Europese Commissie schakelt stroomvretende koffiemachines uit

Screenshot_43

Alsof de stofzuigerblokkade nog niet genoeg was – de EU valt de Europese huishoudingen aan met een nieuw Big Brother idee: wie stroomvretende koffiemachines gebruikt, zit vanaf 2015 regelmatig zonder stroom. Ze mogen maar vijf minuten aan staan.

De Europese Commissie wil stroomvretende koffiemachines uitschakelen. In het kader van haar ecodesign-richtlijn moeten verschillende koffiezetapparaten al na vijf minuten zonder stroom te zitten. Volgens de “Lübecker Nachrichten” van vandaag dient de regeling per 1 januari 2015 in werking te treden.

Het is het doel van het Brusselse initiatief om het stroomverbruik door elektrische huishoudelijke apparaten verder te verminderen. Koffiezetten voor handelsdoeleinden zijn uitgesloten van deze verordening.

Krachtige stofzuigers al vanaf 1 september 2014 verboden

De verordening stuit deels op heftige kritiek, zoals de krant bericht. “De EU moet zich met belangrijker zaken bezig houden. De opwarmingstijd van koffiemachines hoort daar zeer zeker niet bij”, zei de CDU-parlementariër van de Duitse deelstaat Schleswig-Holstein Hans-Jörn Arp.

De Ondernemersverenigingen (UV) Noord bekritiseerden dat de “reguleringswoede” van de EU de economie voor enorme uitdagingen plaatst. Niet lang geleden werd bekendgemaakt dat de EU stofzuigers met een hoog stroomverbruik per 1 september 2014 verbiedt.

Bron:
www.focus.de
(h/t Jan)

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, Europese Commissie, EUSSR, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

39 reacties op Europese Commissie schakelt stroomvretende koffiemachines uit

 1. lucky01 zegt:

  LOL dit heeft niets te maken met het milieu.
  In Brussel krijgen ze door dat er een energie probleem boven hun hoofd hangt.
  En dat komt wel door het milieu en hun aanverwante groupies

  Like

 2. VarAway zegt:

  Kijk, dit is dus de EU in het kwadraat! U kunt geen gloeilampen meer kopen, geen sterke stofzuiger en dus binnenkort geen fatsoenlijk koffiezetapparaat. De snelwegen worden donker….
  Maarrrrrrrrrr uw electrische auto mag rustig zijn accu’s opladen aan dure laadpalen en parkeerplaatsen aangelegd met soepsidie. Jawel dat moet kunnen, toch? Gewoon omdat het kan!
  We zetten gewoon een extra windmolentje in uw achtertuin…..gaat u maar rustig slapen, komt alle-
  maal wel goed. We zullen het wel zien in het stemhokje a.s. mei! Stem PVV!

  Like

  • Cathja zegt:

   Maar die enorme stommeriken hebben niet in de gaten dat je met een stofzuiger met minder vermogen véél langer bezig bent om de boel schoon te krijgen! Echt, ik heb nog nooit eerder zó’n stelletje verstandelozen bij elkaar gezien als dat zootje in Brussel!!
   En ze ‘verdienen’ er nog een moddervet salaris ook!
   Maar we zullen ze wel krijgen hoor; volgende maand is het mei. De maand van de afrekening. We laten ons niet in alles de les lezen. Ooit zeiden de Nederlanders massaal ‘NEE’ tegen de EU. Het is te hopen dat ze zich dit nog herinneren.
   Ik hoop dat er met de a.s. verkiezingen hele zware klappen zullen vallen!
   Ze verdienen niet beter.

   Like

   • Driek zegt:

    Cathja schrijft: Ooit zeiden de Nederlanders massaal ‘NEE’ tegen de EU. Het is te hopen dat ze zich dit nog herinneren.

    En of ik mij dat herinner, want we werden als een stelletje debielen die EU in geloodst. Mijn vertrouwen in die klootzakken in Brussel en in Den Haag is volledig zoek. Maar net als u hoop ik natuurlijk dat met de aanstaande verkiezingen zware klappen zullen vallen. Helaas momenteel staat D66 het hoogst in de peiling. Wat die Nederlands toch bezield is mij een volkomen raadsel. Is het gewoon domheid?

    Like

 3. BertG. zegt:

  Het is niet meer dan pure verveling die daar toe slaat.
  Anders kom je hier niet op.

  Like

  • hans-e-pans zegt:

   Misschien in de tijd dat er niets te doen was, flink dronken geworden en dan denk je aan allerlei rare dingen.

   Like

   • fleckie zegt:

    ‘OPIUM-SCHUIVEN’ schijnt ook HALLUCINEREND te werken,(drugs wil MEN toch in de ‘VRIJE VERKOOP’ ?, laten, i.v.m. BELASTINGOPBRENGST)(toch?)

