Wij hebben niets te zoeken in Oekraïne

Leon de Winter

(Door: Leon de Winter)

Het behoort tot de vele illusies van EU-leiders dat etniciteiten en culturele tradities geen rol mogen spelen in de paradijselijke federatie waarnaar we op weg zijn, maar de feiten op de grond vertellen continu een geheel andere waarheid: er zijn volken met hun eigen kenmerken en hun eigen kernwaarden, en sommige volken zijn zelfs bereid te vechten en te bloeden voor hun autonomie en waardigheid.

Vladimir Poetin heeft zeker bijgedragen aan de crisis rond Oekraïne, maar het verleggen van de grenzen van de NAVO en de EU moest op een dag stuiten op de grenzen van het grote Russische rijk. Die grenzen vallen niet samen met de nationale grenzen van Rusland. Het gaat ook om culturele, religieuze en economische grenzen, grenzen die men geopolitieke grenzen noemt. De roekeloosheid van onze leiders heeft tot een onnodige confrontatie met het huidige Rusland geleid – een confrontatie waarbij Poetin de held met de spierballen kan spelen en het Westen zinloze gebaren aan het maken is met het verplaatsen van F-16’s naar het oosten.

Is ons kabinet echt bereid tot een luchtoorlog met Russische jets? Zijn wij echt bereid om een militair conflict met Rusland te wagen over het lot van Oekraïne, een land waarvan tot voor kort zo goed als niemand enig benul had en dat net zo’n kunstmatig land is als bijvoorbeeld Syrië?

Lees verder>>>
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, NAVO, Nederland, Oekraïne, Rusland, Westen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Wij hebben niets te zoeken in Oekraïne

 1. bobzelf zegt:

  Heb gisteren weer “””de geweldige Oorlogspiraat ” Usa droplul Kerry bij een interview gezien !

  Jezus, wat zou ik met liefde die man een handgranaat in zijn bek proppen !!

  Die Amerikanen , die al zo’n 60 x overal ter wereld :
  BINNEN ZIJN GEVALLEN ZONDER TE KLOPPEN !
  en uiteindelijk ook altijd met een kut = excuus

  b.v. de aanwezigheid van Nucleare wapens, en DAN NOG GEEN ROTJE vinden !!!

  Die zijn gewoon helemaal geschift !

  Waarom , wordt er in de V.S nooit geen coup gepleegd ?????????

  Omdat er geen Amerikaanse ambassade in de US of A is , whahahahaha

  Like

 2. Tom Hendrix zegt:

  Ik had het artikel reeds gelezen, in de Telegraaf. Maar goed meneer Velraeds om het hier te laten plaatsen. Ik ben het met @ bobzelf eens, dat de vuilak Kerry, het maatje van de MOSLIM en OPPERMOEFTI OBAMA, uit is op een conflict met Rusland. En ik begrijp Putin volkomen, dat hij zich niet laat omsingelen, door neo nazi’s en de KONTENKRUIPERS DER EUSSR!

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Mee ééns Tom, had net zoals jouw het artikel gelezen afgelopen zaterdag, koop alleen de zaterdag editie van de Telegraaf, hoofdzakelijk voor de columns van Prof Smallhout en Leon de Winter deze mannen beschikken over een behoorlijk hoog niveau en tot staat zijn om de nationale en wereld problemen onafhankelijk te benoemen, en Leon de Winter hij blijkt net zoals Geert Wilders een roepende in de woestijn te zijn. Een klein gedeelte van de Nederlanders beschikt over voldoende kennis van zaken om de columns van deze heren op waarde te schatten. De rest is al blij wanneer er weer een nieuwe aflevering van ‘boer zoekt vrouw’ of programma’s van gelijke strekking te zien, de geschiedenis Tom herhaald zich, daar ben ik 100% van overtuigd en Nederland en Europa in het geheel staan op de brink van een periode die de wereld geschiedenis een totaal andere draai gaat geven.

   Like

 3. Sjaak zegt:

  U.S.A waar de inflatie-gelddruk-maschinen dag en nacht lopen
  U.S Dollars drukken die binnenkort de waarde van schijtpapier hebben !
  1929 Staat bij hun voor de huisdeur en ze zijn zo strontdom dat ze niks merken !

