Tweederde Groningers wil bij Duitsland

Screenshot_24

De provincie Groningen als onderdeel van Duitsland. Dat klinkt nogal merkwaardig. Maar bijna tweederde van de Groningers ziet dat helemaal zitten. Dat blijkt uit de reacties op onze internetstelling Lopend Vuur. Liefst 64% van de stemmers is het eens met de stelling ‘Groningen is beter af als Duitse provincie‘. De stelling werd gedeponeerd in het kader van de Dag van de Duitse taal.
Er werd massaal gereageerd. In totaal stemden ruim 2500 mensen. Bijna 1700 stemmen zijn voor aansluiting bij Duitsland. Ruim 900 mensen stemden tegen.

Bron:
http://rtvnoord.nl
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groningen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Tweederde Groningers wil bij Duitsland

 1. Vederso zegt:

  kom er maar in, Wachteres.

  Like

 2. Wachteres zegt:

  Nait doun, Grünnegers! Gewoon joezulf bliev’n: “du moar gewoan di du je al gek genog… 😆

  Like

  • Igor Svoboda zegt:

   Ik heb begin jaren 60 mijn 1 1/2 jarige dienstplicht vervult in Appingedam. Toen ik na enkele maanden het dialect kon verstaan, begreep ik ook meer van de Groninger, en ik moet eerlijk zeggen ik heb het daar als Rotterdammer vreselijk naar mijn zin gehad. Leuk volk, kunnen beter feesten dan Brabanders. Ik zelf vond de stad Groningen een soort Parijs van het Noorden. Groot verschil tussen stugge Friesen en aimabele Groningers.
   Maar ook ik zeg, nait daun, mien jong,wicht.
   En dit ondanks het stelletje Haagse landverraders.

   Like

 3. bobzelf zegt:

  GOED PLAN , mogen we niet allemaal , ???
  kan den haag in 1 x opgeheven worden ,
  opknopen die hap , wurgpaaltjes , vierendelen , guilootine dagen !!
  ZEER GOED PLAN ,
  BIJLTJESDAG !!!
  Hoor de landverradende SPEENVARKENS AL GILLEN !!
  GOHHHH,
  WAT EEN HEERLIJKE NATTE DROOM

  Like

 4. Jan zegt:

  Als rasechte Hooglander wait ik zeker dat dat antwoord nait van ’n Grönniger komt.

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  Ondanks dat ik lang in Duitsland heb gewoond,jaren geleden,zou ik er nu wel twee keer over denken om al dan niet terug te gaan.Wat ik dagelijks zoal lees en hoor is het daar al veel erger dan hier!

  Like

 6. Jade zegt:

  Niet mogelijk, we zijn in 1975 al in z`n geheel verkocht aan Saoedi Arabië…

  Like

 7. Vederso zegt:

  Ooit maakte ik het grapje om bij Amersfoort de gaskraan dicht te draaien, dan zat ik nog aan de goeie kant (mijn kluppie zal wel hebben verloren) Maar straks halen die Groningers het in hun harsens om al bij Hoogezand de gaskraan dicht te draaien en dan zit ik in de kou.

  Like

 8. Henk.V zegt:

  Een belachelijk idee, zeg ik als oud-Damster.
  Zie je het voor je: ”Endlich Heim ins Reich?”

  Ik begrijp dat de Grunningers boos zijn. Steeds belandde de provincies achteraan de rij wanneer er door Den Haag geld uitgedeeld werd.
  Het Nederlandse aardgas wordt grotendeels in Groningen gewonnen en hoeveel heeft deze provincie zelf van de bodemschatten geprofiteerd? Nagenoeg niets.
  Gemeentes uit de gaswinnings hoek hebben zelfs lange tijd op het randje van faiilissement verkeerd.
  En nu er in de Groninger bodem ALS gevolg van de aardgaswinning aardbevingen zijn ontstaan die alleen maar sterker worden, geeft Den Haag andermaal nauwelijks thuis en scheept de gedupeerden af. Absurd is dit!
  Jarenlang vragen door de Provincie Groningen om verbetering van de infrastructuur leverden weinig imposants op.Al met al heeft de bevolking wel reden om te denken dat men zich in Den Haag niet echt om de provincie bekommert.

