Rechtse partnerstad brengt tweespalt in Herne

Screenshot_11

Het gist in de EUSSR! Drijft Europa naar rechtsbuiten? Een feit is: de instemming voor partijen “aan de rechterrand” is in enkele landen sterk toegenomen. Vooraanstaande Europa-politici observeren deze opmars met enorme pijn in de buik. Het bestuur van een netwerk tegen racisme waarschuwt wanhopig: “Iedereen moet hier nu duidelijk zijn stem tegen verheffen” en de partijenonderzoekster Sara L. de Lange jammert: “Er bestaan redenen om bezorgd te zijn.”

Zeer bezorgd waren ook de burgers van Frankrijk, toen zij hun stem gaven aan het Front National (FN) en haar leider Marine Le Pen, die bij de gemeenteraadsverkiezingen 2014 grote winst kon boeken. En niet alleen in traditionele bolwerken van de partij, in het noordoosten van het land en in de Provence, maar ook in regio´s zoals Bretagne of het zuidwesten, waarin het FN tot nu toe zwak vertegenwoordigd was. Nu kan de partij minstens tien burgemeesters leveren, bijvoorbeeld in Fréjus, Villers-Cotterêts, Cogolin en ook in Hénin-Beaumont, dat in het noordoosten van Fr4ankrijk in de buurt van Lille ligt en de enige Franse stad is, waar in de eerste rond de kandidaat van het FN werd gekozen.

Hénin-Beaumont onderhoudt een stedenpartnerschap met de Duitse stad Herne. Nu heeft de Franse partnerstad een democratisch gekozen burgemeester van het Front National, Steeve Briois, wat in het bontgekleurde Herne uiteraard verhitte discussies veroorzaakt!

De burgemeester van Herne, Horst Schiereck (SPD) laat dit echter gelaten over hem heen komen en stelt vast dat de stedenband al 60 jaar bestaat en dat er destijds in Herne ook nog veel nazi´s waren. En: Herne heeft heel andere problemen. De stad behoort tot een voormalige mijnbouwstreek, die tot op de dag van vandaag de structurele verandering niet meester is geworden en lijdt onder grote werkloosheid.

Regelmatig zijn er uitwisselingen tussen de scholen en sportverenigingen van de beide partnersteden en er vinden biculturele manifestaties plaats. Jochen Paul, de voorzitter van de vereniging ter bevordering van stedenbanden, benadrukt dat het zijn primaire taak is om mensen bijeen te brengen. “Ik ben vol goede moed dat het gewoon doorgaat.” De volgende groep uit Herne die naar Hénin-Beaumont vertrekt, is een groep jonge scholieren van 11 tot 15 jaar, van wie velen een migratieachtergrond hebben. Vooral Turkse wortels, maar ook Afrikaanse, Albanese, Syrische. Tot nu toe hebben de ouders nog geen bezwaren geuit om ze naar Frankrijk te laten gaan, hoewel het FN zich massaal tegenover immigranten positioneert.

Desondanks schijnt het in het multiculturele Herne niet echt onrustig te zijn. Daarom zal de oudstenraad van Herne op 29 april over de toekomstige officiële omgang met de Franse stad overleggen.

Mediaberichten, volgens welke de stad Herne het bondgenootschap officieel zou willen afbreken, wees de woordvoerder van de stad, Christian Matzko, op vragen van de WAZ van de hand. Onafhankelijk van het overleg door de oudstenraad geldt nog steeds dat het bij de stedenband vooral gaat om contacten tussen de burgers van de beide steden.

Wij hebben het volgende voorstel: uit solidariteit met de Franse partnerstad beslist Herne om vanaf nu rechts ter stemmen!

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Verena B.

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Frankrijk, Front National, Socialisten. Bookmark de permalink .

2 reacties op Rechtse partnerstad brengt tweespalt in Herne

 1. dutchess43 zegt:

  ik stemde al rechts…. hoefde niet aangespoord te worden…

  Like

 2. lucky bee zegt:

  Als de rechtse stemmen niet van plan zijn een diktatuur op te richten en de landen demokratisch kan laten voort gaan, alleen los van de linkse dictatuur, van het proletariaat willen,ben ik het met ze eens. Ik hoop dat ze niet vergeten hoe het was in een dictatuur te moeten leven.Democratie gaat niet zonder JEZUS CHRISTUS.
  Matthéüs 20,20-28 De twee zonen van Zebedéüs
  8 Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.

  Dit is geen uitspraak van een Despoot (Dictator) maar van een DEMOKRAAT.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s