Interview: Hans Teeuwen over Geert Wilders

Screenshot_4

Screenshot_6

nu gaat vertroebelen, vind ik erg jammer.” Aldus Hans Teeuwen in een interview met Voorheen Powjanneke, in de HP/De Tijd (bestaat nog!) van deze week. Wat alle hysterische Goedvolkertjes, de tientallen om zich heen maaiende politici, de vele duizenden schapen in de aangiftepolonaise en de hoofdredactionele vingerwapperaars allemaal niet voor elkaar kregen, lukt ’s lands meest errratische entertainer in een paar zinnetjes: Geert Wilders nuchter duiden.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Interview: Hans Teeuwen over Geert Wilders

 1. LAFJES HANS!

  Dit aitumpje van GeenStijl is van Van Rossem die laffe zinnetjes schrijft als http://bit.ly/1tcqixA “PVV bestrijd je in het stemhokje, door níet op ze te stemmen.” En nu dus een laf statementje van Hans Teeuwen.

  “Het bekritiseren ( . . .) van religies of ideologieën: allemaal fair game. Maar als het gaat over afkomst of geaardheid: onzinnig om iemand daarop te veroordelen. Wilders heeft op zijn minst de indruk gewekt dat hij dat doet. Blijft de vraag of al die tijd al een verborgen racistische agenda heeft gehad. Mijn theorie: de theocratische fascisten die hem met de dood bedreigen geeft hij de middelvinger en hij doet er nog een schepje bovenop. Prijzenswaardig en moedig, vind ik . . . . “[WAARNA GENEUZEL OVER MISSCHIEN-TOCH-RACISME]

  Weet je wat daar had moeten staan? Dit:

  “Natuurlijk is Wilders geen racist, al zou je het wel worden als je regelmatig zo’n bontkraagje tegenkomt: http://bit.ly/1azVDyj . Ze hoeven trouwens niet eens een bontkraagje te hebben, een opgeschoren kop is voldoende: http://bit.ly/1l6nInd . En ook zonder bontkraagje of opgeschoren kop kunnen ze zonder meer angstaanjagend en moordzuchtwekkend zijn: http://bit.ly/1lcfKch . Het hele linkse wolvenpak dat de media monopoliseert heeft er uit alle macht racisme van WILLEN maken. Mijn theorie: de theocratische fascisten die hem met de dood bedreigen geeft hij de middelvinger en hij doet er nog een schepje bovenop. Prijzenswaardig en moedig, vind ik . . . . “[WAARNA GÉÉN GENEUZEL OVER MISSCHIEN-TOCH-RACISME].

  Kijk dát zou ik nou . . . . eh . . . . . cabaratesk-kritisch en . . . . eh . . . . .non-conformistisch gevonden hebben.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, Martien, en net nu de lafheid overal zichtbaar toeslaat Hou JIJ er mee op……
   In jouw plaats zou ik mijn besluit toch nog eens in alle rúst overwegen, onverschillig hoe lang dat zou gaan duren.
   Want algehele bloedarmoede in de wereld van de columns is het gevolg. (Ik merk het slechts op….)

   Like

 2. L'esprit de Lois zegt:

  Juist, en heel langzaam begint het water over de Scheveningse duinen te klotsen.
  http://www.dichtbij.nl locatie den haag.

  Teeuwen glas plas was en niet meer leuk.

  Like

 3. Breget zegt:

  Men kan niet voorbij het programma opsporing verzocht zonder te bezeffen wat voor troep we binnen onze grenzen hebben moeten toelaten door de EU, en de schrik slaat je om het hart met het zien van die NL ders die dat soort bontkraagjes nog als een zegen zien .Krankzinnigheid ten top

