“De lamlendigheid van de moslimjeugd moet je eruit rammen”

Screenshot_42

In de achterstandswijken in Amsterdam-West zijn de problemen nog steeds enorm, ervoer journaliste Margalith Kleijwegt. Maar dat sommige moslims hun geloof combineren met westerse waarden is een belangrijk lichtpunt.

Calvinistische moslims, zou je ze kunnen noemen. Een nieuwe groep jonge dertigers, met Turkse of Marokkaanse wortels, die vol overtuiging voor de islam hebben gekozen. Maar heel anders dan hun ouders. Ze hebben een stevige band met God, bidden vijf keer per dag, gaan naar de moskee, organiseren gespreksgroepen. Orthodox zijn ze zeker, maar dan ontdaan van Turks of Marokkaans conservatisme. Hun islam is door en door Nederlands. Individueel, zelfverzekerd. Niet langer geworteld in een schaamtecultuur, maar geplant in een schuldcultuur.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Moslims, Nederland. Bookmark de permalink .

33 reacties op “De lamlendigheid van de moslimjeugd moet je eruit rammen”

 1. Jan Van zegt:

  Zolang deze “moslims” de leerstellingen blijven volgen vd Islam….. zal er aan de doelstelling om de wereld te veroveren voor de Islam, niets veranderen.

  Like

 2. jowitteroos zegt:

  was het maar alleen de lamlendigheid……….maar helaas: het is de Islam!

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik lees: Ze hebben een stevige band met God, bidden vijf keer per dag, gaan naar de moskee, organiseren gespreksgroepen. Orthodox zijn ze zeker, maar dan ontdaan van Turks of Marokkaans conservatisme.Hun islam is door en door Nederlands. Individueel, zelfverzekerd. Niet langer geworteld in een schaamtecultuur, maar geplant in een schuldcultuur.

  Ik denk dat die mevrouw Margalith Kleijwegt volkomen de weg kwijt is. En van westerse waarden heb ik bij dat Mohammedaanse uitschot nog steeds niets kunnen ontdekken. Maar ik zou het wel weer verkeerd zien.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ach, welnee, Driek, alwéér zo’n positief lulverhaal: Die dame heeft zich binnen de kortste keren helemaal laten inpakken en wil nu duidelijk dat de lezers al lezende ontspannen en bij zichzelf denken: “Goh, zeg, het is kennelijk toch allemaal zo zorgwekkend nog niet…..” Calvinistische moslims, heb je ooit zo’n kul gehoord! -Trouwens, of dat Calvinisme nou zo’n goede zaak is, staat óók nog te bezien; onze vorige generatie heeft genoeg geworsteld om met de verstikking te breken. Enfin, kort samengevat: Mevrouw komt op MIJ over als een zweefteef, die dènkt , het licht aan het einde van de tunnel te zien, waarvoor ze zelfs in staat is, die Dickensiaanse Madrassa’s met hun lijfstraffen goed te praten. Dan ben je toch ècht de weg kwijt: Die ouders hóren hun kinderen niet om flutredenen het huis uit te doen, internaten ZIJN geen goede zaak….Nu ik dit intik komt bij mij ineens de gedachte op, dat Mw. Kleijwegt misschien zèlf een zeer calvinistische inslag heeft en daardoor mogelijk in het algemeen wel positief tegenover internaten staat, als ‘voltooiïng van de opvoeding,’ óók voor Nederlandse kinderen…..
   Hoe dan ook, Deze dame bekijkt alles inderdaad door de één of andere roze bril en haar gedachtengang is totaal naief: “Ze ijn streng gelovig en bidden vijf keer per dag.”Beseft ze wel, wat voor risico dat inhoudt? Voor je het weet ontpoppen ze zich tot Jihadisten die het in hun kop krijgen om op straat iemand af te slachten, zoals Mohammed B. en Michael Adebolajo! Het blijven moslims, tenslotte. Maar zover denkt Mevrouw Kleijwegt niet; daarvoor zit ze met haar hoofd te zeer in de calvinistische wolken……

   Like

   • Driek zegt:

