Megawerkloosheid is bom onder EU

Screenshot_21

(Door: Joost Niemöller)

Je hoort het steeds vaker: De euro zou uit de onveilige zone zijn geraakt, de economie zou aantrekken, of althans zou op het punt staan om aan te trekken, kijk eens naar de huizenprijzen, die stijgen weer, kijk eens naar de groeiverwachtingen, die worden naar boven toe bijgesteld.

Wat helemaal niet meevalt is de werkloosheid. In Nederland is de werkloosheid voor de derde opeenvolgende maand weer toegenomen. En kijk eens naar een staatje van de ontwikkeling in de eurozone. Na de snelle stijging in 2013, is het sindsdien onafgebroken op hoog niveau gebleven.

Die hoge werkloosheid begint steeds meer op structureel hoge werkloosheid te lijken. Het gevolg is toenemende onzekerheid en woede. Ook weer in een vorig jaar gepubliceerd rapport werd erop gewezen dat werkloosheid leidt tot sociale onrust.

Joost Niemöller

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

10 reacties op Megawerkloosheid is bom onder EU

 1. Monalisa zegt:

  Er is Een liedje van kom maar binnen zij de wafel vrouw

  Like

  • Igor Svoboda zegt:

   Nog steeds prachtige nostalgie, uit de tijd dat er nog echte humor bestond en wij niet dag in dag uit werden gehersenspoeld met de walgelijke gore platte humor van de VARA cabaretiers. Wim Kan, Wim Zonneveld, Toon Hermans, ik denk er met weemoed aan terug.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Igor Svoboda als je doorborduurt op dat liedje kan je de hele nederlandse politiek mee uit kramen + de kerk. goed luisteren naar dat liedje wand ik bedoel er iets mee.maar het is wel nostalgie,

   Like

 2. Yvonne van Cleef zegt:

  Maar de onzekerheid en woede is nog niet groot genoeg om stappen te ondernemen,blijkbaar!

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Laat “de bom”, maar barsten! Dit komt door de eussr, toch nooit goed. En als de dwaze eurofielen, menen, dat zij ons in slaap kunnen sussen, met hun “sprookjes”, over de eu, dan zullen wij ze gedegen weerwoord geven. Er zijn geen enkele zegeningen van het gedrocht eussr te verwachten! wat dan wel: massa-immigratie, massa-werkloosheid, voedsel-en kledingbanken, sociale onrust, en last but not least, MASSALE ARMOEDE, in heel Europa! Ga gauw kapot EU!

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Hier nog zo een opbeurend stukje nieuws, die de rillingen over de ruggengraat doen laten lopen, en toch weet men in het achterhoofd ook wel dat het globaal niet goed gaat, na 6 jaar crisis klimt men uit het dal toch ‘kuch’ men verdringt liever deze negatieve dingen in de hoop op betere tijden.

  NASA-studie: Ondergang Westerse beschaving nauwelijks te vermijden.
  Groeiende ongelijkheid tussen rijke elite en arme massa breekt iedere samenleving op – ‘The Fourth Turning’: Instorting nog vóór 2025

  De Westerse beschaving koerst op een bijna niet meer te vermijden ineenstorting af. Dat is althans de ontnuchterende conclusie van een onderzoek, dat mede door het Goddard Space Center van de NASA werd gefinancierd. Historisch gezien stortten hoog ontwikkelde beschavingen ineen omdat de ongelijkheid tussen rijk en arm uiteindelijk te groot werd. Wat dat betreft bevindt ook Nederland zich op een erg gevaarlijk pad: op 12 april schreef de Volkskrant dat rijkste 1% van ons land ondanks de crisis bijna een kwart van het totale vermogen in bezit heeft, meer dan ooit tevoren, en vergelijkbaar met de extreem ongelijke situatie in de VS (2).

