De spilzucht van de EU

Screenshot_10

Morten Messerschmidt (kleine foto) van de Deense Volkspartij (DF) bericht dagelijks op zijn blog voor het grote Deense dagblad “Jyllands-Posten” over het “werk” van de EU – voornamelijk over hoe de belastinggelden van de Europese burgers ook nog behalve de reddingspakketten en bevolkingsverandering verspild worden. Hij documenteert dat we met de huidige Europese Unie een apparaat hebben dat te groot, te duur, te vreemd, te beangstigend en te veraf van het vaderland, in dit geval voor Denemarken, maar ook voor alle Europese landen is.

Sinds hij in 2009 in het europees Parlement werd gekozen, heeft hij hier over geschreven en luid vermeld dat er met de EU slechts één weg mogelijk is: de weg naar het centralisme – naar het eenrichtingverkeer –die tot het kortwieken van de Europese naties leidt. Tot 25 mei wil hij 70 maal berichten over de spilzucht van de EU.

Hij is nu al aangekomen bij het 31e voorbeeld van spilzucht. Omdat het moeilijk is om alle berichten volledig weer te geven, werden deze ingekort en vertaald tot de belangrijkste. Bij meer interesse kun je echter de gebruikte links aanklikken, die vaak rechtstreeks naar schandalige gevallen leiden. Het begint op 15 maart:

EU-verspilling dag 1: In een veilige haven?

Door de EU werden 23 miljard Deense kronen besteed aan de infrastructuur van zeehavens in de periode 2000-2006. In een revisierapport van de ECA staat: Slechts 11 van de 27 projecten waren effectief. Spanje en Griekenland bijvoorbeeld beslisten zelf over het geld en bouwden jachthavens.

Een ander voorbeeld: In Campamento in Spanje werd een containerterminal gebouwd, maar de schepen waren te groot, zodat er van het project een droogdok werd gemaakt. Het droogdok werd tot nu toe door 1 (!) schip bezocht en ligt inmiddels stil. Er werd nooit gecontroleerd of er überhaupt behoefte aan was. De planeconomie van de EU gaat gewoon door, want van 2007-2013 heeft de EU nog eens 25 miljard dollar voor deze projecten uitgetrokken.

EU-verspilling dag 2: Spookvliegveld

Het EU-project vliegveld Beja in de Portugese provincie Alentejo werd in 2011 geopend. In Beja komt het tot 90 vluchten per jaar. De directeur en zijn 17 werknemers zitten door te week te suffen tot zondag, de enige dag waarop een vliegtuig opstijgt van de 3,4 kilometer lange landingsbaan. Noch in Lissabon noch in Brussel wil men toegeven dat men er een puinhoop van heeft gemaakt: op zekere dag zal het een goede investering blijken te zijn – er ontbreekt alleen nog een autosnelweg naar het vliegveld. Nog meer Portugese snelwegen? Sinds de toetreding tot de EU is het netwerk aan autosnelwegen in Portugal uitgebreid van 300 naar 3000 kilometer en het land heeft nu viermaal zoveel autosnelwegen als Groot-Brittannië, 60% meer dan Duitsland en tweemaal zoveel als het gemiddelde van de EU.

EU-schandaal dag 3: Bulgarije maakt kennis met nieuwe slechte gewoonten van de EU

Slimme Bulgaren hebben uiteraard ontdekt dat wanneer men “Europa”, “gemeenschap” en “publiciteit” in een verzoek schrijft de kassa´s in Brussel rinkelen.

De stad Sevlievo heeft 24.000 inwoners. Hier werd een reusachtig park van 13 hectare aangelegd, dat er nu vreselijk uitziet: scheuren in het asfalt, kapotte banken enz. Kosten: 15 miljoen dollar. In Gulantsi, 3.432 inwoners, werd een sportcentrum van EU-geld gebouwd, dat er nu uitziet als een van de ontelbare vergeten plekken in Oost-Europa waar struiken en bomen alles overwoekeren. Kosten: 22 miljoen euro.

EU-verspilling dag 4: EU-miljoenen voor halal-burgers en halal-kattenvoer

In alle landen van de EU verhogen immigranten uit islamitische landen de druk op autoriteiten en de economie opdat halal-slachting de norm wordt. Niet alleen halal-light zoals in Denemarken, waar het dier verdoofd moet worden, maar hardcore halal klassieke stijl, waarbij het dier bij volledig bewustzijn met de kop richting Mekka moet doodbloeden, terwijl daarbij ook nog uit de koran gereciteerd wordt. Gelukkig gaat dat niet in Denemarken; desondanks betalen wij hier aan mee via ons lidmaatschap van de EU. Slachterijen krijgen enorme subsidies van de EU. Het “European Halal Food Park” in Banham, GB, heeft € 300.000,- van de Eu gekregen via RDPE, het Britse Fonds in het oosten van Engeland. In het complex bevinden zich drie bedrijven: eentje voor halal-burgers, eenthe voor halal-worsten en eentje voor halal-dierenvoeding van de firma “Muezza Pure”. De firma “Muezze Pure” is genoemd naar de kat van de profeet Mohammed en het voer is vanzelfsprekend halal, omdat er geen varkensvlees in zit.

