Crash in Frankrijk: 50% meer daklozen

Screenshot_2

De Franse president Hollande schijnt geen concept te hebben om de armoede te bestrijden

Het aantal dakloze Fransen is de afgelopen tien jaar met 50% gestegen. Een vierde deel van de daklozen heeft een baan. Vooral in de bouwsector, de gastronomie en de verzorgende beroepen zijn de lonen te laag om er de huur van te kunnen betalen.

Eén op de vier daklozen in Frankrijk heeft werk. Ondanks een regelmatig inkomen lukt het hen echter niet een vaste woning te huren. Tot deze conclusie komt een onderzoek van het Franse instituut voor statistiek “Insee”.

Het aantal mensen zonder vaste verblijfplaats is in Frankrijk de afgelopen jaren sterk toegenomen, zoals het onderzoek vaststelt. Sinds 2001 is hun aantal met 50% toegenomen, aldus het statistiekbureau. Inmiddels zijn er ongeveer 142.000 mensen in Frankrijk dakloos, kinderen en asielzoekers inbegrepen.

In zijn nieuwste onderzoek concentreert “Insee” zich op de ongeveer 66.300 volwassen daklozen in Frankrijk, die in steden met meer dan 20.000 inwoners gebruikmaken van de lokale gaarkeukens en de daklozenopvang. Ongeveer een vierde deel van hen heeft een baan, aldus het onderzoek.

8% van de Fransen zonder vaste verblijfplaats zijn werkzaam in de openbare dienst. 5% van hen werkt tegen kost en inwoning in tehuizen voor daklozen. Ongeveer 19% werkt voor een vereniging of voor een organisatie zonder winstoogmerk. De meeste mannelijke daklozen met een baan werken in de bouw, de gastronomie of het hotelwezen. De vrouwen zijn veelmeer werkzaam als huishoudelijke hulp, ziekenverzorgster of kinderoppas.

De meerderheid van hen leeft in precaire arbeidsomstandigheden. 75% heeft minder dan een jaar werk bij dezelfde werkgever en ongeveer 20% heeft geen geldig arbeidscontract. Twee derde verdient minder dan € 900,- in de maand. Dat leidt ertoe dat het voor deze mensen moeilijker is een woning te vinden. Want net als in Duitsland verlangen de meeste verhuurders in Frankrijk een loonbewijs van woningzoekenden.

Niet alleen in Frankrijk, maar in heel Europa breidt de armoede zich verder uit. Een EU-rapport komt tot de conclusie dat slechts één op de twee werkenden in Europa zich boven de armoedegrens bevindt (meer hier). In Groot-Brittannië is het aantal mensen dat in de open lucht moet slapen de afgelopen twee jaar met meer dan een derde deel gestegen. Ook in Griekenland grijpt de armoede om zich heen. Daar zijn er de afgelopen vijf jaar meer dan 20.000 daklozen bijgekomen. Eén op de vijf van hen heeft een universitaire studie gedaan (hier).

Screenshot_1

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Krankzinnigheid, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

12 reacties op Crash in Frankrijk: 50% meer daklozen

 1. BertG. zegt:

  In een verleden weleens grapjes gemaakt over dat er toekomst zit in het verhuren van kartonnen dozen en winkelwagentjes als nieuw gat in de markt. Het begint nog werkelijkheid ook te worden.
  Ik vraag me nu alleen maar af wanneer ben ik aan de beurt. Ik zit al onder die 900 euro grens.
  Misschien toch maar eens wat investeren in tent materiaal en butaan gas kook stelletjes.
  Verschrikkelijk, wat een toekomst gaan we te gemoed.
  En in de tussen tijd heel Afrika hier heen halen want dat moet door gaan.

  Like

  • BertG. zegt:

   Als er geen huur en zorg toeslag bestond dan was ik allang zwerver geworden.
   Zonder die 2 toeslagen zou ik niet eens me vaste lasten kunnen betalen.
   En zo hebben ze iedereen muur vast gezet en compleet afhankelijk gemaakt.

