Moldavië wil lid worden van de EU

Screenshot_16

De Moldavische minister-president Iurie Leanca (op de foto met Herman Van Rompuy) dringt aan op de toetreding van zijn land tot de Europese Unie. Na een gesprek met de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier zei hij tegenover het persbureau Reuters dat de EU “nog eens goed moet nadenken over haar hele concept van ´oostelijk partnerschap´.” Leanca roept Duitsland ertoe op garant te staan voor deze opvatting binnen de EU. “De visie moet Moldavië en andere landen een toetredingsperspectief bieden. Anders blijven we in de zone van de onzekerheid zitten.” (ja, daar ontbrak het ons nog net aan!)

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Moldavië wil lid worden van de EU

 1. bobzelf zegt:

  De pot met goud staat nogsteeds aan het einde van de regenboog !
  KUNT U HET GELD DAN NIET ALVAST VOORUIT STORTEN ???

  kussie bob

  Like

 2. Jan zegt:

  Dit is een totale armoestaat, totaal failliet dus, met zeer veel prostitutie*, dat nog in 1992 met Trans-Dniester (een strook van niks) oorlog voerde en waarvan de bevolking bij Rusland wilde.
  http://www.bbc.com/news/world-europe-26627236

  * http://www.welcome-moldova.com/articles/prostitution.shtml

  Like

 3. Igor Svoboda zegt:

  Laat het niet waar zijn, het armste land van Europa, nog vele malen armer dan Oekraïne, met aan de Oostgrens de zelfbenoemde enclave Transnistrië. Dit is vragen om moeilijkheden.
  En die vale klerk v.Rompuy maar lachen.

  Like

 4. Rick zegt:

  Mooi Contrast….

  Diplomaat wint hoge prijs voor plan voor succesvolle uittreding uit EU

  Een dikke streep door de huidige EU zetten zou ook in economisch opzicht de beste optie zijn.

  Een jonge diplomaat heeft een prijs van € 100.000 gewonnen voor een plan om Groot Brittannië op succesvolle wijze uit de EU te laten treden. De op de Filippijnen werkzame diplomaat stelt dat zijn land na uittreding meer handel kan drijven met de opkomende economieën, en zo de eigen economie een flinke boost kan geven. Met andere woorden: het verlaten van de EU hoeft helemaal geen dramatische gevolgen voor de economie te hebben, zoals in Brussel, Londen en Den Haag steevast wordt beweerd.

  Iain Mansfield werd door het Institute of Economic Affairs beloond met € 100.000, omdat hij volgens de jury in zijn artikel ‘Openheid in plaats van Isolatie’ de algemeen aangenomen economische teruggang na uittreding van de EU heeft weten te weerleggen, en zelfs aantoonde dat Groot Brittannië niet alleen concurrerend kan blijven, maar het verlies geheel kan compenseren door de handel met de opkomende landen kan op te voeren.

  Vrijhandelsverdragen in plaats van Unie

  Beste oplossing voor de Britten is volgens Mansfield uit de EU treden, en vervolgens net als Zwitserland en Turkije een vrijhandelsverdrag met het Europese blok afsluiten. Vervolgens moet het Verenigd Koninkrijk met andere niet-EU of ex-EU landen een groep oprichten, die nauwe economische banden onderhoudt met de eurozone. Verder kunnen er gunstigere handelsverdragen met de VS, China en de opkomende economieën uit met name Azië en Zuid Amerika worden gesloten.

  ‘Gebrek aan democratie in EU, kloof tussen noord en zuid’

  ‘Het gebrek aan democratische legitimiteit en achterblijvende steun onder de bevolking wordt door de groeiende kloof tussen de noordelijke geverlanden (waaronder Nederland) en de zuidelijke nemerlanden versterkt, terwijl de hulpkredieten van de eersten en de werklozenaantallen van de anderen verder stijgen,’ schetst Mansfield het kernprobleem van de feitelijke mislukte Europese Unie.

  De conclusie van de diplomaat is verrassend, aangezien regeringsofficials het officiële standpunt van de regering niet openlijk mogen tegenspreken. De Britse regering van premier Cameron wil nog steeds lid van de EU blijven, en geeft als reden dat anders de economie een zware klap zou krijgen. Pas in 2017 mag de Britse bevolking zich in een referendum uitspreken over het lidmaatschap van de EU. Peilingen wijzen uit, dat de NEE-stemmers op dit moment ruimschoots zouden winnen.

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2014/04/10/diplomat-findet-rezept-fuer-erfolgreichen-eu-austritt/

  Met dank aan Xander

  Like

 5. Jade zegt:

  Niet alleen de islam wil de hele wereld veroveren,
  de EU kennelijk ook.

  Like

 6. avander zegt:

  Daar kunnen we nog wel vele miljarden instoppen, het land staat bovenin de lijst van Europese corrupte landen. Weer een uitbreiding van de communicerende vaten.

  Like

 7. Tom Hendrix zegt:

  WE ZULLEN EN MOETEN ERAAN! Befehl von der oberste FÜHRER VON ROMPUY, met zijn duivelse knechten, Barosso,Verhofstad, en de SS KAMPCOMMANDANT SCHULZ!

  Like

 8. Jan zegt:

  Wat Moldova nog meer voor ons in petto heeft

  Like

 9. Jean zegt:

  Weg met de EU wedden dat we een week later al in koor kunnen roepen EURIKA WE HEBBEN TERUG EEN VRIJ EUROPA.

  Like

 10. Jan zegt:

  Eastern European sex slaves sold to Muslims. Beaten, raped, tortured and starved.
  As many as 25,000 Moldovans fall prey to trafficking gangs each year
  Of those, 42% are thought to be children according to the IMO
  http://themuslimissue.wordpress.com/2014/03/26/eastern-european-sex-slaves-sold-to-muslim-countries-beaten-raped-tortured-and-starved/
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2588795/The-shocking-fate-Eastern-European-sex-trafficking-victims-revealed.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s