Martien Pennings houdt op met schrijven voor E. J. Bron

Screenshot_18

Ik ben die schoonheid in het midden, rechts van mij Eddy Terstall en links van mij Hans Jansen

(Door: Martien Pennings)

Raar om in de derde persoon over jezelf te praten. Ik herinner mij uit mijn vroege kindertijd een jongetje dat zijn beurt op de wip aldus aankondigde: “Nou Hansje weer!” Dat was blijkbaar voor mij een onvergetelijke ervaring en misschien is daar wel de kiem gelegd voor mijn hekel aan het linkse narcistisch-hedonistische zelfmanifestantendom.

Enfin: Martien wil en kan niet meer.

Eerst het willen maar eens verklaren. Ik ben bij Bert begonnen toen er nog bijna uitsluitend door hem zelf vertaalde artikelen op de site verschenen. Ik vond en vind de keuze van de vertaalde artikelen op de site bijna altijd uitstekend. Dat geldt ook voor de doorgeplaatste stukken. Dat geldt ook voor de stukken van sommige andere auteurs dan ikzelf die speciaal voor de website van E. J. Bron werden geschreven. Maar er zijn de laatste tijd teveel stukken verschenen van auteurs die er meteen in hun eerste stuk blijk van gaven geen niveau te hebben en dat in hun vervolgstukken ook bleven bewijzen. Ik wil daar niet meer tussen staan.

Als je op de comments mag afgaan dan is E. J. Bron een bejaardensite. Dat is niet erg: ik ben zelf ook 68. Maar voor de comments geldt globaal genomen – uitzonderlijke commenters daargelaten – dat het niveau erg te wensen overlaat. Het zijn te vaak loze en botte kreten die zó vol typo’s zitten dat je kan zien dat ze zelfs niet één keer zijn doorgelezen voordat ze op de site geflikkerd werden.

En dan iets wat ik óók Bert verwijt: ik heb té vaak op een comment moeten wijzen dat echt niet door de beugel kon en dat Bert dan vervolgens ook weghaalde. Ik heb het dan niet over comments waarmee ik het ideologisch niet eens was of comments van duidelijke pesters en zuigers, zogenaamde “trollen” dus, maar comments waarvan zelfs ik vond dat een meldpunt discriminatie er nota van zou moeten nemen.

Degenen die mij kennen, weten hoezeer ik de vijand de tyfus pleeg te schelden en hoe ruim ik de grenzen trek. Maar als ik Lodewijk Asscher een “gedegenereerde Jood” noem dan blijkt uit het stuk waarin ik dat doe dat het een functie heeft in mijn strijd voor Israël en tegen het nieuwste en tegelijk oudste nazisme van de wereld dat het Westen aan het bedreigen is, namelijk de islam. Een comment echter waarin weer eens gesuggereerd werd dat die verrekte Joden toch echt wel nog steeds overal stiekem aan de financiële touwtjes trekken, heb ik door Bert doen schrappen. Als ik zeg dat op een morgen na mijn eerste koffie werd bevangen door een verlangen haatbaarden te mitrailleren, dan geef ik de video die dat verlangen in mij opwekte erbij en weet vervolgens duidelijk te maken dat aan degene die dat verlangen níét krijgt bij het bekijken van die video een moreel steekje los zit. En als ik bij een verraderlijke antisemitische rat als John Kerry het verlangen krijg om een ontpinde handgranaat in zijn liploze bek te stouwen, dan weet ik precies om elke reden dat is: omdat de ploert in opdracht van de antisemiet en moslimbroeder Obama bezig is het Midden Oosten definitief tot een fundamentalistische hel te maken ter voorbereiding van de nieuwe Holocaust. Maar als onder een stuk dat kritisch is over asielzoekers een éénregelig comment vind dat luidt “Geef ze maar een bord rattengif” dan vraag ik Bert dat te verwijderen en voeg daar dan de vraag richting Bert aan toe: “Lees jij nou zelfs de éénregelige comments niet eens meer?” Ik begrijp dat Bert het druk heeft met een volledige baan naast het beheer van de site, maar dan moet-ie misschien zijn prioriteiten anders gaan stellen: bijvoorbeeld een artikeltje minder publiceren, bij voorkeur van het soort volkskroegborreltafelfilosofen die de laatste tijd ruimte hebben gekregen op de site.

Nog een stukje niet meer willen: ik ben zo’n beetje uitgepraat over mijn voornaamste onderwerpen: Israël en de islam en ik merk dat ik té veel in herhaling begin te vallen. Ik heb sinds 2006 toen ik mijn internet-activiteit begon, minstens 500 stukken gepubliceerd. Als ik mijn eigen archiefwebsite mag geloven is dit nummertje 501. Ik zal opnieuw moeten gaan studeren als ik werkelijk iets nieuws wil zeggen. Wat ik concreet ga doen is dit: op het raakpunt van Israël en islam werken aan dat ene boekje van niet meer dan honderd pagina’s over de geschiedenis van Israël dat de antisemitische mainstream-leugenindustrie moet ondermijnen die in Nederland het onderwijs, de media en alle overheidsinstellingen beheerst. Dat wil eigenlijk zeggen: vooral op dit punt de strijd aangaan met het linkse leugenmonopolie dat bestaat dank zij het feit dat ze alle subsidiestromen beheersen en dus alle media en dus de hele meningsvorming.

Screenshot_19Wat betreft het niet meer kunnen. Ik zal tijd moeten gaan steken in een vorm van ego-psycho-therapie, want ik heb de laatste 10 jaar in een soort constante razernij geleefd over het feit dat mijn hele cultuur is gekaapt door linkse krankzinnigen en wel zodanig – ik heb het vaker gezegd – dat, als ik een mainstream-krant opsla of de tv aanzet, ik door mijn eigen cultuur besprongen wordt als door een roofdier. Er komen alléén nog maar hersenverweekte idioten aan het woord. Ik móét een manier vinden, anders dan de regelmatige vlucht in een halve liter wodka, om te voorkomen dat ik binnen een paar jaar dood ga aan mijn cholesterolniveau, hoge bloeddruk en verdere vormen van hartfalen.

Voorts ben ik steeds meer geïsoleerd geraakt. Ik weet wel dat zulks het lot van genieën is, maar die onvermijdelijkheid maakt het niet lichter draagbaar. Op de meest Wilders-trouwe site (die van E. J. Bron dus) ben ik vaak aangevallen als ik het met tactiek en strategie van de Blonde Kamper niet eens was en zijn blunders kritiseerde. Anderzijds ben ik uitgekotst – en trots daarop – door de zogenaamde internetrebellen die toch eigenlijk wel erg graag bij de nette anti-Wildersmensen willen blijven horen. Dat geldt voor DDS en de PostOnline en op beide sites heb ik dan ook een ban. Ook op GeenStijl en POW-nieuws word ik geweerd. Ik breng nog even in herinnering hoe ik door POW-nieuws on neesjunwaid tievie als een ultieme racist en halve gare werd neergezet. Ook Joost Niemöller bleek op het cruciale moment door kleinburgerlijk quasi-fatsoen bevangen en liet me vallen als een baksteen. Enfin, zo zou ik nog wel een aantal namen kunnen noemen, maar dat zijn namen van mensen die hun subsidiemogelijkheden in de anti-Wilders-bovenwereld niet in gevaar willen brengen. Ik laat ze met rust, ook in het concrete (Amsterdamse) sociale leven, want tsja: met die Pennings wil je niet gezien worden.

De zaken liggen inderdaad heel gevoelig voor degenen die niet in de Wilders-Onderwereld terecht willen komen, dus achter het cordon sanitaire dat door de Goede anti-Wilders-Mensen is opgeworpen om de Slechte pro-Wilders-Mensen tegen te houden. Neem nou eens deze twittersite waarop Chris Rutenfrans,  een best wel multikulkritische opinieredacteur van de Volkskrant en Theodoor Holman, mainstream-Mokum-media-masseur, tezamen de lof zingen van een column van Nausicaa Marbe, óók best wel multikulkritische ex-columnist van de Volkskrant en tegenwoordig schrijvend in de Telegraaf. De column van Marbe staat afgedrukt bij de aanbeveling van de heren Rutenfrans en Holman. Dus ga nou eens lezen hoe nuffig en hoogneuzig vrouwtje Marbe afstand houdt van Wilders. Want ja: iemand die minder Marokkanen wil, kan natuurlijk niet deugen. Een mens met een normaal ontwikkeld zedelijk gevoel wil méér Marokkanen, dus die Wilders móét een Untermensch zijn.

En dan mag GeenStijl zich nog zo rebels voordoen, het Grote Wilders-taboe durft geen van de redacteuren aldaar aan te vallen, ook Annabel Nanninga niet. Kijk eens naar een kritiek van Van Rossem op het Geert Wilders-aangifte-annex-demoniseringsfeest. Dat stuk lijkt toch uit het goeie hout gesneden. Maar let op dit laffe zinnetje: “PVV bestrijd je in het stemhokje, door níet op ze te stemmen.”

Nee, ik ben nergens thuis. Gewoon niet van deze wereld. Net als Jezus. Het is het romantische lot van het Ueber-genie en van de eenzame Steppenwolf. Zoals Herman Hesse zei: “Manche Leute glauben, Durchhalten macht uns stark. Doch manchmal stärkt uns gerade das Loslassen.”

Screenshot_20_____________________________________________

Door:
Martien Pennings
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

129 reacties op Martien Pennings houdt op met schrijven voor E. J. Bron

 1. dutchess43 zegt:

  Jammer hr. Pennings, las u altijd graag.
  ( sorry voor dit eenregelige comment)

  Like

 2. BertG. zegt:

  Erg spijtig om dit te moeten lezen. Maar je hebt je redenen waarom uiteen gezet.
  E.J.Bron is nog de enigste site waardoor ik nog het idee heb heb dat het nog zin heeft om door te blijven strijden tegen het onrecht wat we alle ervaren.
  Ik ben dus niet de enigste, daar gaat het om.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik had dat door blijven strijden tegen de islamisering, waar we alle mee te maken hebben, ook wel zonder deze site volgehouden.(als ik er nog nooit van gehoord had)
   Maar het scheelt veel.

   Like

 3. avander zegt:

  Ik begrijp U en wens U sterkte.
  Sommige reageerders zouden ook hier inderdaad een ban moeten krijgen.

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Respect voor U, Martien. U bent altijd klaar en duidelijk geweest. Ik wens U veel succes met uw boek.

  Like

 5. jowitteroos zegt:

  Geachte heer Pennings, Martien, bijzonder jammer dat u weggat bij E.J. Bron. Ik begrijp u echter wel, gezien de opeen opsomming van uw redenen. Ik wens u alle goeds toe en hoop van ganzer harte dat uw boek, welke het raakpunt van Israël en islam, van niet meer dan honderd pagina’s over de geschiedenis van Israël dat de antisemitische mainstream-leugenindustrie moet ondermijnen die in Nederland het onderwijs, de media en alle overheidsinstellingen, beheerst. Dat u vooral op dit punt de strijd mag aangaan met het linkse leugenmonopolie dat bestaat dank zij het feit dat ze alle subsidiestromen beheersen en dus alle media en dus de hele meningsvorming.

  Hoop van u te lezen en te horen. vriendelijke groeten en dank voor uw enorme intelligente inzet!

  Like

 6. willem zegt:

  Ik zal uw bijdragen enorm gaan missen.

