De ‘vergeten’ doden

Screenshot_5

(Door: trias politica)

In mei vinden er in Zuid-Afrika verkiezingen plaats. Dat het er daar niet altijd even koosjer aan toe gaat weten we.
Volgende maand zijn er stembusverkiezingen in het land. Er zijn 410 zetels te vergeven, waarvan het ANC er momenteel 264 bezet. Diens voorman en tevens huidige president Jacob Zuma, die maar liefst 6 vrouwen moet onderhouden, is in een groot corruptie schandaal verwikkeld, waaronder miljoenen aan zijn villa complex in ‘kraal dorp stijl’. De Democratic Aliance – Demokratiese Aliansie van Helen Zille en Lindiwe Mazibuko heeft momenteel 67 zetels. DA stond aanvankelijk op winst maar is wat gezakt door te zinspelen op landteruggave (met terugwerkende kracht vanaf 1910).Front Nasionaal van Engelbrecht en Roodt doen ook in een constructie mee om zelfbestuur voor blanken en andere etnische groepen op de agenda te krijgen. En dan is er nog de ex ANC Youth League leider Julius Malema, die met het stalinisitsch EFF meedoet. De Vakbonden zijn niet onder een koepel en plegen af en toe, tijdens stakingen rond Anglo gold en Lonmin platina mijnen, moorden op elkaar en ANC heeft net een lid van Inkatha IPF van Mangosuthu Buthelezi aangeklaagd.
Een belangrijk thema van de verkiezingen wordt ‘Veiligheid‘. De misdaad in Zuid-Afrika rijst sedert het einde van de ‘apartheid’ de pan uit. In 1995 voerde Zuid-Afrika de wereldranglijst aan van de landen met het hoogste aantal moorden – er werden gemiddeld twee mensen per uur vermoord. Johannesburg werd zelfs de moordhoofdstad van de wereld genoemd. In een onderzoek van de Verenigde Naties, uitgevoerd tussen 1998-2000, stond Zuid-Afrika op de tweede plaats voor moord en beroving en op de eerste voor verkrachting.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Barbarisme, corruptie, Criminaliteit, Racisme, Zuid-Afrika. Bookmark de permalink .

4 reacties op De ‘vergeten’ doden

 1. guusvelraeds zegt:

  Kom er maar in anti apartheidsbeweging. Ook het verdekte en open racisme van zwart op blank verdient zijn aandacht.

  Like

  • Republikein zegt:

   Ik denk dat deze doc al “bejaard” is Guus, wel een mooie trouwens.

   Like

  • Paul Zwueste zegt:

   Verbijsterend, verschrikkelijk en toch, wij wisten dat dit zou gaan komen na de ondergang van het blanke Zuid-Afrika door de criminele actie van de USA en andere linkse WE-landen! Verschrikkelijk nogmaals. Ik stel voor dat wij al die blanke mensen die daar zo onderdrukt worden naar hier halen en goed verzorgen. Het geld wat daarvoor nodig zal zijn halen we terug door al dat ongedierte, dat nu nog hier is en ons terroriseert, ons land uit te trappen! Dat zou prachtig zijn!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s