‘Laat kinderen hun taal spreken op school’

Screenshot_2

Marokkaanse, Turkse of Bulgaarse kinderen die hun moedertaal spreken op school. Het mag voortaan van de Gentse schepen van Onderwijs, Elke Decruynaere (Groen). Hun Nederlands zal er wel bij varen, zeggen experts.
Iedereen spreekt altijd Nederlands op school. Dat is het discours. ‘Maar door deze ideologische hardnekkigheid verlaten nu te veel kinderen het zesde leerjaar met een enorme taalachterstand’, zegt Elke Decruynaere, (Groen), de schepen van Onderwijs in Gent.
In de richtlijn van haar nieuw beleidsplan schrijft ze dat de allochtone kinderen in de stedelijke basisscholen hun moedertaal mogen spreken.

Lees verder>>>
(h/t Miesje)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Vlaanderen. Bookmark de permalink .

24 reacties op ‘Laat kinderen hun taal spreken op school’

 1. de 13de imam zegt:

  Hoelang nog voordat er geen Nederlands meer mag worden gesproken? Verder durf ik te wedden dat deze muts zelf haar kinderen ergens op een witte school heeft ondergebracht.

  Like

 2. vanhetgoor zegt:

  Iets met ratten en besnuffeld! Een man leert beter autorijden door alleen nog maar te fietsen. Een kind leert beter fietsen door alleen nog maar te lopen, een peuter leert beter lopen door alleen nog maar te kruipen. Zouden we hier soms te maken hebben met de meest absolute haat die men zich kan voorstellen. Ik vermoed dat die persoon die het spreken van Nederlands op school optioneel wil maken er hard aan werkt om kinderen van allochtonen totaal onaangepast te maken. Dit is pure haat! Laten we de Gentse schepen van Onderwijs, Elke Decruynaere (Groen) voordragen voor de Adolf Eichmann-prijs voor toegepaste wetenschap. Is er in België dan totaal geen enkele schaamte meer?

  Like

 3. Cathja zegt:

  Maar dan ook geen commentaar geven als hun Nederlands dermate slecht is dat ze als werkzoekende straks nergens aan de bak kunnen. Het is niet te geloven, hoeveel domheid er uit de woorden van deze mevrouw Decruynaere spreekt! Als je naar een Nederlandstalig gebied verhuist, met de bedoeling daar te blijven en je kinderen daar groot te laten worden etc., zorg er dan voor dat ze de taal voor 100% machtig worden. Als we in ons land de jonge Marokkanen bijvoorbeeld Nederlands horen spreken met een zó zwaar en vreemd accent, dan vind ik het logisch dat deze jongeren massaal werkloos zijn. Ga eerst eens fatsoenlijk de taal van het land leren waar je woont en waarvan je profiteert.
  Wil je dat niet, dan rest je nog maar één recht en dat is het recht om te vertrekken.

  Like

 4. Louisa zegt:

  Mijn voorouders waren allemaal arm : Zeeuwse boerenarbeiders (met een schier onverstaanbaar Zeeuws dialect) en arme Joodse marktkooplui die een mengeling spraken van Jiddisch en slecht Nederlands. De arme Zeeuwen gingen naar de grote steden in Nederland en spraken binnen de kortste keren goed Nederlands. De arme Joden gingen naar de Verenigde Staten van Amerika en sprak daar binnen de kortste keren verstaanbaar Engels. Beide groepen voorouders zanikten niet, leerden de taal, zochten en vonden werk en met iedere generatie kwam men een stap verder.
  Misschien kunnen we terug naar die situatie ?

  Like

 5. Louisa zegt:

  “sprak daar “moeten uiteraard meervoud zijn : spraken daar !

  Like

 6. aquarius4422 zegt:

  Sterk staaltje van integratie, dat mens is echt knettergek.

  Like

 7. Frans Brassens zegt:

  Alle onderwijs is ‘talig’, daarzonder kan het niet eens. Een taal leer je pas echt goed door onderdompeling daarin. Dat kan alleen via correct Nederlands hanterende en de kinderen corrigerende mensen, onderwijsgevenden in dit geval. Deze groene mevrouw maakt het wel érg bont met haar ondeskundige en gratuïte veronderstelling dat ‘uitleg’ van het ene kind aan het andere in de eigen taal gunstig zou zijn. Komt nog bij dat men thuis ook die ‘eigen taal’ spreekt en dat de ouders in erg veel gevallen het Nederlands totaal niet of zeer gebrekkig beheersen. Dit nog afgezien van grammaticale verschillen die ook hun invloed doen gelden. Én van het feit dat de onderwijsgevende niet in staat is om te ervaren wát er dan wel gezegd en ‘uitgelegd’ wordt in de eigen taal. Een neefje van mij is trouwens op dit moment al de dupe van een ‘buitenlander’ die zijn uitleg van wiskunde in een merkwaardig soort Nederlands geeft. Terwijl van zo iemand toch verondersteld mag worden dat men het Nederlands goed beheerst!

  Like

 8. lucky bee zegt:

  Laat ze arabisch spreken, dan weten wij precies wie onze vijanden zijn?