  Like

 7. R.Kroonenberg zegt:

  met de meeste Hoogachting Martien,

  Jasterke

  Like

 8. nieuwenhuis zegt:

  Jammer, wij mochten jouw stukjes op de DDS en hier graag lezen.

  Het gaat U verder goed.

  Like

 9. Jan zegt:

  Helaas , dat is dan jammer , maar In ieder geval mijn waardering voor je, vaak prima artikelen , Martien ..Altijd met veel plezier gelezen ..zal het wel missen , dat is zeker ..Wens je ook van harte het allerbeste en weet dat je in goede kamp zit en blijft ..Groet uit Groningen , Jan W.

  Like

 10. Joop Klepzeiker zegt:

  68 jaar en nog steeds niet met een verweesde ziel om kunnen gaan, dan maar met de voetjes stampen van frustratie.

  Maar het afscheid van de Heer Pennings betreur ik ten zeerste en begrijp ook dat het na die lange strijd wel eens tijd wordt om het een beetje rustiger aan te gaan doen, en wel verdient. !

  Ego-psycho-therapie lijkt mij enigszins te laat, maar het wegzakken in een vredige zelfgenoegzaamheid van het ¨ik heb het immers toch gezegd ¨ kan ook heel heilzaam werken , en dat moet mogelijk zijn gezien de karakter kenmerken van de Heer Pennings !

  Een voorwaarde daarvoor zou kunnen zijn een verhuizing naar een wat beter gesitueerde locatie voor deze zeer verdiende ziele rust, ergens op de Veluwe al wandelend over een heide pad met of zonde platte vink de jaren laten passeren doet een mens goed.

  Gewoon een reiziger worden in de trein der gebeurtenissen met een leuk plaatsje voor een raampje het voorbij snellend landschap aanschouwen onder het zacht mompelen van ¨ik heb het toch gezegd ¨ !,

  Dat moet voor een intellectueel als de Heer Pennings is binnen de mogelijkheden behoren. kwestie van willen en ego !

  Ik wens de Heer Penning dan ook nog vele jaren toe in goede gezondheid en met wat ziele rust.

  Like

  • danieldeblaere@hotmail.com zegt:

   !

   Like

  • BertG. zegt:

   Een gunstig gebied in Nederland om in te wonen, scheelt wel in stress.
   Voor geen goud zou ik wil wonen in Amsterdam. Nog niet gratis. Ik zou gek worden.
   Ik woon in het midden van NL. Polder. In het nog goed te doen gedeelte.

   Like

   • Thomasson zegt:

    @Bert G.
    Zelf is het mij gelukt, na een bittere (en levensgevaarlijke) strijd, uit een multiculturele achterstandswijk in Den Haag naar het Westland te vluchten. Toen ik hierheen kwam, kon ik amper geloven dat zo’n Nederland nog bestaat! …Een Nederland uit de verhalen van begin jaren ’70; en dat op een afstand van paar kilometer verder van de stadsgrenzen!.
    Helaas Bert, ben ik bang dat in de nabije toekomst zou de paradijselijke rust hier ook als een fata morgana verdwijnen. Steeds meer hoofddoeken met kinderwagens en zwarte Afrikaanse koppen lopen hier door de straten van het dorp. Er is hier zelfs een begin van een ‘Marokkanenprobleem’. Het lijkt veel op verhalen uit de middeleeuwse over de pest. Mensen vluchtten toen weg, kwamen in een rustige omgeving, dachten dat ze daar veilig waren en konden weer gelukkig verder leven …totdat de ziekte in de ‘rustige omgeving’ had gemanifesteerd en de eerste bewoners werden ziek.
    Ik wil daarmee zeggen, dat er steeds minder gunstige gebieden in Nederland zijn, waarin men rustig en zonder stress kan wonen. U beschrijft de polder, waar u woont, als het nog goed te doen gedeelte. Maar voor hoelang? Toentertijd was ik van plan om naar het Noorden van het land te verhuizen. Nu blijkt dat ook Almelo en zelfs Assen, ‘de christelijke burcht pur sang’, hebben een ‘Marokkanenprobleem’
    ’http://dutch.faithfreedom.org/forum/viewtopic.php?f=31&t=16553 en http://www.telegraaf.nl/binnenland/21861018/__Politie_onder_vuur_in_Assen__.html

    Ramses Shaffy en Lisbeth List zongen destijds “Vluchten kan niet meer”. Echter, de nieuwe verzetsstrijders van Duindorp hebben heel Nederland laten weten dat vechten voor huis en hard kan wel degelijk.
    http://www.omroepwest.nl/nieuws/18-04-2014/politici-den-haag-reageren-geschokt-op-racisme-duindorp-%E2%80%98dit-kan-gewoon-niet%E2%80%99

    Like

 11. Bob Fleumer zegt:

  Heer Pennings, dank voor uw heldere bijdragen en ik wens u alle succes in uw verdere activiteiten.

  Like

 12. manna zegt:

  Martien, ik verwacht niet dat je inderdaad stoppen hier. Schrijven is je uitlaatklep, en met jouw temperament kook je binnen een maand (week?) over en ga je weer tikken. En de geeigende site voor jou om dit te doen is die van EJ.

  Mocht ik het mis hebben, het ga je goed. Ik ben van het merendeel van je artikelen genoten en heb veel respect voor jou en je inzichten.

  Groet, Manna

  Like

 13. s breget zegt:

  Jammer dat ik de uitspraken moet missen ze deden mijn gemoed die je in NL niet meer mag hebben goed men was niet alleen en je behield de strijdlust .Dank u.

  Like

 14. Aegolius cs zegt:

  Beste Martien en wellicht gehaat van andere zijde, mag ik u danken voor uw scherp en prikkelde bijdragen als geschreven voor E.J Bron! Alle kennis die u had heeft u ons toevertrouwd in de loop van de jaren en dan raakt de tank leeg. Geen writer’s block doch een “dorre” afweging van, en het laatste, zoals u schreef: lezersreacties. Misschien worden ook lezers moe en reageren aldus zo en dat is niet aan u te verwijten.
  Ha, ha: 68 en nog dagelijks (?) in het fitnesscentrum de spieren sterken? Nee…. U houdt E.J. Bron wel in de gaten en dan……… Daar is Martien weer met een goed artikel.
  U het beste wensend en met hartelijke groet!

  Like

 15. nn zegt:

  Beste Martien, doof het licht niet uit! Steek uw lamp niet onder de korenmaat! Uw kennis en inzicht hebben we hard nodig. De geesten werken langzaam; inzichten hebben bij de meeste mensen veel tijd nodig om te rijpen. Zeg alles gerust nog maar eens: toegespitst op de actualiteit verduidelijkt en vernieuwt datgene wat misschien al vaker gezegd is! EJ.Bron kon inderdaad wel wat kritischer zijn op nutteloze reakties, maar uw conclusie om niet meer te schrijven zou ik erg betreuren!

  Like

 16. vigilante zegt:

  Respect mijnheer Pennings,ik heb uw stukjes met veel waardering gelezen.
  Begrijpelijk dat je er doodmoe van word mensen willen gewoon niet luisteren.
  Zijn bang dat ze door een afwijkende mening in een sociaal isolement raken.
  Leef uw leven en neem wat rust.

  Like

 17. reageerbuis zegt:

  Jammer, jammer, maar we wensen jou (en ons) toe dat er een geschiedenis van Israël uit je pen zal vloeien die zal inslaan als een bom. Je weet echter beter dan wie ook, dat het publiek dat je wilt bereiken niets wil weten en zijn oren sluit voor argumenten.
  Wij hebben je bewonderd om je vlijmscherpe discussies, bij voorbeeld die met Vermeersch om er een te noemen. Van je artikelen hebben we veel geleerd en we proberen ons voordeel ermee te doen bij het uitdragen van onze zienswijze.
  Probeer je emoties in de hand te houden. We zien uit naar toekomstige pennevruchten van je al zullen we ze op deze site node missen.
  Sterkte gewenst!

  Like

 18. Aegolius cs zegt:

  Oh ja: Vrolijk Pasen toegewenst aan een ieder!

  Like

 19. Luchtpint zegt:

  Spijtig, maar toch wel een beetje onnozel. Wat heet niveau ? Wie bepaalt wat dat is en hoe het hoort in het algemeen of zelfs voor een site die niet van hem is ? Waarom controle uit proberen oefenen op de regels die iemand anders opgesteld heeft ? Wanneer boeten de inhoudelijke argumenten van anderen aan validiteit in ? Wanneer ze niet op dezelfde manier geformuleerd worden ? Of niet zo diep graven ? Of minder “doordacht” lijken ? Wie stelt de criteria daarvoor op ?

  Er zijn er hier nog die goed geschreven artikels van zichzelf plaatsen en die schijten toch ook niet op iedereens hoofd hier ? Wat krijgen we nu ?

  Op die manier kan je op iedereen boos gaan worden i.p.v. bij het onderwerp zelf te blijven ! Op iedereen schieten heeft geen zin. Ik zat vroeger heel vaak op Jihadwatch (onder een andere nick) en daar kwamen zeer vaak (al dan niet Moslim-) trollen langs, en al die reacties werden daar gewoon gepubliceerd, net om reageerders de aanleiding te geven om een gefundeerd betoog TEGEN dat soort zulthoofden te geven. Af en toe moet je de strijd leren aangaan, en zeker als iets je helemaal niet zint ! Je kan verontwaardiging gaan uiten over alles dat je tegenstaat, ok, maar dan moet een mens ook leren aanvaarden dat elke discussie met anderen (en zeker met die idioten die verblind zijn door hun ideologie) potentieel gepolariseerd kan worden. Je in jezelf en je frustratie opsluiten is op die manier zelfvernietigend, en dan ga je gezondheidsproblemen krijgen. Je moet tijdig afstand kunnen nemen af en toe.

  Je pijlen ineens op iedereen gaan richten houdt geen steek.

  Like

 20. schnoebel zegt:

  Meneer Pennings, ik acht u hoog en waardeer het zeer dat u zich nooit verloochend hebt. Ondanks alle tegenstand die u, in de loop der jaren, hebt ondervonden blijft u uw waarden trouw. Ik vind het vreselijk dat ik uw bijdragen nu nooit meer ergens op het net kan lezen.
  In de loop der jaren heb ik veel geleerd van uw stukken en met mij, waarschijnlijk vele anderen. Dat hebt u toch maar mooi klaargespeeld. Toch begrijp ik uw beslissing wel. U hebt het gevoel dat u al die jaren voor “de kat zijn kont” hebt geschreven. Hoewel ik hierboven aantoon dat dat niet zo is, vindt u dat het resultaat niet bijster is. Een hartinfarct is het u niet waard.
  En met hetgeen u schrijft over die zogenaamde multikulkritische columnisten hebt u volkomen gelijk. In hun kritische stukken moeten zij altijd even benadrukken dat zij niets ophebben met die “tokkies” van de PVV. Nee stel je voor, er moet wel “brood op de plank” komen en dat gaat niet lukken als men de indruk krijgt dat er gesympathiseerd wordt met de ideeën van de PVV.
  Neem nou zo’n Theodoor Holman: sinds de moord op zijn vriend Theo van Gogh is meneer steeds politiek correcter gaan schrijven. Het enige dat er nu nog “uit zijn pen komt zijn “prietpraatstukjes”.
  Rest mij u te danken voor uw prachtige bijdragen en ik hoop dat u iets meer rust in uw hoofd zal krijgen hetgeen ik echter betwijfel. Al die opgekropte woede….
  Vraagje, is het archief met uw stukken ook voor mij/ons toegankelijk?

