Poetin dreigt Europa met het stopzetten van gasleveranties

Screenshot_20

De Russische president Vladimir Poetin is van plan de gasleveranties via Oekraïne stop te zetten als de regering in Kiev haar schulden niet betaalt. Het gevaar dat Oekraïne gas aftapt dat voor Europa bestemd is, is te groot, aldus Poetin. Europa betrekt ongeveer 40% van haar gas via Oekraïne.

De Russische president Vladimir Poetin heeft in de schuldenruzie met Oekraïne een vermindering van de aardgasleveranties naar het buurland in het spel gebracht. Dit kan gebeuren als de regering niet van tevoren betaalt voor de gasleveringen om haar schulden te betalen, staat er in een brief van Poetin aan meerdere Europese staats- en regeringschefs.

Het risico bestaat dat Oekraïne Russisch gas aftapt, dat eigenlijk voor Europa bestemd is, staat er in de brief. Daarom heeft hij “geen alternatief”dan de gasleveranties aan Oekraïne stop te zetten. Er moeten dringend gesprekken plaatsvinden over maatregelen ter stabilisering van de Oekraïense economie en het veiligstellen van het gastransport en –voorziening. De EU krijgt een derde deel van haar aardgas uit Rusland. Daarvan stroomt ongeveer 40% via Oekraïne.

Het door de staat gecontroleerde Russische energieconcern Gazprom becijfert de uitstaande schulden van Oekraïne op 2,2 miljard dollar. De onderneming is sinds het uitbreken van de Oekraïne-crisis gestopt met kortingen op gasleveranties (meer hier). De regering in Kiev spreekt van een politiek gemotiveerde stap en probeert Russisch gas uit de EU te betrekken (hier).

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Oekraïne, Rusland. Bookmark de permalink .

14 reacties op Poetin dreigt Europa met het stopzetten van gasleveranties

 1. Azraël zegt:

  En wie gaat die 2,2 miljard betalen…?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Azraël: 19.02. uur. De rekening zou moeten worden betaald door de volgende LAPZWANSEN; TIMMERFRANZ, het varkentje van BAALEN, en de LEIPO VERHOFSTAD!

   Like

 2. Azraël zegt:

  Off

  Ik heb het hier nog niet gezien. http://www.nu.nl/binnenland/3748520/downloadverbod-per-direct-van-kracht-in-nederland.html

  “Met ingang van vandaag is downloaden uit illegale bron verboden”
  Vreemd. Illegaal is niet eens strafbaar.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat is toch moeilijk uit te leggen.
   Wat net het moment is wanneer het de ene keer illegaal is.
   En het andere moment het nog steeds illegaal is maar iets minder of helemaal niet.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  de regering in KIEV ????
  WELKE REGERING IN KIEV ??? , de tijdelijke ss=elite en de svoboda de kampbewaarders uit de 2 e wereldoorlog ???
  En deze mensen noemen het eventuele afsluiten van het gas ??? :
  EEN POLITIEK GEMOTIVEERDE STAP ?????
  dus je hebt het gas van verleden jaar niet betaald ???, Gazpromm mocht van Putin
  gewoon ook de afgelopen winter gas blijven leveren , en dat betaal je dan ook niet ??
  Dan kan je 40 % korting op het nieuwe gas krijgen ??
  EN DAN ZEG JE NEE ??????
  EN DAN BEN JE BOOS OP PUTIN ???
  OMDAT HIJ DAN WEL GAZZPROM , GELD WIL ZIEN ???
  DONDERSTRAAL TOCH EFFE OP MET ZIJN ALLEN !!!!

  WEER PUTIN ZIJN SCHULD !!! WHAHAHAHAHAHA , IK MAG DIE MAN NIET ,WHAHAHA

  Like

 4. Syrier zegt:

  Als ik Putin was had ik de helft van oekraine ingelijft en probleem opgelost.
  Rusland is de beschermer van de universele rechten die door de amerikaanse yankees overal worden geschonden.

  Like

  • Jan zegt:

   En Putin laat iedereen die kritiek heeft op zijn dictatuur in een psychiatrische inrichting verdwijnen zoals ten tijde van Sacharov of laat hem/haar liquideren zoals met o.a. Anna Politkovskaja en met haar 53 anderen alleen al tussen 1992 en 2012. Ik heb dus geen greintje sympathie voor die dictator. Van die jubeltonen over de malloot in het Kremlin begrijp ik niets en wil er niet een seconde iets van begrijpen. Putin is een machtswellusteling en even crimineel als de gek in het Witte Huis.

