Afghanistan, de ontkenningswaanzin en de ondergang van het Westen

Screenshot_2

(Door: Martien Pennings)

“Op de avond van 21 mei 2014 zal tijdens een bijeenkomt van de Stichting Werkelijkheid in Perspectief in de Balie in Amsterdam de prijsuitreiking plaatsvinden aan de winnaars van de prijsvraag van Werkelijkheid in Perspectief.” Aldus de website van . . . . ja, goed geraden, van Werkelijkheid in Perspectief. Zouden de initiatiefnemers, gezien de naam van de Stichting Werkelijkheid in Perspectief, óók nattigheid aan het voelen zijn inzake het realismevermogen bij onze quasi-elite? Zouden ze ook aan het doorkrijgen zijn dat de hele Westerse nep-elite geestelijk grondig van het padje is? Ik heb natúúrlijk ook meegedaan aan die wedstrijd, maar ik ga ‘m net zo natúúrlijk niet winnen, want hoeveel nattigheid de initiatiefnemers ook voelen, er mag natúúrlijk niet al te veel en al te harde werkelijkheid onthuld worden.

Dat bleek al uit de onderwerpskeuze van de wedstrijd: “Heeft de teloorgang van het christendom in Europa het (zelf)vertrouwen in de Europese cultuur ondermijnd?” De initiatiefnemers bedoelden natuurlijk: “Is de islam een bedreiging voor het Westen?”, maar dat durfden ze niet te zeggen. Dus mijn pittige antwoorden op de vraag die ze niet durfden stellen, zal niet in de prijzen vallen.

Ook ik ben slechts langzaam realist geworden, dat wil zeggen, ik heb slechts langzaam een bepaald soort idealisme moeten loslaten. In december 1993 schreef ik nog onder de titel “Rekolonisatie met de Rechten van de Mens in de hand” het volgende:

“En natuurlijk is mijn pleidooi utopisch, maar het zal toch gehouden moeten worden. Als we zelfs geen hoge doelen meer durven formuleren, zal de praktijk nooit verbeteren. Wie wil dat de dief van zijn autoradio vervolgd wordt, moet ook niet toestaan dat twee straten verder in de global village gemoord en gemarteld wordt.”

In feite sta ik inhoudelijk nog steeds achter deze tekst, maar ik heb inmiddels twee dingen ingezien: het onhervormbare nazi-karakter van de islam en de onwil en het onvermogen van de Westerse quasi-elite om dat karakter onder ogen te zien. Een realistische buitenlandse politiek, waarin mensenrechten een zo groot mogelijke plaats hebben, is onder de huidige Westerse machtselite, die ik onverkort waanzinnig noem, niet mogelijk. De lijnen van zo’n politiek schetsen is in kort bestek is evenmin mogelijk, maar zou in elk geval deze elementen moeten omvatten: 1) absolute steun aan Israël, 2) Iran en zijn proxies militair confronteren, 3) stoppen met immigratie van moslims naar het Westen, 4) erkenning van het nazistische karakter van de islam en een containment-politiek versus de islam zoals die in de Koude Oorlog contra het communisme is gevoerd, 5) een Groot Westers Plan om zo snel mogelijk geheel onafhankelijk te worden van de Arabische olie.

De ontkenningswaanzin is zichtbaar geworden direct nadat in 2001 namens Allah de vliegtuigen in de Twin Towers waren gevlogen. Ga eens de eerste minuten bekijkluisteren van deze YouTube-docu. Dan zie je en hoor je hoe Blair, Bush en Clinton aan de wereld uitleggen dat de aanslag niks met de islam te maken heeft. De zweterige huichelachtigheid ligt duimendik op de smoelwerken. Vooral onder Moslimbroeder Obama is het officiële politiek geworden. Daarvoor kunnen we gaan kijkluisteren naar een hoge ambtenaar van Obama die voor een senaatscommissie tot in het absurde weigert om de woorden terrorisme en islam te koppelen: “Dan Lungren questions Paul Stockton”. Pat Condell heeft het in zijn rant getiteld American Dhimmie ook al over die senaats-hearing, maar zegt ook dit: “Every year the US State Department issues a report on the state of human rights in all UN member countries. This year [2012] for the first time they removed the section on religious freedom. Thus neatly sidestepping the need to acknowledge the violent persecution of Christians ( . . .).” En toen kregen we David Cameron, premier van Engeland, die uitlegt dat we met een zonde tegen de islam te maken hebben als zojuist onder het schreeuwen van “Allahoe Akbar!” door een moslim een Engelse soldaat in de straten van Woolwich met een machete is afgeslacht.

