Grieken verkwisten EU-gelden in volkomen geruïneerd asielwezen

Screenshot_18

Het Griekse parlementsgebouw

In Griekenland kwam een nieuw corruptieschandaal aan het licht. Deze keer gaat het om het volkomen geruïneerde asielwezen van de Zuidoost-Europese EU-lidstaat. Ieder jaar stromen er 35 miljoen euro naar de exploitatie van asielzoekerscentra. Eigenlijk moeten daarmee volgens de afspraken met de EU stookkosten, levensmiddelen, hygiëne, heet water, kleding en geneeskundige verzorging betaald worden. Het geld is echter in duistere kanalen verdwenen en slechts gedeeltelijk doelmatig gebruikt. Dit kwam aan het licht, omdat zich door de slechte hygiënische toestanden in veel vluchtelingencentra ziektes hadden verspreid.

Tegelijkertijd heeft de Griekse staat in het jaar 2013 niet minder dan 14 miljoen euro uitgegeven aan privé beveiligingsfirma´s om de stromen illegale immigranten en schijnasielzoekers onder controle te houden. Ook dit geld komt via hulppakketten weer uit de potten van de EU. In kringen rondom de uitgifte van opdrachten aan deze firma´s is het ook tot smeergeldbetalingen en verkwisting gekomen.

Europese Unie heeft geen informatie over hoe de Grieken de financiële middelen gebruiken

De Europese Commissie weet weer eens van niets over de besteding van de financiële middelen. Zo heeft men volgens Brussel geen informatie over het daadwerkelijke gebruik van de subsidies, omdat Griekenland daar zelf “verantwoordelijk” voor is. Tegelijkertijd groeit Athene de bestorming met asielzoekers boven het hoofd. Tussen augustus 2012 en juli 2013 werden er ongeveer 120.000 illegale immigranten door de politie opgepakt. Maar slechts 6% van hen vond in de asielzoekerscentra een vaste verblijfplaats. Waar de andere 94% is terechtgekomen, laat zich wel raden.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Europese Commissie, EUSSR, Griekenland, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Grieken verkwisten EU-gelden in volkomen geruïneerd asielwezen

 1. Lucie zegt:

  En weer zijn het die klootzakken in Brussel,die dit op hun geweten hebben,door niet te controleren.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Brussel maakt willens en wetens ieder land kapot door de verplichte,niet aflatende stroom asielzoekers te laten opnemen.En dan moet die hondenkop van een Merkel nog zeggen:Griekenland doet het zoooo goed!Maar we moeten ze wel financieel blijven steunen,hoor!Terwijl de gewone Griek kapot ligt te gaan van ellende!Volgens mij zijn dit DDR-streken!

  Like

 3. Syrier zegt:

  Goed dat de grieken dat doen anders komt de hele Sahara naar Athene en dan willen zij van de Akropolis een moskee maken.De Orthodoxen weten waar ze mee bezig zijn.De vrijzinnigen hier zijn doorgeschoten en gehersenspoeld.

  Like

 4. V.K. zegt:

  -De EUssr heeft er alle belang bij om de Gouden Dageraad tot een grote groep te laten uitgroeien, dan hebben ze een reden om Griekenland te gaan besturen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ V.K. 03.52. uur. En dat is uiteindelijk de bedoeling van de EUSSR! De HEILSTAAT moet er komen, en daarbij helpen buiten de Roden, de Liberalen en Christen-Democraten in HEEL EUROPA aan mee!

   Like

 5. lucky bee zegt:

  Net als bij ons zijn het de socialisten die de asylzoekers verzorgden.Met zuurverdiende belastinggeldern

  Like

 6. Jan zegt:

  Communist Merkel is van mening dat Griekenland op de ‘goede weg’ zit.

  Merkel prijst Griekse strijd tegen schulden
  Griekenland heeft grote vooruitgang geboekt in de strijd tegen de schuldencrisis, maar die is nog niet voorbij. Dat zei de Duitse bondskanselier Angela Merkel vrijdag tijdens een bezoek in Athene.

  Er is weer enige economische groei te bespeuren in Griekenland en de arbeidsmarkt lijkt zich te stabiliseren, zei Merkel. Donderdag keerde het land na 4 jaar met succes terug op de financiële markten. Het haalde 3 miljard euro op met de uitgifte van schuldpapier met een looptijd van 5 jaar.
  http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/merkel_prijst_griekse_strijd_tegen_schulden_1_819811

  Doen alsof is geen herstel. Dit heeft het niveau van die niet bestaande Palestijnse staat. Je roept die uit, wordt lid van een criminele organisatie die je steunt, de Verenigde Nazi’s en zie ineens heeft een niet bestaand volk een staat en mag een bestaande staat aanvallen van diezelfde criminele organisatie.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s