  Like

 4. Igor Svoboda zegt:

  Onderstaand nogmaals mijn commentaar op DDS

  Bedankt Leon voor je waarheidsgetrouwe column en zeker ook namens mijn Oekraïense familie die de dagelijkse shit vanuit het fascistische Kiev moet meemaken.
  Ik weet nog goed, ik zat toen in dienst, dat Chroestsjov raketten ging plaatsen op Cuba, heel de Westerse wereld stond op zijn achterste poten Amerika voorop, ons leger in staat van alarm, want hoe durfden ze om in de achtertuin van de USA en NAVO zulke offensieve dingen te plaatsen. Wij vonden dit toen ook een behoorlijke agressieve daad van de USSR.
  Na de val van het dictatoriale communisme, heeft men de Russen inderdaad keer op keer in hun waardigheid aangetast en, de Russen kennende, die voelen dit als vernederingen. Dus ook hier heb je gelijk.
  Nu de Russen dus exact hetzelfde doen, n.l. het verdedigen van hun grenzen en hun achtertuin van onkruid schoonhouden begint het westen te krijsen.
  Voorbeelden over van westerse agressiviteit zoals van Baalen, Verhofstadt, Timmermans, Rasmussen, Obama etc.Maar aan de mensen om wie het gaat, zoals de Oekraïeners uit het midden, zuiden, oosten, noorden wordt niets gevraagd. Ik weet via kennissen en familie dat de overgrote meerderheid angst heeft voor die Kiev fascisten zoals PraviiSektor en Svoboda.
  Zij kwamen zelf in Kiev in aanraking met het om zich heen schietende tuig van PraviiSektor, dezelfde Nazi’s en Jihadi”s die nu in Slavanjsk 5 onschuldigen hebben neergeknald. Ikzelf heb dit tuig ook meegemaakt aan de Westerse grens met Polen (wat een smerig achterbaks spelletje speelt om Lviv terug te krijgen), je moest betalen want anders zouden wel eens……
  Dit zit dus nu in Kiev en de EU met vooral Poolse steun en gekrijs is hier schuldig aan.
  En D.J. van Baar mwahh m.i. een EU trol, want zoveel achterbakse domheid kan toch niet in het brein van 1 mens ontstaan?

  Like

  • Paul Zwueste zegt:

   Het z.g.: “Pools gekrijs” is natuurlijk weer gedirigeerd door de politici, zoals alles door hun wordt gedirigeerd. Het is héél erg. Ja Igor, we zullen nog door een héél diep dal moeten gaan. Het voornaamste is dat die EU grondig hervormd wordt. Wat een nachtmerriescenario!

   Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Igor Svoboda: 19.34. uur, op 21/4. Geheel eens met uw reactie!

   Like

 5. Rick zegt:

  De “Boven Ons Gestelden” blijven keihard op ramkoers liggen:
  “VS drijft conflict verder op door Poetins privévermogen te willen blokkeren”

  “Dit betekent oorlog,’ is de conclusie op Zero Hedge” :
  http://www.zerohedge.com/news/2014-04-20/means-war-us-target-putins-personal-40-billion-stash

  Gehele artikel:
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/VS-drijft-conflict-verder-op-door-Putins-privvermogen-te-willen-blokkeren

  Nogmaals: Het is voor die Yankee Doodles natuurlijk makkelijk provoceren aangezien Europa wederom het slagveld zal worden. (natte droom van Brussel)
  Verzoek Dhr. Poetin en zijn legerstaf dus nogmaals vriendelijk om in het geval van een gewapend conflict gebruik te maken van intercontinentale raketten richting de “joe naait ut steeds”. Gaarne óók een paar conventionele bommen op Brussel a.u.b..

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Met de socialistische EU wordt het alleen een Hel hierop aarde.Bovendien als het tot een klash komen zou met Putin, dan zullen de Islam aplaudiceren; dat is werkelijk niet de bedoeling toch?

  Like

 7. peterselie1 zegt:

  Werkelijk de Europese leiders hebben er géén probleem mee om onder leiding van het eveneens failliete Amerika, Europa in een conflict met de Russische federatie te storten waar de uitkomst nog lang niet met zekerheid vast te stellen staat. In ieder geval staat vast dat het Russische volk over een eigenschap beschikt en een véél groter vermogen van fysiek lijden heeft. Daar kan de Nederlandse bevolking bij wijze van spreken niet in de schaduw staan van de Russen. Onze decadente, socialistische bestuurlijke elite heeft van de Nederlandse burger sociale slaafjes gemaakt die afhankelijk zijn van een uitkering. Door het onderwijs jaar na jaar uit te hollen tot een lege bodemloze put, brengen de bakfiets-moeders hun kroost naar de basisschool waar hun een indoctrinatie door een gefeminiseerd onderwijs systeem wacht, wat zijn weerga niet kent.

  VS drijft conflict verder op door Putins privévermogen te willen blokkeren
  Amerikaans schaliegas voor Europa komende 10 jaar geen alternatief voor Russisch gas – Rusland en Oekraïne beschuldigen elkaar van breken bestand

  Bij Slavyansk vond gisteren het eerste echte vuurgevecht plaats waarbij 2 tot 3 doden vielen. Rusland en Oekraïne geven elkaar de schuld.