  Like

 4. Paul Zwueste zegt:

  Inderdaad @L’esprit de Lois. Is mijn mening óók, en echt niet omdat ik ongenuanceerd iedereen, die niet positief is over Wilders, afwijs.
  Ik vind het namelijk héél juist wat Wilders over die “kut-marokkanen” zij!
  Het NL-volk zou dit massaal moeten ROEPEN!
  Er is helemaal niets aan te vangen met deze bevolkingsgroep. Ergo, zij vormen een dodelijke bedreiging voor ons. Hoe meer wij er binnenhalen, hoe groter die bedreiging zal blijken te zijn. Teeuwen valt mij sowieso de laatste tijd al heel erg tegen. Sinds hij zanger-zonder-naam werd in GB was het fini voor en met hem! Ik wist niet dat hij nu ook politiek-correct zanger-zonder-naam is geworden en het nodig vindt om in een door-en-door-links blad zijn belachelijke mening te spuien die werkelijk nergens op slaat! Lul.

  Like

 5. Ik vind dat er op GeenStijl heel veel slappe anti-Wilders reacties staan. Jammer! Zulke reacties zul je bijna nooit op E.J. Bron zien! Misschien heeft E.J. Bron minder reaguurders dan GeenStijl maar wel betere! Er staan ook wel enkele sterke reacties op GeenStijl zoals: “Hans Teeuwen is een lafbek!” Ik deel die mening. Omdat Hans Teeuwen Geert Wilders volkomen afkraakt wegens zijn uitspraak “Minder Marokkanen”. Ik heb Hans Teeuwen per email eens twee songteksten over “Fatwa tegen Theo Van Gogh” en “Strijdlied over de sharia” toegestuurd. Geen eens een reactie. Hans Teeuwen schijt zeven kleuren stront!

  Like

 6. Republikein zegt:

  Eerst uit de EU, anders blijft het glas plas was!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Republikein: 21.28. uur. Precies beste Republikein. We kunnen roepen wat we willen, maar zolang we nog verbonden zijn, aan “de hoer van Babylon”, het GEDROCHT EUSSR, zal er NIETS van terecht komen, wat de bestrijding van de islam betreft!

   Like

 7. Luchtpint zegt:

  Toch raakt Teeuwen hier een heikel punt aan. Als Wilders zich beperkt had tot de Islam alleen, dan was er geen vuiltje aan de lucht geweest. Want laten we ernstig blijven: dit ging niet in eerste instantie over Marokkanen exclusief. Het kan wel zijn dat die groep de meeste problemen veroorzaakt, maar de essentie blijft dat de achtergrond van die overlast veroorzakende minderheden Islamitisch is, en dat had uiteindelijk de nadruk moeten krijgen. M.a.w. iedereen gaat gradueel meer last krijgen van moslims, en of ze nu Marokkaans dan wel Tunesisch, Algerijns, Somalisch, Turks, Afghaans, Koerdisch of wat dan ook zijn van ethnische achtergrond of nationaliteit speelt helemaal geen rol. Er zijn genoeg mensen die dit ook beseffen, en waarschijnlijk niet begrijpen waarom hij het tegen Marokkanen specifiek heeft gericht. Op zich was het dus niet verstandig om het probleem op Marokkanen an sich te steken, en daarover had hij niet nagedacht.

  Dus heeft Wilders een fout gemaakt, om de heel eenvoudige reden dat hij zijn pijlen op een nationaliteit gericht heeft, die duidelijk onderscheiden is van anderen op die manier, en heeft hij tegelijk ook over het hoofd gezien dat we evenveel last hebben van moslims in het algemeen omdat het nu net moslims zijn, en niet omdat het per se Marokkanen zouden zijn. Een stomme fout waar hij de prijs voor betaalt heeft dat Links op alle mogelijke manieren het debat pro-actief de nek omgewrongen heeft met racisme. Wat te voorzien was, d.w.z. als hij er eerst eens had over nagedacht !

  In die zin is Teeuwen volgens mij WEL consequent op zijn manier, want al bij al heeft hij vooral de Islam in zijn geheel op de korrel genomen, en behoort hij even goed tot die categorie mensen die het onderscheid wel hadden gemaakt. Dus heeft hij ergens wel een argument.Wat de Islam DOET is het probleem, en niet nationaliteit of ethnische achtergrond. Er zijn genoeg Libanese, Egyptische, Turkse of Syrische christenen, of Iraanse Zoroastriërs bijvoorbeeld. Gaat hij dan ook zeggen op de duur “Willen jullier minder Libanezen, Syriërs, Egyptenaren, Arabieren of Perzen in dit land ?”