  Vandaar de uitslag van de enquête. Die is gehouden onder een verhoudingsgewijs kleine groep mensen.
  Zij gaven lucht aan hun grote ergernis over de Haagse tenachterstelling , maar van een diepe sympathie voor Duitsland is niet echt sprake. Wel denkt men dat de Duitse overheid beter voor haar onderdanen zorgt.
  Wel, het leven is er goedkoper, de belastingdruk aanmerkelijk lager en heel wat redelijker, dan de Nederlandse ,maar de sociale voorzieningen zijn niet beter dan in Nederland en ook Duitsland kent zijn achteraf gebieden 🙂

  En als puntje bij paaltje komt zullen de Groningers het rood-wit blauw zal echt niet willen inruilen voor het zwart, rood en goud, of het zou al moeten zijn dat een oude uitspraak van Otto von Bismarck alsnog uitkomt: ”Holland annexiert sich selbst”

  Politiek correcte nitwits voeren die profetie nu al uit, en als zij over-vertegenwoordigd zijn bij de enquête is natuurlijk elke stomme beslissing mogelijk. maar normaal gesproken denken nuchtere Noordelingen wel een paar keer goed na voordat ze zoiets besluiten.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Henk V: 00.10. uur. Prima gereageerd Henk. En als Limburger, herken ik veel van de achterstelling, die jij terecht noemt. Limburg was ook 10 tallen jaren, interessant voor Den Haag, vanwege de kolenwinning. Toen in 1963, Joop de Uyl, kwam vertellen, dat de mijnen gesloten zouden worden, doemde ook voor Limburg een slecht scenario op. Er zou werkgelegenheid voor terugkomen, dat is wel enigszins gebeurt, door verplaatsing van het ABP naar Heerlen, en enige afdelingen van de Belastingdienst. Maar qua maakindustrie kwamen er wat bedrijven, gelokt met subsidies, die binnen de korste tijd alweer failliet gingen. Vele oud mijnwerkers kunnen zich zeker indenken, wat de Groningers voelen. Den Haag ver op afstand, en zorgt het beste voor het westen van Nederland.

   Like

   • Igor Svoboda zegt:

    Aan de andere kant Tom hebben jullie het voordeel dat er minder, minder, minder allochtonen bij jullie wonen. De verhouding hier in Rotterdam is, dat de autochtone Nederlanders momenteel zwaar in de minderheid zijn, dus het Haagse streven naar minder , minder, minder Nederlanders is gelukt.

    Like

  • Henk.V zegt:

   ”Ik begrijp dat de Grunningers boos zijn. Steeds belandde de provincies achteraan de rij wanneer er door Den Haag geld uitgedeeld werd.”

   provincie in plaats van provincies

   Like

 9. Avidia zegt:

  Zo’n mooi liedje, heb ik al jaren, zo’n heimwee liedje, en die stem!!!! en een prachtige video, zou ik best geboren willen worden, alhoewel mijn land er ook zo uit ziet

  Like

 10. wouteenhoorn zegt:

  Als het niet uitkomt is de enquete niet goed. Schijnt bij alle stromingen het geval te zijn. Wel eens nagegaan wat jarenlang socialistisch bewind daar gebracht heeft.

  Like

 11. lucky bee zegt:

  Nee dank je ik ben Nederlanders en zal het ook altijd blijven; Ik ben Calvinist en blijf ook , en denk niet er aan om Lutherisch te worden.Denk aan de Keizer en Hitler, dat is alleen mogelijk om dat de lutherse kerk de adel niet afschaft.En de duitsers meestal halve leifeigenen zijn.Geen appetiet daar voor.

  Like

 12. Herman Moded zegt:

  Moi en Moin… het scheelt niet zoveel. Ook in het wapen van Groningen is de Duitse adelaar aanwezig. Reiderland ligt zowel in Nederland als in Duitsland…Westerwolde; In Groningen ligt de streek in het oosten, maar vanuit Duits perspectief is het een gebied in het westen.

  De Upstalboom… De Friese Vrijheid… Friezen/Saksen of Caninefaten, doe mij maar de eersten… die blaaskaken van onder de rivieren mogen er van mij blijven.

  Groningen into Merkelland, ik ben voor!!!!!

  Like

 13. Doornroosje zegt:

  Ik als Groningse zeg . Bist nou hailemoal bedonderd. Ha, zol Dutsland wel wiln.
  Aan import gevraagd ?????

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  @ Igor Svoboda:15.37. uur. Dat klopt wel Igor, maar als ik in mijn geboortestad, een middelgrote gemeente in Midden-Limburg, om me heen kijk, zie ik ook steeds meer kopvodden, en haatbaarden rondlopen. Maar dat maakt MARX RUTTE, geen fluit uit hoor, de vuile verrader!

  Like

 15. Avidia zegt:

  Ik ben een Noordhollandse, maar nogmaals ik vind dit zo’n prachtig mooi lied, ik wilde dat het over Noord-Holland ging

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s