Dat zijn de meer iconische waanzinsmomenten van de top van de nep-elite, maar er zijn natuurlijk ook de vormen van alledaagse waanzin rond de islam. In feite spugen politiek, media en onderwijs niks anders dan constante misleiding rond de islam uit, meestal in de vorm van verzwijging, soms in de vorm van rechtstreekse leugens. Wie niet meegaat in de collectieve ontkennings-hysterie van niks-aan-de-hand-met-de-islam wordt minstens weggezet als “populist” of “extreem rechts” dan wel “racist” en wordt gedwongen tot steeds bottere uitspraken die dan weer aangegrepen worden voor een welgemeend “zie je wel! van de kant van het Groot Hysterisch Ontkenningscollectief waarin onze mainstream-cultuur is gemetastaseerd. Een soort kanker? Ja, inderdaad.

Als de Westerse wereld niet snel tot bezinning komt inzake de islam is zij verloren.

En de tekenen blijven ongunstig. Een recent en voortreffelijk artikel als “Afghanistan: Westen liegt zichzelf voor”, waarin uitgelegd wordt dat een islamitisch land als Afghanistan nooit iets met democratie en mensenrechten zal hebben zolang de islam daar vigeert, wordt alleen in een heel beperkte kring bekend, namelijk bij de lezers van de volkse en marginale bejaardensite “E. J. Bron”. Dank zij een tip  van een van de bejaarde lezers van die site, “Vederso”, wordt de bejaarde schrijver van het artikel dat u nu leest er aan herinnerd dat Diana West er al sinds 2004 op hamert dat in islamitische landen niks te democratiseren of te mensenrechten valt en dat de offers die gebracht worden vergeefs zijn. West beschrijft hoe fataal de knieval is geweest die op politiek bevel (Bush, Obama) door de hoogste legerleiding in Irak en Afghanistan is gemaakt voor de islam en de “heilige Koran”. Zolang die elementaire vergissing begaan wordt, schrijft ze, sneuvelen de zonen van Amerikaanse moeders en vaders voor niks in islamitische landen. En wij voegen er aan toe: de zonen van Nederlandse vaders en moeders.

EenVandaag had afgelopen zaterdag een reportage over Afghanistan. Op Nederlands initiatief trekt een witte opblaasbare tent door Afghanistan waarin een camera voor dewelke  in de privacy van gezegde tent “gewone Afghanen” hun “waarheid” mogen vertellen. Ja, toegegeven, er waren toch nog heel veel gebieden waar de tent niet naar toe kon, want te gevaarlijk.

Kijk naar de idealist Leon Willems van Free Press Unlimited op 7 minuten precies als hij het heeft over “meer dan 40 allerlei moeilijke landen in oorlog, conflictlanden”. Let op die handen en dat hoofd en die mondstand die allemaal maar één ding uitdrukken: de wil tot ontsnappen aan het islamwoord. Hij heeft het over “gewone burgers” die niet toekomen aan het uiten van hun mening. U begrijpt daaruit dat moslims óók maar gewone burgers zijn zoals u en ik. Hij heeft het over “gewone Afghanen”. Ja, zo komen we er inderdaad nooit. Want er zullen geen gewone Afghanen zijn zolang de islam niet vernietigd is in Afghanistan. Kan je de islam dan niet hervormen? Nee, de islam kan je niet hervormen, want de Koran is het eeuwige onveranderlijke woord van Allah en dat woord is racistisch, onderdrukkend, agressief, oorlogshitsend, slavernijbevorderend en dan heb je nog het grote voorbeeld van de mythische Profeet Mohammed die een roofmoordenaar, sluipmoordenaar, massamoordenaar, slavenhaler, polygamist en kleuterneuker was.

