De andere Krims

Screenshot_22

(Door: Prof. Eugene Kontorovich)

Het is uitgegroeid tot een vaak geponeerde stelling in discussies over overname van Rusland van de Krim: dat in de internationale rechtsorde van na de Tweede Wereldoorlog landen niet langer grenzen veranderen met geweld. Zo sprak de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John F. Kerry over de Krim-campagne als een “19e eeuwse daad.”

Dergelijke verklaringen negeren een groot stuk ongemakkelijke geschiedenis. Hoewel het nog te vroeg is om veel over de 21e  eeuw te zeggen, zag de late 20e  eeuw veel landen buitenlands grondgebied opslokken.
Sterker nog, ook de wat meer bescheiden bewering dat dit niet voorkomt in Europa is niet waar. En zelfs niet dat dit op stevige internationale tegenstand stuit. Het blijkt dat de Verenigde Naties in minder dan de helft van de gevallen een veroordeling uitspreekt.

De Russische president Vladimir Poetin hoeft voor inspiratie niet verder te kijken dan zijn buurman Turkije. In 1974 viel Turkije Noord-Cyprus binnen en het land blijft het noordelijke deel van het eiland bezetten onder een niet-erkende marionettenregering. Cyprus is lid van de NAVO en de Europese Unie. Het heeft ook de ontwikkeling van nauwe betrekkingen – en zelfs ondersteuning – van de EU naar zijn eigen bezetter niet verhinderd.

En Marokko pikte het grote en grondstofrijke Westelijke Sahara in, met een snelle actie zonder dat er een schot gelost werd.

Lees verder>>>

LIKOED

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Verenigde Naties, VS, Westen. Bookmark de permalink .

4 reacties op De andere Krims

 1. aquarius4422 zegt:

  Vergeet vooral niet dat de NATO met grof geweld de provincie Kosovo van Servië afgepikt heeft om aan de islamofascisten te geven.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Aquarius4422: 03.00. uur. Dat weet ik ook maar al te goed aquarius. En de ploerten van de NAVO, de Europese schijnheilige regeringsleiders, en de klootzak Clinton, kozen direct de kant van de MOSLIMS! En dan de gore schofterige luchtaanvallen op Belgrado. Sinds die tijd, heb ik een groot wantrouwen ontwikkelt tegen de EUSSR, de NAVO, en het leiderschap in de VS.

   Like

  • lucky bee zegt:

   Precies onder de leiding van de Charismatische leugenaar Bill Clinton

   Like

 2. Jan zegt:

  Zo zet je jezelf, Obama, bedoel ik, toch onvoorstelbaar voor schut

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s