  Like

 21. Henk.V zegt:

  Wat moet ik hierop zeggen, Martien?
  De redenen die je geeft voor je vertrek zijn plausibel genoeg .
  Ieder mens komt op zeker moment op een tweesprong uit waarin hij zijn doelstellingen voor het leven andermaal moet bijstellen, omdat hij zich heeft afgevraagd of doorgaan met de dingen die hij tot dusver deed, nog enige zin hebben.
  Je hebt de nodige conclusies getroffen en die betekenen een verlies voor deze site, omdat je een van de meest getalenteerde en gezichtsbepalende schrijvers was..
  Jouw plaats kan niet gemakkelijk meer worden ingenomen.
  In deze tijd van neergang en politiek correcte waanzin valt dat zeer te betreuren, want hoe zullen mensen de waarheid weten wanneer hun die niet haarscherp wordt voorgehouden?
  Ik wens je grote wijsheid toe voor de dingen die je hoopt te doen en mocht je ooit contact op willen nemen met mij: mijn e-mail adres heb je nog wel (hoop ik 🙂 )

  Like

 22. Wilco zegt:

  Martien,
  Bedankt voor al je bijdragen hier en op je eigen website.
  Ik heb heel veel van jou geleerd.
  Vroeger was ik ook tamelijk links, maar nu bijna 60,
  word ik denk ik extreem rechts genoemd door het Goedvolk.
  Ik sta nog met beide poten in de modder,
  want ik geef les op een multiculti- VMBO in een grote stad.
  Ik wens je ook veel lol, een goede gezondheid en andere aangename dingen toe.
  Laat effe weten op je website, wanneer je boekje uitkomt.
  Het ga je goed!

  Like

 23. baksteen zegt:

  Martien, dank voor al je bijdragen.
  Het boekje dat je wilt gaan schrijven is reuze belangrijk omdat een dergelijk schrijven niet bestaat. Boeken zijn veel te omvangrijk en op sites staat belangrijke informatie verspreid gepresenteerd, kortom absoluut niet toegankelijk voor de dagelijks gedesinformeerde burgers en vooral de leerlingen onder hen. Het wordt een standaard cadeautje, dat kan ik je verzekeren….
  Introductie volgend jaar zelfde tijd op deze site? veel succes!

  Like

 24. peterselie1 zegt:

  Bedankt voor jouw artikelen Mr. Pennings het was een genoegen om ze te lezen, het ga je goed.

  Like

 25. roon65 zegt:

  Dit is een aderlating want iemand van het kaliber Martien Pennings is niet even te vervangen. Ik verwacht en hoop dat Martien nog wel eens artikelen zal gaan schrijven voor ejbron.

  Like

 26. felix zegt:

  Het is jammer dat dhr. Pennings ophoudt hier te schrijven. Erg jammer, zijn zieleroerselen las ik hier graag.

  Like

 27. Veel succes toegewenst Martien! Shalom… we are Jews!

  Like

 28. Eline. zegt:

  Jammer meneer Pennings, heel jammer.
  Ik heb uw artikelen met grote interesse gelezen.
  Bedankt en het ga u goed.

  Like

 29. Philippine zegt:

  Helemaal eens met baksteen 16:36.
  Beste Martien Pennings,
  u heeft de woorden
  kosmische woede
  geïntroduceerd.
  Daar ben ik u nog steeds zeer erkentelijk voor.
  Het beste toegewenst.
  Philippine.

  Like

 30. Theresa Geissler zegt:

  Martien,
  Hoe hierop te reageren?
  Het kwam als een donderslag bij heldere hemel. En ergens toch ook weer niet.
  Ik meende, de laatste tijd al iets -wat precies kan ik niet zeggen- te merken aan de inhoud van je artikelen: Het vuur van, pakweg, nog acht, negen maanden geleden leek….Nee, niet te doven, maar wel wat te temperen. Zoiets kan altijd, natuurlijk; een mens wordt ooit inwendig bezadigder…..
  Toch had ik niet voorzien, dat je er definitief mee zou stoppen. Minderen, dàt had ik verwacht, ergens…….Dit eerlijk gezegd niet.
  Maar het is jouw beslissing en strikt genomen heeft niemand het recht om daar enig vraagteken bij te zetten. Niemand, afgezien van jijzelf.
  Bijna had ik geschreven: Denk er nog eens over na, maar ik neem aan, dat je dat al lang en breed gedaan hebt.
  Ik zal je heel eerlijk zeggen: Ik benijd mensen als E.J., Wachteres en Henk (V.) die het voorrecht hebben om jou persoonlijk te kennen: Een beetje interessante geestverwant om mee van gedachten te wisselen is een schaars goed.
  Zoals het nu ligt, vrees ik dat ik zelf die kans niet meer zal krijgen.
  Ik mag van geluk spreken, dat ik je op 2 November 2013 heb mogen ontmoeten, bij de herdenking van Theo van Gogh. Dat is me ontzettend veel waard geweest. En ik had heel graag nog eens met je van gedachten gewisseld. Enfin, ‘count your blessings…..’
  Laat inderdaad hier op de site even weten wanneer je boek uitkomt. Daarmee, dat staat vast doe je niet alleen mij een plezier.Ergens hoop ik oprecht, dat je nog eens van je laat hóren….
  Veel succes en het ga je goed.

  Like

 31. Pilgrim zegt:

  Dit is toch wel spijtig. Ik heb de stukjes van Pennings regelmatig gelezen en soms ook op het Nederlandse forum van Faith Freedom International geplaatst.

  Like

 32. Mowdes zegt:

  Martien, het ga je goed in dit leven.

  Gr

  74 jarige.

  Like

 33. Nederland mijn Vaderland zegt:

  Zeer spijtig dit te moeten lezen meneer Pennings 😦
  Uw artikelen las ik altijd met veel plezier, met name die over Islam en Israel.
  Kan uw reden wel begrijpen.
  Hopelijk zie ik u weer een keer ergens schrijven. Ik kan niet wachten op uw boek over Israel en Islam. Wanneer kunnen we die verwachten?
  Bedankt voor alles, Het ga u goed!

  Like

 34. Vederso zegt:

  Martien, ook ik vind het jammer dat je met schrijven voor de site van E.J.Bron gaat stoppen. Zo’n woordgeweldenaar en zo’n taalvirtuoos en dan ook nog met verwante meningen en inzichten. Jammer en je mag op jouw besluit terugkomen. Helemaal niet erg. Misschien plaats je hier in de toekomst zo nu en dan een artikel als je echt iets kwijt wilt. Om het schrijven niet te verleren en om ons als lezers een plezier te doen. Ik hoop nog van je te horen, misschien in ieder geval na 25 mei als commentator op de verkiezingsuitslag?

  Like

 35. lucky bee zegt:

  Het gaat je goed Martien Pennings !

  Like

 36. Pat Riot zegt:

  Leo Sar, Kassander en Martien Pennings, bedankt voor het jarenlang eerlijk uitkomen voor je mening, welke mij bijna altijd een instemmend hoofd-geknik ontlokte!!
  Als je ooit durft af te reizen naar de stad met de meeste “nieuwe buren” ,010, vraag dan nu aan
  Bron mijn email en ik trakteer je op een etentje. Gegroet!

  Like

 37. Jade zegt:

  Jammer Martien, heimelijk hoop ik op een beetje heimwee…

  Like

 38. Theodoor zegt:

  Jammer, jammer, jammer, ik volg u al lange tijd. In die tijd heb ik veel over Israël geleerd en zo gewapend tegen de negatieve voorlichting van de MMS mijn mening kunnen weergeven.
  Israël of het westen, we worden allemaal gediscrimineerd in de Koran, het giftige boek dat te pronken staat bij de voorzitter van de Tweede Kamer op haar bureau.
  Ik dank u voor uw gevecht tegen de discriminatie die ons allen wordt aangedaan met “goedkeuring” van de meeste gekozenen.

  Like

 39. danny zegt:

  Jammer Martien dat je hier stopt. U stukken waren altijd zeer verhelderend en leerzaam. Het gaat u goed.

  Like

 40. Tom Hendrix zegt:

  ook ik hecht eraan, om Martien Pennings te bedanken, voor zijn opkomen voor het Joodse volk en Israël. Deze artikelen hebben mij veel gebracht!

  Like

 41. Ahava2 zegt:

  Martien, dank voor alles. Groot respect voor je beslissing, ook al komt die hard aan.
  Je boek schaf ik sowieso aan, benieuwd naar de uitgever.
  Jouw liefde voor Israel en daarmee on-losmakelijk verbonden afkeer van de islam deel ik met je, levenslang.
  Hoop dat ik op je mailinglist van je penvruchten blijf, of was die gekoppeld aan Bert?
  Op andere commentaren ga ik niet in, alleen deel ik de vraag van iemand die naar de beschikbaarheid van je archief vroeg. Omdat ik zelf namelijk ook met een boek over Israel bezig ben. Maar dat is misschien niet meer nodig, als het jouwe verschenen is. We wachten af!
  Gezegend paasfeest, Martien en idem geldt deze wens voor alle deelgenoten in het blijven wijzen op het gevaar van de wereldvrede bedreigende ideologie der muzelmannen.

  Ahava (אהבה)

  Like

 42. Louk Broug zegt:

  Geachte heer Martinus Pennings,
  U bent de man der kapitale stukken die een natuurlijk kielzog creëren voor uw lezers.
  U blijft schrijven, begrijp ik, dat kan ook niet anders, talent en gedrevenheid meanderen door.
  Een paar goede vrienden, een borrel op zijn tijd, een heilzaam gebed tot de God van Israël, in willekeurige volgorde houdt dat een heer van stand en klasse overeind, zolang de Heer het wil.
  Ik dank u en buig het hoofd uit respect en berusting.
  Met hoogachting,
  Louk Broug

  Like

 43. johannes zegt:

  verdult verdult verdult3xverdult

  Like

 44. Marc Bouwman zegt:

  Gezondheid gaat ten allen tijden voor. Dus zelfbeperking kan zijn vruchten afwerpen.

  Hoewel niet iedereen zijn commentaar even goed geformuleerd / gefundeerd weergeeft, deel ik de kritiek van Luchtpint, met name zijn eerste alinea.

  Dat je zowel gevierd als verguisd word is de keerzijde van je dualistische schrijfstijl, een combinatie van diepe analyse met mateloze razernij waarin je af en toe jezelf duidelijk verliest. Dit laatste overschaduwt je analyses nogal eens. En nu kennelijk ook je gezondheid. Dat is natuurlijk jammer.

  Ik begrijp dat je na 500 artikelen eens terug kijkt en concludeert dat je in herhaling vervalt. Dat heeft natuurlijk minder met de inhoud van die artikelen te maken, als wel dat al je inspanningen geen resultaat lijken op te leveren. Lijken. Je weet nooit wie wat hoe onthoudt van wat je hebt geschreven, en welke resultaten die in de toekomst kunnen boeken.

  Hoewel ik mij niet kan beroemen op de inspanningen die jij je getroost hebt, ervaar ook ik af en toe een schijnbare nutteloosheid: wat voor zin heeft het als in dit land zaken in de breedte onveranderd blijven? Hoe in tegenspraak dit ook mag lijken, de nutteloosheid moet nog altijd bewezen worden. Politiek is een kwestie van lange adem.

