OESO: “Nog langer werken”

Screenshot_44

Nederland zal nog meer werk moeten maken van het langer aan de slag houden van oudere werknemers. Dat meent de OESO, die recente maatregelen zoals verhoging van de pensioenleeftijd als onvoldoende bestempelt.

Dat blijkt uit een kritisch rapport dat de OESO vanmiddag in Den Haag aan minister Asscher (Sociale Zaken) zal overhandigen.

“Door nog meer mensen langer aan het werk te houden kan Nederland de nadelige gevolgen van de vergrijzing onder controle krijgen en lopen de uitgaven niet uit de hand”, aldus de economische denktank van rijke landen, die vindt dat het kabinet er nog een flinke schep bovenop moet doen.

“De hervorming van het afgelopen decennium, zoals de verhoging van de pensioenleeftijd, hebben een effect gehad. Maar er zal echt nog meer moeten worden gedaan om de vergrijzingsproblematiek echt te tackelen”, zo meldt de OESO.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

24 reacties op OESO: “Nog langer werken”

 1. Jan zegt:

  O God, wees mijn kracht en toeverlaat en geef mij de kracht dat ik die uitkeringstrekker niet op zijn zalverige en weeë bek sla mocht ik hem eens tegenkomen.

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ach, val toch helemaal dood OESO. We moeten honderdduizenden illegalen en moslims aan “de vreet houden”, daar wordt dus wel geld voor gegeven. Maar de geboren Nederlander, kan de tyfus krijgen, van de politieke klootzakken van de PvdA,CDA,VVD,D66,CU,GL,SGP,SP. Wat een land is Nederland geworden.

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Nog even en je moet werken tot in je kist,tenminste,als je een Nederlander bent!Anders krijg je een uitkering tot in je kist en mag je,op staatskosten,ook nog begraven worden in land van je keuze!

  Like

 4. jowitteroos zegt:

  Langer doorwerken of je huis opvreten en in armoede leven, of alle twee werken om je huisje te kunnen betalen. Alles gaat in prijs omhoog en is sinds de euro gewoon verdubbelt behalve het inkomen. De grenzen staan open voor gelukzoekers, want echte werkers en hoogopgeleiden zullen er niet veel bij zitten, die vervolgens gelijk kunnen gaan genieten van allerlei dure zorg, een huis en inkomen, op kosten van onze Staat, door de werkenden betaald. na je 45ste maak je al weinig tot geen kans op een vaste baan. Ontslagrecht is versoepeld ( dus je baas kan je er zo uit mieteren als je te oud en te duur bent. HOEZO vergrijzing????

  Like

 5. Fred zegt:

  Hierzie, daarzie! Ze halen de mythe van de vergrijzing nog eens van stal. Doe als 50 plusser zelf de test en maak een lijst op van alle reeds overledenen van jouw generatie(s). Bij mij in alle geval is die lijst ellenlang in die mate dat de vraag hoe die levenslengte statistieken berekend worden om dergelijke resultaten op te leveren. Overigens, ik heb een genealogische database van 10 000 personen, over 5 eeuwen, 16-20. Een grafiek daaruit getrokken plaatst de piek van de longeviteit op een goeie 75 jaar, met andere woorden, niet zo gek veel minder dan vandaag het geval is. Het enige verschil met toen en nu is een belangrijke sterftepiek rond te geboorte, gradueel afnemend naar de leeftijd van 5 jaar toe, en dan stabiliserend. Ze zouden ons hun berekeningswijze eens mogen uitleggen, want voor zover ik weet, is dat tot nu toe nooit gebeurd. De populistische “VERGRIJZING” propagandakreten buiten beschouwing gelaten, uiteraard.

  Like

  • Cathja zegt:

   Die ‘vergrijzing’ is het stokpaardje van onze overheid, hoewel steeds minder mensen in deze leugen trappen. Het IS de vergrijzing niet, maar ze moeten steeds meer en meer mensen, kanslozen op de arbeidsmarkt, een uitkering verstrekken. Opdracht van Brussel e.a.
   Dat ons sociale systeem hierdoor door zijn hoeven zakt weten ze wel, maar ze negéren het gewoon. Stel je voor dat het hardop gezegd zou worden dat de immigratie ons in Nederland alleen al 7 miljard (!) per jaar kost! Dan is Nederland te klein. Alleen de PVV heeft het al vaak hardop gezegd, maar daar luistert men nooit naar.
   Maar aan de leugens en het verdraaien van de waarheid komt echt een keer een eind. De rek is er al lang uit, en de Nederlander laat zich niet nóg veel langer bestelen.
   We gaan opkomen voor onze eigen bevolking!

