Studiefinanciering voor Jihad-strijders

Screenshot_3

DEN HAAG – Een deel van de Nederlandse Jihad-strijders in Syrië ontvangt studiefinanciering. Signalen daarover bereiken de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), die onderzoekt hoe groot de groep ’Jihad-studenten’ is en wat ertegen te doen valt. Het stopzetten van de studiefinanciering blijkt in de praktijk echter erg lastig.

De NCTV zegt dat „tot dusverre nog geen studiefinancieringen zijn stopgezet”. NCTV-woordvoerder Edmond Messchaert benadrukt dat het stopzetten van studiefinanciering één van de vele maatregelen is om Nederlandse Jihadisten de voet dwars te zetten, zoals het laten vervallen van paspoorten en het bevriezen van financiële tegoeden. Van vier Nederlandse Jihadisten zijn inmiddels de bankrekeningen geblokkeerd, omdat bewezen is dat zij vechten bij terroristische organisaties.

Lees verder>>>
(h/t BertG.)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Barbarisme, Islam, Jihad, Naïviteit, Nederland, Syrië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Studiefinanciering voor Jihad-strijders

 1. nieuwenhuis zegt:

  “Het stopzetten van de studiefinanciering blijkt in de praktijk echter erg lastig”……………..maar ons pensioen naar beneden bijstellen gaat ze daar in Den Haag wel heel gemakkelijk af………….dat niet “lastig”, dat gebeurt GEWOON!!!!!!!!!!!!!!
  Maar het zal allemaal weer met het pamperen te maken hebben. Of te wel stemvee, knuffelen etc. Kopje thee, koekje erbij ?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Nieuwenhuis: 12.44. uur. Inderdaad, de smeerlap en Pinokkio Marx Rutte, en de rode roverhoofdmam SAMZWAM, weten uitstekend ONS oorspronkelijke burgers van NEDERLAND “te pakken”. Maar bij de moslims, gaat het om een favoriete bevolkingsgroep, vooral voor de PvdA, en deze worden daarbij gesteund door D66,VVD en het CDA. WEG MET ONS, gillen deze IDOTEN van politici. Maar zolang nog vele kiezers, met het niveau van een pinda, op deze KLIEK blijven stemmen, gaat deze ELLENDE door. O ja, GL en SP zijn ook niet veel beter!

   Like

 2. Andre M zegt:

  ik zie het probleem niet verplicht scholen te melden die niet aanwezig zijn, diegene die niet aanwezig is wordt geschrapt en de betaling gestopt, zo moeilijk kan dat toch niet zijn. ik vind het ook moeilijk om voor dit soort gasten belasting te betalen maar als ik weiger weten ze me wel te vinden. Zeer slap excuus.

  Like

 3. danny zegt:

  Een deel van die zogenaamde jihadstrijders die deelnemen of hebben deelgenomen in de strijd in Syrie, krijgen ook nog studiefinanciering. Echt te gek voor woorden.! Kan die studiefinanciering aan die malloten niet stop gezet worden, op grond dat ze in vreemde krijgsdienst vechten,dan kan justitie op deze grond ook nog het Nederlanderschap ontnemen.

  Verlies van nationaliteit door vreemde krijgsdienst

  Volgens de “Wet op het Nederlanderschap en het ingezetenschap” (1892) verviel de Nederlandse nationaliteit als een Nederlander in vreemde krijgsdienst trad. Tussen 1892 en 1985 heeft de wetgever echter diverse malen moeten ingrijpen om het verlies van Nederlanderschap door vreemde krijgsdienst ongedaan te maken. Het verdrag van New York om staatloosheid tegen te gaan was bijvoorbeeld zo’n reden. Bovendien kwam het in het begin van de 20e eeuw ook nog voor dat Nederlandse militairen als adviseur (mede op verzoek van de Nederlandse regering) in dienst traden van andere legers. Tevens is vreemde krijgsdienst vrijwel onvermijdelijk als iemand meerdere nationaliteiten heeft en gehouden is zijn dienstplicht elders te vervullen. Te denken valt bijvoorbeeld aan Nederlands-Israëlische jongens en mannen die in het Israëlische leger meestreden als dienstplichtig militair en – meer recent en heel actueel – Nederlandse jongeren die als dienstplichtig militair worden opgeroepen in het Turkse leger. Opgemerkt wordt daarbij dat Turkije en Nederland NAVO-leden zijn, dus in militair opzicht bondgenoten. Toen Nederland zelf nog dienstplicht had, werden met een aantal NAVO-landen afspraken gemaakt over het vervullen van de dienstplicht in slechts één der lidstaten.