  Meer dan je herhalingen en je mogelijke frustraties over het uitblijven van verbeteringen, denk ik dat vooral je wanhoop over het onbegrip en de hardleersheid voor wat jij (en anderen) de linkse elite noemen de hoofdrol speelt. Ook hier herhaal ik mijn opvatting dat die terechte ergernis hierover niet beperkt is tot die linkse elite, maar alle partijen betreft. Ook herhaal ik dat alle partijen, buiten de PVV, de maatschappelijke afspraak uit de jaren 1960/70, namelijk “Nooit meer Auschwitz”, implicerend ‘Nooit meer fascisme’, hebben geschonden.

  Hoewel ik Marbe altijd waardeerde, deel ik je kritiek op het door jou aangehaalde artikel van haar hand. Het gaat mij dan niet om haar pro-forma kritieken naar Wilders, maar wel een zin als de volgende, waarin zij stelt dat een burgemeester boven de partijen moet staan: “Juist als hij een gemeenschap wil die andere waarden koestert dan de PVV”
  Nergens in haar artikel noemt ze de door haar gehekelde waarden van de PVV. Dat is belangrijk omdat de PVV zich beroept op verdediging en in stand houden van alle westerse waarden tot op de dag van vandaag. Dan is het interessant om te weten welke van die westerse waarden volgens haar kennelijk niet langer gelden.

  Anderzijds, en dat heb ik in een eerder commentaar mij al laten ontvallen, voel ik mij op mijn beurt juist door Wilders in de steek gelaten als hij “Minder Marokkanen” roept. Omdat die opmerking taal-technisch gesproken een generalisatie is, waarmee hij mét de criminele Marokkanen ook de wet-respecterende Marokkanen aanspreekt. En volgens zijn en onze (in ieder geval de mijne) waarden past het niet in zijn algemeenheid een groep naar etnische kenmerken uit te sluiten. Want dat is, in ieder geval wel een mogelijk (theoretisch?) gevolg van deze uitspraak. In mijn beleving doet Wilders nu hetzelfde als wat al die andere partijen al jaren doen, het breken van de afspraak die we 40 jaar terug, naar aanleiding van de gebeurtenissen uit de 2e Wereldoorlog, met ons allen gemaakt hebben.
  Wilders had moeten weten welke reacties, hoe onterecht vaak ook, deze uitspraak teweeg zou brengen. Zelf denk ik dat hij de uitspraak aanvankelijk niet zo bedoeld had. Een slip of the tongue. Maar dat hij na de eerste zeer negatieve reacties ervoor koos er een geuze-actie van te maken door in het vervolg dezelfde woorden keihard van de daken te schreeuwen.
  Afscheidende vooraanstaande PVV-politici worden nu door de PVV gezien als het kaf dat van het koren gescheiden is. Wellicht is dat wel zo, gezien het gegeven dat een aantal van hen opteert voor het VVD-lidmaatschap, een partij die ik buitengewoon verafschuw.
  Ik vind niet alleen de algemene aard van zijn uitspraak niet door de beugel kunnen, maar meen ook dat het uiteindelijk doel, namelijk een islam-vrije samenleving en handhaving van westerse waarden, ontegenzeggelijk schade oploopt doordat de meute in een pavlov-reactie zich verenigt tegen de PVV, en daarmee tegen het Westen en dus voor de islam.

  Ik kan mij vergissen, Martien, maar speelt iets dergelijks, naast jouw gezondheid, bij jou niet ook een rol? Hierboven omschrijf je jezelf, ondanks je kritieken naar Wilders, als een Wilders-adept. Maar is dat wel zo? Heb jij ook niet je twijfels over hem? Voel jij je ook niet gevangen in een ‘dan-stem-ik-maar-niet’ melanchose? En zo ja, bepaalt dat dan niet mede jouw besluit?

  Like

  • Vederso zegt:

   Ja, misschien, maar wat is dan het alternatief? Dan maar niet stemmen?

   Like

  • Ik ben géén “wilders-adept”, Marc, maar ik ga wel op ‘m stemmen al zou ik graag willen dat Wilders gekruist werd met Paul Weston: http://bit.ly/1l8P2Wo

   Like

   • Marc Bouwman zegt:

    Ik snap ‘m. Inderdaad, Paul Weston is een hele goede. Mij verbaast het dat Wilders wel met FN en FPO, en niet met Weston afspraken maakt. Na zijn Marokkanen-uitspraak twijfel ik sterk, maar zie geen alternatief, behalve niet-stemmen. Maar Hans Jansen maakt wel heel erg veel goed. Dus stemmen zit er bij mij meer wel dan niet in. Toch zou ik ook van Jansen graag een motivatie horen.

    Martien, het ga je goed!

    Like

   • Joost Visser zegt:

    Ik ben ook geen Wilders-adept, maar iemand moet toch een keer aan die boom gaan schudden! En er is niemand anders.

    Overigens Martien, ik ben ook zo moe geraakt. Herhalen, op een andere manier herhalen en nog een keer, het haalt niets uit. Men ziet of wil niet zien dat er een ontwikkeling gaande is die op termijn de mensheid naar de donkere middeleeuwen gooit, hetzij via moslimoverheersing (kent u een moslim die bij CERN werkt?), hetzij via de finánciele structuren die een beperkte groep bevooroordeelt in materiele zin (revoluties) of een combinatie van beide.

    Like

  • lucky9 zegt:

   In feite is deze reactie helemaal niet on topic maar gewoon anti PVV en druist naar mijn aanvoelen in tegen de mening van de meeste lezers van dit blog.

   Ik kan niet op Wilders of zijn partij stemmen maar zijn uitspraak over Marokkanen is de nagel op de kop die al tientallen jaren geleden zou moeten geformuleerd geweest zijn door politici uit de traditionele partijen.

   Bijna alle Marokkanen die in de lage landen zijn neergestreken zijn moslim en derhalve de autochtonen bevolking overduidelijk vijandig gezind. Alleen uitzonderingen bevestigen de regel. Wie het tegendeel beweert leeft in een ivoren toren en heeft nog nooit een Marokkaan echt meegemaakt.

   Het is ook duidelijk dat de meesten van hen op staande voet een parallelle economie induiken en gretig disproportioneel gebruik maken van de sociale voordelen waartoe zij nooit iets hebben bijgedragen.

   Kritiek op de uitspraak van Wilders is naïeve goedmensenpraat met een eigen agenda die geen rekening wil houden met de realiteit en alle kiezers bovendien voor idioot aanziet.

   Nog even verder redenerend en er stond een reductio ad hitlerum om Wilders te demoniseren. Hier kan ik dus echt niet mee lachen!

   Like

 45. koddebeier zegt:

  JAMMER Martien, succes verder en een goede gezondheid !

  Like

 46. topsporter zegt:

  Martien bedankt voor je intellectuele inspaningen, jij bent voor mij de voetbalploeg, die ontstaat als je Barcelona en Bayern Munchen kruist. Objectiveren dat ben jij.
  Ik hou je in de gaten, een echte ja echte intellectueel.
  Applaus, 15 minuten lang.

  Like

 47. Omastar10 zegt:

  Nee Martin doe ons dat niet aan .
  Begin dan een aparte site net als Fubar
  Maar zo niet sterkte

  Like

 48. topsporter zegt:

  Martien, ik heb een keer een oude dame, ze is bijna 84, lager onderijs genoten voor en tijdens de teede wereldoorlog een van je stukken uitgelegd, ze begreep het en ik was gelukkig.
  Jouw rug is kaarsrecht Martien.

  Like

 49. Drs.P. zegt:

  Beste Martin,

  Bedankt voor al je stukken op deze site.
  Laat je leven niet door haat vervuld worden want misschien is deze vijandige planeet maar een tussenstop naar het echte heil. Zie het dat we hier alleen maar op doorreis zijn. Satan islamie gaat rond als een briesende leeuw om velen te verslinden, maar gelukkig is hier dood niet dood.
  Dit gescheven hebbende betekent dit niet dat ik het niet met je artikelen eens bent, maar je laten “verslinden” door je iegen haat werkt ook niet.

  Het gaat je goed en blijkbaar lijkt veel van wat er momenteel gebeurd op een of ander manier deterministich bepaald. Het bloed van de christenen zal vloeien ook in Europa als we zo doorgaan. Maar wat kan dat links nu schelen, zijn ze meteen van die lastpakken af waar ze zo’n enorme hekel aan hebben of door gefrustreerd zijn.

  Probeer je rust te hervinden en wie weet kom je nog eens terug?

  Hoogachtend,
  Drs.P.

  Like

 50. Ton zegt:

  Martien, ik hoop dat je je bedenkt; ik wil jou straks weer lezen!Je invloed reikt mogelijk verder dan je beseft…

  Like

 51. Inge zegt:

  Erg jammer, maar begrijpelijk. Heer Pennings: doe kalm en rustig.

  Like

 52. Paul Zwueste zegt:

  Ik heb nauwelijks de tijd gehad om met u kennis te maken, maar u sloeg bij mij in als een geweldige positieve bom! Wat een heldere geest. Wat een verantwoordelijkheidsbesef! Een groot voorrecht tegenwoordig. Ik wens u alle goeds toe in de toekomst en blijf hopen uw artikelen nog eens te zien verschijnen.

  Like

 53. Harry zegt:

  Jammer , iemand met een leidend vermogen , een voortrekker , die zijn schaars .
  Met een vocabulaire waar de dikke van Dale bij verbleekt ,
  als die wegvalt , valt er een gat .
  We zijn er met z’n allen een stuk wijzer van geworden .
  Stukken waarvan je niet zou weten wat je er aan toe zou kunnen voegen .
  We zullen het missen !
  Hopelijk keert het tij nog eens .

  Zo raken we echt achterop , eerst van Frikschoten verloren , nu Pennings naar de achtergrond .
  Jammer , jammer , jammer .

  Like

 54. Willie zegt:

  Martien , denk hier eens over na : I rather die on my feet than live upon my knees.(Emiliano Zapata ),
  Enkelregelig ,hehehe,allee, nog 1 I want to die a slave to principles. Not to men ( ook Zapata)
  Doordenkertje genoeg ?? Trouwens , ben ook zo’n gepensioneerde hoor (65)

  Like

 55. Pieter G zegt:

  Heel verstandig om wat gas terug te nemen.
  Zoveel geven kost bergen energie die op een geven moment op raakt.
  De wodka smaakt ook niet meer wat het geweest is.
  Als je dan ook nog het gevoel hebt dat je in een tredmolen loopt en elke tree wel honderd keer gezien te hebben zonder enige vooruitgang. Tja….
  Ik zou zeggen: Meer dan genoeg gedaan.
  En een welgemeend dankwoord voor de enorme prestatie die je geleverd hebt.
  Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, dus een snel commentaar zo nu en dan valt binnen de marge van een gepensioneerde en gepassioneerde veelschrijver met de naam Martien Pennings. En als het meer is, kan en mag dat ook.

  Heel veel dank, wijsheid en vrachtwagens vol positieve energie toegewenst!
  Pieter G

  Like

 56. Tempelier. zegt:

  Beste Mr Pennings, als groentje en niet “bejaarde” heb ik nog niet zolang van uw stukjes kunnen genieten. Ook voor een jongere generatie is uw heldere visie van belang. Daarom besluit ik maar met een quote. Once we accept our limits, we go BEYOND THEM.

