De opkomst van Amerikaans totalitarisme

Screenshot_44

(Door: Ben Shapiro)

Afgelopen donderdag heeft Mozilla, het bedrijf dat de thuisbasis is van de webbrowser Firefox, bestuursvoorzitter Brendan Eich tot ontslag gedwongen. Wat precies had Eich verkeerd gedaan? In 2008 had Eich $ 1.000 aan Proposition 8 gedoneerd dat zich inspant voor het traditionele huwelijk in Californië. Dating website OkCupid postte een ban op Firefox-verkeer, bracht in plaats daarvan een bericht naar buiten gericht aan Firefox-gebruikers: “Degenen die op zoek zijn naar het ontkennen van liefde, ontkennen en in plaats daarvan ellende, schaamte en frustratie afdwingen zijn onze vijanden en wij wensen hen niets dan mislukking”. De ban veroorzaakte de actie bij Mozilla.

Natuurlijk waren het de mensen die aandrongen op Eich’s ontslag, en dit wilden afdwingen, die zorgden voor “ellende , schaamte en frustratie”. Eich had nog nooit zijn politieke standpunten op de werkplek een rol laten spelen. Mozilla had geen geschiedenis van homoseksuelen anders te behandelen en geen enkel geval dat Eich zich anders zou hebben opgesteld, kon daarbij kon worden genoteerd. Toch had hij de dictaten van de Gedachtepolitie geschonden. En dus werd hij ontslagen.

Het is een verontrustend verhaal. Maar het is ook slechts het topje van de ijsberg: Helaas zouden dezelfde mensen die het beheer over de private Gedachtepolitie uitoefenen, graag hun controle uitbreiden naar het rijk van de overheid. Dit zijn geen libertariërs, die pleiten voor het recht op aannemen en ontslaan (van personeel) zoals het je past in de particuliere markt. Dit zijn machtswellustelingen die alle noodzakelijke middelen willen gebruiken om de oppositie te vernietigen.

Daarom hebben homoparen fotografen, bakkerijen en bloemenzaken aangeklaagd, in een poging om ze te laten sluiten als zij weigeren om tegemoet te komen aan bruiloften van hetzelfde geslacht. Dat is de reden waarom de regering-Obama heeft geprobeerd om bedrijven een boete op te leggen die niet willen betalen voor de dekking van een gezondheidszorg die in hun ogen zondig is. De achterliggende gedachte is: Als links een hekel heeft aan wat je doet, kan links je dwingen om het niet te doen. Kevin Williamson van National Review schrijft:  “De Amerikaanse samenleving verandert snel in een systeem van TH White’s totalitair principe: ´Alles wat niet verboden is, is verplicht´.”

Screenshot_46

Vrijheid is volgens weinigen ondergeschikt aan de “yays” en “nays” van de regerenden. Vrijheid is alleen dat wat de regering toestaat – en de overheid zou alleen de wensen van links moeten honoreren. Als u erkent dat mensen soms acties ondernemen waarmee u het niet eens bent, als u van mening bent dat de overheid zich niet moet bemoeien met de zaken van de mensen, moet u daarom wel een ​​voorstander zijn van discriminatie en geweld. Om Eich toe te staan te werken, is discriminatie van homo’s. Om religieuze bedrijven toe te staan voorbehoedsmiddelen te verwerpen, is vrouwen te dwingen tot abortussen in achteraf straatjes. Vergeet de notie van het niet eens zijn met uw mening, maar het verdedigen van uw recht om het te zeggen – naar de mening van de linkse totalitairen is een dergelijk idee inherent onwerkbaar.

Wanneer het fascisme komt, zal het niet komen met laarzen, maar met beloften van een betere wereld. De laarzen komen later wanneer ons allemaal het zwijgen is opgelegd – als we geleerd hebben in te stemmen met datgene waarmee we het niet eens zijn en toen we hebben geaccepteerd dat de beste methode om een meningsverschil te voorkomen de macht van de overheid is. We staan ​​op het randje. Al wat er voor nodig is, is het zwijgen van goede mensen – mensen aan alle kanten van het politieke spectrum – die ten prooi vallen aan de ultieme verleiding in een republiek: de verleiding om hun waarden anderen dwingend op te leggen en daarbij gebruik te maken van het overheidsapparaat. We zijn al meer dan halverwege.

