“Vervroeg Britse eindexamens vanwege ramadan”

Screenshot_7

LONDEN – In Groot-Brittannië liggen de examendata van 2016 en later onder vuur. Onderwijsdeskundigen willen dat middelbare scholen de zogeheten GCSE- en A-level-toetsen eerder in het jaar gaan afnemen vanwege de ramadan. Wie met een knorrende maag een examen maakt, scoort slechter, vrezen zij.

De examens worden altijd in mei en juni gemaakt en ramadan valt in 2016 in die tweede maand. De jaren daarna begint de vastenperiode steeds tien dagen eerder. In Nederland starten de eindexamens altijd half mei; islamitische leerlingen zouden daar in 2018, 2019 en 2020 hinder van kunnen ondervinden.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islamisering. Bookmark de permalink .

34 reacties op “Vervroeg Britse eindexamens vanwege ramadan”

 1. Baksteen zegt:

  En ongestelde vrouwen, mannen met een kater, mogen die aangepaste examens maken?

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Dan vreten ze maar op normale tijden, dat achterlijke gedoe. Slaat kant nog wal.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Kijk, ik weet nog wel dat, toen voor de oorlog de veertigdaagse vasten nog volop in zwang was, de R.K. Kerk dispensatie verleende om ervan vrijgesteld te worden in bepaalde gevallen: Bijvoorbeeld aan hen, die ‘zwaar lichamelijk werk verrichtten. Kan de Islam ook geen dispensatie verlenen aan scholieren, die dan toevallig in de examentijd zitten, zou je zeggen.
  Antwoord: Nee dus, want zó lankmoedig ís de Islam niet. (Niet dat de R.K. kerk het nou zo was, maar de Islam dus helemààl niet.)
  Trouwens, hoeveel waarde wordt er door die lui uiteindelijk gehecht aan studie-resultaten? Niet al te veel, getuige het niveau van het Ibn Chaldoun. Reisjes naar het graf van de Profeet zijn belangrijker.

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   @Therasa,
   het mag misschien een beetje vreemd klinken maar de Ramadan wordt wat door mensen die er geen verstand van hebben ook wel de ‘islamitische vastenmaand’ genoemd. Echter het is géén periode van vasten, het is een feest periode waarbij men na zonsondergang in de huislijke kring zijn pens vol vreet en overdag doet alsof men vast.

   Als een moslim op reis is dan mag hij zijn zogenaamde vasten verplaatsen tot hij weer thuis is, een zwangere vrouw haalt de zogenaamde vasten in als het kind een of twee jaar is (of drie, vier vijf jaar)(of nooit). Ouderen en jongeren doen niet mee met de zogenaamde vasten. Het is dus kolder om de examens te verplaatsen omdat kinderen niet mee hoeven doen, en ook omdat gewone moslims de zogenaamde vasten al reeds normaal mogen verplaatsen, maar bovenal omdat het geen vasten periode is.

   Per definitie is de zogenaamde islamitische vastenmaand bullshit. En men wil dus uitstel of vervroegde examens omdat een aantal mensen de bullshit wat heftiger wil beleven. Het zegt meer over de mensen die er in mee gaan, dan de aanhangers van bullshit.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    U heeft gelijk, dat wist ik ook wel, eigenlijk.
    Ik heb me inderdaad al vaak genoeg afgevraagd wat de betekenis vandie Ramadan is, als je je na zonsondergang gewoon vol mag proppen.; Eet dan gewoon als je er behoefte aan hebt! (Overdag dus, net als iedereen.)
    Het is inderdaad bullshit en nergens anders voor bedoeld dan het aan de hele wereld op te leggen en ze te dwingen aan de gemeenschappelijke gebruiken deel te nemen. (‘sAvonds verzamelen en allemaal samen eten etc.)
    En nu weer: Zelfs Examendagen moeten er aan aangepast worden!
    Waarom zeggen die stomme Britten nou niet gewoon: NEE?

    Like

 4. jans zegt:

  Volgens de regel van de islam moet een moslim alle arbeid normaal blijven doen, dus ook een examenen.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Heeft niet direct met examens te maken. Maar vaak, als ik zulke foto,s zie met van die kerels met hun “culo” omhoog, vraag ik me af:” is er in zo,n moskee airco, of alleen arko” . Er zal toch weleens tussen de omhoog-vliegende gebeden door, ook iets anders omhoog vliegen.

