Waarheid

Screenshot_21

(Door: A. Postel)

Meteen de knuppel maar in het hoenderhoek: er is inderdaad sprake van een tweedeling binnen de maatschappij. Deze kenmerkt zich echter door iets anders dan men gewoonlijk aanneemt, omdat zij niet is gekoppeld aan specifieke thema’s of hete hangijzers, hoewel zij er allesbepalend voor is.

De huidige tweedeling bestaat uit mensen die wel de waarheid over iets willen weten en actief op zoek gaan naar onomstotelijke feiten, en mensen die, om welke reden dan ook, dat niet doen. Voor de eerste categorie bestaat hoop op het ontdekken van de werkelijkheid. Voor de tweede niet. Tegelijk leert de geschiedenis dat de spanning tussen beide categorieën ongemerkt groter wordt, zoals bij een breuklijn tussen twee aardplaten die zich, op een moeilijk te bepalen moment in de toekomst, verwoestend zal doen gelden. Ergens voor naar de rechter stappen, biedt slechts methodisch soelaas. De waarheid ligt nooit links, rechts of in het midden. Echte waarheid staat er boven.

Dat de waarheid niet bestaat, niet te vinden is of dat alles waar kan zijn – en dus iedereen overal gelijk in kan hebben – is de grootste leugen die er bestaat. De tolerantie en het respect dat men het eerste op bijna religieuze wijze toedicht, is niets anders dan een bewuste dekmantel voor het angstvallig uit de weg gaan van elke werkelijk discussie om wederzijdse verschillen, die men onterecht voor onevenredige menselijke gelijkwaardigheid houdt, maar niet te hoeven benoemen. Angstvallig, ja. Want het is niets anders dan angst voor de waarheid, vergezeld van een lastige onmacht die steeds pijnlijker wordt naarmate diezelfde waarheid alsmaar langer onbenoemd blijft.

De maatschappij die deze tweedeling maar lang genoeg tolereert (sic), zal aan verzwegen waarheid ten onder gaan. Daar is geen woord van gelogen.

Door:
A. Postel
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Waarheid

 1. Vederso zegt:

  Een heel belangrijk stukje, maar sta me toe dat ik hier wat langer over nadenk.

  Like

 2. Luchtpint zegt:

  Ik ben het helemaal eens met dit stuk. Ga ik later nog even op terugkomen.

  Like

 3. Ik denk dat de absolute waarheid gebaseerd is op onweerlegbare feiten! Wat is dus onweerlegbaar?
  1. Je kunt spreken van een subjectieve waarheid. Ieder mens heeft zijn eigen subjectieve waarheid, omdat ieder mens vanuit een andere context de wereld observeert. Dit is dus weerlegbaar.
  2. Er is echter ook een algemene waarneming, waarbij de algemene ervaringen met elkaar vergeleken, een overeenkomstig resultaat hebben.
  (Voorbeeld: Als iemand met een pistool gericht schiet op een ander, is kans dat die ander overlijdt bijna 100%. Je kunt hier dus in elk geval spreken van een poging tot moord, en in de meeste gevallen zelfs van moord. Meer varianten zijn er niet!)
  Hier kun je dus gerust spreken van een onweerlegbaar crimineel feit en dus van een absolute waarheid!

  Iedereen, die dit ontkent of bagatelliseert, is in dus onbetrouwbaar!

  Like

 4. Onze wetten zijn hierop gebaseerd, maar de oorzaak (o.a. zelfverdediging of onbedoeld) worden gelukkig meegerekend om hiervoor toch vrijspraak te krijgen.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  `Wat moet je hier nu van denken???????
  /././././././././
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22485599/___Ik_gun_derde_dader_Deurne_rust___.html
  …………………………….
  Bekende van derde dader Deurne: ik gun hem rust
  DEURNE –
  De derde dader van de dodelijke overval op een juwelier in Deurne heeft niets te vrezen van zijn ‘Marokkaanse buurtvader’. Abdellah Oualkaid die de jongen kent, gaat hem niet aangeven bij de politie. “Ik gun de derde dader rust”, zegt de buurtvader.
  Oualkaid kent de jongen uit de buurt waar zij beide wonen. Hij heeft naar eigen zeggen een goed beeld over de identiteit van de dader, maar houdt een slag om de arm. “We moeten het zeker weten, gissen heeft geen zin.”
  Volgens de buurtvader gaat het erom dat de jongen wordt geholpen. “De daad is niet goed te keuren maar deze jongen is nog steeds een mens”, zegt de man tegenover Omroep Brabant. “Hij is met twee maten op pad gegaan en heeft nu twee maten minder. Hij gaat door een hel, dat kan niet anders. Ik gun de derde dader rust.”
  De Eindhovense wijk Gestel is toe aan duidelijkheid en de rust moet terug in de wijk”, zegt Oualkaid. “Marokkanen vertrouwen Nederlanders niet meer op straat. Iedereen is bang dat ze met een journalist aan het praten zijn.”

  Like

  • Thorgard zegt:

   Ik kan me eigenlijk niet logischerwijs voorstellen hoe het kan dat (in andere gevallen) een of meerdere daders opgepakt zijn, maar dat er toch nog voortvluchtigen zijn…… De opgepakte zouden die namen toch moeten weten, en is in zo’n geval niet elke actie gerechtvaardigd om de namen te achterhalen bij de daders????

   Like

 6. Tempelier. zegt:

  discussie om wederzijdse verschillen, die men onterecht voor onevenredige menselijke gelijkwaardigheid houdt,. UUh is dit niet een contradictie ? of bedoel je dat juist.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Ze zijn hier bij ons tegen de wil van God de vader . Lees de 10 Geboden,Exodus 20 vers 1-26.

  Like

 8. Charles Martel zegt:

  Er is inderdaad tweedeling in de maatschappij. Het ontkennen van het realiteitsprinciep heet psychose. Iemand die de realiteit hardnekkig ontkent ten voordele van zijn wensdromen en daarvoor bereid is mensen af te slachten, is een psychopaat (alias een jihadist). Islam en linkse utopie zijn een collectieve psychose, in dit geval een collectieve psychose waaraan de mensheid ten onder gaat. Geef mij maar een glaasje rode wijn bij een varkenskoteletje.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s