Antoinette de Jong is jarenlang journalist geweest in Afghanistan. Ze beschrijft het stadspark van Kaboel dat “aan gort” lag in de Talibantijd en hoe prachtig het weer gerestaureerd is. Wat ze er niet bij vertelt: met geld uit het Westen en door specialisten uit het Westen. En zo gauw de Westerse troepen en de “ontwikkelingshelpers” weggetrokken zullen zijn en de Taliban weer heer en meester, dan zal het park wéér aan gort gaan. Maar daar heeft Antoinette het niet over. Die ziet hoe vrouwen anno nu het park ingaan in boerka en die dan, als ze gaan zitten, soms zomaar die boerka achterover klappen en hun gezicht aan het zonlicht blootstellen. Ja, dat is toch vooruitgang en reden tot hoop. Luister maar eens naar het intense optimisme van de voice over die vertelt bij beelden van een meisjes-elite-school in Kaboel waarvan er ongetwijfeld maar één is in heel Afghanistan:

“Deze meisjes voor de camera krijgen is nog een héle uitdaging. De oplossing! De hele tent wordt binnen de veilige muren van de school geplaatst en dan lijkt het vertrouwen ook hier gewonnen.”

En dan zie je vanaf 10:25 een paar van die fantastisch mooie meisjeskinderen voor die camera verschijnen en dan breekt je hart als je beseft dat ze, zo gauw de Westerlingen vertrekken, nog erger verloren zullen zijn dan toch al.

Ik hou die lange presentator Pieter Jan Hagens van Eenvandaag voor een intelligente vent. Een goeie interviewer, zo heb ik vaak opgemerkt, ook in Buitenhof. Maar wat zegt-ie nou toch in het nagesprekje met Antoinette de Jong?

“Prachtig! Dat gebeurt niet vaak dat je blij wordt van televisiewerk uit Afghanistan.”

Ik kan alleen maar hopen dat-ie het uit compassie met De Jong zei.
________________________________
Door:
Martien Pennings
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Afghanistan, Appeasement, Barbarisme, Censuur, Desinformatie, Dhimmitude, Elite, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, Rotzakken, Vrijheid, Westen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Afghanistan, de ontkenningswaanzin en de ondergang van het Westen

 1. Vederso zegt:

  Wie ook alweer? Arnold Karskens? En desondanks gingen we naar Afghanistan. De jongens en meisjes in Den Haag weten het beter dan iemand die er met gevaar voor eigen leven heeft rondgekeken.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Weer een prima artikel van U meneer Pennings! Maar helaas horen en krijgen we alleen nog de echte waarheid, over de NAZI-ISLAM alleen nog maar via E.J.Bron mee, en af en toe door Mw. A.Nanninga op http://www.geenstijl.nl Zo rolt dat in onze complete RODE PERS EN MSM.

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Martien Pennings stelt in zijn geweldige artikel een belangrijke vraag. Waarom willen westerse leiders niet inzien hoe gevaarlijk de Islam voor het Westen is? Waarom mensen als Tony Blair, George W. Bush en Bill Clinton doen zo hun best de Islam een humaan gezicht te geven? Wat voor belang hebben zij? Zien ze niet wat er in de wereld afspeelt? Niet enkel zomaar in de wereld, maar zelfs in hun eigen land? Bijvoorbeeld: de aanslagen op de WTC gebouwen in 9/11/2001 waar bijna 3000 mensen hun leven hadden verloren en de aanslagen in Londen van juli 2005. Zagen ze niet op de TV op 24 februari 2006 hoe de ‘aardige moslims’ tekeer gingen bij de Deense ambassade in Londen? https://www.youtube.com/watch?v=B_kyNIevsIs
  Men mag gerust de vraag stellen : waarom willen westerse leiders de werkelijkheid niet inzien? Heeft dat te maken met een ideologie? Of met een persoonlijke agenda?
  Te beginnen met president George W. Bush. Wij weten dat zijn familie hechte zakelijke contacten onderhoudt met Saudi-Arabie
  http://www.hermes-press.com/BushSaud.htm
  Voor de Bush Clan zijn De Bin Laden’s gasten aan tafel. http://www.wanttoknow.info/010927wallstreetjournal
  Bill Clinton heeft gigantische gelddonaties van Saudi-Arabie in ontvangst genomen; via de Bill Clinton Foundation http://www.foxnews.com/politics/2008/12/18/saudi-arabia-biggest-donors-clinton-foundation/
  Tony Blair en mensen en zijn regering hadden hechte contacten met de Libische dictator Khadaffi http://www.globalresearch.ca/tony-blair-libya-lockerbie-arms-and-betrayals/5344774
  Muammer Khadaffi heeft directies van Engelse top universiteiten omgekocht. De ‘London School of Economics’ is een voorbeeld van zo’n omkoping http://www.theguardian.com/education/2011/mar/03/lse-director-resigns-gaddafi-scandal
  Alles samengevat weten de moslims dat tijd is aan hun kant. De westerse samenleving is apathisch op zombie niveau. De leiders en de EU zijn tot de bot corrupt. Ze zouden hun land verkopen voor een ‘Vuist vol dollars’.
  WIE ZOU DE ISLAM TEGENHOUDEN? EEN WONDER ACHTERGELATEN.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Bush de vriend van de Saudi’s heeft het geprobeerd,Zo wel pa als Junior.Beide hebben in het MO de oorlog verplaatst in plaats van ze bij ons te laten gebeuren, en uitvechten..

