Italië: Tientallen gewonden bij protesten tegen bezuinigingspolitiek

Screenshot_44

Bij demonstraties tegen de bezuinigingspolitiek van de Italiaanse regering kwam het tot gewelddadige onlusten. De demonstranten bekogelden de politie met stenen en vuurwerk. De politie op haar beurt zette traangas tegen de demonstranten in. In totaal raakten minstens 80 mensen gewond.

De in het begin vreedzame demonstraties in de binnenstad van Rome waren gericht tegen de bezuinigingskoers van de Italiaanse regering. Minister-president Matteo Renzi had onlangs aangekondigd de verstrekkende bezuinigingen nog te verscherpen (meer hier). De demonstratie sprak zich uit voor betaalbare woonruimte in Rome en richtte zich tegelijkertijd tegen de door Renzi geplande versoepelingen van de ontslagbescherming.

“Renzi´s hervormingen zullen de situatie voor arbeiders zonder zekerheden nog verergeren en ze zullen vooral jonge mensen treffen, hoewel deze het al heel moeilijk hebben. De woede van de mensen op de pleinen van vandaag is terecht”, zei een jonge demonstrant uit Modena tegen Reuters. De jeugdwerkloosheid in Italië bedraagt inmiddels meer dan 40%. De seizoengebonden werkloosheid is gestegen naar 13% en heeft daarmee de hoogste stand bereikt sinds het begin van diens registratie in 1997.

“De werkloosheidscijfers zijn enorm hoog. Op dit moment overleven de mensen dankzij de ondersteuning van hun families. Maar dat zijn slechts kleine reserves die de families voor hun familieleden kunnen missen. Als deze op zijn, zullen de mensen met lege handen staan. Geen werk, geen onderdak en geen uitzicht op pensioen. De bezuinigingsmaatregelen zijn des te pijnlijker als ze niet door ondersteunende maatregelen worden begeleid”, zei de politicoloog Paolo Raffone tegen RT.

Screenshot_45

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Elite, Eurocrisis, EUSSR, Italië, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op Italië: Tientallen gewonden bij protesten tegen bezuinigingspolitiek

 1. Peter Buitelaar zegt:

  En ondertussen stromen er alsmaar meer bootvluchtelingen binnen…

  Like

 2. dgneree zegt:

  In heel Europa worden de laatste tijd demonstraties en betoingen gehouden, waarvan enkele bijzonder heftig. In de Media zul je er nauwelijks iets over vernemen, dit in tegenstelling tot als anderhalve man en een paardenkop tegen Wilders demonstreert, dan raken de kranten wekenlang niet uitgeschreven en de talkshowgasten niet uitgekletst over dit hemelschokkende verschijnsel.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  NU BINNENKORT OOK IN UW THEATER !
  EU SPELLETJE ZONDER GRENZEN !
  MOTTO ! KNUPPEL UIT DE ZAK !

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Waar de Katholieke kerk heerst heerst ook wanorde, kijk naar Midden- Zuid Amerika en de Fillipijnen.Oorzaak de Autocratische kerk.

  Like

 5. d.day zegt:

  Ja, als de illegaliteit legaal wordt, de enorme toestroom van bootvluchtelingen wordt verspreidt over heel Europa, allemaal zgn. zielige mensen, waar mee de samenleving op enorme kosten gejaagd wordt, dan komt er chaos en ellende, die niet meer te overzien zijn.

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Wij zijn in handen gevallen van een soort maffia!

  Like

 7. fleckie zegt:

  is Rome niet een ZELFSTANDIGE SOEVEREINE STAAT? en hoe zit het eigenlijk met de VATICAANSE ‘INVESTERINGEN, over de HELE WERELD?

  Like

 8. Jade zegt:

  Ah, Reuters stond weer eens met de neus vooraan…
  En daarmee zagen de Rothschilds dat het goed was.
  Nog even, en dan kunnen wij ook in het bos gaan wonen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s