  Like

 57. Jean zegt:

  Beste Martien,
  Uw mening respecteer ik maar dat u de strijd opgeeft tegen het bestrijden van het echte kwaad, de islam, dat betreur ik.
  Met veel interesse en aandacht heb ik steeds uw artikels en reacties gelezen daar ze steeds goed sneden. Zelf ben ik 4 jaar ouder maar aan opgeven denk ik niet tot die smeerlapperij verboden is en onze samenleving gezuiverd is van dat barbaars kwaad.
  Hopelijk zal ik nog artikels resp. reacties mogen lezen ondertekend met Martien!

  Like

 58. Jan Van zegt:

  Beste Martien,
  Niet stoppen, eikel! Gewoon “minder, minder, minder”.
  Dan komt de vechtlust wel weer terug.
  Ik vind je af en toe ook wel wat grof, maar daar zeg ik rustig wel wat van en dan is voor mij de kous af. Bovendien verklaar je in je tekst beter wat je bedoelt.
  “Dat geldt voor DDS en de PostOnline en op beide sites heb ik dan ook een ban”.
  Nou, dan sta je niet alleen en beschouw het dan maar als een medaille van betoonde moed.
  Kom, neem ff wat meer relaxte tijd voor jezelf en laat nog eens van je horen hier.
  Inmiddels mag ik zelf nu blijkbaar, voor de derde maal, weer DDS bezoeken, maar ik heb er geen behoefte meer aan. Michael vd G. heeft het voor mij helemaal verziekt door dagenlang, 5x per dag, door te drammen over minder , minder, minder. ….
  Martien, tot later.
  Mvg, Jan v, Eechoud

  Like

 59. benkok zegt:

  Hi Martien,
  Goede beslissing, je kunt niet blijven herhalen dat de islam slecht is, diverse keren per dag.
  Een van je laatste zinnen in dit artikel trof me:
  “Nee, ik ben nergens thuis. Gewoon niet van deze wereld. Net als Jezus.’
  De man van Nazareth, zoals jij Yeshua pleegt te noemen, is niet van deze wereld, Hij is de menselijke zichtbaarheid van JHWH en JHWH nam dus de moeite om onder ons te zijn, te leven, te sterven en op te staan uit de dood, waarbij Hij de doodstraf droeg voor elk mens, die bij Hem wil horen en die genade wil ontvangen.
  Dat is Pesach.
  Shalom , chag Pesach sameach (gezegend Pesach)
  Ben Kok (joods-chr. pastor)

  Like

 60. dgneree zegt:

  Martien, ik kan me je situatie goed voorstellen. Na zoveel jaar tegen de kerk schoppen geeft vermoeidheid.

  Toch wil ik het opnemen voor de andere schrijvers hier. Ik lees hun stukken graag, hoewel ze misschien minder academisch zijn dan de jouwe. Eenieder schrijft op eigen manier, daar is geen ontkomen aan en oefening baart kunst. EJBron is nog 1 van de weinige NL-sites waar alternatief nieuws wordt gebracht (en gelukkig ook vertaald). Ik wens de heer Bron en zijn schrijvers- en vertalersstal veel succes.

  Martien wens ik succes in het heroverwegen van zijn situatie. @Martien, als je een keer een eind wilt gaan fietsen om uit te waaien, dan bel je me maar, dan fietsen we de polder in en spelen we een dagje toerist in eigen land.

  Like

 61. Republikein zegt:

  Dontlike.

  Like

 62. vanhetgoor zegt:

  Vaarwel zeggen is een beetje sterven. Ik weet niet meer van wie het is, een Frans spreekwoord als ik mij goed herinner. Het enige verschil is dat er aan een bewust gepland afscheid een doordachte overweging vooraf ging. En het enige dat op een weloverwogen beslissing kan volgen is acceptatie. Het is altijd jammer als iemand er mee ophoudt, vooral als er nog zoveel werk moet worden gedaan. We zijn met een strijd bezig, wij zijn het verzet. Ik kan nu nog niet zeggen of het luxe is of noodzaak. De islam bedreigt de wereldvrede en de vrijheid. Naar mijn mening is de islam een allesvernietigend systeem van oplichting en onderdrukking, slechter dan het nationaal socialisme, zieker dan Sai Baba, nog meer belust op geld dan The Cristal Cathedral en alle ca. 768 Amerikaanse televisie dominees. Iedereen die niet meer mee vecht is er een verzetsstrijder minder. Bij elke stem die zwijgt krijgen de hersendode werkers der ongerechtigheid meer de overhand. Als denkende mensen zwijgen dan krijgen de Pechtolds van deze wereld het voor het zeggen. Er is zoveel vuiligheid, en met het verspreiden van geestesziekte kan nog steeds geld worden verdient. Er zijn nog maar weinig steden in Nederland die geen moskee hebben, hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Ik weet best wel dat dit komt door de Pechtolds die er politiek correct aanzien aan ontlenen en die Ramadans die stinkend rijk worden met leugens.

  Beste Martien Pennings, het was goed dat jij vijfhonderd en één artikelen hebt geschreven. Je Maintiendrai en “Vrij Nederland” zijn inmiddels al weer volgeschreven, maar nu is het tijd voor de knokploeg! De theorie is inmiddels wel duidelijk nu de praktijk! Als de burgemeesters in oorlogstijd niet willen luisteren dan moeten ze maar voelen. Er moet nu eindelijk iets GEDAAN worden! De beschaving staat op het spel. Ooit dachten wij dat de wereld ten onder zou gaan door een atoombom en dat we als beesten in de modder en in de kou verder moesten leven. Niemand heeft voorzien dat de realiteit anders is dan de meest lugubere fantasie! Wij hebben in de afgelopen jaren als mensheid op een hoogtepunt in de beschaving geleefd, maar dat is voorbij en nu is er weer een neergaande lijn. De vrijheid wordt versjacherd. De rechten van de mens worden te grabbel gegooid en niemand heeft nog schaamte. Vrijwel niemand kan ook nog zelfstandig nadenken, in de politiek zijn bijna geen zieners en het merendeel van de politici heeft de mentaliteit van het soort beesten wat men tussen de rottende bladeren en onder stenen aantreft. Vreten en graaien maar niets constructiefs achter laten. Misschien is de tijd van pamfletten voorbij en komt het moment naderbij dat we op de barricades moeten!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @vanhetgoor: 23.43. uur, op 17/4. Heer vanhetgoor; heel goede reactie van U. Het spreekwoord wat U noemt, ken ik. Tijdens de Franse les op de MULO, in 1965, heb ik dat geleerd, het luidt: ” Partir c’est mourir un peu”.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Geweldige opmerking van u Tom. Heb zelf een tijd in het HBO gewerkt. Voor 95% van de gediplomeerden uit het HBO geldt voor mij ´is mulo-min´. Vandaar dat u kan rekenen en vreemde talen kent.

    Heb 10-en uitgedeeld voor 2-en om de financiering rond te breien voor de internationale reisjes, m.n. China, van het college van bestuur en directies, met echtgenotes uiteraard. Idioten, beter als vrijgezel reizen. Meer ´fun´.

    Like

  • Paul Zwueste zegt:

   Geweldig Heer @vanhetGoor! Zo is het! Hoogste tijd voor daden! En het zàl echt gaan gebeuren!

   Like

 63. Erik zegt:

  Ach Martien je zal wel weer een plek vinden.
  Maar deze site wordt wel gecastreerd.
  Dat is slecht.
  Het gaat niet om ons als individu ,helaas.
  Maar omde goede stijd te strijden , om met Hans te spreken, moet je soms wat slikken.
  Lastig voor iemand als jij, niet iedereen is al even doorkneed.
  Loop niet te ver voor de troepen uit, en gedenk Marx die zei dat er soms in eeuwen niets gebeurt, vervolgens in en een paar maanden verandert alles wat soms eeuwen neemt.

  Like

 64. Sylvia Groot zegt:

  Heer Pennings, het is heel gezond om u terug te trekken na te veel te hebben geabsorbeerd.
  Herkauwen, verwerken, tot innerlijke rust geraken en met nieuwe energie weer in de aanval.
  Neem uw tijd. We zien u terug.

  Like

 65. Ron V zegt:

  Geachte heer Pennings,
  ik sluit mij aan bij al het begrip en lovende woorden die hierboven zijn geschreven.

  Ik wil daar aan toevoegen dat ik hoop dat u na een “korte”adempauze besluit om toch weer te gaan schrijven.
  Deze website kan niet zonder uw scherpe pen, en ik denk dat u het toch snel gaat missen.

  Fijne en net zoals voor de webmaster vooral ook een paar rustige Paasdagen.

  Like

 66. Fred zegt:

  Ik begrijp je Martien. Je frustratie vooral.
  Maar neem ook in overweging dat als iedereen er het bijltje bij neer zou gooien, om wat voor correcte meningen dan ook, we volledig overgeleverd zijn aan ratten die er weer een reden bij zouden hebben om een rijk gevulde feestmaaltijd aan te richten.
  Dat zootje mag nooit of te nimmer zegevieren, nooit.
  Herzie je mening, doe het wat kalmer aan, en besef dat het een uitermate langzame strijd is die het uiteindelijk waard is om gevoerd te worden.
  Wat de uitkomst ook moge zijn.

  Like

 67. treintrien zegt:

  Martien,
  ik had heel veel dingen niet geweten zonder jou,
  dus veel dank voor alle tijd en aandacht.
  Speciaal voor het d-en-t-topic. 😉
  Daar heb ik erg van genoten, ’t was een goede opfriscursus.

  Ik hoop (met een aantal anderen, zag ik) dat ik je goed genoeg ken om te weten dat je ergens in de loop van de volgende maand die frikken-genen weer de vrije loop gaat laten.
  Je bent te veel een (goede) leraar om niemand iets bij te willen brengen. 😉

  Je blijft toch wel meelezen en af en toe reageren?

  Like

 68. Avidia zegt:

  Dag meneer Martien Pennings.
  Ik schrok me een hoedje toen ik dit bericht las. Iedere dag verheugde ik me om een stuk van Uw hand te lezen. Dat wordt afkicken, daar ben ik niet zo goed in.
  Mijn favoriete tijd is de nacht om alles op mijn gemak te lezen, en Uw stukken vond ik altijd het meest interessante.
  Ik hoop dat we U na een rustperiode weer terug vinden op de site.
  Meneer Pennings, ik wens U fijne Paasdagen en een fijne rusttijd.
  Hartelijk dank voor al Uw werk.
  Een vriendelijke groet van Avidia.

  Like

 69. topsporter zegt:

  @Benkok, het is inderdaad waar dat je niet eindeloos het verhaal kunt herhalen dat de islam een zeer slechte invloed heeft op de menselijke samenleving.
  Ik kan me dan ook goed voorstellen, dat Martien de behoefte heeft om in alle rust, die ik hem gun,zijn ideeen in boekvorm te publiceren.
  Martiens analyses zijn erg waardevol en behoren door velen gelezen te worden, zodat we aan een gezondere samenleving kunnen werken.
  Ondertussen hoop ik dat deze website de ideeen van Martien regelmatig zal herpublceren, eventueel geupdate.
  Martiens inspanningen voegen veel waarde aan onze samenleving toe.