  Like

 6. Ron V zegt:

  Ik stel voor om de ramadan in het westen af te schaffen.
  Hoeft er ook niet aangepast te worden.

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   De ramadan geldt alleen als men thuis is. Want als men op reis is dan behoeft men NIET te vasten. Mensen met een dubbel paspoort behoeven in Nederland dus never nooit niet te vasten. Ik vermoed dat dit zelfde voor Engeland geldt.

   Like

  • Driek zegt:

   @Ron V. Het wordt de hoogste tijd om die hele islam te verbieden. Ik wordt dagelijks, tegen mijn zin in, want mij is nooit iets gevraagd, geconfronteerd met een geloof waar ik niets mee te maken wil hebben. Wij hebben ons in de afgelopen honderd jaar ontworsteld aan de dictatuur van de kerk die zo’n beetje hier de dienst uitmaakte. En nu zitten we wederom opgescheept met een krankzinnige ideologie (een geloof wil het niet noemen), dat hier de dienst uitmaakt, en waar wij ons aan dienen te schikken. Ik vind het meer dan schandalig dat wij, burgers, dat op ons bord geschoven krijgen, dat ons is opgedrongen door een stel bewindslieden met een beperkte geestelijke ontwikkeling. En dag in – dag uit – lezen wij over de gewelddaden van dat Mohammedaanse schorem, en die domme Hollanders stemmen op de PVDA en straks ook nog eens op D66. Hoe stom kan je zijn?

   Like

 7. lucky bee zegt:

  Zo lang als de Britten de Commonwealth handhaven, zullen die examens waarschijnlijk wel degelijk wegens de Ramadan vervroegd worden.

  Like

 8. Oud Marinier zegt:

  De Islam kent ook het “UITGESTELDE RAMADAN (VASTENPERIODE) dat men NA de examens dus moet vasten om de vasten periode IN TE HALEN. Dat ten eerste. Verder , het is HUN geloof , wanneer ik als 7e Dag Adventist , mijn vasten tijd heb ( De Sabbath Dag , Vrijdag avond zons ondergang t/m Zaterdag zonsondergang , kan ik ook NIET tegen mijn werkgever zeggen dat ik dan NIET wens te werken…..want dan zegt mijn werkgever namelijk : ” Prima , blijf de dagen er na en er voor dan ook maar thuis beste vriend” . Dus , die mensen moeten NIET zeiken en/of zeuren. Gewoon examens zoen zoals normaal….dan maken ze maar een uitzondering door of NIET te vasten , of door LATER , NA de examens te vasten. Probleem opgelost !!!

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat weten ze zelf ook wel maar dat pakt niet zo goed uit als je eisen wilt stellen over alles en iedereen. Dat laat die domme Hollanders maar denken dat ze geen keus hebben en wij ze iets aan willen doen wat ze niet kunnen vanwege de honger.

   Like

 9. koddebeier zegt:

  De islam maakt daar de dienst al uit !!!! Willen we dat hier ook ??????

  Like

  • Ruud Hooreman zegt:

   Daar kun je op wachten, immers alles moet hier wijken voor de islam.
   waarom eigenlijk?
   Alle landen leggen we onze “beschaving” op , maar de islam laten we ons hier opleggen.
   wat moeten we met een godsdienst die een aap aanbidden, oplazeren ermee.

   Like

  • Daiyu-ninja zegt:

   koddebeier zegt:
   7 april 2014 om 06:53

   NEE,NEE,NEE…………………….MINDER,MINDER,MINDER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

   Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  En weer passen de moslims zich NIET aan. En weer eisen, dat men naar “hun pijpen”, dient te dansen. Hoezo “rode kerk”, en gutmenschen, is er geen sprake van ISLAMISERING? Dit is toch weer een bewijs, dat ze ONS willen dwingen, en zich NIET AANPASSEN!

  Like

 11. de 13de imam zegt:

  Hoe lang nog voordat de Ramadan voor iedereen verplicht is? Ik geef het nog een decennium voordat restaurants overdag gesloten zijn, en in het openbaar eten verboden is. Naast Groot-Brittannië is Zweden een geduchte kandidaat wat betreft de première van een dergelijk scenario.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ BertG: 11.06. uur. DAT IS DE AGENDA VAN DE HAATBAARDEN! O ja, SOCIALISTEN,LIBERALEN EN CHRISTEN-DEMOCRATEN VAL DOOD! Jullie zijn hier schuld aan!