  Like

 5. de 13de imam zegt:

  Afghanistan zal spoedig weer Talibanland zijn. Buurland Pakistan heeft al die jaren de Taliban gehuisvest, getraind en bewapend en ja, vooral na 9/11. Want Pakistan is naast Saoedi Arabië de grootste nep bondgenoot in onze “War on Terror”. Jammer, dat Bush jr. zijn legendarische uitspraak ” You’re either with us or against us.” nooit met daden kracht heeft bijgezet. Typisch geval van ” You talk the talk, but do you also walk the walk?”

  Like

 6. Luchtpint zegt:

  De VN heeft sinds de oprichting het Westers ideaal van Mensenrechten proberen te propageren, en als gevolg zijn we door ons naïef positivisme blind geworden voor het idee dat NIET idereen zich op deze planeet ging gedragen zoals wij Westerlingen het zich hadden voorgesteld. En in de 21ste eeuw zien we nu dat onder de invloed van de Islam heel dit ridicule kaartenhuis van wereldsolidaristische projectie onderuit wordt gehaald. Er treedt zelfs doelbewuste ontkenning op van het probleem, een bewuste poging om onze samenleving af te schermen van elke gruwelijke realiteit die via de geglobaliseerde communicatiekanalen onze huiskamer kan binnensijpelen. Om toch maar de stuitend puberale naïviteit waarmee we deze wereld zgn. gingen verbeteren in stand te kunnen houden.

  Daaruit spreekt vooral angst, en het overeenkomstig proberen af te wenden van het idee dat het nog erger gesteld is dan we ons (sinds de oprichting van de VN) hadden kunnen voorstellen. Het geloof moet in stand worden gehouden, we hadden geen garanties, toen niet en zeker vandaag niet meer !! Dat is de realiteit vandaag: we hebben ons over de ganse lijn vergist en onszelf wat wijs gemaakt !

  En het is nu net datgene wat wij hier op EJ Bron het luidst verkondigen. En alleen maar omdat het waar is, zijn wij de gebeten hond !

  Like

 7. Jan zegt:

  Taliban steekt honderden benzinetanks in brand

  Late last night in Kabul province, the Taliban destroyed hundreds of tankers and supply trucks carrying fuel for NATO forces in Afghanistan.

  The attack took place as the vehicles gathered at a trucking terminal in the Paghman district of Kabul province. Claiming credit for the attack, said the Taliban said they planted bombs on the trucks and then detonated the devices remotely.
  http://www.longwarjournal.org/archives/2014/07/taliban_torch_hundre.php

  Like

 8. Jan zegt:

  Taliban Jihadists Attack Afghan Villages, 12 Family Members Beheaded, 60 Homes Torched…
  http://www.huffingtonpost.com/2014/09/26/taliban-afghanistan_n_5886592.html?&ncid=tweetlnkushpmg00000017

  Waarin beesten het beste in zijn: moorden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s