Egypte: Israël moet ons vanwege de tien plagen schadeloos stellen

Screenshot_26

“Wij eisen van de staat Israël schadevergoeding voor de tien plagen, waaronder onze voorouders in Egypte duizenden jaren geleden als gevolg van de vloeken van de joodse voorouders onder te lijden hadden.” Dat schreef de erkende Egyptische columnist Ahmed Al-Gamal onlangs voor het joodse Paasfeest en baarde hiermee groot opzien.

“Wat in de Thora geschreven staat, bewijst dat het de farao was die de kinderen van Israël discrimineerde. Wat hebben wij daarmee te maken? Daarom hoeven wij niet te lijden!” Daarmee maakt Al-Gamal een duidelijk onderscheid tussen het Egyptische koninkrijk van de farao´s in Bijbelse tijden en het islamitische Egypte nu. Bovendien accepteert de moslim de Bijbelse geschiedenis als historisch bewijs.

Hij heeft voorgesteld aan de nieuwe regering in Cairo om Israël aan te klagen: “De joden hebben het land destijds met sprinkhanenplagen verslagen en de landbouw vernietigd, de Nijl met bloed gekleurd, zodat men geen water kon drinken, duisternis en kikkers gestuurd en zuigelingen gedood”, telt Al-Gamal in zijn artikel op.

“40 jaar doolden de kinderen van Israël door de woestijn en hebben die tijd van onze producten genoten, die zij voor de uittocht van ons gestolen hebben”, voegde Al-Gamal er aan toe, die Cairo voorstelde om niet alleen Israël aan te klagen, maar ook Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije. Frankrijk, omdat Napoleon Egypte binnen marcheerde, Groot-Brittannië vanwege de Britse kolonisatie en de turken vanwege de Ottomaanse verovering.

In de Israëlische media, vooral op religieuze websites, zorgde de Egyptische melding korte tijd voor vette koppen en werd deze meesmuilend ontvangen. Anderen benadrukten dat Egypte eerst Israël schadeloos moet stellen, ten eerste vanwege de slavenarbeid van de joodse voorouders en ten tweede vanwege de moord op alle joodse mannelijke zuigelingen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Egypte, Historie, Hypocrisie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodendom, Krankzinnigheid, Moslims. Bookmark de permalink .

39 reacties op Egypte: Israël moet ons vanwege de tien plagen schadeloos stellen

 1. Jade zegt:

  Das knap, hoe krijg je het verzonnen…
  Misschien kunnen we dan die 270 miljoen doden
  door de islam ook gaan claimen.

  Like

  • Driek zegt:

   Die columnist Ahmed Al-Gamal moet de Bijbel nog maar eens goed bestuderen, te beginnen bij het tweede Boek: Exodus. In Exodus 2, 23-25 lezen we hoe de Israëlieten zuchtten onder de slavernij van de Egyptenaren. In Exodus 3, 16: “Ik heb terdege acht geslagen op u en wat u in Egypte wordt aangedaan. (hier spreekt God tot Mozes).

   Die islamieten zijn en blijven een stom volk. Niets mee te beginnen. Ze zijn niet eens op de hoogte met de inhoud van het oude Testament (Thora), en gaan dan commentaar leveren, dat lukt bij die Israëliërs nooit. Die hebben zeer intelligente lieden die de hele dag met hun neus in de Heilige Boeken zitten.

   Like

   • BertG. zegt:

    En hier spreekt BertG. tot Driek, je moet niet alles geloven omdat iemand ooit iets opgeschreven zou hebben.
    Die boeken van Pinkeltje willen ook maar niet boven water komen en hij maar vol blijven houden dat het allemaal waar is. Maar voor de rest is ie wel te pruimen.En bij hem moet je helemaal niet aankomen met die andere boeken. Hij ontkent het gewoon.
    Verder wel een grappig mannetje maar eigenwijs dat ie is.