   Like

 6. Azraël zegt:

  ‘U bent slaaf van ons systeem tot de dood ons scheidt.’

  Like

 7. BertG. zegt:

  Ik ben er zo ontzettend klaar mee dat ze maar steeds de vergrijzing gebruiken als reden i.v.m. de stijgende kosten i.p.v. dat ze de ongekende toevoer van mensen uit de hele wereld als reden noemen.
  Daar zitten de stijgingen van kosten die gierend uit de klauw lopen en niet bij die bejaarde.
  Die hebben hun leven lang al genoeg belasting betaald.
  Waar het wel om draait is een groep die nog nooit iets bijgedragen en hebben en alleen maar teren op de bevolking.

  Like

 8. Willie zegt:

  En wat met de jonge snotneuzen ??? Mogen die dan hun hele ellendige leven op staats(ons dus) kosten leven ?? Zonder 1 klap uitgevoerd te hebben ?? Lekker dope ,rondhangen, zuipen , en zalig niks doen (buiten weeral een hoop ongewenste kinderen op de wereld te zetten ?? )

  Like

 9. tjonge zegt:

  gewoon door werken tot aan uw dood, dan kan er des te meer uit de pensioenpot gestolen worden..

  Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Zolang onze regering miljarden naar het buitenland blijft brengen worden onze problemen hier niet opgelost. Wij kunnen 10 miljard besparen door te stoppen met ontwikkelingshulp en de contributie voor de EU, deze club is voor ons gewoon te duur geworden, plus het feit dat hun doel niet meer het onze is.

  Like

 11. Lis zegt:

  Ook dit is weer een voorbeeld van pure kwaadaardigheid om mensen zand in de ogen te strooien. Hoezo vergrijzing? Wij zullen toch, als we in een verzorgingstehuis zitten, worden gewassen door al die zorgzame allochtonen die van heinde en verre worden gehaald? Het is toch bizar dat mensen in de zuidelijke landen voor hun 65e met pensioen kunnen, terwijl de Nederlander die tot 67 jaar moet werken te horen krijgt dat dit nog niet lang genoeg is. Dit is meer dan walgelijk, dit is verraad.

  Like

 12. koddebeier zegt:

  En dat terwijl bijna overal in Europa korter gewerkt wordt dan in Nederland !!

  Like

 13. Frans Brassens zegt:

  IK HEB HIEROVER EEN PAAR VRAGEN:
  Hoe zit het met de reusachtige jeugdwerkloosheid, OESO?
  Moet de bank zittende dan wel ‘hangende’ JEUGD niet eens aan werk geholpen of gezét worden?
  Hoe zit het met de langzamerhand bijna een miljoen werklozen, OESO?
  Moet daarvoor niet een keer werk gezocht worden?
  En hoe zit het in dit verband dan met de alsmaar doorgaande – door een nep-crisis veroorzaakte – faillissementen van vele bedrijven die de werkloosheid dágelijks nog verder doen toenemen, OESO-wereldvreemden?
  En hoe zit het met de bereidheid – en mogelijkheid – van nog bestaande werkgevers om ontslagen ouderen in dienst te nemen, OESO?
  Hoe zit het trouwens met de vraag of ouderen na 40 of meer jaren arbeid, welke dan ook, nog wel kúnnen doorwerken, OESO-ASO?

  Het lijkt kennelijk die, niet eens a- maar ánti-sociale, OESO-club het beste dat jij doorwerkt tot je er dood bij neer valt.
  Niks ‘rust na gedane arbeid’, niks ‘genieten van je oude dag en je levensavond’.
  Gewoon heel hard blijven werken, zware belastingen en nog veel meer ophoesten en je bek houden.
  Ondertussen graaien ‘we’ nog even in de pensioenkassen en in jouw persoonlijke pensioen daarbij. Waren we al mee bezig trouwens. Al jaren.
  Gehóórzamen zul je, aan de regels die de staat via die (corrupte) OESO aan je stelt en nog wil en zál gaan stellen.
  Ook hier is dus – per definitie – sprake van een aan fascisme gerelateerde instelling.