  Like

  • benkok zegt:

   Hi Topsporter,
   Martien heeft goede, scherpe publicaties. Het punt is, dat er meer is dan alleen maar islamkritiek, hoe terecht ook; zoals je weet doe ik dat ook op tora-yeshua.nl.
   Maar er moet wel een perspectief zijn hoe we door die ellende heen komen en als het alleen bij islamkritiek blijft, komen we er niet door heen.
   Het feit, dat Martien de naam van Jezus noemt, vind ik dan ook een hoopvol signaal.
   Jezus (Yeshua) was scherp in Zijn kritiek en Hij biedt tevens de oplossing.
   Shalom,
   Ben

   Like

 70. WAT IS ER IN HEMELSNAAM MET DE RECHTSE BERICHTGEVING GAANDE?
  De laatste maanden is mij een trend opgevallen die ik niet kan verklaren en mij aardig zorgen baart: media die altijd zo dicht mogelijk bij de waarheid bleven (zoals Elsevier) hebben ineens een 100 graden omslag gemaakt naar de gemanipuleerde linkse verslaggeving! Rechtse reageerders worden van de ene dag op de andere gebanned! Columnisten, die ineens artikelen plaatsen die duidelijk anti Wilders en de ‘PVV aanhang’ zijn! Realistische Bloggers die ineens stoppen of iets anders gaan proberen. Weten klokkenluiders misschien meer dan wij en zijn zij verboden (op straffe van arrestatie) om dit kenbaar te maken? Dat alle aniti-EU auteurs in de gaten worden gehouden weten we allemaal, maar dat heeft hen nooit weerhouden om de waarheid te blijven schrijven en trollen ongezouten de mond te snoeren! Complottheorieën zijn er altijd geweest, maar deze keer is er iets heel vreemds aan de hand….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nonsens! Ze praten het elkaar aan. En als wij dat ook gaan doen, is het hek finaal van de dam.
   Denk aan mannen als Theo Hiddema: Is dàt geen klokkenluider? En heeft die zijn koers soms óók gewijzigd? Dacht het niet. Maar dat is ook niet iemand die zich gek laat maken.
   Arrestatie op grond van het verkondigen van je eigen mening is vooralsnog absurd, in elk geval in Nederland van de ene dag op de andere.
   @Martien: Martien, als je dit mocht lezen, ontzenuw het dan alsjeblieft even: Realpredictor schijnt alweer het vermoeden te hebben, dat je ermee ophoudt omdat je wordt geïntimideerd door de AIVD.
   Onder druk gezet worden om niet meer pro-Wilders te publiceren! En dat binnen een tijdsbestek van een paar weken/maanden…..! Ja hoor!
   Het kan me niets schelen, dat het vier dagen gaat duren voor iemand dit leest: Lezen zúllen ze het, tenslotte!
   Gewoon blijven publiceren zoals je het voelt. En wie er wat tegen heeft komt maar op. Zijn ze helemààl belazerd?!

   Like

   • Willie zegt:

    Theresa , of de comment mogelijkheid wegnemen op blogs ,zoals recentelijk op Boiink ?? Ofwel de comments weg of blog weg ?? Was dat misschien ook zoiets ??
    Het is niet omdat men je paranoide noemt , men je niet achter de kladden zit ,niet ??

    Like

  • peterselie1 zegt:

   De Dagelijkse Standaard vormt óók geen uitzondering en doet volop mee met een politieke koerswijziging van 180°.

   In elk van die splintergroeperingen zit wel een stroman of een informant van de BVD, die tips en inlichtingen verzamelt. Bij elke landelijke krant schijnt er trouwens ook eentje rond te lopen. Er wordt op de burelen vaak over gespeculeerd wie de mol is. Het is een geliefd tijdverdrijf.” Lees verder >>>>>

   https://groups.google.com/forum/#!msg/nl.politiek/C6IEJVIwTmY/rYnL0hPgqEgJ

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Realpredictor
   Ik ben bang dat uw theorie klopt als een bus. Ik heb ook gemerkt dat Elsevier heeft ineens van koers veranderd. En zelfs met 180 graden!. Hetzelfde gebeurde met kritische columnisten. Ze schrijven wat de ‘Pravda’ van hen verlangt of stoppen.
   ‘De Schijn Elite van de Valste Munters’ en de dictatoriale EU-‘bezetofielen’ voelen dat “Times they are a Changing’ en hun ware gevaarlijke karakter drijft naar boven.

   Van mensen die de Tweede Wereld hadden meegemaakt, heb ik gehoord dat aanvankelijk deden de Moffen hun best wat aardig te zijn tegenover de Nederlandse bevolking… Voor een tijdje dan!. Hun bedoeling was sympathie van de bevolking te winnen. Dat in de trend van …Zo erg zijn ze toch niet?. De Moffen hadden geen zin in onnodige sores. Echter, naarmate de tijd verstrekte, kwamen hun lelijke streken stukje bij stukje naar boven.
   Is de werkwijze van Europa niet een beetje hetzelfde? Bezetting en overheersing stapje voor stapje?
   De suggestie van Martien Pennings over steeds in herhaling te vallen over de slechte islam, is misplaatst. Men komt in vervelende herhaling als het probleem niet meer bestaat!. Maar aangezien de problemen met de islam en de EU wel degelijk bestaan ..en ze worden steeds grimmiger …is het niet anders dan normaal om de problemen TE NOEMEN!. Martien Pennings hoeft echter niet bang te zijn in herhaling te vallen . Iedere dag geeft een andere invalshoek; omdat Iedere nieuwe dag brengt nieuwe rottigheden omtrent beide mee. .

   Like

 71. correctie: aniti=is anti

  Like

 72. fleckie zegt:

  Heer Martien,:zo te lezen hoef ik er niet veel aan toe te voegen, alleen dat ik het heel jammer vind, dat ik Uw “columns’ (zo noem ik ze) door Uw welgemeende,’recht door zee’ gebracht,zal missen,en zeer velen met mij.(wie weet, misschien neemt U een sabbaticale tijd?).(En wat het menselijk gemoed ‘in beweging brengen,,’daarvoor was zeer veel moed voor nodig,daarom mijn welgemeend respect).gr. fleckiie

  Like

 73. Martien, ik vind het heel jammer dat jij er mee ophoudt; ik heb jouw artikelen altijd graag gelezen. En zoals bij elke auteur/blogger/columnist is hier zeker een duidelijke politieke voorkeur te zien en of deze nu een bevolkingsgroep, partij of bestuur betreft, de rode draad hierin is altijd ons ‘recht op de waarheid en onze democratie’ geweest! De rechtse media is altijd een verschoppeling, die door links beschuldigd wordt van controversiële, xenofobe- of exclusionistische standpunten, waarbij associaties met ‘stigmatiserend en anti-socialistisch niet van de lucht waren. En ondanks al dit demoniseren ben jij als een rots in de branding blijven schrijven! Martien wat jouw reden ook is om op te houden: Mijn dank voor jouw artikelen!

  Like

 74. Jean zegt:

  In Den Haag is er een wijk die dat vreemd gespuis wegpest, piko bello, laten we dat in heel Nederland en Vlaanderen toepassen dan komt het misschien nog goed met onze veiligheid en leefbaarheid want momenteel is het een puinhoop met die barbaarse baardapen in soepjurken en kopvoddenwijven die nog te dom zijn om te weten waar de zon opkomt.
  Het tuigzootje loopt maar één adres achterna nl. de plaats waar ze kunnen incasseren en dus parasiteren op onze inzet en dat ben ik spuugzat.
  Laten we het zootje verdrijven richting zandbak zodat er hier terug veiligheid en leefbaarheid komt want die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij zullen wij nooit aanvaarden, tolereren noch respecteren, mijn strijd zal doorgaan tot in de kist omdat ik “bewust” bezig ben met de toekomst van mijn, onze kinderen en mijn, onze kleinkinderen.
  Wees van een zaak overtuigd en dat is, steun van de huidige politiekers valt niet te verwachten die zijn volop bezig met de eigen belangen en het persoonlijk gewin daar plegen ze met veel overtuiging verraad voor, kijk maar naar die rechtoplopende penis van D66, de kop van die huimelijke veroorzaakt darmklachten.

  Like

 75. Thomasson zegt:

  .

  OPEN BRIEF AAN MARTIEN PENNINGS

  Beste Martien,
  Ik lees uw artikelen met veel genoegen. Zij zijn lees waardig en ik steek behoorlijk veel aan algemene kennis op.
  Ik waardeer u wens te stoppen met schrijven voor E.J. Bron. Maar wil toch het een en ander opmerken:
  A) auteurs zonder niveau. Ook mensen die niet in staat zijn goede literatuur te schrijven, hebben wat te zeggen. Soms delen ze informatie die anderen geen weet van hebben. Het zou jammer zijn, dat door gebrek aan schrijfvaardigheid, juist deze informatie het publiek niet zal bereiken.
  B) ‘E.J. Bron bejaardensite’. Het kan zijn dat oudere mensen nemen de tijd om blogs te lezen (en reacties te plaatsen). Ze hebben meer tijd dan jonge mensen. Mensen met een baan, die jonger zijn dan 65 jaar oud, leven vaak als zombies. Ze hebben (te) veel verplichtingen. Zij hebben het zo druk, dat ze geen tijd hebben voor de wereld om hen heen. Velen van hen hebben zelfs geen tijd voor creatief lezen (boeken, kranten enz.). Ze leven buiten de algemene realiteit. Helaas, de kans is groot dat de realiteit zou ze (op een dag), op onaangename wijze verrassen.
  C) Lodewijk Asscher is een gedegenereerde Jood. Niet enkel hij, maar iedere Jood die lid is, of stemt op de PvdA (en andere linkse multiculti partij). Deze partijen zijn gekenmerkt door sterke anti Joodse sentimenten. Zij ambiëren de vernietiging van
  het staat Israël; het enige land dat de Joden hebben. Een Jood die sympathie heeft voor een linkse cq. Multiculturele partij is – ongeveer – net zo geschift als een Jood die sympathiseert met de NVU. Hetzelfde geldt, trouwens, ook voor de autochtone Nederlanders. Sympathie voor multiculturele partijen staat gelijk aan sympathie voor de Sharia, ondersteuning geven aan de islamisering en de vernietiging van Nederland als zelfstandig vrije staat.
  van de natiestaat. Zie link: https://ejbron.wordpress.com/2013/09/30/het-is-zover-islamieten-bereiden-de-machtsovername-in-europa-voor/

  D) Ik kan uw gevoelens tegenover John Kerry voor 100% delen. Deze man is niet enkel een anti Joodse rat, maar hij beschikt over een totaal lege persoonlijkheid, twijfelachtige hoeveelheid aan gezond verstand en matige IQ. Ik gebruik met opzet niet het woord antisemitisme omdat de Arabieren zijn ook Semieten. Ik zie geen correlatie tussen deze primitieve woestijnratten en mensen zoals Albert Einstein, Spinoza en reeks Nobel prijswinnaars die Israël voortbrengt. Het grootste gevaar bij deze man is zijn totale gebrek aan kennis en zijn matige intelligentie. Als de Russische minister van BZ, Lavrov, zijn betoog voert, het is doorspekt met feiten en historische gegevens. Naast hem staat de etalagepop, John Kerry, met een leeg betoog vol Amerikaanse afgezaagde clichés. Hij staat daar als een soort Mick Jagger met een snuit die bewerkt is door plastische chirurg en een model kapsel. Hetzelfde kan gezegd worden over een verbaal duel tussen de schrandere een hoog intelligente Vladimir Poetin en Obama: de ‘nep Christen’ en fan van de Moslimbroederschap. Als deze mensen moeten onze redders in nood zijn, dan hebben wij een groot probleem.
  E) De staat Israël en het Joodse volk (ook de Joodse schooiers die politiek-correcte leugenachtige partijen ondersteunen) moeten dankbaar zijn voor mensen zoals u. CHAPEAU voor uw inzet en uw moed!. U neemt het op tegen een geduchte vijand. De mainstream-leugenindustrie staat niet op zichzelf alleen en is niet gebaseerd op pure ideologie. Het wordt met bergen van ‘Doekoe’ (Surinaamse woord voor geld) gefinancierd door: oliesjeiks uit Saudi-Arabië en de Emiraten, islamitische organisaties zoals CAIR, drugsgeld en Al Qaida gelieerde organisaties. Zij steken enorme bedragen in de Islamisatie van Europa. Het omkopen van topmensen in de media, topmensen aan de universiteiten, politici op landniveau cq, EU en hooggeplaatste functionarissen horen erbij. Het ondermijnen van de producten uit de leugenindustrie die in het Nederlandse onderwijs, de media en alle overheidsinstellingen beheersen, is een karwei die gelijk staat aan het schoonmaken van augiasstal uit de Griekse mythologie.