    Like

   • BertG. zegt:

    En dit is trouwens dezelfde reden als dat die moslims ook aanvoeren,
    – Die hebben zeer intelligente lieden die de hele dag met hun neus in de Heilige Boeken zitten. –
    Dat is omdat ze de hele dag geen enne malle moer te doen hebben en hopen dat ze nog een keer wat slimmer worden door veel te lezen, omdat er in die koppies blijkbaar zelf niks kan ontstaan.
    Ze vergeten alleen dat er daarvoor een bibliotheek voor is uitgevonden.
    Nou beginnen ze steeds weer opnieuw met hetzelfde boek. Zo wordt je natuurlijk nooit slimmer. Dan kunnen ze elke bieb wel sluiten als ze daar maar 1 boek hadden.

    Like

   • Jan zegt:

    Israël moet nog een rekening indienen voor achterstallig loon, met rente natuurlijk.

    Like

   • Driek zegt:

    @BertG. zegt: “En hier spreekt BertG. tot Driek, je moet niet alles geloven omdat iemand ooit iets opgeschreven zou hebben”.

    Maar, beste meneer Bert, het gaat er hier nu even niet om, wat ik wel – of niet geloof, maar over wat er in het Oude Testament staat, en dat is door die Ahmed Al-Gamal volkomen verkeerd weer gegeven. Het gaat om de juistheid van de tekst. En dat heeft verder niets met mijn geloof van doen. Ja, die boeken van Pinkeltje, die blijven een diep geheim, en voor zover ik Pinkeltje ken, hij blijft ontkennen hoor, een eigenwijs mannetje is het, en niet anders.

    Like

   • Driek zegt:

    BertG zegt: En dit is trouwens dezelfde reden als dat die moslims ook aanvoeren,
    – Die hebben zeer intelligente lieden die de hele dag met hun neus in de Heilige Boeken zitten. –

    Nu, dat betwijfel ik, hun koran is een samenraapsel uit het Oude Testament. En die Mohammedanen hebben niet van die intelligente lieden, en zijn zeker niet te vergelijken met de Joodse Schriftgeleerden. Uw vergelijking gaat mank.

    Like

   • Moslims zouden een stuk slimmer worden en verlost worden van die achterlijkheid als ze de bijbel eens serieus gingen bestuderen. Maar de koran zegt dat de bijbel vervalst is en dat in de koran de absolute waarheid staat. En dat geloven de barbaren. Helaas… pindakaas!

    Like

   • BertG. zegt:

    De vergelijking gaat een beetje mank. Klopt.
    Maar er zijn nog veel meer boeken dan 1 of 2. Dat is het probleem met die schrift geleerde. Alles over 1 boek weten maakt je nog niet intelligent maar meer behoorlijk afgestompt. Zo bedoelde ik ‘t. Je info is nogal beperkt omdat je dat je zelf opgelegd hebt.

    Like

   • BertG. zegt:

    PRIMITIEVEN HEBBEN DE MACHT.
    En daarmee bedoel ik, iedereen kan ALLES.

    Like

 2. Jan zegt:

  2012
  Report: Egypt demanding $500 billion from Israel for Sinai damage
  Egyptian media is reporting that Egypt has prepared a 750 page document detailing Israel’s liability for damage done to the Sinai while Israel controlled it from 1967 to 1982.

  Rose El Youssef says that the report being given to the UN. It details how Israel supposedly ravaged the Sinai and hurt the Egyptian economy. It includes some 190 maps.

  Among the ludicrous charges:

  Israel destroyed the fishing industry
  Israel destroyed 40% of the coral reefs
  Israel took lots of oil from the Sinai
  Israel stole 25% of the precious gems and marble, leaving worthless rocks behind
  Israel took the entire contents of two gold mines, leaving nothing of value left
  Israel disrupted international maritime trade through the Suez Canal, depriving Egypt of revenue
  Israel killed 250,000 (!) Egyptians and injured a million more
  Israel looted all Egyptian banks in Gaza the day before the Six Day War, in the “biggest military robbery in modern history”
  Israel stole priceless artifacts from Egypt’s museums in the Sinai and gutted archaeological sites there
  Israel emptied out 30% of the fresh water wells in the Sinai, and placed there pipes that continue to drain Egyptian water towards Israel today
  Israel stole millions of tons of valuable sand, worth $49 billion in today’s prices
  Israel used the Sinai to research desert agriculture Israel benefits from the research but the Sinai desert lands were weakened as a result
  Israel destroyed Sinai’s wildlife and stole many exotic animals to make medicines being sold to Europe
  Israel shot down Libyan Airlines Flight 114 (that is true, details at Wikipedia; the plane strayed into Israel accidentally and purposefully refused to acknowledge the IAF pilots’ attempts to contact them)
  And, of course, Israel destroyed Egypt’s air force “for no reason” at the beginning of the 1967 war
  http://elderofziyon.blogspot.nl/2012/01/report-egypt-demanding-500-billion-from.html