    Like

 4. Jan zegt:

  Door EU gecertificeerde koffiezetapparaat:

  Like

 5. Makropoelos zegt:

  En voor de komende winter mogen de termostaten van de verwarming niet boven de 19,5 graden ingesteld worden, Wie het koud mocht hebben kan wollen wanten, mutsn, vesten en jeager onderbroeken voor zijn gezin aanschaffen. Deze maatregel komt er om niet meer afhangkelijk te zijn van het Russiese gas.
  Ook gaat dit volgens een slimmerik in Brussel, die daar 10`000 Euro in de maand belastingvrij mee binnenruift,, zelfs de tanende wolindustrie ten goede komen. Dus ‘minder minder minder’ werkelozen.
  Ja ja, wat zouden we zonder Brussel zijn? Laten we er maar om lachen en in Mei deze parasieten het bos insturen.

  Stemmen Burgers ‘voor minder minder minder’ Brussel.

  Like

 6. Kraftavilqa zegt:

  De EU lijkt wel een oefening in hoe ver kan ik gaan mett hettreiteren van de burgers voordat ze met hooivorken en knuppels achter me aan komen.

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Dat betreft mij helemaal niet, ik drink mijn koffie altijd buitenshuis.

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  Tsja dat is andere koek wat de joernalistieke MSM integriteit en vaardigheden ‘kuch’ ons burgers wil doen geloven.

  Onderzoeksjournalist: EU-elite stuur bewust aan op humanitaire catastrofe ‘Hoge schulden en reddingsfondsen lang van tevoren gepland om controle over landen over te nemen’

  Langzaam maar zeker wordt de strop van de elite om de halzen van het gewone volk steeds strakker aangestrokken.
  Jürgen Roth, één van de bekendste onafhankelijke Duitse onderzoeksjournalisten, komt in zijn nieuwste boek ‘Der Stille Putsch’ (De Stille Coup) tot de conclusie dat de Europese elite doelbewust een humanitaire catastrofe op ons continent wil veroorzaken, om deze vervolgens aan te grijpen om een politieke unie op te richten. De veel te hoge schulden en daardoor ‘noodzakelijke’ reddingsfondsen zijn juist om dat doel te bereiken al jaren van tevoren gepland. De media werken ondertussen volop mee om de burgers zo onwetend mogelijk te houden – totdat het te laat is.
  Volgens Roth hebben de eurocraten al lang geleden een begin gemaakt met het veroorzaken van deze humanitaire ramp. Een insider legde uit dat ‘wij iets besluiten, het dan in de openbaarheid brengen, en enige tijd afwachten. Als er dan geen opstanden ontstaan, omdat de meeste mensen totaal niet begrijpen wat er besloten werd, gaan we verder, stap voor stap, totdat er geen weg terug meer is.’

  Hoge schulden en reddingsfondsen lang van tevoren gepland
  Daarmee bevestigt de insider zo’n beetje alle ‘complot’theorieën over Brussel. Nog een verhelderende uitspraak: ‘Zou het misschien zo kunnen zijn dat de schulden ondertussen bijna net zo waardevast zijn als goud, omdat de schuldeisers –banken, hedgefondsen en multinationals- daardoor macht over de zuidelijke crisislanden kunnen uitoefenen, en hun hulpbronnen kunnen uitbuiten?’
  Het maken van veel te veel schulden door de zuidelijke lidstaten kan daarom wel eens doelbewust zijn gestimuleerd door Brussel, zodat met de latere ‘nodig’ zijnde ‘reddingsfondsen’ tamelijk eenvoudige de controle over deze landen en hun bevolking kon worden overgenomen.
  Roth onthult dat de daaruit volgende bezuinigingseisen in werkelijkheid een ‘koude coup’ waren, waarmee de fundamentele mensenrechten werden geschonden. Loonsverlagingen en ingrepen in de sociale zekerheid, gezondheidszorg en onderwijs reduceren de werknemersrechten en leiden tot massale verarming, en zelfs tot meer doodgeboorten, HIV-infecties en zelfmoorden, zoals onderzoekers van de Britse universiteiten in Cambridge, Oxford en London hebben geconstateerd.