    Ik zit me hier weer geweldig te ergeren, want wat is dat voor flauwekul, Calvinistische moslims, we hebben ons hier ontworsteld aan het Calvinisme, en nu is er dan zo’n tut hola als Mevrouw Kleijwegt die het Calvinisme gaat verheerlijken, ik snap het gewoon niet. Ik lees in Trouw de reacties van lezers, en die zijn zeer positief over die Kleijwegt, ik begin hier zo geïrriteerd over te raken, over die uitgebraakte onzin van dat mens, ik heb het vandaag weer helemaal gehad met die islam. Er gaat (vloek)…..geen dag voorbij zonder dat verschrikkelijke kut geloof. Vroeger hielden we ons bezig met een goed boek, een mooie speelfilm, een partijtje schaken op Zondagmiddag, kortom met van alles en nog wat. En nu is het alleen maar islam wat de klok slaat. Er is ook nog zoiets als de Mattheüs – Passion van Johann Sebastiaan Bach, of het strijkkwartet van Antonin Dvorak, ik bedoel maar, het lijkt wel alsof we ons alleen nog maar bezighouden met die verdomde haatbaarden, met die volgelingen van die pokke Mohammed, we beginnen een landje met een armoedige cultureel te worden.

    Like

   • Paul Zwueste zegt:

    “Zweefteef”. Geweldig! Theresa je hebt het weer heel goed gezegd!

    Like

 4. BertG. zegt:

  Ik geloof er helemaal niks van dat het nu ineens calvinistische moslims zijn geworden.
  Ik heb meer het idee dat deze journaliste Margalith Kleijwegt nog erg op der roze wolk ergens rond zweeft. De gedachte dat het zo zou kunnen zijn is mooi maar geen realiteit.

  Like

 5. dutchess43 zegt:

  Weer wat nieuws, calvinistische moslims en een daarvan werd actief in de politiek en is nu een rolmodel. Er werd hem trouwens niet gevraagd wààr zijn loyaliteit ligt.
  Arm Nederland, met dergelijke toekomstige politici!

  Like

 6. Jade zegt:

  Sorry, ik kon er niet doorkomen, te positief/te langdradig…
  Wat mij zorgen baart , is dat die lui steeds fanatieker
  in de leer worden. (Islam)
  Hoe lang nog tot de grote slachting???

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, langdradig WAS ze.
   Het is, dat ik me gedwongen heb, het uit te lezen, maar halverwege was je de zoete koek wel zat, eerlijk gezegd.

   Like

 7. Azraël zegt:

  De constatering die M. Kleijwegt doet vind ik pas echt gevaarlijk.
  Dit is wel wat heel veel Nederlanders willen zien maar ik ben er van overtuigt dat de islam zich niet zo laat behandelen.
  In eerste instantie leest het wel lekker als je uitspraken tegenkomt als; ” Streng zijn voor jezelf, je plichten kennen, soberheid betrachten. Geen smoesjes verzinnen als je iets fout doet, direct zijn. Hun manier van geloven en leven heeft calvinistische trekken.”
  Maar het gaat om “die vol overtuiging voor de islam hebben gekozen.” Of “Ze hebben een stevige band met God, bidden vijf keer per dag, gaan naar de moskee, organiseren gespreksgroepen.”

  Vol overtuiging kiezen voor de islam en gezellig meedoen met onze westerse maatschappij?
  Zij wil ons laten overtuigen dat er wel een islam (een gematigde) kan bestaan die ondergeschikt is aan onze westerse samenleving/democratie/normen&waarden.
  Dat zij een paar van dat soort moslims is tegen gekomen kan best maar het zegt niks over de islam zoals mohammed met zijn riedels het heeft voorgesteld.

  Zij stelt het voor als -iets goeds- (een goede ontwikkeling) dat bepaalde moslims deze weg in gaan slaan. Maar bij de uitspraken “vol overtuiging kiezen voor de islam” of “gaan naar de moskee” zou er al een belletje moeten afgaan.
  Dat belletje hoort zij niet.
  Eigenlijk is het ook heel vreemd dat mensen schrijven over dit soort onderwerpen terwijl zij ‘het fijne’ van de islam niet eens kennen.

  Iemand die vol overtuiging kiest voor allah, neemt het hele pakket/ideologie. Hij of zij scheurt niet bepaalde bladzijden uit de koran zodat er nog maar een Donald Duckje overblijft.
  Naar de moskee gaan is ook zoiets. Dat zijn geen bijeenkomsten voor de gezelligheid, vol met vertier. Dat zijn ‘leerscholen’ waar de islam in het middelpunt staan. Daar krijgen ze les wat die ideologie en de wetgeving (sharia) precies inhoud voor hun bestaan. Hoe zij die moeten toepassen en eigen maken in de Dar al-Harb.