  Groeiende ongelijkheid belangrijkste oorzaak

  Volgens de studie, onder leiding van de wiskundige Safa Motesharrei (National Socio-Environmental Synthesis Center) verricht door een groep sociale- en natuurwetenschappers, zal het Westen binnen enkele tientallen jaren ten onder gaan. Historisch gezien overkomt dit alle hoog ontwikkelde beschavingen. Zij doorlopen een vergelijkbare cyclus van opkomst, ontwikkeling, neergang en uiteindelijk instorting.
  De wetenschappers vergeleken de ontwikkelingen in het Westen met die van de imperiums van de Romeinen, Han, Maurya, Gupta en Mesopotamiërs. Daaruit concludeerden ze dat in de afgelopen 5000 jaar iedere hoog ontwikkelde, complexe en creatieve beschaving zich niet permanent kan handhaven. Naast het overmatige gebruik van natuurlijke hulpbronnen blijkt de scheuring in de samenleving door de groeiende ongelijkheid tussen een rijke elite en de arme massa de belangrijkste oorzaak van iedere instorting te zijn.

  Oneerlijke verdeling rijkdom cruciale fout

  Iedere beschaving blijkt de cruciale fout te maken de toenemende rijkdom niet gelijkmatig over de samenleving te verdelen. Het overgrote deel van deze rijkdom komt steevast bij een zeer klein eliteclubje terecht, en dat terwijl die rijkdom juist door de armere massa wordt geproduceerd. Die ziet daar echter nauwelijks iets van terug, hooguit iets meer dan het absolute bestaansminimum.
  In tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, kunnen technologische ontwikkelingen dit proces niet omkeren. Efficiënter gebruik van grondstoffen leidt namelijk doorgaans tot een nog hoger verbruik, waardoor de toegenomen efficiëntie weer teniet wordt gedaan. Volgens de wetenschappers is dat precies wat er de afgelopen 200 jaar is gebeurd. De enorme technologische vooruitgang heeft niet kunnen voorkomen dat er almaar meer hulpbronnen worden verbruikt.

  Hongersnood

  Maar zelfs als een samenleving erin slaagt dit proces onder controle te krijgen, zal de elite teveel blijven consumeren. In het eerste scenario veroorzaakt dat uiteindelijk een hongersnood onder de gewone bevolking, en uiteindelijk de instorting van de beschaving. ‘Het is belangrijk te benadrukken dat deze Type-L instorting niet het gevolg van een milieu-instorting is, maar van een door ongelijkheid veroorzaakte hongersnood, waar arbeidskrachten in mee worden gesleurd.’
  In het tweede scenario wordt er niets gedaan aan de uitbuiting van grondstoffen, waardoor ‘de ondergang van de massa sneller verloopt, terwijl het de elite eerst nog goed gaat. Aan het eind komt het tot een totale instorting van de massa, gevolgd door de elite.’ (1) Lees verder >>>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/NASA-studie-Ondergang-Westerse-beschaving-nauwelijks-te-vermijden

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Peterselie1: 14.23. uur. Bedankt voor deze uitleg, Peter. Volgens mij is het precies zoals jij het verwoord. We gaan dat meemaken, geweld,onrust,massale werkeloosheid, armoede en honger! En het GEDROCHT EU maakt het nog alleen maar veel erger.

   Like

 5. lucky bee zegt:

  Toch hoe kan je een partij vertrouwen dat voortdurend door de Media gedemoniceerd wordt het kan toch waar zijn wat de media beweerd? Kijk naar DWDD en Pauw en Witteman; ze blijven hier op volharden?Inclusief hun zgn toeschouwers.

  Like

 6. peterselie1 zegt:

  Nog zo een ten hemel schreiend probleem waar door Nederland zich economisch uit de markt prijst en Rutte nog wel eens gelijk kan gaan krijgen met zijn uitspraak om Wilders zijn verhaal van ‘Nexit’ te down playen: dat er inderdaad op de kade’s van de Rotterdamse haven gras welig kan gaan tieren. De liberale Premier die zelf 7 jaar over een studie geschiedenis gedaan heeft en niet gehinderd door enige vorm van kennis van zaken, Nederlandse economie met een bot mes een halssnede doet geven. De regering zou toch eens beter moeten luisteren naar een heus leger van mensen die gespecialiseerd zijn in zulks complexe vraagstukken, en hand dan in eigen boezem moeten steken. De volksvertegenwoordigers ‘kots, walg en kippenvel’ hebben het toch altijd over: regeren is vooruitzien, wanneer hun beleid in de soep loopt en het over een ander boeg gooien hebben zij het over voortschrijdend inzicht, gedurende 6 jaar crisistijd niets van dit alles gemerkt en zij houden krampachtig vast aan het kapitalistische Angelo Saksische economie model. Ook de beoogde tsunami van migranten die voor meer werkgelegenheid zorgen, is natuurlijk een gotspe van een buitencategorie van stompzinnigheid. De cosa nostra club der economen gaan er vanuit dat groei voor de economie bevordert, terwijl tegenwoordig overal ter wereld de cijfers precies anders om spreken. Nederland is met zijn gigantische schuldenlast gewoon failliet net zoals vele andere landen die het kapitalistische Angelo Saksische economie model najagen.

