebben het land al twee jaar meer tijd gegeven om het tekort onder de toegestane grens van 3% te drukken.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

10 reacties op Martin Schulz wil Maastricht-criteria afschaffen

 1. bobzelf zegt:

  is er iets , maar dan ook maar iets , waar de EU zich wel aangehouden heeft ??

  Geen werkeloosheid !!! , NOU ZOU ZO MAAR ZEGGEN , GOED GELUKT !!
  GEEN BAILOUTS VOOR LANDEN !!! , nou ja, een kniesoor die daar op let !!
  Geld komt met rente terug !!! Ja ALS ZE IN GRIEKENLAND UITGELACHEN ZIJN ,ZEKER ?

  ZAKKENVULLEN , EN HET LICHT GING UIT, EN WE WERDEN EEN 3e wereldland !!

  nou dat is duidelijk gelukt !!!!

  MAAR DAT WAREN TOCH DE KRETEN , WAAROM WE MEE MOESTEN DOEN !!

  WAAR ZIJN NOU DE VOORDELEN ??????

  NIET ZEIKEN, JE MUIL HOUDEN EN DOORLOPEN !!

  EN d’66 STEMMEN ???????????????????????????????????????

  HEET DIT EEN HERSENBESCHADIGING ???? of gewoon U bent geschift ????????
  gr.bob

  Like

 2. Vederso zegt:

  Wat? “Onze minister-president” zegt toch in Berlijn dat iedereen zich beter aan de afgesproken regels moet houden? Of heb ik dat verkeerd begrepen?

  Like

 3. Wans Horst zegt:

  Het 3%-dictaat uit Brussel dient ons ook niet, maar daar gaat het deze Schulz niet om, hij poogt Frankrijk een plezier te doen en waarom? Heeft Frankrijk hem soms een plezier gedaan? Het maakt niet uit, deze actie van Schultz alleen al laat zien dat wij geen plek hebben in die hele EU!

  Like

 4. Paul Zwueste zegt:

  Zie hier. Wat hier in dit artikel van der Deutsche Wirtschaffts-etcetera-enzovoorts-enzoverders… om gaat is precies de essentie binnen het machtscentrum van deze verderfelijke EU!
  naar willekeur wordt gehandeld. Maar deze willekeur wordt geleid door machtsmisbruik en persoonlijke zakkenvullerij! Wees gerust! Elke heerser binnen de EU vult zijn zakken op een ongehoorde wijze! En zeg nu niet dat is jalouzie… Neen, hoe meer macht hoe meer corruptie! Binnen linkse kringen uiteraard! Hahahaha! Nee, maar dit IS nu eenmaal zo!
  Decennia van machtscorruptie is in hun genen geschoten! En dan moet je weten dat in de 50-tiger jaren mijn ouders mij al waarschuwden voor het verderfelijk Katholiek-Links!
  De zogenaamde linkse kerk! Bah wat een veelkoppig monster is dat toch. Tijd dat het zijn talloze koppen worden afgesneden door een aantal Syrische medewerkers van de Koptische Kerk.

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  De EU is een machtsdroom van een paar omhooggevallen jongens en meisjes in Brussel en omstreken die denken dat ze politici zijn. Politici daar zit het woord poli ( volk) in, dus dienaren van het volk. Nou “forget it” ze zijn allemaal omgekocht door die malle hoge salarissen, wie stemt dan tegen? Dan maak jij jezelf brodeloos dat doen ze dus niet!

  Like

 6. Rick zegt:

  OFF TOPIC…alhoewel 🙂
  Wij maar denken dat de Nederlandse MSM (S)links georiënteerde “roeptoeters” zijn.
  In het UK weten ze “onze” media vooralsnog ruimschoots te overtreffen:
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/docu_nigel_farage_who_are_you.html

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  Wat valt het weer op, hoe konsekwent de RODEN in de EUSSR zijn. De spelregels veranderen, tijdens het spelen. Ziehier, hoe we worden belazerd, en bedrogen. En MARX RUTTE, van de Vereniging Van Dieven, vindt het allemaal prachtig. We zullen moeten afrekenen, in Nederland , met de Europese verkiezingen, met de partijen die de eussr, mogelijk hebben gemaakt, en dat zijn uiteraard voorop: CDA,VVD,PvdA,D66.

  Like

 8. Jan zegt:

  Der Martin: “”Ich will nicht, dass in diesem Europaparlament Anhänger der Ideologie Adolf Hitlers das Ansehen Deutschlands beschmutzen können.”
  http://www.fr-online.de/politik/spd-europawahlkampf-hamburg-schulz-warnt-vor-europas-rechten,1472596,26695046.html

  Like

 9. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Dat Maastricht verhaal kunnen ze best afschaffen want ze hebben al alle belangrijke afspraken gebroken.
  Als ze het dus afschaffen laten ze dan meteen de hele E.U met hun geesteskind EURO en hun rara wetjes over de maat van condooms, enz, enz, dan ook afschaffen en gaan we terug tot het oude EEG niveau maar dan met meer landen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s