  Ik kan best voorstellen dat u na 10 jaar van constant razernij bent afgemat. Dat geldt trouwens ook voor iedereen die als Don Quixote moet vechten tegen de multiculturele hersenspoeling- en dictatuur. Het gaat niet enkel om een culturele kaping. Er wordt van mensen het recht ontnomen om als vrije mensen in een vrij land te mogen leven. Autochtonen (en andere Dhimmies) die geen geld hebben te vluchten, leven onder fysiek multicultureel terreur die steeds grimmiger vormen neemt. Voorbeelden zijn er meer dan genoeg: http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3548684/2013/11/21/Invalide-man-is-al-vijf-keer-overvallen.dhtml
  http://www.ad.nl/ad/nl/1038/Rotterdam/article/detail/3633525/2014/04/11/Mishandelde-man-Ik-wil-met-Wilders-praten.dhtml

  Natuurlijk geldt door bijna alle partijen een cordon sanitair tegen Wilders en de PVV. Acceptatie van Wilders, betekent voor hen het einde van de totalitaire macht.
  De eerste verzetsstrijders of de ‘Zeegeuzen van onze tijd’ zijn er al. Ze zijn te vinden in Duindorp Scheveningen. Daar hebben de lui besloten de boel zelf te ontzetten; net als in Leiden van 1574. Jammer alleen, dat de ‘Duindorpse Zeegeuzen’ pakken ook de verkeerden aan. U brengt in uw betoog het voorbeeld van Jezus. Net als Jezus bent u niet van deze wereld. Echter Jezus heeft in de Nieuwe Testament duidelijk getoond dat hij er geen zwakkeling was. Hij was woest over de woekerpraktijken bij de tempel in Jeruzalem. Hij gedroeg zich net als een kwade oriëntale Jood die niet zijn zin krijgt bij het kantoor van de Israëlische Sociale Dienst (meestal Marokkaanse Joden). Hij heeft de tafels omver gegooid. Misschien pakte hij ook een zware stok en hij sloeg de gasten daar bont en blauw.
  IK WENS U VEEL SUCCES. IK HOOP U BINNENKORT WEER BIJ E.J. BRON TERUG TE ZIEN

  .

  Like

 76. dgneree zegt:

  @Realpredictor, veel van de schrijvers die mij de ogen openden (vanaf een jaar of zes geleden toen ik ontdekte, dat er buiten de MSM een wereld aan gefundeerde protest en kritiek bestond) zijn minder gaan schrijven of zijn er helemaal mee gestopt. Dat is begrijpelijk. Ook ik ben na honderden artikelen een stuk minder gaan schrijven. Het is onvermijdelijk dat men in herhaling valt op den duur en dat komt het humeur van de schrijvers niet ten goede.

  De fakkels moeten worden overgenomen door de jongere generatie. Dat is niet te forceren, maar ik zou alle reageerders hier willen aanmoedigen om ook stukken te schrijven (ook al zijn die misschien niet zo academisch als die van Martien). Het is en blijft nodig, zeker na het verdwijnen van A7 en AP en de neerwaartse spiraal waar DDS in terecht is gekomen, sinds schrijvers als Bart Schut, DJ v Baar, Tim Engelbart en anderen die niets anders doen dan de MSM nawauwelen en daar een mening over geven, de toon daar zetten.

  Het is echt nodig dat men blijft ageren tegen de waanzin waar we in worden meegesleept.

  Like

 77. Luchtpint zegt:

  Er is een tijd geweest dat een traumatische ervaring mij in mezelf heeft doen opsluiten en waarin ik bijna volcontinu dacht “Waarom moet mij dit GVD overkomen, ondanks al mijn goeie intenties naar anderen ?” e.d. Het gevolg daarvan was dat ik bijna heel de tijd met gebalde vuisten rondliep, enorm boos op alles en iedereen, zelfs die mensen die het meest met mij inzaten kregen er op tijd en stond van langs. Het gevolg was dat ik de helft van de week enorm woedend rondliep, en de andere helft gewoon doodop was. En dat allemaal door het stijgen van mijn bloeddruk, het feit dat ik aan “comfort eating” deed en te veel pafte tussendoor. Geleidelijk aan begon ik te merken dat ik op het randje begon te zitten van een nakende hartaanval, en toen ben ik naar de dokter gegaan: triglyceriden en cholesterol te hoog en een BMI van rond de 30.

  Dat heeft mijn aandacht verlegd naar een focus op het beter doseren van mijn frustratie, want op de duur besta je als mens in zo’n situatie alleen maar daaruit: frustratie die voortkomt uit het niet te negeren besef dat je een diep en onomkeerbaar onrecht is aangedaan. De fixatie op dat onrecht is wat een mens geleidelijk aan kapot maakt, zoals ik zelf heb gemerkt, en die houding van woede en frustratie gaat daardoor alleen maar veralgemenen, en dan wordt je houding er een van “ik tegen alles en iedereen tegelijk”. En dat is zeker niet wat je wilt, dus geleidelijk aan heb ik mijn aandacht verlegd naar andere zaken die me interesseerden (vooral boeken lezen over diverse onderwerpen, zeker GEEN fictie), kleine fysieke inspanningen leveren voor de gezondheid, minder ongezond eten en liefst zoveel mogelijk afstand nemen van het dieperliggende probleem door afleiding te zoeken om niet heel de tijd gefixeerd te blijven op dat ene onderwerp dat me persoonlijk emotioneel naar de kloten had geholpen en dat 3 jaar heeft aangesleept.

  Er zijn verschillende manieren mogelijk om afstand te kunnen nemen van zo’n diepmenselijk probleem: naar andere interessegebieden schakelen, maar ook andere zaken, zoals gewoon op een terrasje gaan zitten (koffietjes of met mate alcohol) terwijl je rustigjes de wereld aan je ziet voorbijgaan, of letterlijk wat uitwaaien aan de zee, in kunstboeken kijken om na te gaan tot wat voor moois de mens ook wel in staat kan zijn, naar een museum gaan, vakantie nemen in eigen land of het buitenland, korte fysieke inspanningen leveren (zowel aerobe als anaerobe training van een half uur per dag, daarvoor hoef je geen onmenselijke inspanningen te doen heb ik gemerkt) of wat gaan wandelen in de vrije natuur.

  Er zijn mogelijkheden zat, en eerlijk waar, die werken allemaal in mijn geval. En waarom ? Omdat ik besloten had dat gefrustreerd tunnel denken over wat er met mij was gebeurd achter mij te laten, want uiteindelijk bestaat een mensenleven uit meer dan alleen maar dat. Frustraties uiten is goed en moet op tijd en stond gebeuren tegen onrecht, hoe het zich ook concreet voordoet, maar niet continu, want dan maakt een mens zichzelf kapot op langere termijn. Dus moet je afstand tussen het onderwerp van je frustratie en jezelf kunnen creëren en je er zeker niet op blijven vastpinnen.

  Doseren is de boodschap, en hoe je dat doet moet een mens vooral uit zichzelf leren ontdekken, dat is voor iedereen weer anders. De kleine dingen kunnen het verschil maken. In het Engels zegt men dan ook “Thank God for small mercies”. Op die manier kan je de batterij weer opladen. Bij mij bestond het gevaar dat ik mezelf zou gaan beginnen “weg denken”, en dat heb ik mooi afgewend op die manier.

  Like

 78. Perfide Albion zegt:

  Jammer maar begrijpelijk. Als lezer en commenter heb ik vrijwel dezelfde tocht gemaakt en dus hier terecht gekomen.

  Het mooie van Bert’s blog vind ik dat hier juist veel kan. De wat simpele éénregelige reactie lees ik even snel en denk er het mijne van. Maar goed. Als het je eigen artikel betreft dan kijk je toch anders. De andere auteurs doen zeker hun best en worden door mij op prijs gesteld. Geen auteurs-geen content.

  De onderwerpen die Martien uit en te na heeft opgepikt zijn inderdaad wel uitgemolken. Ik lees hier bij sommgen ook dat zij de tijd voor actie nu aangebroken achten. Misschien hebben ze daar gelijk in. Alles is gezegd. De zaak is duidelijk. Electoraal wordt een doorbraak erg moeilijk.

  Als je overtuigd bent van de stelling: dat islam gelijk staat aan dezelfde- of ergere- bedreiging- dan het nazisme komt er toch een moment dat je naar andere middelen moet grijpen.

  Long story short. Martien. Ik hoop dat je je bedenkt. En gewoon dat ultieme boek publiceert. Maar ik begrijp het wel.

  “Ergens rond het jaar 2000 besefte ik dat met deze mensen niet te praten valt”

  I

  Like

 79. Peter Calluy zegt:

  Hallo Martin, langs deze weg al het goede toegewenst. 68 lentes, het is mooi geweest, weinigen doen beter. Ik begrijp het heel goed dat je niet kunt blijven herhalen en herhalen. Het is vermoeiend om tegen een doofstomme muur te blijven praten. Op den duur haal je jezelf naar beneden, en daar heb je dikwijls veel te groot gelijk. Het ga je goed en ohh, kom in Vlaanderen wonen, kan eens iets lekker eten en zo ;-))

  Houdoe fellowtraveller..

  Peter

  Like

 80. Peter Calluy zegt:

  Fuck, inderdaad … niet na gelezen. ‘groot gelijk VOOR’ en ‘kan JE eens iets lekk…’

  Je had dus wéér gelijk godverdmmmaarru,;:

  Like

 81. Joost Visser zegt:

  Heer Bron. Gaarne zou ik een statisktiekje zien van uw deelnemers aan dit bloq. Ouderdom, opleiding etc. Wellicht interessant in het kader van herkenning en verscheidenheid.

  Like

 82. Erik zegt:

  Martien is ultramontaan, maar hij is dan ook een van de weinigen die dat mag en kan zijn.

  Like

 83. lucky9 zegt:

  Martien Pennings,
  Gelukkig lijkt U dus niet gebukt te gaan onder een writers-block. Dat ene boekje is werkelijk een uitmuntend idee. Hopelijk heeft U eens het klaar is er geen bezwaar tegen dat het in het boekenkastje van zoveel mogelijk vrijheidslievende blogs terecht komt.

