De dhimmie-cultuur: hoe Joden in het Midden-Oosten eeuwenlang islamitisch bestuur overleefden

Screenshot_36

(Door: Brabosh)

Dhimmi’s en dhimmitude, Joden, christenen en andere niet-moslims die ergens in de Arabische wereld hun stek hebben (of ooit hebben gehad) zijn erg goed bekend met dit woord, dat voor hen enkel maar narigheid, vernedering, rechteloosheid, slavernij, moord en doodslag inhoudt. Het bestaat in die landen namelijk al eeuwenlang. De betekenis en het gebruik toelichten van dhimmi en haar afgeleid naamwoord dhimmitude kan ons helpen de soms voor ons onbegrijpelijke vijandige houding van moslims ten aanzien van niet-moslims – en dan in het bijzonder t.a.v. de Joden – om het duidelijk onoplosbare conflict in het Midden-Oosten beter te begrijpen.

Tevens wordt het mogelijk om de diep verankerde haat en minachting van moslims jegens niet-moslims meer bepaald in die landen en gebieden die onder de sharia leven (islamitische wetgeving gebaseerd op de koran en bijboeken) of een variant op de sharia, in haar juiste historische context te plaatsen.

Om het conflict in het Midden-Oosten beter te begrijpen, zou men moeten beseffen dat het grenzenconflict slechts een fractie uitmaakt van de echte oorzaken van dit conflict, maar dat de feitelijke bron van deze problemen in wezen van zuiver religieus-culturele aard zijn, een beschavingsconflict als het ware.

Een paar jaar geleden legde Mr. Sheikh op Al Jazeera in een gesprek met reporter Heumann uit, hoe wanhopig de huidige situatie in het Midden-Oosten is en dat alles veel beter zou marcheren als Israël – de dhimmistaat staat bij uitstek in een Arabische moslimwereld – niet [meer] zou bestaan. Dhimmi ’s mogen nu eenmaal geen eigen autonoom bestuurde staat hebben binnen de moslimwereld.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Dhimmitude, Historie, Islam, Joden. Bookmark de permalink .

5 reacties op De dhimmie-cultuur: hoe Joden in het Midden-Oosten eeuwenlang islamitisch bestuur overleefden

 1. Jean zegt:

  Als we afbeeldingen van moslims zien dan zijn steeds wapens in beeld maar ze zijn toch zo lief meneer, mevrouw, alleen er voor zorgen dat ze niet binnen komen want dan ontstaat er een groot probleem.
  Bij mij mogen ze zelfs geen poot op de oprit zetten, ik ben allergisch van islam en aanverwante smeerlapperij.

  Like

 2. Driek zegt:

  Een zeer interessant artikel, en als we niet snel maatregelen nemen, dus die hele islam radicaal verbieden, dan worden wij allen binnen afzienbare tijd gedegradeerd tot slaafse Dhimmi ‘s. Nou, dat is een fijn toekomstbeeld voor de nieuwe generatie. Sinds we ons met die verderfelijke islam bezighouden gaat alles in ons land even beroerd. De levensvreugde van vroeger is door al die ellendige Mohammedanen voorgoed verdwenen. Het wordt alsmaar armoediger.

  Like

 3. fleckie zegt:

  van CIDI:SAVE THE DATE: 4 MEI,PREMIERE DOCUMENTAIRE..’EEN REST KEERT WEER’….-…-Zondag 4 mei organiseert CIDI met progrmmamaker en historicus/arabist Rubert Gischler de premiere v.d.documentaire’EEN REST KEERT WEER’,in het Verzetsmuseum in Amsterdam. .Holocaust-OVERLEVENDE Hugo de Groot,die deelnam aan de documentaire,zal na de screening een toelichting geven….-…-De film is gemaakt in opdracht van de Joodse Omroep,geproduceerd door interakt en gaat over de persoonlijke ervaringen v.een groep Joodse Nederlanders die vlak na de oorlog met de ALIYAH BET.de illigale immigratie naar PALESTINA is gegaan.In totaal zijn honderden overlevenden naar PALESTINA geemigreerd om zich in te zetten voor de JOODSE STAAT,soms uit overtuiging,maar vaak ook omdat zij geen andere keuze hadden….-…-Samen met duizenden ontheemde- en statenloze OOST-EUROPESE Joden trotseerden zij op VOLGEPAKTE boten de BRITSE BLOKKADE.
  DATUM 4 MEI,
  AANVANG 10 UUR
  LOCATIE;VERZETSMUSEUM,
  PLANTAGE KERKLAAN 61A,
  AMSTERDAM.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s