  Volk door media misleid met leugens en desinformatie. Lees verder >>>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/Onderzoeksjournalist-EU-elite-stuur-bewust-aan-op-humanitaire-catastrofe

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  De afhankelijkheid van aardgas wordt zoals men gewoonlijk gewend is door de bestuurlijke nep elite weggewuifd alsof het een lastige muskiet betreft.
  Let op Nederland steekt met zijn eigen aardgas gunstig af tegenover de rest van Europa, waarbij de Baltische staten 100% afhankelijk van het Russische aard gas is.

  http://www.welt.de/wirtschaft/article126895492/Bedeutung-Russlands-ist-nicht-zu-vernachlaessigen.html

  Like

 10. Jean zegt:

  Als dat EU gedrocht in mei weggestemd wordt dan worden er enorme besparingen gerealiseerd, zeer noodzakelijke besparingen want dir zwaar dementerende idioten weten zelfs niet wat voor idioterie ze fabriceren.
  Men zou er eens heerlijk kunnen mee lachen moesten het niet zo een gevaarlijke misdadigers zijn. Voor het eigen belang verraden ze zelfs hun eigen gemeenschap, ikke ikke en de rest kan stikke zingen ze als ze in de wagen ,op onze kosten, naar de volgende vreetclub gereden worden.
  Bah wat moet ik toch walgen van dat EU uitschot. Nooit zal ik er een stem aan verknoeien.

  Like

 11. johannes zegt:

  iedereen een slimme meter, desnoods verplicht, wie weigert een forse boete,
  wie wel meewerkt betaald meer ,en zit met regelmaat zonder stroom. brussel is de baas ,en wij zijn de klootzakken.of gaan we met z’n alle eindelijk eens met verstand stemmen?

  Like

 12. Paul Zwueste zegt:

  Die EU-criminelen zullen nog wel op de koffie komen!!!!

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Die eu-hypocrieten hadden toch ook al bedacht dat we onze was niet heter mogen wassen dan op 30 graden? Hoe komen we dan van onze huisstofmijten af? Die leggen toch pas bij 60 graden het loodje?
  Zelfs mijn 30 graden ‘Eco Bubble’ krijgt niets schoon op 30 graden!

  En een stofzuiger zonder zuigkracht? Man, man, waar zijn die genieën mee bezig!
  Op die manier sta je je toch minstens 4 uur per dag bewusteloos te zuigen met een slap apparaat?

  O ja: een elektrische tandenborstel, mag die nog wel?

  Like

  • Cathja zegt:

   Tistochwat 19:08,
   we gaan nog verder terug in de tijd, want we moeten weer aan het wasbord en de boender, i.p.v. wassen met onze moderne wasmachines. Lekker schrobben met groene zeep!
   Handgrasmaaiers mogen nog wel, elektrische maaiers gaan in de ban. Vergeet ook het gebruik van uw hogedrukreiniger maar, want die worden ook onklaar gemaakt. En nee, niks elektrische tandenborstels. Gewoon weer poetsen met de hand.
   Ja, we gaan ‘gouden tijden’ tegemoet!
   Let op mijn woorden.

   Like

  • BertG. zegt:

   Misschien is het een idee om er dan ook maar meteen WIFI in te bouwen en een MP3 speler (blue tooth uiteraard) zodat je op een verantwoorde en ergonomische wijze je tijd er mee kan door brengen zonder stress omdat je langer bezig bent. Het zou het goed doen in een reclame om de massa om te turnen.

   Like

 14. fleckie zegt:

  alternatief:overstappen op THEELICHTJES-houders met WAXINE-KAARSJES, die wel ong.4 uur kunnen warmhouden.(doe ik al jaren)

  Like

 15. bigljohn zegt:

  De tijd van oma komt weer terug. Koffie gezet met een pruttelkan op het gas. Of zouden ze het gas ook na 5 minuten automatisch uitschakelen….En voor de rest zoals fleckie schrijft 20:28.

  Like

 16. Jade zegt:

  Nou, je ziet wel weer waar de prioriteiten liggen
  van deze lapzwansen in Brussel.
  Weg met dat geteisem, stem PVV…

  Like

 17. Avidia zegt:

  Ik heb het al eerder gezegd, ik doe juist alles wat de EU ons verbied. Mijn stofzuiger is er zo een die verboden is, ik zal hem nog langer gebruiken dan eerder, ik laat mijn koffiezetapparaat expres langer aanstaan, ik ga mijn tuin met zo’n apparaat schoon spuiten, ik ga mijn was drogen in mijn droger, ik ga mijn was niet meer opsparen tot de machine uitpuilt, enz. enz.
  Ik heb TEGEN de EU gestemd, dus ik heb niets met ze te maken! Als ik die fanatieke rotkop van die Verhofstad zie, ga ik over mijn nek, die komt uit een ander tijdperk, zo’n hoofd kom je zelden tegen in onze tijd, ja, die van Rumpy of hoe je het schrijft ook.