Screenshot_45

Bron:
www.frontpagemag.com
Auteur: Ben Shapiro

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, hersenspoeling, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Rotzakken, Socialisten, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

10 reacties op De opkomst van Amerikaans totalitarisme

 1. lucky bee zegt:

  Barack Hussein Obama de Amerikaanse Mao?

  Like

 2. Jan zegt:

  De keuze van Brendan Eich had niets met zijn werk te maken en was geheel in eigen tijd en geheel buiten het werk om, maar socialisten en flikkers en lesbo’s dulden geen eigen ideeën en meningen en zeker niet van Christenen en dus worden momenteel overal kerken vernield, beelden kapot geslagen, gedenktekens omver getrokken en bedrijven kapot gemaakt in samenwerking met socialistische ‘rechters’ die niets te maken hebben met iemand privé-overtuiging.
  Nog niet zo lang geleden werd een fotografe veroordeeld omdat zij weigerde een ‘huwelijks’reportage te maken tussen een homostel vanwege haar Christelijke overtuiging. Het stel kan een andere fotograaf kiezen, maar deed dit niet, ging voor het gerecht en won omdat de ‘rechter’ vond dat de burgerrechten van het stel werd geschonden.

  Supreme Court won’t hear case on gay wedding snub
  http://www.usatoday.com/story/news/nation/2014/04/07/supreme-court-gay-lesbian-marriage-photographer/7304157/

  Like

 3. Avidia zegt:

  Om eerlijk te zeggen, toen Obama gekozen werd, hield ik mijn hart vast, ik zag zijn ogen en dacht, daar zit niet veel goeds in, let maar eens goed op zijn ogen, die spreken alles tegen wat hij zegt. De aap zal uit de mouw komen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En dezelfde hetze, wordt in Nederland gevoerd tegen de PVV en Geert Wilders. De “rode kerk”, en de gutmenschen en politiek-correcte partijen, zullen alles doen om het rode, duivelse fascisme in te voeren. Ik krijg steeds meer het gevoel, dat Franco postuum gelijk krijgt, in de strijd tegen de goddeloze Republiek Spanje, tussen 1936 en 1939.

  Like

 5. Jan zegt:

  Amerika onder huidige junta toont steeds meer fascistische trekken. Blanken in ‘basisvorming’ geschiedenis beschreven als racisten.

  “But some people said Americans weren’t ready for that much change. Sure Barack was a nice fellow, they said. But white voters would never vote for a black president,” the book reads.
  http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/04/exposed-obama-bio-on-common-core-4th-grade-reading-list-portrays-whites-as-racists-2458648.html

  Het huidige debiele niveau van het onderwijs:
  Common Core: 3 * 4 = 11 is okay

  Like

 6. Jan zegt:

  Steeds sterker worden fascisme van de Amerikaanse junta. Staat steelt vee om boer weg te treiteren

  Armed Feds Prepare For Showdown With Nevada Cattle Rancher

  Like

 7. Jan zegt:

  De volgende linkse malloot dient zich aan: George Clooney wil gouverneur worden van Californië

  De Amerikaanse Democraten hebben hun zinnen gezet op George Clooney. De Democratische Partij zou graag zien dat de Hollywoodster in 2018 wordt gekozen als nieuwe gouverneur van Californië.
  Dat schrijft The Mirror die sprak met ingewijden. ‘George is enorm populair bij de Democraten en wat is nou een betere positie voor hem dan gouverneur van de thuisstaat van Hollywood’, zo weet een vriend van de acteur te melden.

  Eerder deze maand meldde dezelfde krant al dat George politieke ambities heeft en zich in wil gaan zetten voor de Democratische presidentiële verkiezingscampagne in 2016. Dat deed hij in 2012 ook; toen trad hij op om zijn steun uit te spreken voor Barack Obama, waarmee hij bevriend is.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1022/Celebs/article/detail/3672957/2014/06/16/George-Clooney-gouverneur-van-Californie-in-2018.dhtml

  Getrouwd is Clooney met de beroepsantisemiet Amal Alamuddin
  http://www.debbieschlussel.com/70281/amal-alamuddin-george-clooneys-anti-israel-druze-arab-chick-my-encounter-w-her-alamuddin-family/comment-page-1/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s