Een geneesmiddel voor “islamofobie”

Screenshot_17

(Door: Pat Condell)

Mensen vertellen me steeds dat ik een vreselijke fobie heb – de heersende “islamofobie” – en ik zit er een beetje over in. Ik heb het gevoel dat ik drager ben van een ernstige ziekte. Dus ging ik naar de dokter om me te laten genezen. Ze was een beetje verbaasd. Ze zei: “Ik weet niet wat ik hiermee moet, een baard laten groeien en een pyjama aantrekken?” Ik moet je eerlijk zeggen dat ik vond dat ze mijn klachten niet serieus nam. Anders zou ik haar op dit punt natuurlijk moeten corrigeren, haar een racist noemen en aanklagen, zodat zij haar beroep niet meer zou mogen uitoefenen.

Toen dat gebeurde zei ik: “Is er dan niets dat je voor me kunt doen, dokter?” Ze zei: “Doe niet zo mal, zo’n aandoening bestaat niet. Het zit allemaal in je hoofd.” Ik zei: “Zegt u dat ik een aansteller ben?” Zij zei: “Ik ben bang van wel, in zekere zin, en ik zou je graag helpen. Het probleem is dat de placebo’s op zijn”. En ik dacht: “Juist op kritieke momenten als deze heeft een mens een placebo nodig.” Gelukkig is het me gelukt een eerste-hulp homeopaat te vinden en kreeg ik een paar suikerpillen die hopelijk het probleem oplossen. Zo niet, dan moet ik me storten op voetreflexologie. Misschien moet ik zelfs m’n aura laten lezen. Misschien kies ik toch voor de baard en pyjama, zoals aanbevolen, maar alleen als het niet racistisch is.

Op dit moment zou ik duidelijk moeten maken dat ik niet echt naar de dokter ben gegaan. Dat heb ik verzonnen. Dat zeg ik, omdat ik uit mijn correspondentie weet dat er mensen zijn die nu al haar naam pogen te achterhalen, zodat zij haar kunnen laten vervolgen voor racisme. Iedereen kan dus wat kalmeren. Het is niet echt gebeurd. Het was een grap. Een toepasselijk grapje, omdat “islamofobie” ook een grap is en nog een zieke en smakeloze grap ook.

Weet je, al een tijd lang horen we hier in het Verenigd Koninkrijk verontrustende verhalen over een golf aanvallen op moslims en deze tsunami van “islamofobie” die door het land raast. Alle kranten hebben het erover gehad. Zelfs de buitenlandse zijn erbij betrokken. Ik kan mij echter niet onttrekken aan het feit dat zij het verhaal allemaal van dezelfde bedenkelijke bron hebben: een beruchte moslimorganisatie wier statistieken onbetrouwbaar en intolerant bleken. In de nasleep van de moord in Woolwich werd haar subsidie ingetrokken. De media zijn zich er terdege van bewust dat deze mensen er een persoonlijk belang bij hebben om de mythe van “islamofobie” levendig te houden en toch reproduceren zij alles in exact dezelfde bewoordingen die hen worden toegespeeld alsof het de waarheid is, waarschijnlijk omdat het ze wel uitkomt – in tegenstelling tot de waarheid, die vaak ongemakkelijk kan zijn. Zoals het feit dat veel van deze zogenaamde aanvallen op moslims slechts verbaal blijken te zijn: en veel daarvan op het internet. Juist, je meent het. Snik snik, arme jij.

In de realiteit is de oplossing voor “islamofobie” bijzonder eenvoudig: mensen die beter zouden moeten weten — en dat ook doen — moeten stoppen met het echoën van propaganda… omdat we het allemaal wel begrijpen zo onderhand. Iedereen weet dat dit woord slechts een paar jaar geleden welbewust werd uitgevonden met de nadrukkelijke bedoeling om achterlijke islamitische waarden een bestaansrecht te geven in een samenleving waar ze niet welkom zijn en niet thuishoren. We weten dat het geen beschrijving is voor een reëel fenomeen en dat het simpelweg een lompe poging is om de de facto blasfemiewetgeving op niet-moslims toe te passen om critici van de islamitische superioriteit de mond te snoeren en vals te beschuldigen van racisme en om hen het zwijgen op te leggen. Het werkt niet en het zal nooit werken, omdat het woord dusdanig vaak gebruikt is als statistisch aanwijsbare leugen dat alleen de mensen die het de mond wil snoeren het nog gebruiken. Wanneer je dit woord gebruikt, besmet je feitelijk de integriteit van al je meningen, omdat iedereen kan zien dat je het tegen beter weten in gebruikt en dat je daarom oneerlijk en onbetrouwbaar bent. Een geest zelfs zo op gespannen voet met de werkelijkheid, dat je misschien eens een arts moet bezoeken.