  Like

 9. delamontagne zegt:

  Nadat in de jaren 90 de crucifixen uit ,t schoolgebouw waren verdwenen EN de school van m,n vrouw “multiculti” was geworden en haar klasselijstje er uit kon zien als volgt:
  AKDENIZ VELI
  AZZAAOUI BILAL
  BHAGGOE VIRESH
  BHATTOE PRAVEETA
  BHUGWANSING PILA
  BOUZIAN MOHAMMED
  CHAUDHARI CILEM
  DHARMLAL RASHRI
  ELBAY FATIH
  ELFE JOLLY
  GANGADIN WANISHA
  ISPIR SINAN
  JAMAL ZAREENjU
  JANAJA RUBIO
  MBUTO MARLINA
  niehuis bas
  OZIR SAHIDA
  RAMESAR VIRESH
  RAMLAL SANDIRA
  RAMPERSAD ASHWIN
  SAHERTISAN MICHAL
  suykerbuijk stephany
  TOUMANI LAILABENI
  VASQUEZ CHAREL
  MOUTAOUKIL ADIL
  berenstein regillio
  Kwam er van de school-leiding het decreet dat er ALLEEN nog maar NL-s mocht worden gesproken. U dacht toch niet dat de kindertjes zich er hielden??????????????????????????

  Like

 10. alidas1 zegt:

  Dat wordt dan de toren van Babel.

  Like

 11. Jean zegt:

  In Gent is een rode wandelende jeneverfles zogezegd burgemeester, bah wat een vies woord, en de verkiezingen naderen snel, uiteraard lopen die groene viese smurrie dieren altijd rond met toiletpapier om de poepen te vegen.
  Hopelijk krijgt die rode en groene vuiligheid een oplawaai die we kunnen horen van Maaseik tot Oostende.
  Ze kruipen en likken die moslimvuiligheid dat de stank niet meer te harden valt alhoewel ze verdomd goed weten dat 95% van de Vlamingen die moslim en islamsmeerlapperij asap weg wil uit de Vlaamse samenleving.
  Op 25 mei is het aan ons ‘als er geen computermanipulaties plaatsvinden?’.

  Like

 12. benesha zegt:

  Stapje voor stapje gaat het maar verder richting dominantie… hoe ze dit in hun INTEGRATIE discours kunnen inpassen is mij een raadsel. Maar ja, weeral een groende dus ultralinkse maatregel bedoeld voor stemmengewin.

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Natuurlijk Groen dus links……dus niet helemaal lekker in de bovenkamer !!!
  Hoe komen we ooit van al dat linkse tuig af , deze 5e colonne van landverraders ???

  Like

 14. bigljohn zegt:

  Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst ! De toekomst zal zijn dat deze jeugd het Arabisch in Europa gaat invoeren, en dat daar o.a. het Nederlands voor moet verdwijnen. Zoals er al op veel scholen alleen maar halal vlees te koop is, is de vrijheid van taal alweer de volgende stap naar de totale Islamisering toe. Het begrip integratie is al een loze kreet gebleken, evenals multicultureel, terwijl nu ook al vrijheid gegund wordt voor de kinderen hun moedertaal op de scholen te blijven spreken.
  Keulen werd ook niet op een dag gebouwd, maar met die smerige Islam vergaat het evenzo ! Op een hele subtiele manier worden we er in geluisd !

  Like

 15. Driek zegt:

  Elke Decruynaere is volledig de weg kwijt, de waanzin neemt met de dag toe.

  Like

 16. BertG. zegt:

  Iets onbeschofter bestaat er niet om in gezelschap van andere je eigen taal te spreken.
  Dus gewoon duidelijk laten zien dat je aan iedereen om je heen compleet schijt hebt en met niemand wat te maken hebt.
  Ach, inmiddels is dit allang de gebruikelijke mentaliteit geworden.

  Like

 17. guusvelraeds zegt:

  Om het maar gewoon plat te zeggen, volledig van de pot gerukt. Het moet mogelijk zijn voor een Bulgaars kind om een vriendje tijdens de Nederlandse les te helpen in het Bulgaars, zegt deze groene dame. Als zij geen dubbele agenda heeft dan weet ik het niet meer. Wie zo iets zegt is absoluut ongeschikt als wethouder voor onderwijszaken. Iedereen weet dat kinderen een andere taal het meest snel en meest effectief leren als ze erin ondergedompeld worden. Het is hetzelfde als beweren dat links rijden in Engeland het beste te leren is als er ook af en toe nog even rechts gereden kan worden.

  Like

 18. Yvonne van Cleef zegt:

  Nog even en iedereen wordt verplicht hun taal te leren.Ik vind dit niet getuigen van respect voor ons,voor het land dat hen,hun ouders,grootouders,heeft opgenomen;integendeel.Respect waar zij de mond zo van vol hebben!Wederom:eenrichtingverkeer!Ik haat zo onderhand heel links met hun achterlijke besluitvorming.Duidelijker kun je het niet hebben:wij moeten allemaal kapot of emigreren.Maar,daar moet je wel geld voor hebben.En dan nog:waar heen?Hopeloos!

  Like

 19. BertG. zegt:

  Ik kom hier regelmatig hele lappen duitse tekst tegen alsof dat onze taal is.
  Eigenlijk niet eens zoveel verschil als ik er over nadenk.
  Ik heb pech gehad op een Nederlandse site als ik het niet kan lezen.
  Waarschijnlijk zijn ze daar ook zo gaan denken.
  Doe je best maar als je wilt weten wat we zeggen of schrijven. En anders heb je pech gehad of haal het maar door een vertaler heen.

  Like

 20. heleen zegt:

  Decruynaere (Groen): een fanatieke en hysterische zottin! Dat wisten we al.
  Dat ze nog minder hersenen heeft dan al werd verondersteld, is bij deze ook weer duidelijk.

  Like

 21. Sylvia Groot zegt:

  Variatie op de Toren van Babel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s