   Like

  • Cathja zegt:

   Ja BertG. 15:57, in je laatste zin noem je een groot deel van de oorzaak van al deze armoede. Deze armoede, die ook in andere EU-landen zijn slachtoffers maakt. Want het zijn allemaal slachtoffers van dat verrotte beleid in Brussel, die niet minder, maar nóg meer kanslozen binnen wil laten!
   Inderdaad, wat voor toekomst gaan wij (en de generatie(s) na ons) tegemoet? Vreselijk!
   Al degenen die voor deze ellende verantwoordelijk zijn verdienen strafkampen/werkkampen, zodat ze aan den lijve kunnen ondervinden wat ze ons allen hebben aangedaan!

   Like

 2. Theodoor zegt:

  Volgens Wientjes, dik betaalde baan, worden we beter van de EU.
  Volgens mij, kan nog net rondkomen, worden we er alleen maar slechter van en steven we naar een lange periode van diepe armoede toe.
  Wientjes zal daarvoor een behoorlijke buffer hebben opgebouwd en het volk ?

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Theodoor: 16.31. uur. Beste Theodoor, Wientjes, deze gore LAMLUL, van een boevenvereniging der werkgevers, is een gore VOLKSVERRADER. Verder ten aanzien van het artikel, dit schijnt nu een van de ZEGENINGEN te zijn der EUSSR, de fascistendictatuur der RODEN te Brussel. Met de dag, wordt mijn woede tegen deze VUILE VERRADERS in Brussel, en hun marionetten, hier in Den Haag, MARX RUTTE, met zijn rooie boevenmaatje SAMSOM, steeds groter! Wel potverdomme, heel Afrika hierheen halen, en de eigen bevolking, in Frankrijk, maar ook in Nederland en de rest van EUROPA laten VERREKKEN! Wat krijg ik met de dag meer respect voor Generaal Franco, die destijds met de RODEN afrekende, tijdens de Spaanse Burgeroorlog. Leve het nationalisme, leve de ware patriotten. En ROOD ga gauw DOOD!

   Like

 3. VarAway zegt:

  Wientjes? Van Baalen? Schulz? Kijk naar de vette glimmende koppen, dan weet je al genoeg wat voor vlees je in de kuip hebt. Schandalige tiepjes en levensgevaarlijk. Ik blijf hopen op een z.g. Neurenberg tribunaal in de nabije toekomst, aanklagen, alles boven tafel halen, zeer streng straffen,dwz voor het vuurpeleton. Vergeet niet Jan Kees de J. een echte CDA gutmensch, welke onze kinderen EN kleinkinderen tot de bedelstaf heeft gebracht met zijn” we gaan er nog aan verdienen” leningen aan de (tot op het bot corrupte) Grieken. Ook onze PM M.Rutte “geen cent
  meer naar Griekenland”, moet aansluiten bij het tribunaal…Het gaat nog druk worden op Schip-
  hol, als ze de benen willen nemen naar Bermuda of zo….Vergeet het niet, als U in het stemhokje
  staat in mei: Minder, minder EU…aub!

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  “Hollande schijnt geen concept te hebben om de armoede te bestrijden”.Heeft Rutte ook niet;die ontkent gewoon dat er armoede is!Probleem opgelost.In zijn ogen dan!

  Like

 5. Diederik Samson en Mark Rutte kennen geen armoede. Dus ze laten het Nederlandse volk doodvallen. Ze hebben grote sympathie voor de vele moslims die hier heen komen. Ik heb ergens gelezen dat twee/derde van de Amerikaanse hulp naar islamitische landen gaat. Dat zal ook zo in Europa en in Nederland zijn. We geven ongewild ons geld aan die barbaren en een gedeelte van die barbaren komt naar Nederland om de rest van het geld op te halen. Waar zijn de politieke leiders, behalve onze Geert, in Nederland mee bezig?

  Like

 6. Jade zegt:

  Lijkt dat zo, of begint de zaak nu plotseling gierend uit
  de klauwen te lopen?
  Italie, Frankrijk, overal raken de mensen dakloos.

  Like

 7. Pingback: Socialistische staatspresident François Hollande zo impopulair als nooit tevoren | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s