  Zo positief is deze constatering dus helemaal niet.
  Je kunt ‘m ook van de andere kant bekijken.
  Er zijn dus steeds meer ‘moslims’ die vasthouden aan het oude (hun ideologie/doodscultus) maar zich naar buiten toe anders voordoen. Carrière willen maken en laten zien dat zij het ook wel kunnen maar diep van binnen de woorden van mohammed insluiten.

  Ik vind dit gevaarlijk want wat krijg je…?
  Mensen gaan al snel denken; Zie je wel…Het kan allemaal wel. De islam past wel in onze samenleving. Zij is één en al vrede en kan zich wel onderschikken aan onze denkbeelden.
  Terwijl water en vuur samen nooit een eenheid kunnen vormen. Licht en duisternis staan elkaar nooit toe.

  Toch wil die Kleijwegt ons dat doen laten geloven.
  Het is jammer dat zij alleen naar de bovenlaag kijkt en daarover schrijft.
  Als zij zich had verdiept in het wezen ‘de islam’ dan had zij kunnen weten dat er iets niet klopt.
  Voor de islam zijn dit helemaal geen moslims/onderdanen of het moeten ‘wegvoorbereiders’ zijn die op een slinkse manier de opmars van de islamisering ondersteunen.

  Het ene gaat niet samen met het andere, dus er moet sprake zijn van iets…..
  Ik durf wel te wedden dat zij niet eens weet wat een ‘kafir’ is (kan ook voor een moslim gelden) of wat de term ‘taqqiya’ precies betekent.

  Like

 8. Lucky9 zegt:

  Wat deze Margalith vertelt is onzin. De islam combineren met westerse waarden is per definitie onmogelijk. Het zijn tegengestelden die zich verhouden als vuur tot water.
  Dit artikel bulkt van gutmensch nonsens gecombineerd met -of geïnspireerd door- pure taqiyya.

  Het is niet omdat enkele van deze leugenaars determinisme en predestinatie ontdekt hebben als gemeenschappelijk kenmerk tussen de islam en het calvinisme dat ze nu Calvinistisch zouden kunnen zijn. Hetzelfde geldt overigens ook voor de Calvinisten die nog altijd het bestaan van de vrije wil ontkennen. Het zijn weliswaar nog altijd godsdienstfanaten maar dan toch zonder de pretentie te hebben over een blanco volmacht voor foltering en moord te beschikken. Daarom zijn ze dus geen moslims.

  Overigens is iemand die niet het idee van vooruitgang maar het idee van achteruitgang aanhangt als filosofisch axioma logischerwijze op geen enkele manier te definiëren als respecterende westerse waarden.

  Het artikel vertelt dus alleen maar religieuze prietpraat op basis van vooringenomen onwaarheden zoals bij voorbeeld dat de Calvinisten het kapitalisme zouden hebben uitgevonden. Dat is manifest onwaar en dus een leugen. Het kapitalisme bestond al vele eeuwen voor de reformatie en vind haar wortels in het vroege christendom toen de slavenarbeid vervangen werd door andere soorten kracht en specialisatie plaatsgreep op alle mogelijke domeinen. Hierdoor werd het nutteloos alles op eenzelfde plaats te fabriceren en vond een vooruitgang plaats die onmiddellijk als fundamenteel waardevol principe werd aangenomen. Zelfs een kind begrijpt zo iets onmiddellijk.

  De zgn. calvinistische moslims zijn gevaarlijke leugenaars. Zo veel is zeker.

  Like

 9. Ach-ach-áááách’. . . !!! . . . . . die Margalith Kleijwegt !!!!
  ON-VER-BE-TER-LIJK.
  In 2007 heb ik over haar geschreven nadat ze mij “geïnterviewd” had:
  http://martienpennings.wordpress.com/2007/12/14/margalith-kleijwegt-in-vrij-nederland-superieure-neerbuigendheid/

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik heb ’t gelezen. Wel grappig (goed bedoeld) en ook toevallig. Voor mij althans.
   Het heeft er dus altijd al in gezeten in dat vrouwtje. En nog steeds onverbeterlijk.