   Like

 12. Jean zegt:

  Geef ons veiligheidsschoenen met stalen neus en we trappen die rotzooi van ons grondgebied, voor dergelijke vuiligheid op te ruimen gebruiken we liefst niet onze handen.
  Europa MOET islam/moslimvrij geveegd worden.

  Like

  • BertG. zegt:

   Die heb ik altijd al aan. Uit gewoonte omdat ze veel beter gemaakt zijn dan gewone schoenen. En zwaar zijn ze allang niet meer en in allerlei modellen beschikbaar.
   Dus een rotschop uitdelen lukt me wel als iemand er een wil.

   Like

 13. Tistochwat zegt:

  Stel idioten, die reet-omhoog-zitters; ’s avonds en ’s nachts gaan ze zich te buiten aan allerlei voer en natuurlijk aan stevige wippartijen, wed ik.
  ‘Ramadan’; ik noem het liever ‘rammen dan’!
  Ik ben het toch zo gruwelijk beu, dat ‘ons aanpassen’ aan dat achtergebleven woestijnvolk.

  Like

 14. Yvonne van Cleef zegt:

  Nee,dus:wij hebben ons al te lang te veel aangepast;keuzes maken,daar draait het in het normale leven om.Dus:of niet rammedannen,of gewoon examen op de afgesproken tijd maken;simpel!

  Like

 15. Jean zegt:

  Enkel lafaards en verraders passen zich aan aan de vijand, onze vijand in Europa is de achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij een smeerlapperij waar wij NOOIT OF TE NIMMER rekening zullen mee houden, dat zootje past zich aan of opsodemieteren geblazen want wij gruwelen van die achterlijke smeerlapperij.

  Like

 16. peterselie1 zegt:

  “In Nederland starten de eindexamens altijd half mei; islamitische leerlingen zouden daar in 2018, 2019 en 2020 hinder van kunnen ondervinden.” Tsja zo kan ik er ook wel een paar opnoemen, waar de dood normale autochtone burgers hinder van ondervinden is de constante ongewenste aanwezigheid van dit moslimtuig. En hun achterlijke ouders, die totaal geen arbeidsethos mee hebben genomen uit het land van herkomst, wat na een paar jaar werken de brui er aan geeft en door allerlei instanties bevooroordeeld door een of andere uitkering te faciliteren. Het onderwijs niveau is al op de scholen naar beneden bijgesteld, zodat dat de moslim kinderen het kunnen bijbenen, wat natuurlijk weer ten koste gaat van de ongelukkige autochtone kinderen die bij hen in de klas zitten. Nu weer een hype van de dhimmitude Engelse overheid om het niveau omhoog te brengen dat zij geen examens met een knorrende maag behoeven af te leggen, wanneer stopt deze buitencategorie van stompzinnigheid nu eens? Zeker wanneer Pasen en Pinksteren op één dag valt, flikker op met de Ramadan en hun vervloekte Suikerfeest erbij. Pim Fortuyn had gewoon gelijk schrap artikel een uit de grondwet, dan zijn de autochtone burgers uiteindelijk verlost van deze tenenkrommende activiteiten van deze pseudo religie. Maar men kan alle tegenwerpingen die er bestaan over de islamisatie de revue opnieuw laten passeren, maar dat lost mijns inziens niets op. De islam wordt meer, meer, meer net zoals de op Neo Marxistische EU meer, meer, meer wordt het is een strategie die tot één federale totalitaire staat leidt. We worden steeds trager en dommer in Nederland, tsja dat kun gerust zo stellen, de resultaten liegen er niet om, de ene na de andere hogeschool heeft te kampen met een wedijver om zoveel mogelijke diploma’s af te leveren wat gepaard gaat met frauduleuze manieren door het opschroeven van diploma uitreikingen aan kinderen die gezien hun niveau geen diploma mogen krijgen, maar ja een jaartje overdoen is financieel niet door de directie denkbaar. Ook de gejatte examens op de bijzondere scholen waar islamitische kinderen met hun brutale bekken de verslaggevers van katoen gaven. Ook denk ik dat de islamisatie van Europa zich uitkristalliseert in een troosteloze en kleurloze levensomstandigheden, wanneer mensen hun individualisme kwijtraken, dat is nu precies de bedoeling van de leiders die de scepter zwaaien over het monstrum de EU.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s