Emissie Griekenland symboliseert ‘herstel’

Screenshot_5

(Door: trias politica)

You can fool some people some of the time but you cannot fool all of the people all of the time.

Griekenland komt voor het eerst in vier jaar weer zelfstandig naar de obligatiemarkt! Griekenland wil € 2,5 miljard vijfjaars geld ophalen tegen 5,3% rente. Volgens Het Financieel Dagblad symboliseert deze stap ‘het herstel’:

“Het bedrag dat wordt opgehaald met de emissie is niet bijzonder, maar de symbolische waarde is enorm. Griekenland is sinds 2010 geweerd door de markten en kon zich alleen nog heel kort financieren. Het land bleef overeind doordat het de voorbije jaren voor meer dan € 200 miljard aan noodsteun ontving en de schulden kon herstructureren. De economische implosie van Griekenland sloeg over op andere zwakke eurolanden: Ierland en Portugal kregen eveneens noodsteun, in Spanje en Italië stegen de rentes naar vrijwel onhoudbare niveaus. Beleggers waren uiterst huiverig voor de ­landen met wankele staatsfinanciën.”

Tuurlijk!

Die symboolpolitiek werkt misschien voor de publieke leek, maar niet voor insiders. Het is inderdaad symboolpolitiek voor de bühne, bedoeld om de geesten te kalmeren voor de Europese Verkiezingen. Niets meer, niets minder. Griekenland is totaal failliet met een staatschuld van 170% van haar BBP en een begrotingstekort, dat voor het zoveelste jaar op rij negatief is. Hier leest u het ware verhaal over Griekenland.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Griekenland. Bookmark de permalink .

6 reacties op Emissie Griekenland symboliseert ‘herstel’

 1. BertG. zegt:

  Als inwoner van Nederland maak ik niks anders mee anders.
  You can fool some people some of the time but you cannot fool all of the people all of the time.
  Elke verkiezing opnieuw, elke non journaal uitzending opnieuw, elk kranten artikel opnieuw.

  Like

 2. bigljohn zegt:

  Dit verhaal van die ABN Amro econoom is al zo oud als de weg naar Kralingen. Voordat de Eurolanden zich in het E.U. avontuur stortten, waarschuwden Amerikaanse economen Europa, om zich niet in dit avontuur te storten daar dit op termijn een fatale afloop zou betekenen. Wat econoom Nick Kounis van de ABN Amro Bank ons probeert te vertellen is in feite een variatie op het verhaal van die Amerikaanse economen. Nu dan in de huidige tijd gesitueerd en zeer juist gesteld, dat wel. De absolute noodzaak blijft dus om de E.U. en de Euro zo snel mogelijk de rug toe te keren. Die E.U. lijkt wel op de tachtigjarige oorlog. Al vele jaren zijn wij ervan overtuigd dat de E.U. aan zijn einde gekomen is, en telkens slaagt die E.U. erin om voort te blijven leven. Hij treft zijn gelijke in dat Ka, U, Tee kabinet van Rutte en Samson. De ministers van rare zaken ! Met hangen wurgen, slechte besluiten nemen, ons land ten gronde richten !

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Gaan Onasis en cornuiten nu wel mee betalen?

  Like

 4. bobzelf zegt:

  nooit , nooit ,nooit ,nooit van zijn leven gaat dit geld nog terug komen !!
  ONMOGELIJK !

  gr.bob

  Like

 5. Paul Zwueste zegt:

  “MEN” (De criminele EU en de banken!) zit er nu al zo oneindig diep in dat er geen weg meer terug is. De vraag is hoe lang kunnen ze dit spel nog blijven spelen?!…
  Antwoord: zolang als het volk het toelaat! Zo dus op de barricaden! Maar daarvoor zal de ellende nog véél en véél groter moeten worden! Maar als die volksrevolutie eenmaal op gang is gekomen zal het ook héél snel gaan!

  Like

 6. Jan zegt:

  Die 5,3% is nep. Overigens las ik elders dat dit 4,7% is. En ik krijg iets in de buurt van 1,iets bij de bank als ik mijn miljoenen daar deponeer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s