  Like

 3. Vederso zegt:

  Wie neemt moslims nog serieus?

  Like

 4. Republikein zegt:

  Hij moet in Den Haag zijn, zou ie dat niet weten?
  Wie stuurt een berichtje?

  Like

 5. Peter Rissing zegt:

  Nu krijgt Israel de ‘Zwarte Piet’ toegespeelt, voortbouwend op het knettergekke gedachtegoed van de UN en de dubbel knettergekke UNESCO zo prachtig verwoord door Verene Shepherd, wiens intelectuele bagage maatgevend is voor voor het UN-beleid in het algemeen.

  http://www.rnw.nl/africa/article/un-investigates-if-dutch-tradition-zwarte-piet-racist

  Like

 6. Jan Van zegt:

  Een giller, toch? Hoezo? Gekkies??

  Like

 7. Gestoordheid voert de boventoon in de islamitische wereld. Te beginnen bij de ‘profeet’. Ten tweede voert bloedvergieten het hoogste woord. Ten derde staan moslims zogenaamd boven niet-moslims terwijl het precies omgekeerd is.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  Wat mij hier opvalt, is het feit dat deze Egyptenaar, het Oude Testament voor WAARHEID houdt.
  Als dat zo is, begrijp ik niet waarom zo een moslim, de Koran nog serieus neemt, ergo deze Egyptenaar en moslim maakt weer gebruik van MISLEIDING, zoals de Koran dat voorschrijft. O ja, en net zoals @ Jade zegt: om 21.58. uur, op 10/4, laten we ook maar claimen dat de moslims 278 miljoen doden op hun geweten hebben. O wacht….geweten hebben deze haatjurken niet.

  Like

 9. Tempelier. zegt:

  Toch, als je er goed over nadenkt geeft hij eigenlijk aan , dat die 10 plagen afkomstig zij van GOD en niet allah, dat is een mooie erkenning. voor de verder rest natuurkijk onzin natuurlijk.

  Like

 10. Tempelier. zegt:

  Een natuurlijk teveel.

  Like

 11. meneertje zegt:

  Ik heb vernomen dat de door Eva in het paradijs geplukte appel ook een Egyptische appel was.
  Diefstal dus, waarvoor Israël nooit heeft betaald.
  Maar wat kost nou een appel, zegt u?
  Aha, maar dan hebt u geen verstand van samengestelde rente.
  Als je daarmee wel rekening houdt, moet Israël een astronomisch bedrag betalen.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik had ook wel eens gehoord dat die kain en abel ook niet van die lekkertjes waren.
   Steeds maar die weer Egyptenaren na doen als ze voorbij kwamen lopen met dat liedje van de Bangles, Walk like an Egyptian.
   Bloedlink werden ze dan. Dat zit ze ook nog steeds niet lekker.

   Like

  • Wachteres zegt:

   @ meneertje, ik dacht dat moslims geen rente mochten vragen of geldt dat niet voor de ongelovige honden?

   Like

   • meneertje zegt:

    @ BertG,
    Kain moest Abel wel doodslaan, want die had iets heel lelijks over Mohammed gezegd.
    (Die moest toen nog wel worden geboren, maar Abel had een vooruitziende blik.)

    @ Wachteres,
    Dat is wel zo, maar een moslim mag toch ook wel eens een enkel keertje iets doen wat niet helemaal door de beugel kan?