  Like

 84. Mr Talkie zegt:

  Zeer spijtig,dat u er mee kapt…
  Want hiermee verdwijnt tevens een stukje democratie en free speech..
  Wens u, alle goede toe en gezegende Paasdagen..

  Like

 85. Avidia zegt:

  Realpredictor zegt:
  18 april 2014 om 06:50
  WAT IS ER IN HEMELSNAAM MET DE RECHTSE BERICHTGEVING GAANDE?
  Wat er aan de hand is??? Wij worden gedecriminaliseerd, wij worden doodmond gemaakt, zien jullie niet wat er in de EU gaande is, wij worden straks bespied wat wij zeggen of denken en krijgen een boete, ja, ja, een boete omdat wij tegen de EU zijn. De EU beslist alles, hoe wij moeten denken, wie wij moeten volgen, en o wee, als wij buiten de boot vallen!! Wees Welkom EO in Europa, we zullen jullie volgen als slaven in het verleden, maar niet heus, wij zullen ons met hand en tand verzetten, wij zijn een onafhankelijk volk, altijd al geweest, wij zullen nooit de geboden van Brussel ons eigen maken, NOOIT!!!! Dus, geef het maar op, Hollanders geven nooit hun eigen identiteit op, NOOIT!!!!

  Like

 86. Willemientje zegt:

  Ik zeg maar zo, ik zeg maar niets, wij zijn allemaal op onze eigen manier bezig de goede strijd te strijden…toch…, elk op zijn /haar eigen manier, maar als jou manier de Hr Pennings niet aan staat, berg je dan maar, en dat is pertinent fout, ( ik zal wel weer worden afgebrand) je artikelen zijn vaak goed, maar je ego is nog veel vaker te groot, het heeft meerdere mensen, kopschuw gemaakt, verder ben ik niet haatdragend, en wens ik je het allerbeste toe

  Like

 87. Jean zegt:

  Na alle reacties aandachtig gelezen te hebben blijf ik bij mijn eerder vermeld standpunt nl. men stopt de strijd tegen het verderf niet tot de vijand verslagen is, een strijder legt zijn helm niet af als de vijand, de islam, nog aanwezig is.
  Een reden uitgezonderd, de gezondheid kan ingeroepen worden als reden,ouderdom niet, zelf ben ik de 70 reeds gepasseerd maar mijn strijd zal doorgaan tot we terug veiligheid en leefbaarheid bekomen hebben ook al laten die onbetrouwbare politieke lafaards ons constant in de steek.
  Dus Martien hoop ik dat u de helm terug opzet en het geweer in de vorm van een pen terug in de hand neemt.
  Nogmaals, wij mogen niet stoppen in het belang van onze kinderen en kleinkinderen.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Jean
   Ben helemaal met u eens.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Bravo, Jean! Ware woorden van een ware patriot!

   Like

   • Jean zegt:

    Theresa, Thomasson e.a. reageerders,
    Mijn strijd staat in het teken van ons eigen volk, daar moeten de oranjes en de coburgers niet bijgerekend worden want dat zijn ook allochtonen.
    Enkel de toekomst, veiligheid en leefbaarheid van ons eigen volk is de motivatie van mijn strijd.
    Leest men iets over islam dan leest men steeds over barbaars brutaal pervers geweld daarom dat ik die perverse smeerlapperij uit onze samenleving wil hebben zodat er terug een leefbare samenleving komt iets onbestaande met achterlijke moslims.
    We zijn al zover gezakt dat we met schemeravond niet meer durven gaan wandelen. Een bezoek aan een stad is sowieso al onbestaande puur uit angst voor brutaal barbaars geweld wat dat zootje in het bloed zit.
    Daarom zal ik op 25 mei voor 100% de anti moslimpartij stemmen, als we dat nu allemaal deden dan kon de verwijdering van dat pervers verderf op 26 mei starten.
    Ik ben tegen elke vorm van geweld vandaar mijn walging voor alles wat met islam te maken heeft.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Jean: 17.45. uur. Ik sluit aan bij Thomasson en Theresa Geissler! Leve de PATRIOTTEN, en WEG MET DE ISLAM!

   Like

 88. Ronald Kaatee zegt:

  Fuck Martien, hier word ik niet vrolijk van. Nee, hier word ik heel verdrietig van. Ik lees jouw stukken graag en heb er juist bewondering voor hoe je blijft hameren op de politiek correcte gekte rond islam en Israël. Ik zal je missen, maar vertrouw erop dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan.

  Like

 89. wouteenhoorn zegt:

  Wat zitten we toch te huilen. Deze man komt echt wel terug. Valt gaarne op en denkt dat alleen hij en een paar a

  Like

 90. zeramo zegt:

  Eindelijk houdt u op met uw haatdragende onzin! Het wordt tijd! Wie oproept om mensen in elkaar te slaan, moet dan ook niet verbaasd zijn dat ze eveneens haatmail krijgen. Niet dat ik de mensen die haatdragende boodschappen naar u gestuurd hebben wil vergoelijken. Maar u behoort zelf tot deze categorie: oproepen tot geweld is zelfs strafbaar!! Het is erg spijtig dat u dat niet beseft. Ik wens u verder het allerbeste toe, ook u verdient het niet om gepest te worden door trollen. Wel hoop ik dat u ooit tot het besef komt dat oproepen tot geweld alleen maar meer haat en geweld zal uitlokken en dat u nu oogst wat u gezaaid hebt.

  Er is nochtans niks mis met uw boodschap over de islam, al geldt die naar mijn mening voor de meeste godsdiensten. Maar u hebt zich wel verlaagd tot het niveau van moslimfundamentalisten die met hun jihad ook oproepen tot geweld.

  Like

  • Republikein zegt:

   Geweldig dat u de nuances benoemt, maar er is ook een spreekwoord, in feite zijn er meer die uw mening duiden.

   Like

  • Harry zegt:

   Nou is het WEL zo dat Dhr Pennings NIET met geweld , bedreigingen , moord , doodslag , eerwraak , roof , onthoofdingen etc. etc . BEGONNEN is , dat hebben die smerige islamieten allemaal WEL gedaan .
   En om kritiek op dat animalistische gedrag dan maar gelijk te schakelen met de moordzucht van die onthoofders , dat vind ik nou eens ERG ONGENUANCEERD !
   En oproepen tot geweld kan strafbaar zijn , HET WEGKIJKEN VAN , EN BAGATELLISEREN VAN HET ISLAMITISCHE GEWELD ZOU DAT OOK MOETEN ZIJN !

   Wat kopen wij voor sukkels die die religieuze moordlust lopen te downplayen ?
   Eigenlijk zijn die levensgevaarlijk want die dragen er aan bij dat het islamitische kankergezwel maar voort kan woekeren .

   Ik vind het zeer bedenkelijk wat U schrijft , Zeramo !
   Bent U moslim of gewoon laf ?

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Ik schat in, dat dat laatste er het dichtste bij komt.
    Of misschien eerder: ‘fatsoensrakkerig.’ Je hebt wel meer van die types, die reageren van: Hm, ja….zít misschien iets in, maar op díe manier kun/mag je het toch niet zeggen…..
    Dat gaat af en toe op, als de aanval rechtstrééks tot een ander wordt gericht, maar tegen een derde subject of object schiet het zijn doel voorbij.
    Als het van zulke figuren afhing, werd er nóóit iets gezegd.

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @ Harry: 09.55. uur. Deze Zeramo, lijkt mij het prototype van de GUTMENSCH! Onnozel en wegkijken, dat is hun kenmerk!

    Like

 91. Republikein zegt:

  Een feitelijke mening kunt u hier waarschijnlijk vinden, verder commentaar is overbodig!
  http://christenenvoorisrael.nl/2014/04/oproep-voor-jodenregistratie-in-donetsk/

  Like

 92. Hans Jacobs zegt:

  Je kunt Martien verwijten dat ie hard, scherp, aanvallend en soms meedogenloos kan zijn, maar dat is prima. Want dat is de vijand van onze samenleving, de islam, ook.
  Martien zijn stukken hebben 100% geschiedeniswaarde, want hij typt geen letter zonder een gedegen onderzoek naar de feiten waarover hij schrijft.
  Als je hem leest, klopt het.
  Helaas.
  En de hardheid van die realiteit levert hem zijn vijanden op.
  Want realisme en beroeps-intellectuelen verhouden zich nu eenmaal als water en vuur.
  We horen je vanzelf wel weer ergens Martien.
  Want dat is hard nodig.

  Like

 93. pvanlenth zegt:

  Het is nu driekwart jaar later en Pennings publiceert nog steeds alhier, nieuwe stukken nog wel. En reken maar dat ik die artikelen lees! Weliswaar op Pennings’ eigen website, waar ik niet kan reageren.
  De woordkeuze is absoluut hard, maar er zit een enorme eerlijkheid achter die me echt aanspreekt. Mijn eigen woordkeuze is beduidend minder hard, maar dat neemt niet weg dat ik Pennings hogelijk waardeer. Waarom dat dan wel is? Omdat ik op veel relevant feitenmateriaal wordt gewezen, eigenlijk nooit op leugens stuit en de argumentatie een compromisloze en ronduit logische is. Hij koos ooit partij, maar da’s wat anders dan partijdig zijn. Bij hem weet je precies hoe ‘de ene kant’ ertegenaan kijkt. Pennings wil niet polderen in zijn artikelen, want polderen is alleen iets voor de onderhandelingstafel. De artikelen zijn er alleen maar om duidelijk te maken hoe er vanuit ‘de ene kant’ tegenaan gekeken wordt en op basis van welk feitenmateriaal dat is, punt.

  Like

 94. W.H.J. Reiss zegt:

  Martin Pennings als je een proces begint tegen die anti JodenWaus, dan wil ik wel Euro 250,– bijleggen. Je kunt zulks overigens zonder advocaat doen (dus zelf) en de kosten van de tegenpartij worden door de Rechter bepaald. Daar hoef je ook niet zo van te schrikken !

  Like

 95. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Het benoemen (m.n.door rechtse bloggers), van levensgevaarlijke barbaren die langzaam maar zeker dit continent (letterlijk) overspoelen, wordt door de multiknuffelaars als racistisch beschouwd, Maar tot mijn verbazing blijkt dat zelfs een realistische auteur/blogger, die overigens uitstekende artikelen publiceert, plotseling ‘moraalridder-symptomen’ begint te vertonen en zich hiervoor schijnbaar véél te ‘beschaafd’ voelt!
  Ook meent hij het recht te hebben te beslissen wat wel en niet aanvaardbaar is en al het ‘onaanvaardbare’ dient te worden verwijderd. Ook vindt hij dat alleen HIJ dit soort kritiek op ZIJN eigen (onnavolgbare) wijze mag uiten. Over narcisme gesproken…

  Mijn mening is: “als Iemand zich als een beest gedraagt, mag iIEDEREEN hem een beest noemen! (Hoewel dit in vele gevallen een belediging is voor beesten, want die hakken geen hoofden af, alleen omdat dit in een boek staat dat door een of andere waanzinnige is geschreven!)

  IK blijf daarom het beestje bij de naam noemen en geen enkele ‘moraalridder of Gutmensch’ kan me ervan weerhouden om de keiharde Waarheid te schrijven!
  Realpredictor.

  Like

 96. Pingback: Martien Pennings houdt op met schrijven voor E. J. Bron |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s