  Neen, natuurlijk, want dan had hij zich de bedenking vooraf waarschijnlijk wel gemaakt ! Hoeveel sefardische Joden zouden er nog zijn, trouwens, die bijvoorbeeld ook van nationaliteit Marokkaans zijn bijvoorbeeld ? Het bewijst perfect dat Wilders uit euforie een stomme uitspraak heeft gedaan, dus heeft Teeuwen WEL gelijk op die manier.

  Like

  • Sjaak zegt:

   Helemaal met je eens ! Het punt Demokratie onder zijn
   partijgenoten moet Wilders ook nog leren !
   Het is kontraproduktiv zich als Partijgod op te voeren
   in een Demokraties land !
   Zou hij dit thema met zijn partijleden doorgesproken
   hebben, zouden deze woorden niet gevallen zijn !
   Het beste beweis is het uittreden van een paar PVV leden
   die het hier niet mee eens waren !

   Like

  • Jelle R zegt:

   Ben ik helemaal met je over eens! Ik had net dezelfde bedenking geschreven een maand geleden toen die hetze begon. Waarom had hij Marokkanen niet vervangen door islam? Dan hadden zijn tegenstanders geen poot om op te staan en was er misschien een veel nuttigere discussie ontstaan.

   Like

  • Paul Zwueste zegt:

   @Luchtpint. Teeuwen is helemaal niet consequent. Laten we dit even vaststellen, zeker niet in die valse zin van hem in dat valse laffe artikel in HP-De Tijd. Gaat er geen lampje branden? Meneer Teewen is geestelijk langzaam aan het verloederen. De inspiratie en de bron van creativiteit voor zijn, vroeger spirituele kunststukken, zijn bij hem behoorlijk uitgedoofd… maar de geldstroom moet wel door blijven gaan! Dus we gaan interviews geven en andere aanverwante zaken bedrijven. We noemen dit teren op je roem.
   En wat is er nu gemakkelijker dan Wilders aan te pakken. De tijden zijn er rijp voor!
   Ik moet in dit verband weer eens denken aan de vele verjaardagen waarop aangeschoten gasten zich haasten te zeggen: “Ik ben het helemaal eens met Wilders… maar ik zal nooit op hem stemmen!” Dit is wat ik noem een hoogstandje op het gebied van de meest walgelijke, volkomen vlakke bourgeoismentaliteit!
   Dewelke op zich weer getuigt van het bezit zijn van een uitzonderlijk primitieve mentaliteit!
   Wilders uitspraak is geen bron voor ’n verfijnde vileine discussie meneer @Luchtpint en Wilders heeft geen enkele fout gemaakt.
   Wilders benoemt namelijk dè verwoestende situatie in onze samenleving!
   Denk daar eens aan vóórdat u zich begeeft op het terrein van een (in uw ogen slechts…) hoogst interessante politiek correcte haarkloverij!

   Like

   • Luchtpint zegt:

    Larie en apekool. Uiteindelijk had het over Moslims en de Islam in het algemeen moeten gaan. Onder de noemer van nationaliteit gaan kritiseren legt het probleem bloot dat je elke minderheid die over dezelfde nationaliteit beschikt over dezelfde kam scheert. Dat is nummer 1. Nummer 2: niet alle moslims zijn per definitie van nationaliteit Marokkaan in Nederland, dat weet jij ook. Dat levert dus maw het probleem en de hypocriete paradox op dat alle moslims die niet Marokkaans zijn van nationaliteit ironisch genoeg dus volgens Wilders buiten schot van Islam kritiek mogen blijven. Daarmee spreekt hij zichzelf dus tegen.

    Als jij echt zou denken dat alle moslims in Nederland per definitie de Marokkaanse nationaliteit hebben, dan ben je niet goed bij je hoofd !