    Like

 12. Cathja zegt:

  Totale gekte onder de moslims. Ik denk dat het een kwestie van inteelt is. Het IQ wordt steeds lager, naarmate er doorgefokt wordt.
  De wereld zit maar mooi opgescheept met al die verstandelozen! Het enige waar ze goed in zijn is vermenigvuldigen.
  Helaas…!!!

  Like

 13. bigljohn zegt:

  Een raar bericht wat volgens mij weinig of geen waarheidsgehalte bezit. Dat schreef de erkende Egyptische columnist Ahmed Al-Gamal onlangs….Volgens mij (als dit bericht waar is) kon hij zijn krantje niet vol krijgen en gebruikte hij die rare tekst als krantenvulling. Misschien was hij bovendien ook nog eens straal bezopen toen hij de redacteur aan het spelen was.

  Like

  • Vederso zegt:

   Helaas, ik heb het originele bericht gezien zoals het is verschenen. Het verhaal schijnt wel te kloppen. Of deze man toen bezopen was, durf ik niet beweren, maar het lijkt er wel op.

   Like

 14. Wans Horst zegt:

  Net zoiets als: “Israel vraagt vergoeding van alle Islamitische landen voor alle haat die de islam heeft aangericht bij niet-islamieten”. Buiten dat moet je niet meten met twee maten omdat het jou uitkomt.

  Like

 15. Harry zegt:

  En dan kan het groene volksdeel ook nog wel een fors aantal miljarden claimen bij de olieboeren in het midden oosten , die rotzooi , die ze ons voor veel te veel geld verkopen , verziekt onze natuur , de ozonlaag , zorgt voor fijnstof , leidt tot vele verkeersdoden , zorgt dat die kutmarokkanen de hele week als gekken rondscheuren op scooters en veel te dure BMW’s om drugs te bezorgen , etc , etc .
  Kassa !
  Kunnen we leuke dingen mee doen , met al dat geld .
  Al die klote moskeeën slopen bijvoorbeeld .

  Like

 16. Paul Zwueste zegt:

  Ach ja, maar er zijn nog genoeg idioten die in Egypte hun heil tijdens zogenaamde vakanties!!!! zoeken en dat dan vervolgens ook nog promoten!

  Like

  • Willie zegt:

   Yep Paul, t zelfde geldt voor Turkije : als t maar goedkoper is , da’s alles wat telt voor deze verraders .Een volk waar ik een hekel aan heb , zoals veel ”toeristen” , wel daar ga ik mn geld niet aan geven , ze pikken t hier al genoeg

   Like

  • Wans Horst zegt:

   Wat te denken van Turkije, het meest populaire vakantieland? Als je als westerling een relatief onbezorgde vakantie wilt hebben blijf je in west-Europa. Islamieten moeten vooral in een islamitisch land blijven, waar ze op hun wenken bediend worden qua sharia.

   Oost-Europa, Afrika en het Midden-Oosten behalve Israel verschillen dusdanig van West-Europa dat je daar in ieder geval geen rust zult vinden en dat is toch de reden dat de meesten op vakantie gaan, om bij te komen van de dagelijkse sleur…

   Like

 17. Jan zegt:

  Paranoia en hysterie: Egyptische moslims bedreigen Pepsi want Pepsi staat voor ‘Pay Each Penny to Save Israel’
  http://www.jihadwatch.org/2014/04/egypt-islamic-jihadists-threaten-pepsi

  Like

 18. Jan zegt:

  Egypte: Israël infiltreert archeologische teams en vervalst de geschiedenis. Pyramiden zouden gebouwd zijn door Joden.

  Israel is secretly infiltrating foreign archeological teams in Egypt in a plot to falsify Egyptian history to show the Jews built the pyramids, an Egyptian researcher claimed this week.

  Amir Gamal of the “Non-Stop Robberies” movement told Egypt’s Elaph newspaper Israel is attempting to prove Jewish influences on the Pharaonic Era by altering Egyptian history in favor of the Jews.

  According to Gamal, foreign archeologists, are secretly aiding the Jewish State by undertaking “espionage and counterfeiting of Egyptian history.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s