   Like

   • BertG. zegt:

    Mijn eerste indruk van Margalith Kleijwegt was: typisch dat vatbare soort middenklasse dat er een dagtaak aan heeft zich sociaal te positioneren. Doodsbang voor sociale daling. Altijd maar bezig uit te maken of iemand sociaal “hoog” of “laag’ is en dus vriendelijk en normaal dan wel gereserveerd en neerbuigend bejegend moet worden.

    Schitterend!!!!

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, ik heb het daarnet gelezen, hoor, je artikel. (artikelTJE, zoals zij het waarschijnlijk zou noemen.)
   Man, man, wat een ongelofelijke trut-met-een-beperkte-horizon!
   Ze gaf toen althans toe, niet veel inzicht te hebben in de Islam. Nou, dat heeft ze nóg niet, anders zou ze niet met zulke tenenkrommende nonsens als de “calvinistische Islam” aankomen.
   Dat dat soort anno 2014 nog een podium gegeven wordt, hemeltergend!

   Like

 10. avander zegt:

  Ik geloof best wat deze mevrouw heeft meegemaakt en vastgelegd. Het probleem is echter dat ze deze ervaringen met een groepje van 23 man/vrouw waarvan er volgens haar 11 het zouden hebben “gemaakt” als maatgevend ziet. Dat is misschien wel zo voor dit specifieke groepje dat door haar geïnspireerd kan zijn, maar dat kan niet maatgevend zijn voor de gehele groep.
  Als we het allemaal overleven duurt het dus nog 100 jaar voor de nieuwe Calvinisten het nieuwe Nederland bezitten. Alla, we zullen zien, nog even tolereren dus.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Waanzin. De goede moslim bestaat niet. De gematigde evenmin. En de Hollandse niet. En de calvinistische ook niet. Wij hebben geen goede invloed om de moslim, Zij nemen hier de boel over met de koran in de hand. Maar je, je moet het wel kunnen inzien.

  Like

  • Paul Zwueste zegt:

   Inderdaad leefbarbaar. Daar gaat het om! Er bestaat geen “gemaakte” moslim.
   Dat heb je héél goed omschreven vind ik.
   Moslim is moslim! Altijd geweest en zal zo blijven. De grote massa ontwikkeld zich namelijk helemaal niet. Dat kan ook niet. De leer van de islam is een leer die een afgietsel is van een vóór-middeleeuwse periode waarbij de volledige onderwerping van het individu aan een kwaadaardige bovennatuurlijke macht de basis vormt.
   Hun massaal primitieve volgelingen worden gecreëerd door ze door middel van alle mogelijke vormen van agressie te onderwerpen en ze daarna voor hun leven in het gareel te houden.
   Tegenwoordig kennen we deze methode onder de naam: “Stockholm-Syndroom”.
   De moslim is door dit alles blind gehypnotiseerd op de macht van allah waardoor hij alle verantwoordelijkheid voor het leven van anderen en van hemzelf ontkent.
   Vandaar de meest afschuwelijke gruweldaden die moslims plegen en die dagelijks op ons netvlies verschijnen. Tenminste als je deze zieke geesten de ruimte geeft.
   En dàt is nu juist datgene wat we dagelijks ervaren van links, (wat op zich een interessant psychologisch verschijnsel is). Links weet namelijk héél goed waar het mee bezig is. Het ontkennen van de ONmogelijkheid de islam een democratische en menslievende plek in onze totaal anders gestructureerde samenleving te geven is een logisch gevolg van een noodzakelijke vlucht voor de werkelijkheid, die ze, op zich weer, in staat stelt met hun macabere spel door te gaan. Het wegkijken van de totale vernietiging van onze samenleving levert derhalve bijkans vermakelijke situaties op. Het artikel van deze mevrouw Margalith Kleijwegt is een treffend voorbeeld van het bijkans wanhopig proberen de werkelijkheid in een voor haar aanvaardbaar perspectief te vertekenen.
   Maar er zijn tegenwoordig óók veel intellectueel gevormde moslima’s, zult u zeggen. En ook wel intellectueel gevormde moslims. Die blijven gewoon doorgaan met het aanbidden van diezelfde voorhistorische kwaadaardige macht. Ja. En zij zijn op hun beurt nòg gevaarlijker omdat zij datgene wat ze aan ontwikkeling gevormd heeft, gebruiken om hun totalitaire dwaling met moderne strategische, tactische en technologische raffinesse te verbreiden. U kunt ze vergelijken met een kruising van de huidige politicus en een hoger geplaatste geestelijke van een superorganisatie als de Rooms-Katholieke-Kerk. Uiterst gevaarlijk en uit op eigenbelang natuurlijk.