  Like

 14. Jan zegt:

  6x vergaderen: €42.000

  Voormalig PvdA-premier Wim Kok (75) is aan de slag gegaan bij een grote Chinese bank. Sinds november is hij niet-uitvoerend bestuurder van de beursgenoteerde China Construction Bank.
  Kok maakt deel uit van twee commissies: strategieontwikkeling en benoemingen en beloningen. Koks eigen beloning voor zijn werkzaamheden bedraagt omgerekend zo’n 42.000 euro.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article/detail/3636925/2014/04/17/Wim-Kok-aan-de-slag-bij-grote-Chinese-bank.dhtml

  Like

 15. Jan zegt:

  Werkeloosheid weer verder gedaald

  Minister Asscher van Sociale Zaken noemt de daling van de werkloosheid een lichtpuntje na de stijging van de afgelopen tijd, maar waarschuwde dat ondanks de aantrekkende economie de vooruitzichten nog steeds niet goed zijn.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3636961/2014/04/17/Lichte-daling-werkloosheid-maar-minder-mensen-aan-het-werk.dhtml

  O ja, : Deze daling werd veroorzaakt doordat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt, niet doordat meer mensen betaald werk kregen.

  Het aantal mensen met betaald werk nam in maart opnieuw af. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

  Like

 16. Cathja zegt:

  Toen ik enkele dagen geleden zo’n Marokkaantje van ten hoogste 17, 18 jaar op TV hoorde zeggen dat zo’n uitkering ‘wel lekker’ was, had ik hem het allerliefst een beste draai om zijn oren verkocht! Hoezo is zo’n uitkering ‘wel lekker’? Zou je met je luie tengels niet eens aan de slag gaan?
  Gemeenten moeten allochtonen die nergens aan de bak komen, omdat ze óf de juiste papieren niet hebben óf de taal niet spreken, laten schoffelen, straat vegen, prullenbakken langs de openbare weg legen etc., want voor je geld zul je moeten werken. Kún je niks, omdat je te vroeg van school bent gegaan en dus geen diploma hebt, dan is bovengenoemd werk echt niet te moeilijk voor je. En dat geldt dus ook voor (jonge) Marokkanen. Niks uitkering! Er zijn meer dan genoeg hoog opgeleide Nederlandse mensen die werk doen vér beneden hun niveau, en die pakken dat ook aan.
  Werken voor je geld, en anders geen uitkering meer. Het moet maar eens doordringen dat gratis geld helemaal niet bestaat.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Ik begrijp niet waarom allochtone schoolverlaters wel een uitkering krijgen en Nederlandse jongeren niet.Mijn zoon kwam 3 jaar geleden van school,met diploma;heeft zich lam gesolliciteerd,maar:Niets!Na 2 jaar zijn we naar de gemeente gestapt omdat ik zelf financieel totaal vast liep;het enige dat wij vroegen:kunnen jullie zorgen dat hij zijn zorgverzekering kan betalen,want ik kan het niet meer.Het antwoord was;Nee,komt u maar terug als hij 27 is!En anders moet u hem maar uit huis zetten!Het liefst had ik op dat moment een moord gepleegd,maar ja,dat doe je dan toch maar niet!Op mijn vraag waarom allochtone jongeren,vaak meerdere in een gezin,wel geholpen werden:daar kan ik u niets over zeggen!

   Like

   • BertG. zegt:

    Als je op je zelf woont, krijg je dan ook geen uitkering als je nog geen 27 bent?
    Misschien ligt ’t er aan dat je zoon inwonend is.
    Maar er is inderdaad wel een wazig verschil aanwezig in het wel of niet toekennen van een bijdrage/uitkering.

    Like

   • Yvonne van Cleef zegt:

    Dat is juist het idiote;als hij een huis huurt,krijgt hij huursubsidie en een uitkering!!!Maar waar moet hij een huis van huren?En voor allochtonen geldt dat niet;er zitten soms 4,5 inwonende kinderen in een gezin,in een huis,,met allemaal een uitkering.Hoezo;discriminatie?Ik heb ook nog gevraagd of het zou helpen als hij zijn naam zou veranderen in Achmed;toen werd ik beleefd verzocht op te krassen!

    Like

   • Cathja zegt:

    Ja Yvonne, je bloed gaat koken bij zulke reacties! Dit is toch je reinste discriminatie van de eigen bevolking? Die allochtonen doen altijd en overal aangifte als ze zich gediscrimineerd voelen, maar onze eigen mensen lopen continue tegen muren aan!
    Grote schande! Verraders van het eigen volk, dát zijn al diegenen die deze walgelijke praktijken ondersteunen.
    Is het gek dat de onvrede onder onze bevolking groeit? Lees de commentaren in de diverse dagbladen maar. Niet iedereen blijkt een allochtonenknuffelaar te zijn hoor!

    Like

 17. Paul Zwueste zegt:

  MASSA-IMMIGRIE TEGEN VERGRIJZING???!!! Dit is slechts één van de vele gore leugens van onze politici! Hoe meer immigratie hoe meer vergrijzing namelijk!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s