De EU, de VN of internationale rechtbanken moeten zich echt niet mengen in onze eetgewoontes! En al helemaal niet met ons geld!

EU-verspilling dag 5: EU-geld tegen corruptie in Egypte verdween in – corruptie

Hosni Moebarak, Morsi of de Moslimbroederschap? Wie er ook aan de macht was, de EU heeft constant als een automaat geld voor Egypte uitgespuugd. Van 2007-2013 stroomde geld het land binnen, dat heen en weer pendelt tussen een militaire dictatuur en de islamitische middeleeuwen. Waarom toch? Omdat Egypte aan de Middellandse Zee ligt en een soort buurman moet zijn – begrijp dat maar eens als je kunt. De EU heeft vanzelfsprekend Middellandse Zee- en nabuurschapprogramma voor Noord-Afrikaanse en Arabische landen. Men wilde het economische leven liberaliseren, de Egyptische overheid moest minder bureaucratisch en corrupt worden, de rechtszekerheid moest groter worden en de Egyptische vrouwen en minderheden moesten minder blootgesteld staan aan mishandeling. De EU-revisieraad berichtte in zijn rapport “EU Cooperation with Egypt in the Field of Governance”, dat de buitenlandse politiek – met vredesactiviste barones Catherine Ashton aan het hoofd – niet kan uitleggen wat er met 60% van het geld voor het regeringsapparaat van Egypte gebeurd is. De raad constateerde enige vooruitgang bij de mensenrechten – voor de “Arabische Lente”, dus voor de val van Hosni Moebarak en voordat de radicale islamieten aan de macht kwamen. Echter… na de revolutie werd de vooruitgang onder de shariawetgeving weer teruggedraaid. Vooral de minderheid van de christenen staat bloot aan geweld. In een bang antwoord op het rapport van de raad schrijft Catherine Ashton dat de autorititen onder de Moslimbroederschap “tamelijk afwijzend tegenover de hulp tot democratisering uit het buitenland stonden…” Wat blieft u? Ze wilden liever geen geld? … Ik zie de zin er niet van in dat wij in Europa er miljarden voor gebruiken om de Egyptenaren om te kopen, opdat ze zich op een manier gedragen waarin ze helemaal geen zin hebben. EU-verspilling van biljoenen.

EU-dag 6: Wat is het volgende? EU-levertraan?

Van 2014 tot 2020 zal de EU 1,7 miljard euro voor melk en fruit aan scholen subsidiëren. Dat doet ze sinds 1977. In 2011 werden 300.000 ton melk en 43.000 ton fruit gesubsidieerd. Als in 1999 werd in een evaluatie geconstateerd dat het uitdelen van melk niet effectief was. De daaraan verbonden administratie oversteeg veruit de kosten en ook wat betreft de gezondheid was er geen sprake van successen. Paradox is, dat de landen die het meeste geld eisen en krijgen de landen zijn waarin de kinderen helemaal geen melk nodig hebben of altijd al gratis melk kregen. In Italië werd de melksubsidie gebruikt om de prijs voor Parmezaanse kaas in de kantines te verlagen. Moet een schoolvoorschrift uit 1977, die vanwege het overschot aan Franse melkproductie en gecamoufleerd als voorzorgsmaatregel voor de gezondheid werd ingevoerd, tot in het oneindige geldig blijven? Voor de kinderen kun je alleen maar hopen dat de visindustrie geen overschot aan levertraan kwijt moet.

EU-verspilling dag 7: De maffia als grootondernemer – de EU betaalt

Wat heeft ons Himmerland en ons eiland Fyn gemeen met Calabrië en Sicilië? Van 2000 tot 2012 kreeg Calabrië met zijn 2 miljoen inwoners alleen al meer dan 75 miljard Deense kronen van de EU. In totaal hebben de EU en Italië samen al 55 miljard Deense kronen alleen voor wegen betaald. Bijzonder vindingrijk heeft zich ook de maffia van Calabrië, de N´drangheta, getoond. Met de klauwen in het EU-fonds zijn ze enthousiast in de duurzame energie (windmolens), de afvalsortering (wordt in de middellandse Zee gegooid) en het solide transport (van drugs) gestapt. De maffia is heel blij met de ruim 40 miljoen euro die voor de haven van Gioia Tauro werden ingezet, omdat deze voor de N´drangheta heel belangrijk is voor de import van cocaïne uit Mexico en Colombia. Toegegeven, er bestaan inmiddels enkele lopende rechtszaken, maar het ziet er slecht uit: De gouverneur van Calabrië, Giuseppe Scopeletti, heeft zojuist een verzoek voor 1,7 miljard euro bij Brussel ingediend. Het geld is bestemd voor de slechte economie van Calabrië en om haar goede naam weer te herstellen.