   Like

 12. Tempelier. zegt:

  Bij de zin; hun islam is door en door Nederlands zakten mijn broek af, ISLAM heeft niets met Nederland te maken. Wie zo intensief bezig is met de koran en dus de islam is niet “verlicht” in de zin van schaamte naar schuldcultuur. De koran is de koran en zal nooit gewijzigd worden, het is toch het directe woord van allah, daar mag je niet aankomen. Beetje onzinnig.

  Like

 13. treintrien zegt:

  Ik wilde vragen aan die mevrouw of ze aan die jongeren zou willen vragen hoe zij dat vers van die jizya en zo interpreteren. En dát dan graag óók in de courant, mevrouw Kleijwegt!

  (Allah gebiedt moslims om “Diegenen onder de ‘Mensen van het Boek’ [Joden en christenen] te bestrijden die niet in Allah geloven, noch in de Laatste Dag, die niet verbieden wat Allah en Zijn Boodschapper verboden hebben, die niet de religie van de waarheid [dat wil zeggen de islam] omarmen, totdat zij de jizya [schatting, eerbetoon] betalen en zich vrijwillig onderwerpen en daarin berusten” [Koran 09:29].)

  Maar dat aanmeldveld bij de trouw is vreemd dus dat doe ik maar niet.
  Niet alleen de journalistiek is bij de msm onder de maat… de ict is óók al meestal niet om over naar huis te schrijven. Dus.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  Deze mevrouw Kleijwegt, is net als de rest, van de “goedmensch kerk”, volledig het spoor bijster! Waanzin, om te spreken van calvinistische moslims! De ISLAM erkent het Christendom, net als het Jodendom NIET, stomme trut dat ze is. En TROUW is gaan behoren tot “de RODE KERK”, net als de REST der MSM en de Pers. ER BESTAAT GEEN GEMATIGDE ISLAM, dat heeft de DICTATOR ERDOGAN, de OPPERHAATJURK zelf gezegd. Ik trap niet in deze MISLEIDING, o nee. En wat het CALVINISME betreft, dat is een ZEER TREURIGE BEDOENING. Calvijn, is enkel een persoon geweest, die de MENSEN compleet depressief heeft gemaakt, met zijn onzin vertelling, over ” De vrije, en de slafelijke wil”.

  Like

 15. Paul Zwueste zegt:

  Wat een gelul! Niks lamlendigheid eruit rammen! (De idee alléén al!! Hahahaha!)
  Weer zo’n ingepakte wegkijkende muts! Ha! Die islam-allochtonen -jeugd moeten we eruit rammen! Weg met die zooi! De grens over!

  Like

 16. Yvonne van Cleef zegt:

  “Calvinistische”moslims?Nou,die moeten dan maar onderdak gaan zoeken bij Balkenende.Die was er altijd zo trots op dat hij calvinistisch was!

  Like

 17. D.Day zegt:

  Het zijn geen ‘calvinistische moslims’ maar ‘salafisten’. Niet meer en niet minder. Hun leven is een onderdeel van hun religie/ideologie, waarbij de islam voor hun altijd op nummer 1 staat. Streng zijn in de leer, streng zijn voor jezelf en je plichten doen. Dit betekent dat het wereldse in hun ogen is vervloekt en het leven op aarde dient slechts één doel: aanbidding van Allah en verspreiding van de islam. Zij hechten geen waarde aan het leven op aarde, maar is gericht op het doen van goede dingen (wat de islam goed vindt) zodat zij, als hun echte leven begint na hun aardse bestaan, met het paradijs wordt beloond.

  Like

  • Paul Zwueste zegt:

   Er is geen beest zo bont of er is wel een vlekje te vinden! En zie, daar hebben we het. De ‘salafist’ hecht geen waarde aan het leven. Nou kijk, daar kunnen we hem wel, geheel
   Eucomenisch gezien mee helpen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s