Moslims ontduiken de scheiding van staat en religie op Franse scholen

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

In een vertrouwelijk rapport van de Franse binnenlandse veiligheidsdienst, dat het dagblad “Le Figaro” werd toegespeeld, wordt de tendens van de islamisering op Franse scholen bekritiseerd. Frankrijk heeft een sterke republikeinse traditie van scheiding van kerk en staat, zodat bijvoorbeeld op openbare scholen geen duidelijk zichtbare religieuze symbolen gedragen mogen worden.

Volgens de binnenlandse veiligheidsdienst wordt nu precies deze strenge scheiding door de handel en wandel van de moslims op Franse scholen bedreigd. Op veel Franse wordt het verbod op het zichtbaar dragen van religieuze symbolen door islamitische meisjes met hun hoofddoeken eenvoudig genegeerd. In een regelrechte afschaffingoorlog gedragen de jonge jongens zich als zelfbenoemde wachters van de islam en geven die medeleerlingen die het wagen niet het halal-menu te kiezen dat op de Franse scholen wordt aangeboden, een draai om de oren. Islamitische meisjes doen niet mee aan het zwemonderwijs en de meeste islamitische scholieren boycotten de lessen seksuele ontwikkeling.

Screenshot_17

Leraren machteloos

Op islamitische feestdagen, die in Frankrijk niet als officiële feestdagen geleden, blijft tot 90% van de islamitische scholieren weg van de lessen. Dat het wegblijven niet goed is voor het sowieso slechts schoolsucces van islamitische scholieren, hebben hun ouders blijkbaar tot nu toe niet begrepen. De leraren op de Franse scholen staan hulpeloos tegenover zoveel opstandigheid en religieuze ijver. Het ontbreekt aan personeel, sancties en vooral aan de ondersteuning door de politiek om tegen zulke uitwassen te kunnen optreden.

Screenshot_20

Integratieonwillig

Frankrijk heeft in de loop van haar geschiedenis de meest verschillende groepen immigranten met behulp van haar sterke nationale cultuur, de Franse taal en het openbaar onderwijs in haar samenleving geïntegreerd. Deze integratiemechanismen werken echter niet met het oog op de zelfgekozen afgrenzing van de moslims van de rest van de samenleving. In plaats daarvan ontstaan er in de voorsteden van de grote steden steeds meer parallelsamenlevingen, wat de Fransen “communautarisme” noemen. Aan de hand van het feit dat de binnenlandse veiligheidsdienst met deze kwestie bezighoudt, is te zien dat het om een maatschappelijke ontwikkeling gaat, die dus zelfs door de geheime dienst als een bedreiging van de binnenlandse veiligheid wordt beschouwd. Deze vrees is gezien de gewelddadige onlusten in de afgelopen jaren, die de Franse voorsteden teisterden, niet geheel ongegrond.

Screenshot_18

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islamisering. Bookmark de permalink .

9 reacties op Moslims ontduiken de scheiding van staat en religie op Franse scholen

 1. Tom Hendrix zegt:

  Niet te geloven, zeg! Het land van de ontwerper, van de scheiding der machten, Montesqieu, laat zich knechten door de perfide ideologie ISLAM! Schande, en ik hou persoonlijk overal de RODEN, het meest aansprakelijk voor deze ontwikkeling. Overal zijn de SOCIALISTEN, de 5e colonne des MUZELMANNEN!

  Like

  • lucky bee zegt:

   Montesqieu was een fransman dat klopt maat van zijn theorie de trias politica, waren wij de eerste die het in onze wetten toepasten. De fransen eerst na dat Napoleon III door Bismarck in Sedan was verslagen.Daar voor kent de Fransen alleen het absolutisme.Zo wel de Bonnaparte als ook de Bourbon waren geen democraten maar despoten.

   Like

 2. Sjaak zegt:

  En wat denk je van deze doorgedraaide blokpartij uit Duitsland
  die nu afdwalen als perfide moslimkontlikkers ?

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Dat het die leraren vooral ontbreekt aan ondersteuning vanuit de politiek is bepaald geen wonder : Wat wil je ook, met een ‘socialistische ‘ president als Hollande, die zijn hoofd trouwens meer bij de wijven lijkt te hebben, dan bij het landsbestuur! Er is maar één remedie voor Frankrijk: Bij de eerstvolgende gelegenheid massaal op het FN stemmen, zodat Marine, eenmaal staatshoofd geworden, de ondersteuning kan bieden. Jammer voor diegenen, die graag een grotere politieke keuze zouden hebben, maar voor wie in déze tijd de dreigende islamisering het hoofd wenst te bieden IS er geen grotere/andere keuze.

  Like

 4. Vederso zegt:

  Frankrijk en Zweden hebben een wedstrijd; waar breekt de pleuris het eerst uit.

  Like

 5. Paul Zwueste zegt:

  Goed stuk natuurlijk, alleen dit, waarom wordt er in de laatste zin sterk gesuggereerd dat niet alles
  wat beschreven wordt als “gegrond” moet worden gezien?!… Niet bepaald sterk, of wel?…

  Like

 6. Yvonne van Cleef zegt:

  Zolang hoofddoeken en moskeeen en kerels in jurk mogen,mogen wij ook laten zien waar we voor staan!

  Like

 7. Anneke zegt:

  Pfff; wat ontduiken de Achmed-&Mohammed-zielen eigenlijk niet???? De wereld staat in de fik, de vurige islamtongen blijven brandstichten ; letterlijk en figuurlijk!!!!! Heb er GENOEG van!!!! Ben kotsmisselijk van de multikul beleidsvoering!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s