Wordt vervolgd…

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

12 reacties op De spilzucht van de EU

 1. Tom Hendrix zegt:

  Ziehier het GEDROCHT EUSSR in werking. En zo SOCIALISTISCH als de pest. Socialisme bestaat net zolang tot het geld van de ander op is. En wie is die ander? Dat zijn WIJ, burgers, WIJ draaien op voor de “mallemolen”, in Brussel. En MARX RUTTE brengt miljarden van ONS AFGEPERSTE BELASTINGPENNINGEN, met zijn eeuwige stomme grijns naar Brussel!

  Like

 2. dgneree zegt:

  nu weer 300 miljoen euro voor Tunesië. En miljarden naar Oekraïne.
  Wat is dat voor een gedrocht?

  Like

 3. Yvonne van Cleef zegt:

  Doodmoe wordt je hier van;bevestiging van enorme verspilling van ONS geld,terwijl hier de armoe om zich heen grijpt!Dit is niet te bevatten en misdadig!Alsjeblieft laat er in mei een opening komen zodat we eruit kunnen stappen!

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Lees het boek Eurabia van Bat Y’eor om aan de weet te komen hoe het zo gekomen is en waarom het gaat zoals het gaat!

  Like

 5. Pingback: Planeconomie USSR overgenomen door de “EU”SSR | Golfbrekers

 6. lucky bee zegt:

  De origineelste Passion spelen speelt niet in Groningen af maar in Oberammergau in Ober Beyeren.Hele familien zijn bij deze spelen betrokken en ze hebben het al eeuwenlang gespeeld.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Moskee krijgt varkenspaté in brievenbus
  MANTES-LA-VILLE –
  De voorzitter van de moskee van het Franse Mantes-la-Ville heeft aangifte gedaan, nadat de moskee een tiental plakken beschimmelde varkenspaté in de bus had gekregen. Er zat een brief bij waarin moslims „kakkerlakken” worden genoemd.
  De gemeente met 19.000 inwoners is de enige in Ile-de-France, de regio rond Parijs, waar in maart de kandidaat van het extreem rechtse Front National (FN) tot burgemeester is gekozen. Cyril Nauth kreeg meer dan 30 procent van de stemmen. Volgens het moskeebestuur is er een „onrustbarend klimaat“ ontstaan. Het gaat om de eerste racistische aanval sinds de opening van het gebedsgebouw 12 jaar geleden, staat in een vrijdag uitgegeven verklaring.
  In een tweede brief met spelfouten wordt de islam een „misdaadopwekkende“ godsdienst genoemd. Er zou „een goede schoonmaak op het moslimras moeten worden toegepast”. Voorzitter Abdelaziz El Jaouhari van het moskeebestuur heeft daarop nog eens aangifte gedaan wegens „aanstichting tot religieuze haat of discriminatie”.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Een groot Europa bestuurd vanuit EEN stad. Deze fout werd in de geschiedenis te beginnen vanaf Julius Cesar al voor de 9e keer gemaakt. De voorlaatste was Hitler. Spilzucht en dictatortje spelen. de E.U. is gewoonweg gedoemd om te verdwijnen. Al zal dat dit keer niet zozeer ten koste van mensenlevens gaan, maar ten koste van onze portemonnee . Het ESM verdrag zal ten volle gebruikt worden om particulieren flink uit te knijpen. Eerst via de belastingen, binnenkort rechtstreeks naar Brussel, en als de financiele nood door die spilzucht te groot word, door het opeisen van spaartegoeden en onroerende zaken van de E.U. burgers.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 17.23. uur. Inderdaad John. De historie herhaalt zich. Niet te vergeten, dat het GEDEROCHT EUSSR, overeenkomsten heeft met het DERDE RIJK, wat Adolf Hitler voor ogen had, en nastreefde. De NAZI’S zijn nooit weggeweest, ze zitten nu in de partijen van socialisten, liberalen, links-liberalen en christen-democraten! Het doel is volkomen DICTATUUR!

   Like

 9. Pingback: De spilzucht van de EU – deel 2 | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s