    Hij heeft een idiote uitspraak gedaan, en bovendien houdt het geen steek me van politieke correctheid te verdenken, want ik gooi wel degelijk ALLE moslims ongeacht nationaliteit op één en dezelfde hoop, zwetser ! Je lult maar wat en denkt dat ik me zomaar ga laten doen.

    Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik ben het wel eens met de stelling dat de islam het probleem is,ongeacht van welke volksgroep dat komt..Anderzijds blijken Marokkanen het meest de criminaliteit in te duiken,Maar goed,een Nederlander is geen ras;een Marokkaan dus ook niet;dus:niks racistisch!Wel kan ik het niet uitstaan dat er geen een politicus de moed heeft om clip en klaar te zeggen dat de islam voor grote problemen zorgt,wereldwijd!Want dat is een bewezen feit;waar islam verschijnt gaat alles kapot;het is net als de pest in vroeger jaren!en er tegen inenten gaat niet!

  Like

  • Azraël zegt:

   @Yvonne van Cleef

   Ooit eens gedacht aan de gedachte dat het allemaal zo moet zijn?
   Wij, het gepeupel kunnen wel denken dat wij in een soort van ‘democratie’ leven en dat wij invloed hebben op het ‘systeem’ maar dat blijkt allemaal maar schijn te zijn.

   Like

 9. schnoebel zegt:

  Volgens mij is Wilders een oprecht man en absoluut geen racist. Maar toen hij, tijdens zijn bezoek aan Den Haag de uitspraak deed: “en graag ook wat minder Marokkanen” was mijn eerste reactie: “man, man, wat komt het weer verkeerd je strot uit”. Je kon op je vingers natellen wat er ging gebeuren en toen hij daarenboven in dat zaaltje die uitspraak nog eens kracht bijzette met de vraag: “willen jullie meer of minder Marokkanen”, wist ik: “dit ga je bezuren”.
  Voortdurend reikt hij zijn tegenstanders “voeding” aan. Beter was geweest als hij i.p.v. “Marokkanen” bijv. “crimineel tuig” had gezegd. Iedereen had dan geweten wat en welke groepering hij daarmee bedoelde maar niemand had hij hem daarop kunnen aanvallen.
  Op papier komt Wilders héél goed “uit de verf” echter zodra hij het woord gaat voeren zit ik met samengeknepen billen. Zijn fractiegenoten Beertema en de Roon komen veel beter uit hun woorden. Toch zal ik altijd PVV blijven stemmen een andere keus is er voor mij niet.

  Like

  • Azraël zegt:

   Hier kan ik mij wel in vinden.
   -Geef het van te voren al aan; ik kan de zaken ook niet goed formuleren.-
   Maar als Wilders iets zorgvuldiger om zou gaan met zijn woorden/bedoelingen dan had hij zomaar de Grote Kikker kunnen zijn van dit kleine kikkerlandje.

   Telkens weer liggen er legio mogelijkheden open om het volk aan je te binden maar hij kiest keer op keer weer voor de ‘harde lijn’. Schoffelen, beledigen of kleineren; zaken waarvan men makkelijk kan zeggen; Zie je wel. Zonder al dat zou hij mijn stem krijgen maar ja, zo niet…
   Allemaal leuk en aardig maar zo duurt het nog jaren voordat de samenleving iets gaat inzien. Hij, zijn partij en vele anderen zijn alleen maar druk om de geleden schade weer te minimaliseren/herstellen na zo’n uitspraak, terwijl er een zee, een oceaan open ligt om zaken op een andere manier aan de man te brengen die, misschien, nog wel veel meer aanspreekt.

   Een nieuwe minister-president moet iemand zijn voor vele Nederlanders. Niet alleen voor een select groepje PVV-stemmers.
   In zo’n systeem leven wij niet en niemand wil dat ook.

   Wilders kan een hele grote worden (let op; kan) maar zo gaan velen er aanstoot aan geven.
   Ook in dat gat zou hij moeten springen.
   Tenminste als het volk hem als Grote Kikker wil zien.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s