“Nooit meer oorlog”

Screenshot_14

Jean-Claude Juncker

(Door: trias politica)

Deze slogan lag aan de basis van de vorming van de rechtsvoorgangers van de huidige EU en wordt te pas en te onpas van stal gehaald om het federalisme te verdedigen.

Ook vandaag weer gebruikte de christendemocratische kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, oudgediende Jean-Claude Juncker, deze slogan tijdens een optreden bij de Europaconferentie van het CDA in Utrecht. Volgens Juncker heeft de unie er voor gezorgd dat het al decennialang vrede is in Europa. Vrede? Is het de heer Juncker wellicht ontgaan dat er al jarenlang hevige protesten zijn in diverse Zuid-Europese landen, die soms met zeer grof politiegeweld worden neergeslagen? Is het de heer Juncker bekend dat die Europese droom van hem mede verantwoordelijk is voor een ongekende stijging van het aantal zelfmoorden in diverse lidstaten daar?
Juncker noemde zichzelf tijdens dat congres de ‘enige overlevende’ van het Verdrag van Maastricht, samen met de euro. Hij vertelde dat het nog nooit in de wereldgeschiedenis was voorgekomen dat 18 landen één munt met elkaar deelden en er geen grenzen meer zijn. Dat eerste is volgens mij onjuist en dat tweede heeft bepaald niet bijgedragen aan de ‘vrede’ in Europa, gelet op alle criminaliteits- en andere problemen die dat met zich mee heeft gebracht.
Volgens Juncker is nu het moment aangebroken voor ‘meer Europa’; ‘we’ zijn het kleinste continent, maar wel de grootste economie. De EU heeft veel voor ‘Europa’ betekend. En natuurlijk moet de EU zich niet met olijfoliekannetjes bezighouden, maar juist met ‘grote’ zaken. Zoals de oliehandel en daarmee bedoelde hij bepaald niet olijfolie mee. Sterker, hij pleitte ervoor dat de EU zich zo snel mogelijk onafhankelijk maakt van Russisch gas en betoonde zich voorstander van een Europese energiepolitiek. Die moet natuurlijk ook bestaan uit de miljarden verslindende wind- en zonne-energie.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op “Nooit meer oorlog”

 1. janfreak zegt:

  De mensheid is er nog steeds niet achter dat oorlogen alleen maar verliezers kennen en ik vrees dat ze ook nooit zo wijs zullen worden. Zelfs twee wereldoorlogen hebben ze nog niet wakker geschud. Van allerlei kanten klinkt alweer wapengekletter.

  Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Nooit meer oorlog=een drogreden.We zijn anders akelig hard op weg naar wo 3!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja! Terwijl datgene, wat we zóuden moeten zien te bereiken, een Neurenberg 2.0 is….

   Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Helemaal met u eens,maar er zijn er nog niet genoeg om dat te steunen,helaas!Mijns inziens volkomen terecht dat politici die hier aan debet zijn,ook de vroegere!,voor een tribunaal komen!Want niemand kan ons toch wijsmaken dat ze het niet gewusst haben???

    Like

   • Igor Svoboda zegt:

    Zo tussen neus en lippen weg, in 1 woord prachtig 🙂

    Like

   • Joop Klepzeiker zegt:

    Dat is helaas niet mogelijk zonder een oorlog !

    Like

 3. Sjaak zegt:

  Jean-Claude Juncker die vuilste smerigste eickel onder de zon !
  Hij heeft alleen maar zijn tienvoudig overhoogt salaris in oog !

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Deze grote leugenaar en landverrader, zou zijn grote mond eens moeten houden. Deze EUSSR is een vileine gore RODE DICTATUUR!

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Meschien leidt meneer Jean-Claude Juncker aan autisme?Die kunnen ook nooit alles zien wat in de wereld gebeurd!

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Juncker, die sinds enkele dagen op EEN lijn zit met SPD-ER schulz, zei nog niet zo lang geleden dat de EU een eigen leger nodig heeft.
  Hopelijk gaat dat niet gebeuren want wie weet zou hij het misschien naar Putin willen sturen.
  Ik moet me niet voorstellen waartoe zulke idioten toe in staat zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s