Video Pat Condell – “A cure for islamophobia”:


Bron:
www.atheistexile.com
Auteur: Pat Condell

Vertaald uit het Engels door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie". Bookmark de permalink .

18 reacties op Een geneesmiddel voor “islamofobie”

 1. Theresa Geissler zegt:

  Fijn, nu eens een vertaalde Pat Condell op schrift! Mooie gelegenheid om de tekst eens ècht rustig op je in te laten werken: De man is werkelijk steengoed, maar spreekt erg rap, als je het ook moet vertalen. Bedankt, Wans Horst!
  Overigens doet zijn stijl, vertaald, waarachtig denken aan die van wijlen Leo Derksen, de vroegere columnist van de Telegraaf. Die kon ook zo bijtend-spottend doen over dingen die hem niet bevielen. Nu had hij in zijn tijd natuurlijk nog niet met het verschijnsel-Islam te maken.( In plaats daarvan nam hij dus Josine van Dalsum maar op de hak. Tot mijn genoegen, want ik vond het mens zwaar overschat.)
  Maar ik vind het er echt op lijken.

  Like

 2. Jan Wandelaar zegt:

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Die autochtone Engelse familie mag wel wat aan geboortebeperking doen. Zo,n jong gezin en dan al 5 kinderen.!!!!
  Bij die beperking dacht ik ineens wat ik poosje terug las.
  /././././
  Vr: “Wat kun je zeggen van een moslima die “aan-de-pil is “?
  Antw:”Ze maakt de wereld in ieder geval veiliger !”.
  Vallen muslim-grapjes ook onder de term Ïslamofobie ?? Dit onschuldige mopje b.v.
  Een gesluierde MOSLIMA vraagt aan de bakker: “Heeft u een kartonnen zak?” “Nee mevrouw, ik vraag toch ook niet hebt u een kartonnen doos?”
  /././././././
  Is het in NL verboden om te laten blijken dat je b.v. “niet-zo-gecharmeerd-bent” van islamitische gezang ?
  In dat filmpje waarin die 2 idioten NL doorrijden op zoek naar de vermeende “kopvodden-afrukke(r)[ster]”, werd aan ,t begin en tussendoor ook dat gejammer ten-gehore gebracht.

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Delamontagne, dat gejammer horen wij regelmatig , voornamelijk in de zomer, dan gaat bij ons de bouwradio aan om dat gejank te overstemmen, of een heerlijk Israëlisch soldatenlied. ( hebben ze de pest aan). Het interesseert me niks of het verboden is, ze bellen de politie maar.

   Like

   • baksteen zegt:

    Blanke Jihad!

    Like

   • BertG. zegt:

    Als mij zo iets irriteert, dan zet ik altijd onvervalste ouderwetse Rock & Roll op uit de jaren 60 (Elvis, Litlle Richard, Chuck Berry, enz…) op me PA van 2 x 250 Watt. Werkt altijd, binnen een paar minuten, dan is het overal stil, lijkt dan wel of er ergens een kermis aan de gang is dan.

    Like

 4. Ik Heb Er Zo Genoeg Van zegt:

  Medicijn??
  .

  Like

 5. reageerbuis zegt:

  De koran wil dat je angst hebt voor de islam. Dat staat in soera 8:60. En heb je dan die angst voor de islam, dan word je dus beticht van islamofobie. Hoe gek wil je het hebben?

  Like

  • Wans Horst zegt:

   Regeringen hebben vooral de morele plicht hun burger te beschermen tegen invloeden van buitenaf, Na 40 jaar aanmodderen kunnen we rustig stellen dat de overheid op dat punt zeker ernstig in gebreke is gebleven.

   Like

 6. Lucky9 zegt:

  Formidabel. Dank U Wans Horst!

  Like

 7. Jean zegt:

  Islam is kanker en moet dus weggesneden worden tot op het bot, niets mag er van achterblijven want dan woekerd het verder, het is een dodelijke kanker dus ook geen goedaardige kanker.

  Like

 8. Jan zegt:

  Islamofobie is onzin, links volk bestaat uit Tourette-lijders. Het enige wat zij kunnen uitkramen is: islamofoob, racist, fascist, nazi. Links volk heeft een probleem, IS het probleem

  Like

  • Jan zegt:

   Een van de ergste linkse figuren die lijdt aan het Tourettesyndroom is Harry Reid die momenteel een hetze voert tegen de Koch-broers. Inmiddels zal de stand ‘Koch-brothers’ richting 200 gaan
   Alle 134x achterelkaar:

   Like

 9. Joop Klepzeiker zegt:

  Een persoon met en niet reële angst noemen we een fobie, maar als het er een hele boel zijn noemen we het een religie !”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s