PvdA-bobo’s: Mijd nu het tv-debat met eurosceptici

Screenshot_12

Een zeldzaam staaltje gisteren in de Telegraaf van de angst die de Eurofielen dezer dagen in de greep houdt. Met de Europese verkiezingen in het verschiet en de EU onder zwaardere kritiek dan ooit, kondigen twee PvdA-bobo’s, Willem Vermeend en Rick van der Ploeg, aan dat de pro-EU-partijen niet op tv in debat moeten gaan met de EU-kritische partijen. En dat, terwijl het debat maar over één ding gaat: Moeten we die EU wel of niet? Extra relevant in dit verband is dat de meest uitgesproken pro-EU-partij in Nederland, D66 (25 zetels), vandaag de grootste partij is, direct gevolgd door de meest uitgesproken anti-EU-partij, de PVV (23 zetels), en de iets minder uitgesproken anti-EU-partij, de SP (22 zetels). De twee regeringspartijen, die de afgelopen jaren braaf het EU-bezuinigingsjuk aan Nederland hebben opgelegd en de uitbetalingen aan Griekenland hebben verzorgd (o, nee, leningen moet je zeggen), namelijk de PvdA en de VVD, zijn in de peilinguitslag van Maurice de Hond verder verkruimeld geraakt tot 20 voor de VVD (een halvering ten opzichte van de landelijke verkiezingen in 2012) en het all time low van de PvdA, namelijk 10 zetels. De PvdA van Rick van der Ploeg en Willem Vermeend hoort nu bij de kleintjes als GroenLinks en ChristenUnie.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Jan Wandelaar)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, lafheid, PvdA. Bookmark de permalink .

9 reacties op PvdA-bobo’s: Mijd nu het tv-debat met eurosceptici

 1. Helaas hebben wij hier geen Nigel Farage. Hij snoert iedereen de mond met zijn onweerlegbare argumenten en doet dat op een keiharde maar toch beschaafde wijze. Ik zou absoluut voor hem stemmen!

  Like

 2. Jan zegt:

  De PvdA van Van der Ploeg is niets veranderd. Marjet van Zuijlen schreef over de sekte in haar dagboek ‘Retour Nijmegen Den Haag’ over. Kenmerken die zij personen toeschrijft zie je tot op de dag van vandaag terug:
  Van Zuijlen noemt fractieleider Melkert een ‘beton-socialist’ en iemand die te weinig oog heeft voor menselijke verhoudingen. Rob van Gijzel, de woordvoerder van de fractie bij de Bijlmer-enquête, verwijt ze “solistisch gedrag”. Rob Oudkerk, de vice-voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie naar de Bijlmerramp, zou in de fractie “een cultuur van wantrouwen” verspreiden. En Adri Duijvesteijn, de volkshuisvestingsspecialist, dicht ze “een minderwaardigheidscomplex” toe.

  Over haarzelf en de sfeer bij vergaderingen: “Ik ga volgens hem (Van Zijl, fractiesecretaris) nu al verder (in discussie) dan hij dat ooit met Jacques Wallage durfde. Wat een wereld van schizofrenie en emotionele chantage is de politiek toch. Of regeert angst altijd in het aangezicht van de macht?”

  Over Rob Oudkerk: “Rob van Gijzel voelt zich onbegrepen en Rob Oudkerk heeft zich van de fractie geïsoleerd. Hij vaart zijn eigen koers. Waar koerst hij op aan? Wat wil hij? Hoe is dit gekwetste ego te troosten.”
  (Nadat bekend werd dat hij heroïnehoeren bezocht gaf hij anderen de schuld van de ruzie binnen zijn gezin)

  Over Rick van der Ploeg: “Contacten met Rick van der Ploeg gaan me nog steeds niet in de kouwe kleren zitten. Vooral zijn subtiel- ondermijnende, waarschijnlijk grappig-bedoelde opmerkingen over mijn saaie Nijmeegse leven zijn vervelend. Ik word er moe van.
  (…) Hij overlaadt me met complimenten. Hoe heb ik zijn kwaliteiten als supermanipulator kunnen vergeten?”