  Van de afgesproken de-escalatie van het conflict in en rond Oekraïne is nog altijd geen enkele sprake. Het Witte Huis van president Obama is niet alleen blijven dreigen met nieuwe sancties, maar wil volgens de Times of London nu ook het privévermogen van de Russische president Vladimir Putin, die zo’n $ 40 miljoen op Zwitserse bankrekeningen zou hebben staan, blokkeren. ‘Dit betekent oorlog,’ is de conclusie op Zero Hedge. (1)

  Het Witte Huis heeft nog geen officiële reactie op het bericht in de Times gegeven, maar maakte opnieuw duidelijk dat Russische individuen, officials, leidinggevenden en oligarchen potentieel het doelwit van sancties kunnen worden.

  Het Westen dreigt tevens met verdergaande economische sancties als Rusland geen stappen onderneemt om de spanningen te verminderen. Afgelopen week gebeurde juist het tegendeel; nadat de VS aankondigde militairen naar Polen te sturen, verklaarde het Kremlin dat het zijn troepenmacht aan de grenzen met Oekraïne verder heeft versterkt.

  Weinig effect

  Tot nu toe hebben de Amerikaanse en Europese dreigementen niet veel effect. Economische sancties zouden het Westen namelijk minstens zo zwaar treffen als Rusland zelf. Zo zullen de Russische gasleveranties via Oekraïne in gevaar komen, en vreest Bulgarije dat de South-Stream-Pipeline door de EU zal worden geblokkeerd. (2)

  Amerikaanse schaliegas geen optie Lees verder >>>>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/VS-drijft-conflict-verder-op-door-Putins-privvermogen-te-willen-blokkeren

  Like

 8. peterselie1 zegt:

  De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek, deze vileine interim IMF-paladijn doet een preek voor eigen parochie. Op berichten dat gemaskerde mannen in het oosten van het land antisemitische pamfletten zouden hebben uitgedeeld. “Deze rotzakken moeten worden bestraft.” behoorlijk schijnheilig als je het mij zou vragen, en uitermate vreemd in mijn optiek om de schijn op te houden voor het westen van deze niet gekozen fascistische bandieten. Het is een fascistische interim clubje van legitieme Jodenhaters in mijn visie, en President Toertsjinov, die met behulp van de CIA voor de coup als chef van de Oekraiense geheime dienst documenten heeft vernietigd waaruit bleek dat Yuliya Timosjenko banden had met de georganiseerde misdaad. Interim Premier Jatsenjoek de leider van Yuliya Timosjenko’s Vaderland-partij toen ze door Janoekowitsj opgesloten was wegens fraude.

  Biden: Rusland moet eens actie gaan ondernemen!

  usland heeft nog maar weinig tijd om de angel uit de crisis in Oekraïne te halen. Dat zei de Amerikaanse vicepresident Joe Biden in Kiev, waar hij op bezoek is. Biden waarschuwde Rusland zijn verplichtingen die vorige week zijn afgesproken in Genève moet na te komen.
  Onderdeel van die afspraken is dat pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne zich overgeven. Op verschillende plekken in het oosten van het land hebben pro-Russische milities Oekraïense overheidsgebouwen bezet. Ze eisen dat het land zich onafhankelijk kan aansluiten bij de Russische federatie, zoals eerder met het Oekraïense schiereiland de Krim gebeurde. Het is tijd dat Moskou stopt met praten en actie begint te ondernemen, zei Biden in Kiev. Verdere provocatieve acties zullen leiden tot sancties tegen Rusland. Biden dreigde verder dat de Verenigde Staten niet zullen toestaan dat de situatie met Oekraïne een proces zonder einde zal worden.

  Eerder had Biden gezegd dat de kans om een verenigd Oekraïne te smeden en dat goed te doen voor het grijpen ligt. ‘We willen uw partner en vriend zijn in dat project. We staan klaar om te helpen.’ Hij verklaarde Kiev allereerst te willen helpen onafhankelijk te worden van Russische energie. ‘Stelt u zich voor hoe uw positie zou zijn als u Rusland kon zeggen dat u zelf uw gas houdt.’

  De Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek was na zijn onderhoud met Biden scherper in de veroordeling van Rusland. ‘Geen enkel land zou zich als een gewapende schurk moeten gedragen.’ Rusland moet zich houden aan zijn internationale verplichtingen en toezeggingen. Ze zouden zich niet moeten gedragen als moderne gangsters.’ De waarschuwingen aan het adres van Moskou laten duidelijk zien hoe fragiel het akkoord is dat vorige week in Genève werd bereikt. Lees verder >>>

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/30323/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3639305/2014/04/22/Biden-Rusland-moet-eens-actie-gaan-ondernemen.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s