  Managers: Schijtende meeuwen en bonussprinkhanen, Nederland gaat ten onder aan managerscultuur.
  Sommige managers zijn als meeuwen.
  Ze komen krijsend aangevlogen, schijten de boel onder en vliegen daarna weer krijsend weg, een vette bonus in de snavel maar een geruïneerde organisatie en gefrustreerde werknemers achterlatend.
  Wie kent ze niet, de managers die niets presteren, maar bij hun vertrek beloond worden met een vorstelijke gouden handdruk, vervolgens elders weer opduiken en hetzelfde kunstje opnieuw uithalen. Na drie dienstverbanden zijn ze vaak voor de rest van hun leven binnen. Deze categorie vormt het topje van de managerspiramide. Het zijn de bonussprinkhanen. Daaronder bevindt zich een forse ‘lemen’ laag van managers die, eenmaal op hun positie aangekomen, van geen wijken meer weten. Ze zijn een plaag voor hun ondergeschikten en hun toegevoegde waarde is nagenoeg nul. Integendeel zij frustreren professionals in de uitvoering van hun beroep.
  Nederland was ooit een land van doeners. Mensen die de handen uit de mouwen staken en tastbare prestaties leverden. Maar sinds de jaren negentig van de vorige eeuw heeft Nederland bijna naadloos de Angelsaksische managerscultuur overgenomen, die gekenmerkt wordt door het eindeloos aan elkaar rapporteren. Het gevolg daarvan is dat het managersgilde uitdijt als een zelfrijzende pannenkoek. Nu kent het bedrijfsleven gelukkig de tucht van de markt en worden niet functionerende managers, vaak te laat, de deur uitgewerkt. De schade die ze hebben aangericht wordt echter te weinig belicht. Erger is het bij de overheid en semi-overheid. Managers vinden daar dat ze ondernemer moeten spelen, zonder echter de risico’s van het ondernemerschap te dragen. Ze blijven bij disfunctioneren vaak gewoon zitten.
  De zorgsector
  Het gezegde ‘er zijn meer generaals dan dat er soldaten zijn’ geldt vooral voor de semi-overheid, met name in de gezondheidszorg en het onderwijs. Met de invoering van het nieuwe zorgstelsel zijn het aantal administratieve handelingen toegenomen. Elke werknemer moet ongeveer per minuut verantwoorden waarmee hij of zij bezig is. Al die verantwoordingslijstjes moeten verwerkt en gecontroleerd worden. Het lagere management moet dat rapporteren aan het middenmanagement die op hun beurt weer rapporteren aan het hogere management. Het rapporteren is een zichzelf instandhoudend ‘industrie’ geworden. Managers houden elkaar aan het werk via de werkers op de vloer die daardoor steeds minder aandacht kunnen besteden aan het feitelijke werk waarvoor ze zijn opgeleid.
  Minder vergaderen en rapporteren en meer handen aan het bed wordt er al jaren binnen de gezondheidszorg geroepen, maar het is tegen dovemansoren gericht. Het is de verstikkende managerscultuur die de professional hinderlijk voor de voeten loopt. Binnen de gezondheidszorg gaat het al zover dat omwille van het eigen behoud professionals opgeofferd worden voor goedwillende amateurs: de vrijwilliger. Lekker goedkoop. Het management laat zich, als beloning voor de kostenreductie, aan het einde van het jaar een mooie bonus uitkeren. De professional is wegbezuinigd en de patiënt moet het doen met minder kwaliteit, maar de manager vaart er wel bij. Lees verder >>>

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2014/04/managers-schijtende-meeuwen-en-bonussprinkhanen/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s