  Over Kamerlidmaatschap (na radio-interview bij Spijkers met Koppen): “Het Kamerlid als voetveeg en Jan Lul. Eens in de zoveel tijd maken we het allemaal mee. Maar het blijft pijn doen. Met tranen in de ogen loop ik na afloop weg.”

  Over Tineke Netelenbos: “Tijdens het eten wordt de minister witheet over een ingediend amendement. (…) Ze blijkt doodsbang te zijn voor een afgang in de ministerraad. Wat een vak. Waar alles om prestige draait.”

  Over parlementariërs: “Eigenlijk zijn de meeste politici enge individualisten.”
  http://www.bol.com/nl/p/retour-nijmegen-den-haag/666855299/

  Like

  • Republikein zegt:

   Ik hoef geen boek te lezen om te weten dat het allemaal klotenklappers zijn, en dat is vv, nou rood geboefte, het gaat u goed, en met mij beter.

   Like

 3. Harry zegt:

  Goed verhaal wederom van Ome Joost .
  Hier blijkt toch wel het gebrek aan democratisch besef bij de heren professoren .
  Als je geen winst uit een debat kan halen moet je er niet aan beginnen .
  Maakt niet uit wat een ander wil , we doen het gewoon niet .
  Je zou je toch voor kunnen stellen dat twee prof ’s die op kosten van de staat hebben kunnen studeren toch wel ietwat meer objectief rechtschapen zouden mogen zijn .
  Nee , het zijn dezelfde laaghartige manipulators als het kader waar Samsom in huist .

  En als ze dan nog dergelijke onzin uitkramen over voordelen mbt inkomen , werk en welvaart , dan moet je je toch wel erg inhouden om niet uit je diplomatieke modus te schieten .
  Wat een stel smerige laffe feitenverdraaiende rotleugenachtige lamstralen zijn het toch .
  We hebben die EU helemaal niet nodig .
  Toen we nog EEG waren ging het ieder jaar een beetje beter .
  Sinds de Eu zijn we financieel uitgeput , stikt het van de werkelozen , de welvaart verdampt in ijltempo , gaat het steeds beroerder en ons land stroomt met een rotgang vol met gajes , waar we ook nog niks tegen mogen zeggen .
  Laat ze oprotten met die EU . En die verdomde Euroleugenaars allemaal meenemen .

  Oh , nou ben ik toch weer ondiplomatiek bezig .

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  Ja,zo kan ik het ook:gewoon niet meer met andersdenkenden praten;of te wel:hun wil is wet!En dat heeft dan gestudeerd?Kunnen hun eigen vastgeroeste standpunten nog niet eens verdedigen.Omdat ze ook wel weten dat ze bullshit praten!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Oh, Yvonne…..Met betrekking tot wat je hier allemaal opnoemt, kan ik nóg een pracht van een wanprodukt aanwijzen. Misschien heb je er ooit van gehoord: Het heet GroenLinks……
   Om eerlijk te zijn doe ik op dit ogenblik pogingen om een leesbaar artikeltje over dit curiosum van de grond te krijgen. Hopelijk lukt het, in de loop van de komende dagen/ weken…..

   Like

 5. Tom Hendrix zegt:

  @ Harry: 17.09. uur. Vlak het CDA ook niet uit. Ik had in 2011, in een uitgebreide mail aan het CDA in de 2e Kamer uit de doeken gedaan, dat een BINDEND REFERENDUM absoluut voorwaarde zou moeten zijn, voor de legitimatie van een misgeboorte als de EU. Kreeg als antwoord; dat ze ERTEGEN waren, en waarom vraagt U dan, nou, de k.smoes was, dat dan alleen voor-en tegenstanders kwamen kiezen. Lust U nog peultjes?

  Like

 6. Paul Zwueste zegt:

  Dit foute ondemocratische gedrag toont weer eens temeer aan dat de verachtelijke Eurofielen de angst om het hart geslagen is!

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Vergeet Lubbers en van Agt niet, zij waren het die de moslim bij ons binnen hebben gehaald , met toestemming van de Grote industrie firmen om zo goedkope krachten in te huren, Hoe goedkoop dat zie je langazamerhand nu heel duidelijk.Of komt dat om dat wij bewust de 10 Geboden overtreden?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s