Alle vrouwen zijn hoeren, behalve mijn moeder

Screenshot_7

(Door: Arthur van Amerongen)

Als iets de landen van Noord-Afrika en het Midden-Oosten bindt, is het wel de totale hypocrisie ten aanzien van seks, die gepaard gaat met een preutsheid die we in Nederland voor de oorlog hadden. Het is ondenkbaar dat je op de Libanese, Egyptische, Algerijnse of Marokkaanse televisie ook maar één tiet zult zien en in kiosken en boekhandels zul je nooit een Playboy aantreffen. Zelfs Nederlands eerste en zeer onschuldige blootblad De Lach zou onmiddellijk door de politie van de schappen worden verwijderd.

Libanon als uitzondering

Ook in de bioscopen is het kommer en kwel, al vormt Libanon op dat gebied een uitzondering. In de Rue de Bliss in Beiroet, waaraan ook de vermaarde Amerikaanse Universiteit ligt, stonds sinds jaar en dag een tamelijk vunzige bioscoop waar softerotische films worden gedraaid uit het jaar nul, vergelijkbaar met de Tiroler films die eind jaren zestig, begin jaren zeventig in Nederland in zwang waren. Nergens knipt de censor er zo lustig op los als in de Arabische wereld, met als gevolg dat speelfilms soms zomaar tien minuten tot een kwartier korter duren en essentiële scènes in de prullenbak verdwijnen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Moslims, Seks. Bookmark de permalink .

9 reacties op Alle vrouwen zijn hoeren, behalve mijn moeder

 1. bigljohn zegt:

  En als we maar genoeg op die eisen van die smerige Islam blijven ingaan, zijn binnen afzienbare tijd in onze bioscopen en op TV dit soort films ook taboe. Moeten de meesterwerken (bloot) van onze grote schilders op de brandstapel gegooid worden, en onze vrouwen gaan rondlopen in een boerka. Niet meer druk maken over dat midden Oosten, maar Nederland en Europa gevrijwaard houden van Islam invloeden. Dat moet onze eerste keus zijn !

  Like

 2. meneertje zegt:

  Ik herinner mij nog hoe in mijn katholieke jeugd de fraters zeer indringend waarschuwden tegen het blad “De lach”. Als je daarin keek was de hel na je dood al bijna onvermijdelijk.
  Ik geloof dat ik eens een keer per ongeluk een nummer van het blad tegenkwam. Bij de kapper misschien.
  Ik heb toen naarstig gezocht naar wat er zo fout was aan dat blad, maar kon niets vinden wat toekomstige hellevaart begrijpelijk zou kunnen maken.

  Overigens was gemengd zwemmen (jongens en meisjes in hetzelfde zwembad dus) eveneens zwaar verboden. Ook dat kon slechts het begin van het pad naar verdoemenis zijn.

  Is dit off topic? Nee, vind ik. Ik bevestig slechts wat Wachteres ons laat weten: vóór de oorlog was de opvoeding in Nederland, althans voor katholieken (maar ongetwijfeld ook voor gereformeerden), even hemeltergend (heltergend?) preuts als nu in moslimlanden.

  Like

  • BertG. zegt:

   Mag ik vragen in welk jaar ongeveer het gemengd zwemmen was verboden in NL.
   Niet eerder hier van gehoord ergens.
   Mijn ouders zijn van 1936 en 1941 met katholieke scholing en heb best wel veel gehoord over de truttigheid van toen maar nooit iets over zwemmen gehoord.

   Like

   • meneertje zegt:

    In Amsterdam waren er in ieder geval eind zestiger jaren van de vorige eeuw nog gescheiden baden voor mannen en vrouwen, b.v. het Jan van Galenbad.
    En dat was niet eens een katholiek of gereformeerd bad, doch een gemeentelijk.
    Het Sloterplasbad, dat er niet zo vandaan is, was wel van begin af (vijftiger jaren, denk ik) al een gemengd bad.

    Verboden was gemengd zwemmen dus niet.
    Maar de katholieke geestelijkheid hield haar onderdanen voor dat die beslist niet in de gemengde zwembaden mochten komen.
    Ik herinner mij een preek in de kerk destijds, waarin als toppunt van verloedering aan de beminde gelovigen werd voorgehouden dat mannen/ jongens en vrouwen/meisjes zich na het baden in zogenaamde natuurbaden ook wel in de bosjes omkleedden (waarschijnlijk eind veertiger jaren).

    De hele kerk gruwde van zulke ontuchtige toestanden.

    Like

   • BertG. zegt:

    Oke, bedankt, was me niet bekend dat dit nog tot eind jaren 60 heeft bestaan.
    En zelfs nog in Amsterdam nota bene.

    Like

 3. lucky bee zegt:

  In Noord Afrika zijn moeders geen hoeren om dat ze geen vrouwen zijn?

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Tja, nou……Alleen al vanwege die verstikkende broeierige sfeer en het plichtmatige van het ritueel reinigen wat me zo vreselijk tegenstaat, heb ik al jaren geleden -ongezien, ik geef het toe- mezelf bezworen, nooit maar dan ook nooit één voet in een hammam te zetten, wat voor dweepstukkies die onnozele vrouwenbladen er van tijd tot tijd ook aan wijden. Aan mijn lijf geen plonaise, klaar!
  Die Tunesische film waar van Amerongen het over heeft, zag ik jaren geleden, geloof ik op TV, maar ik heb hem niet uitgekeken en ik moet zeggen dat vooral twee scènes er uit me bijgebleven zijn, die met het Badhuis niet te maken hadden:In de eerste krijgt die jongen van zijn vader voor het één of andere vergrijp een pak rammel en BLIJFT die vader maar slaan omdat hij “geen tranen ziet.” “Geen tranen, geen spijt! Ik wil dat je huilt!” (Gore klootzak!) Enfin, in de andere scène praten de ouders samen -over de jongen, geloof ik, maar dat bleef me niet bij, want ik had een waas voor mijn ogen vanwege iets anders: De vader was uit zijn werk thuisgekomen of zoiets en zijn vrouw zat op haar knieën AAN ZIJN VOETEN EN WASTE ZE! Dat liet hij zijn vrouw doen: ZIJN VOETEN WASSEN! Kan wel zijn, dat moeders in hun ogen geen hoeren zijn, zoals alle andere vrouwen, maar wat heb je er aan, als je als ‘eerzame ‘ moeder wèl de sloof en de huisslavin bent van je echtgenoot en nà het voeten wassen weer kunt wachten tot je voor hèm weer je benen uit elkaar mag doen?! Is dàt eervol, is dàt geen vernedering?! Hou op: ALLE vrouwen worden daar vernederd, moeders ook! Door de echtgenoten zowel als door de zoons, die opletten of hun hoofddoek wel goed zit! En verder is de admosfeer bij die lui zó geobsedeerd, dat ze zelfs in staat zijn, nieuwsgierige blikken op hun eigen móeder te werpen, al is ze geen ‘hoer!’ Naar westerse maatstaven kun je daar trouwens maar beter wèl een hoer zijn: Het behoedt je voor de status van ‘bezit’, van ‘de diamant in het doosje,’ in mijn ogen uiteindelijk de grootste vernedering, die er is!

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Ik zou wil eens willen weten hoe Moslim jongeren zouden reageren als je in het voorbij lopen zou zeggen “Je moeder/zuster is een hoer”.
   Hoewel ik dat eigenlijk wel weet, stumperts.

   Like

 5. Paul Zwueste zegt:

  De moeders zijn hoeren en de vaders zijn honden!!!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s