Democratie in Nederland…

Screenshot_37

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Nederland. Bookmark de permalink .

8 reacties op Democratie in Nederland…

 1. Igor Svoboda zegt:

  De rillingen lopen over mijn rug. Verleden hé.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Vertel a.ub. Igor. Hoe maakte u kennis met de DDR?

  Like

  • Igor Svoboda zegt:

   Dat doe ik graag Vederso
   Ik moest voor mijn werk (Naumann) weleens maar de DDR , Leipzig. Ik heb hier ook mijn echtgenote ontmoet, die als Oekraïense met een Russisch paspoort daar werkzaam was als koordirigent en pianolerares. Ik kon alleen maar corresponderen naderhand. Toen het IJzeren Gordijn viel was ik 1 van de eersten die zijn vrouw in Oekraïne bij haar moeder ging bezoeken. Ik moest mijn visum in Brussel halen bij de ambassadeur zelf, die wilde weten wat ik daar ging doen. Echt waar.
   Ik ben toen midden in de winter daar naar toe gegaan, toch even gestopt bij de vroegere overgang Helmstedt, heb dit naderhand ook aan mijn Russische dochter en vrouw laten zien als toonbeeld van onderdrukking.
   Omdat het toen pas was verlaten, kreeg je een inzicht in het walgelijke stiekeme karakter van de DDR.
   Ik ben daarna in St.Petersburg getrouwd omdat mijn vrouw daar woonde en weer werkte en tot op heden nog steeds stik gelukkig.
   En inderdaad als ik denk aan de div. ervaringen die ik met het Oost Duitse regiem heb gehad (alles moest stiekem, stiekem) maar ook de Russische en Oekraïense en de meer dan achterlijke grenscontroles lopen bij mij de rillingen over mijn rug, en dat heb ik nog steeds als ik die kant uitga, hoewel ik mij in Belarus het veiligst voel. Dit omdat ik in 1997 bij een humanitaire missie van mijzelf met speelgoed en kleertjes naar kindertehuizen ‘s-avonds bij het verlaten van mijn hotel zonder enige aanleiding (ik sprak Engels) door de speciale politie Spetznaz het ziekenhuis ingeslagen ben met als gevolg hersenschudding, 9 hechtingen, gehoorbeen kapot dus half doof, en linkerarm op 3 plaatsen gebroken.
   Ze hebben mij toen (slim genoeg) beroofd van alles en gewoon bewusteloos langs de kant van de weg laten liggen. NL Ambassade deed niets, de lafaards, ANWB wel. Ik ben na 1 week naar NL vertrokken om mij hier verder te laten behandelen.Auto na 2 maanden opgehaald.
   Door dit trauma kon ik mij niets meer herinneren, kwam pas na 1 jaar terug. Dat was dus te laat, om nog aangifte te doen volgens de politie, konden dit niet meer onderzoeken.
   Ik weet dus met wat voor soort criminelen de EU en VS in zee zijn gegaan,en die zijn verachtelijk, zelfs mijn vrouw durft niet op bezoek te gaan bij haar familie. Dus alles via Skype.

   Like

   • Vederso zegt:

    Goh, wat is de wereld klein. Ik ken ook een Naumann, zij stopte je altijd vol met weetjes over de stad Leipzig. Overigens zat er ooit ook een Naumann in het Politbureau. Ik heb nooit durven vragen of dat familie was. Maar St. Petersburg, dat is nog even wat anders. Ik kan me voorstellen dat zo’n embleem onaangename herinneringen oproept.

    Like

 3. lucky bee zegt:

  Ik heb met de DDR kennis gemaakt toen ik in de 50 jaren, in West Berlijn in de Nollendorfseplatz gespeeld heb. Opmerkelijk waren de mensen. Die in West Berlijn leefden zijn levendig en vrolijk,hoewel ze omsingeld waren door de DDR. Die uit het Oosten waren erg treurig en ernstig.Ik geloof wel dat ook toen de VOPO republiek vluchtelingen dood schieten, toen was Walter Ulbricht de baas al daar. Later opgevolgd door Honnecker.Lievelings zanger was een zanger zonder stem Herman van Veen. Stem heeft hij ook tegenwoordig niet,maar wel erg links, nog altijd.

  Like

 4. Avidia zegt:

  Democratie in Nederland… Weinig van te merken, links is altijd aan het woord en aan de macht!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s