   Like

   • JvdM zegt:

    Poetin heeft de internationale bankiersclan en de Rotschild puppets, die het volk tot slaaf willen maken, het land uit gedonderd, dus zij (en de meeste westerse regeringen, die onder hun invloed staan) doen er alles aan om hem in een kwaad daglicht te stellen. Hij zal ongetwijfeld ook slechte dingen hebben uitgevreten, maar wees nou eerlijk, welke regering doet dat niet? Niet om het goed te praten, maar de meeste overheden zijn zo corrupt als de pest, ook in NL. Als het westen iets slechts uithaalt (oorlogsvoering, grondrechten van de burger afpakken) hebben ze zogenaamd een goede reden (terrorisme bestrijden, uhuh, of een zogenaamde dictator afzetten – die ze vaak ook eerst zelf in het zadel hebben geholpen), maar als Poetin iets doet, is hij de boeman en bericht de media er ineens wel -eenzijdig- over. Poetin heeft ook genetisch gemodificeerd voedsel in de ban gedaan. Hier zitten vaak weer dezelfde bedrijven en personen achter. Er zijn dus heel veel bedrijven (door de machtselite gerund) die niet blij met hem zijn. Regeringen heden ten dage stellen het belang van corporaties boven het belang van het volk. Ik ben allang blij dat er nog een wereldleider is die weerstand biedt aan de macht van de bedrijven en hun handlangers, die over lijken gaan voor geldelijk gewin en die ook graag ondertussen de wereldbevolking willen terugbrengen van bijna 7 miljard naar 500 miljoen door middel van gerotzooi met ons voedsel (zij beheersen zo’n 80% van de voedselvoorziening in de wereld) en het sturen van andermans kinderen naar hun oorlogen. Vertrouw maar niet teveel op de door de corrupte clans beheerste westerse media. Die berichten weinig en als ze het al doen, erg eenzijdig. Onderzoek zoveel mogelijk bronnen via het internet om een compleet beeld te krijgen. Mogelijk maken die gasten die Poetin in het gevang heeft gegooid, of erger, deel uit van die rotte appels. In dat geval mag hij van mij zijn gang gaan…

    Like

   • bobzelf zegt:

    mag ik U even groeten met een hele diepe buiging ,

    God zij dank, is niet iedereen in slaap gevallen !!
    dank, dank ,dank , ook voor de hersens !!
    groeten bob

    p.s. Want ja , ja, ja, Putin heeft het gedaan , maar als de VREDELIEVENDE / PEACEFULL
    AMERIKANEN , 60 jaar lang overal binnenvallen , met altijd BINNEN ZONDER KLOPPEN ,
    dan is dat omdat de ”VREDE ” bewaard moet worden ,

    daar bedoelen ze dan mee , de WAPENINDUSTRIE “” moet hard blijven draaien , dat daar wat amerikaanse jongens bij doodgeschoten worden ,
    THAT’S NO PROBLEM !!

    NOG ERGENS EEN LAND MET KERNWAPENS ???
    we komen eraan hoor , gevaarlijk ( EN DAN WEER GEEN ROTJE VINDEN NATUURLIJK )

    OOK PUTIN ZIJN SCHULD , jezus christus wat een hersendoden allemaal !!

    Like

 5. Igor Svoboda zegt:

  Die Kiev fascisten mogen blij zijn dat het voorjaar is, want als dit midden in die super strenge winter was gebeurd , was het tot dan toe rustig gebleven volk toch echt naar Kiev gekomen.
  Volgens een Oekraïense buschauffeur die ik vandaag sprak, worden de grenzen nu bewaakt door gewapende troepen, hetgeen ik zelfs niet zag in 1992 net na die Wende.
  Niemand die ik spreek of ken uit midden, noord of zuid UA is het eens met zoals zij noemen de fascistische/maffiose bezetters uit het Westen.
  Zij wilden dit niet en het is precies gegaan zoals @bobzelf als ooggetuige heeft geschreven, dat na een paar weken de Nazi stormtroepen in opdracht van Brussel en Hussein O.de boel met scherp hebben beschoten.
  En door die heulers met fascisten worden ook wij geregeerd. Zowel Brussel als Rutte dienen zich rot te schamen voor wat ze hebben aangericht in UA. Dit wordt binnenkort een bloedbad daar .
  En maar de aandacht afleiden met behulp van de geknechte MSM.
  24/7 worden de mensen vals ingelicht i.o.v. Den Haag, Brussel en Washington. Nooit meer oorlog, het licht zou uitgaan en nog meer van die idioterie, verzonnen door overbetaalde MBO’ers.
  U wilt het misschien niet geloven, maar de censuur en hersenspoeling in de EU is vele malen erger dan wat wij in de USSR hebben meegemaakt.

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @ Igor Svoboda: 02.52. uur. Maar de hersenspoeling en de censuur in de EU/ EUSSR is vele malen erger dan dat wij in de USSR hebben meegemaakt. Helemaal waar Igor! Let U maar eens op waar binnen de rode fascistische EUSSR geen kritiek op mag worden gegeven, dat zijn 2 zaken, de ISLAM, en de EU zelf. Dat is het BEWIJS! Sterf ploerten der EUSSR, sterf!

  Like

 7. LOUIS-PORTUGAL zegt:

  Die Putin lijkt wel op veel nederlandse leveranciers en andere instellingen.
  Als je daar niet betaald krijg je ook geen spullen meer.
  Kopen bij internet is VOORUIT betalen.
  Allemaal dreigementen dus van gemeenten internetbedrijven enz..
  Hij wil gewoon betaald krijgen wat geleverd is en aangezien de Ukraine niets meer met hem te maken willen hebben kunnen ze nu kopen tegen NORMALE prijzen en vooruit betalen.
  Eigenlijk toch niet zo vreemd van die Putin lijkt mij.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s