  De Rijkswet op het Nederlanderschap uit 1984 bevat dan ook de toevoeging dat verlies van Nederlanderschap door vreemde krijgsdienst pas mogelijk werd indien er tevens handelingen tegen de Nederlandse staat plaatshadden.

  Verlies van het Nederlanderschap
  Het Nederlanderschap wordt ingetrokken of ontnomen als het Nederlanderschap is verkregen op basis van bedrog of andere valse gegevens. Als een periode van twaalf jaar sinds de toekenning van de Nederlandse nationaliteit is verstreken, kan hierop niet meer worden beroepen. Een uitzondering geldt voor genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Als de nationaliteit wordt afgenomen, geldt dat met terugwerkende kracht. Als een Nederlander, die naast de Nederlandse ook nog een andere nationaliteit bezit, een misdaad pleegt en veroordeeld is voor minimaal acht jaar gevangenisstraf, wordt ook het Nederlanderschap ontnomen. Deze persoon kan binnen vijf jaar het Nederlanderschap niet meer herkrijgen.

  Iemand kan ook het Nederlanderschap verliezen door het vrijwillig aannemen van een andere nationaliteit. Dit gebeurde vijf schaatsers die voor Kazachstan wensten uit te komen tijdens de Olympische Winterspelen in 2010.[2] Een uitzondering geldt voor Nederlanders die met een buitenlander trouwen en de nationaliteit van de echtgenoot aannemen. Ook gaat het Nederlanderschap verloren als er vrijwillig afstand van wordt gedaan.

  Het is volgens de Rijkswet niet mogelijk dat iemand het Nederlanderschap wordt ontnomen die geen andere nationaliteit bezit. Een uitzondering geldt voor de gevallen die het Nederlanderschap hebben verkregen op basis van bedrog.

  ‘Een uitzondering geldt voor genocide, misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden’.

  Dit moet toch zeker gelden voor de meeste van die jihadstrijders. Zeker voor die mafketel uit Almere.

  https://ejbron.wordpress.com/2014/04/03/jihadist-van-foto-mag-land-niet-in/

  https://ejbron.wordpress.com/2014/02/13/nederlandse-jihadist-poseert-met-afgehakt-hoofd/

  Like

 4. s breget zegt:

  Nederland betaald moordenaars ,staat in de Telegraaf.Gelijk hebben ze

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik dacht dat een van de voorwaarden om studiefinancieering te krijgen,was dat je daadwerkelijk een school bezoekt en een studie volgt!Sinds wanneer wordt mensen slachten als studie gezien?

  Like

 6. BertG. zegt:

  StuFi-verstrekker DUO neemt met verbazing kennis van de klachten. “Ons bereiken geen verontrustende geluiden, in tegendeel: de studie is een absolute topper in het aantal stageplekken voor mensen met een andersculturele achtergrond.”
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/04/geen_strenge_selectie_aan_de_hemelpoort.html

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Bij Mohammed Atta heeft het ook niet geholpen .Hij was zellf’s de leider van de aanfal op de Twintowers.en het Pentagon.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Studie financiering voor Jihadisten….Net zo’n dooddoener als het voor wetenschappelijke doeleinden massaal doden van walvissen. Studie financiering ! Laten ze ons dan vertellen dat de Jihad strijd gefinancierd wordt door ons belastingbetalers. Wij worden verplicht om onze eigen ondergang te financieren. Zoals in de tweede wereldoorlog de mof de Joden kaalplukte. Hun huizen met inboedel, hun kunst collecties en banktegoeden. Zoiets gaat ons ook overkomen. Alleen blijft het niet bij de Joden en de Christenen, nee alle zogenaamde ongelovigen in de zin der Islam zullen op[ termijn het loodje gaan leggen als wij deze negatieve ontwikkelingen niet meer kunnen stoppen. Het is niet anders !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s