Open brief aan de directeur van het Anne Frank Huis

Screenshot_37

(Door: Afshin Ellian)

Waarom heeft Ronald Leopold, de directeur van het Anne Frank Huis, zulke grote bezwaren tegen het toneelstuk Anne, geschreven door Jessica Durlacher en Leon de Winter?

Geachte Ronald Leopold,

Ik heb gemerkt dat er enige commotie is ontstaan over het toneelstuk Anne dat binnenkort in première gaat. U bent als directeur van de Anne Frank Stichting de drijvende kracht achter de commotie.

Dat spijt mij bijzonder. Het stuk is door mijn vrienden Jessica Durlacher en Leon de Winter met bloed, zweet en tranen geschreven, en het verdient geen ‘commotie’.

Al googelend ontdekte ik dat uw Stichting indertijd een zeer platte commerciële bewerking – namelijk de Spaanse musical die in 2008 in Madrid werd opgevoerd – volop steunde. Het Anne Frank Fonds in Bazel, opgericht door Annes vader Otto Frank nadat hij zich niet meer kon identificeren met uw stichting, was fel gekant tegen een musical en is dat nog steeds.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Open brief aan de directeur van het Anne Frank Huis

 1. Latraviata zegt:

  Uitstekende brief, zoals gewoonlijk slaat Afshin de spijker op zijn kop!!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Inderdaad nogal vreemd: Opeens blijk geven van scrupules, waar het het spijzen- en drankenaanbod rond de voorstelling betreft en geen bezwaar hebben gehad tegen het feit dat destijds van Anne Frank een musicalproductie werd gemaakt. Als ik die Leopold was geweest had ik dat eerste minder gepast gevonden -trouwens, dat is naar mijn mening vaker zo met musicals: Die theatervorm met met veel extraverte dans- en muziek-intermezzo’s leent zich nu eenmaal niet voor àlle thema’s. Dat hij daar bezwaar tegen gehad zou hebben,was begrijpelijk geweest, maar dít….. Ofwel Afshin Ellian heeft gelijk en het is een plotselinge calvinistische opwelling -die in de praktijk geen zoden aan de dijk zet, evenmin als de meeste calvinistische remmingen, of wel er zit méér achter,dat hier verzwegen wordt. Onenigheid met de familie Frank of iets dergelijks. Want dit slaat nergens op. (Dat dit soort soberheid hoe dan ook geen deel uitmaakt van de Joodse traditie geloof ik namelijk ook meteen, hoewel ik er niet in thuis ben.)

  Like

 3. L'esprit de Lois zegt:

  In Elsevier geeft Jessica Durlacher aan dat het verhaal over “Anne” en de tragedie van “Anne” weer moet gaan leven voor vooral jongeren en onder jongeren.

  Ja da’s duidelijk, maar belangrijker is aan iedereen te vertellen hoe het heeft kunnen gebeuren.
  Als mensen kennis nemen van het verhaal dan is ze niet voor niets gestorven, volgens Durlacher. Maar ze is wel voor niets gestorven, een volkomen zinloze dood.

  Maar ook hier blijkt weer dat “Annes” nalatenschap gestolen is door het schuim dat de oorzaak is van haar dood.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s