Stille dood oorspronkelijke Europese gedachte

Screenshot_17

De grondleggers van de EU: Jean Monnet (links) en Robert Schuman

(Door: trias politica)

Wat is er eigenlijk nog over van het oorspronkelijke Europese gedachtegoed van de grondleggers van de EU, Jean Monnet en Robert Schuman?

In mijn column van vandaag zal ik betogen dat er van de oorspronkelijke Europese gedachte weinig over is gebleven. Morgen werk ik dit thema verder uit met betrekking tot de plannen op economisch en monetair gebied.
Het voert in het kader van deze column te ver om in detail in te gaan op de totstandkoming van de Europese Unie, daarvoor verwijs ik graag naar mijn boek “Het Eurobedrog”, dat aanstaande woensdag 16 april uitkomt. Wel wil ik een moment met u stilstaan bij de diepere achtergronden van de Europese gedachte.

Menselijke waardigheid staat centraal

De gruwelen van de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de massamoord op de Joodse bevolking (en de Russische door Stalin) waren voor mensen als Schuman, Monnet, De Gaspari, Adenauer, maar ook andere Europese denkers als Maritain, Guardini en Brugmans reden om te zeggen: dit nooit weer. 

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Stille dood oorspronkelijke Europese gedachte

 1. Jan Van zegt:

  Tja…, jammer dat ik je artikel niet verder kan lezen, Trias, maar bij de Discriminerende DDS mag ik er niet meer in…, haha…..
  Na 5x op een dag, dagenlang, scheldende, beledigende en leugenachtige artikelen van Michael vd Galien was ik het zat en heb even netjes, doch cynisch, even hem van repliek gediend…., maar dát was dus niet de bedoeling….
  Ik log wel ff in met mijn telefoon….
  Bedankt, Mvg.

  Like

 2. Avidia zegt:

  Trias, ik zal Uw boek bestellen bij de boekwinkel, ik doe niet mee met internet bankieren.
  Ik wil U meteen bedanken voor al die geweldige artikelen die U ons laat lezen, zeer gewaardeerd!

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Officieel hebben wij aan de eerst wereld oorlog niet deelgenomen, maar wel eraan dickverdiend.Alle duitse jachtvliegtuigen en bewapening waren Nederlandse makelij.Goring heeft zijn meriten , met een Nederlandse vliegtuig verdiend.

  Like

 4. Jan zegt:

  Duitsland bespoedigt zijn eigen ondergang

  Vijfde kolonne-lid Aydan Özoguz* wil dat alle buitenlanders stemrecht krijgen, want ‘integratie is ook politieke deelname.’
  Die Integrationsbeauftragte der Bundesregierung, Aydan Özoguz (SPD), hat sich für die Einführung eines kommunalen Wahlrechts für Ausländer aus Nicht-EU-Staaten ausgesprochen. “Das kommunale Wahlrecht für alle Migranten, die lange da sind, wäre ein ganz wichtiges Instrument”, sagte Özoguz der “Welt am Sonntag”. “Integration heißt eben auch politische Teilhabe”, begründete die SPD-Politikerin ihren Vorstoß. Für die Demokratie sei es wichtig, dass jeder in seinem Lebensumfeld ein Mitbestimmungsrecht habe, egal welchen Pass er habe. “Das fehlt mir”, sagte Özoguz.
  http://www.heute.de/integrationsbeauftragte-aydan-oezoguz-fordert-kommunalwahl-recht-fuer-alle-auslaender-32749954.html?tabNo=2

  * Zij wil dat minstens 15% van de partij, zij is met een SPD kafir getrouwd, door Turken wordt bezet en heeft banden met sjiieten via haar criminele broers. Leider van de SPD Gabriel was getrouwd met de Turkse Munise Demirel met wie hij een dochter heeft. Inteelt dus binnen de partij.
  http://www.pi-news.net/2011/10/turko-spd-gabriel-demirel-ozoguz/

  TOLERANZ & TERROR
  Hetze im Netz
  Zwei Deutschtürken betreiben eines der größten deutschsprachigen Internet-Portale für Muslime. Sie sind bekennende Fundamentalisten, werden vom Verfassungsschutz beobachtet und werben für einen Islam nach Art des iranischen Mullah-Regimes.

  Yavuz und Gürhan Özoguz wollen – so sagen sie – Brücken bauen zwischen Orient und Okzident, zwischen Muslimen und Christen. Die Möglichkeit, dies massenwirksam zu tun, haben sie. Schließlich sind sie die Betreiber von “Muslim-Markt”, einem der größten deutschsprachigen Internet-Portale islamischer Prägung.
  http://www.spiegel.de/spiegel/spiegelspecial/d-56323086.html

  Dat een dergelijk artikel toen nog verscheen in Der Spiegel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s