Slachtpartijen zonder einde

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Het aantal dodelijke slachtoffers in de Syrische burgeroorlog is inmiddels opgelopen tot 150.000. Miljoenen mensen zijn op de vlucht. En er lijkt geen einde te komen aan de slachtpartijen. Ondertussen is ook in Irak, een andere multi-etnische staat, het geweld weer opgelaaid en worden overal langs de Perzische Golf en in Saudi-Arabië minderheden met geweld onderdrukt. Geweld is een symptoom van falende staten.

Etniciteit blijft in al die landen bepalend voor de identiteit van de burgers. De tirannen en dictators hebben de etnische verschillen lange tijd kunnen onderdrukken en wat we de Arabische Lente noemen, heeft hun overheersing ofwel weggevaagd ofwel aan het wankelen gebracht, maar tot nu toe heeft zich geen modern democratisch alternatief voorgedaan voor het besturen van een Arabische samenleving.

Ik heb er op deze plek al zo vaak op gewezen: de vloek in de Arabische en (grote delen van) de islamitische wereld is de vloek van de tribale identiteit. Er kan geen democratische reformatie komen zolang het tribale het zelfbeeld van het individu beheerst.

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Slachtpartijen zonder einde

 1. Mooi stuk, goed geschreven, sterke inhoud.

  Like

  • En laten we niet vergeten: ook hier hebben vooral Marokkanen, maar ook Turken (in mindere mate) een pure stam-mentaliteit. Ik citeer mezelf maar weer eens:

   “( . . .) toen Germaine C. voor de rechter kwam vanwege het woedend maar waarschijnlijk per ongeluk doodrijden van een Marokkaan die haar zojuist beroofd had. De knaap had, onthulde het Parool, diezelfde morgen nog voor de rechter gestaan vanwege een pistool op de slaap van een bedrijfsleider van een Xenos-winkel. De plek waar het ongeluk gebeurde, is 50 meter van de plek waar Theo van Gogh is afgeslacht. Op 25 meter ligt een WIBRA waar in de tussentijd door een Turk en een Marokkaan bij een overal een zwangere verkoopster in de rug is geschoten. Ik weet toevallig hoe het ging vlak na het “ongeluk” met Germaine C. Binnen een paar minuten zag het daar zwart van de lichtgetinte huidskleur. De mobieltjes hadden gerinkeld. “Belvermogen” noemen de “jongens “ dat. Dat hebben zij, belvermogen. Nederlanders hebben geen belvermogen. Dat weten ze ook. Nederlander zijn geen stam. Dat zijn individuen. De agressie ter plekke was zodanig dat ambulance en politie nauwelijks hun werk konden doen. TV-Noord-Holland was als eerste ter plaatse, maar dorst geen opnames te maken. Wekenlang werd, tegen alle bewijs in, ontkend dat de doodgereden “jongen” een agressieve draaideurcrimineel was geweest. Een grote protestoptocht trok door de buurt: hoofddoeken, baardmannen, multicul-collaborateurs . Tegen de racistische maatschappij die weer een onschuldig slachtoffer had gemaakt! ”

   Like

   • Jade zegt:

    Goed gezien, Martien.
    We doen onszelf de das om met de mobiele telefoon.
    Is het niet vanwege dat “belvermogen” ,dan is het wel
    vanwege de straling.

    Like

   • LOUIS-PORTUGAL zegt:

    Eens met Jade.
    Gelukkig lees ik eens het hele verhaal.

    Like

  • Vederso zegt:

   idem.

   Like

 2. lucky bee zegt:

  Stuur ze allemaal naar Syrie; mischien komen ze dan direct bij de 72 maagden in Mohammed’s hemelse bordeel?

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Eens met vorige reageerders.

  Like

 4. Pingback: Abou JahJah is levensgevaarlijk, maar alleen dank zij “De Standaard” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s