  Like

  • Cathja zegt:

   Ja, Avidia, zo’n obstinaat gevoel krijg ik nou ook altijd als ik weer iets onzinnigs lees wat door Brussel is bedacht! Gewoon er tegenin gaan, anders is je dag verpest.
   Ik heb ook NEE gestemd destijds, en als men mij dan niet serieus neemt zoek ik het zelf wel uit. Ik gebruik ook lekker gewone gloeilampen. Ik heb voor zo’n beetje 50 jaar aan lampen in mijn kasten liggen!
   Die Verhofstadt is een zeer gevaarlijk persoon! Zoals we gisteren in een andere artikel konden lezen: een oorlogshitser. Vriendje van Mark Rutte trouwens, die hem voordraagt als nieuwe Europese voorzitter. Je moet maar durven. Als de pleuris uitbreekt tussen Rusland en Europa, dan houd ik Verhofstadt hier mede verantwoordelijk voor!

   Like

 18. Dat wordt dan ruzie in brussel welke leden er een kopje koffie mogen halen per dag……..want zij hebben van die barista machines en die zuipen de energie van ongeveer 10 huishoud koffie machines.
  dus die mag dan 30 seconden aan begrijp ik????

  Like

 19. Paul Zwueste zegt:

  Toen wij toendertijd in Nieuw Guinea op patrouille waren ontdekten wij bij toeval een van de vele pitoreske dorpjes waarvan de bewoners nog in het stenen tijdperk leefden. Wij deden natuurlijk net of we alles heel normaal vonden want tegen hun giftige pijlen konden wij toch niets uitrichten. De dorpsoudste begroette ons hartelijk. Zodra wij gezeten waren vroeg hij vriendelijk of hij ons een kopje van de plaatselijke koffie mocht aanbieden. Wij wilden weigeren maar hij verzekerde ons dat deze koffie op een wel zeer speciale wijze gemaakt zou worden. Door de wekenlange afmattende tocht zagen wij terstond in onze verhitte koortsvisioenen hoe sensuele Papoea-vrouwen zich naar ons over zouden buigen om ons bij het serveren ter wille te zijn, dit terwijl wij hun weelderige vormen binnen handbereik zouden hebben! Wij knikten met droge mond.
  Hij klapte in de handen waarop een aantal verdroogde gemummificeerde oude vrouwen naderbij schuifelden elk voorzien van een zakje koffiebonen. “Zo”, zei hij vergenoegd “zij nu de koffie malen met hun kunstgebit. Alles van EU!”
  En inderdaad. Tot onze schrik zagen wij de EU-vlag slap boven de hut van de dorpsoudste hangen.

  Like

 20. Avidia zegt:

  Cathja zegt:
  14 april 2014 om 09:32

  Geweldig Cathja, ik heb ook een hele voorraad liggen. Opdonderen die hele EU, ik ben tot alles in staat, ik haat die rotsmoelen (sorry) hun gedram en elitair optreden, wie denken ze wel dat ze zijn???? Ik ga rustig mijn eigen gang met al mijn tegenoptredingen waar ik van geniet, als ik iets tegendraads doe denk ik, ik wilde dat ze inzicht hadden wat ik nu aan het doen ben, tegen alles van Brussel in, ik schrijf alles op wat ik niet mag en doe het juist wel,een heerlijk gevoel is dat :-}

  Like

 21. Jan zegt:

  EU gaat stranden sluiten in GB omdat deze niet aan de veiligheidsnormen van Brussel voldoen wat waterkwaliteit betreft

  Some of England’s best-loved beaches could be turned into no-go zones for swimmers under tough new EU rules.
  Tourism bosses predict a disaster for local businesses if popular resorts are placed on an environmental blacklist over water quality.
  When the new European directive is enforced in May 2015, the rules on water safety will become twice as stringent overnight, rendering dozens of beaches which are currently safe off-limits for swimmers.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-2604769/EU-ban-beaches-One-ten-British-resorts-fail-tough-new-safety-tests.html

  Like

  • Cathja zegt:

   De echte reden zal wel zijn dat zij niet meer aan het strand mogen liggen! Dat kan Brussel natuurlijk niet verkopen, dus dan gooien ze het maar op de waterkwaliteit.
   Stelletje huichelaars!

   Like

 22. Raymond zegt:

  man man,ze zijn helemaal van de pot gepleurd daar. Ik ben ook ANTI EU! heb een 2400 watt stofzuiger,en een koffieapparaat wat netjes uitgezet wordt als ie klaar is. Gaan ze kapot, haal ik buiten de EU wel een nieuwe. Die gasten zijn helemaal zot geworden daar.

  Like

 23. Rabbit zegt:

  Laat die eikels zich met andere dingen bezighouden. Dit slaat nergens op. Zet de uitschakeling dan op 1 uur. Wij blij. Zij blij. Ik ben een leek maar ik heb de automatische uitschakeling er tussen uit gesloopt. Dit slaat totaal nergens op !!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s