Brunei voert doodstraf door steniging in

Screenshot_2

De sultan van Brunei wil de radicale islamieten de wind uit de zeilen nemen

Bij een veroordeling wegen overspel of buitenechtelijke seks dreigt in Brunei de doodstraf door steniging. Zo wil de sultan van het rijke land radicaalislamitische critici tegemoetkomen. Mensenrechtenactivisten spreken van een terugval in een archaïsch rechtsbegrip.

Overspel en buitenechtelijke seksuele relaties tussen moslims kunnen vanaf nu in Brunei, het kleine, rijke sultanaat aan de kust van Borneo, met de dood door steniging bestraft worden, de meest wrede en archaïsche vorm van doodstraf, waarin de islamitische sharia voorziet.

Strafdeskundigen in Brunei zeggen er wel bij dat steniging alleen zal worden opgelegd bij heel duidelijke vergrijpen. Maar wat betekent dat? Mensenrechtenactivisten zijn hevig verontwaardigd. En de VN-mensenrechtencommissaris Navi Pillay maakt zich zorgen. De verandering van het strafrecht is een schending van het volkerenrecht en bedreigt vooral vrouwen, zegt zij.

Vooral vrouwen zullen de dupe zijn

Ook Emerlynn Gil van het Aziatische Forum voor Mensenrechten uit zich kritisch over deze terugval van Brunei in een archaïsch rechtsbegrip: “Vanaf nu kan de doodstraf weer opgelegd worden net zoals andere straffen zoals foltering. Overspel en homoseksualiteit worden nog steeds vervolgd. Vooral vrouwen zullen de dupe worden van de steniging, bovendien wordt de godsdienstvrijheid beperkt.”

De doodstraf was in principe altijd al mogelijk in Brunei, maar sinds 1957 werd deze niet meer opgelegd. Met de dood te bestraffen zijn moord, roof, verkrachting, maar ook belediging van de koran en afvalligheid van de islam.

De sultan van Brunei, Haji Hassanal Bolkiah, is rijk, steenrijk. Zijn vermogen wordt op tientallen miljarden geschat. Olie- en gasreserves voor de kust maken de sinds 1967 heersende sultan onafhankelijk van globale crises. Hij kan door zijn 420.000 onderdanen niet afgezet worden, maar hij voorkomt met het sharia strafrecht eventuele vijandigheden. Radicaalislamitische critici dient met de invoering van de steniging de wind uit de zeilen te worden genomen.

“Brunei als een door Allah gezegend land heeft geen toestemming van wie dan ook nodig om de islam als nationale religie te willen. Evenmin vragen wij wanneer wij de sharia als fundament van het recht invoeren. Allah wijst ons de juiste weg”, zegt de sultan.

Gewacht met de verscherping van het strafrecht

Brunei was vorig jaar gastheer van de ASEAN-conferentie, de gemeenschap van Zuidoost-Aziatische landen. De verscherping van het strafrecht met de doodstraf door steniging werd voorzichtigheidshalve pas aan het eind van het ASEAN-jaar bekendgemaakt.

Twee derde deel van de inwoners van Brunei zijn moslims, voor hen zal vanaf nu de sharia gelden. “Waar we ons ernstige zorgen over maken, is, dat de doodstraf nu in het wetbopek van strafrecht wordt opgenomen – vooral de steniging tot de dood erop volgt”, zegt Gil. Ze is verbaasd dat dit in een Zuidoost-Aziatisch land mogelijk is. “Juist nu, nu de ASEAN-statengemeenschap wil laten zien dat zij ook wat betreft de mensenrechten een internationale standaard kan bereiken. Dit is een terugslag voor de hele regio”, zegt de juriste.

Ook al is Brunei slechts een ministaatje in de ASEAN-constructie, het land draagt met deze verscherping van het strafrecht bij aan een radicalisering van in ieder geval de islamitische landen. Maleisië en Indonesië zullen de ontwikkeling nauwkeurig in de gaten houden.

Bron:
www.tagesschau.de
Auteur: U. Schmidt

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Azië, Islam, Islamisering, Sharia. Bookmark de permalink .

17 reacties op Brunei voert doodstraf door steniging in

 1. Henk.V zegt:

  De sultan is een zeer goede vriend van de Oranjes..

  Like

 2. Charles Martel zegt:

  De weldaden van een ‘steen’tijdgodsdienst.

  Like

 3. jans zegt:

  Islam weer? Bea was nog niet zo lang geleden op staatsbezoek in Brunei, waarschijnlijk heeft het niet geholpen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Alsof Bea zoiets ooit ter sprake brengt!
   Het zal haar aan d’r kont roesten, ook al werden in Brunei woonachtige Nederlanders er de dupe van!
   Dan noopt ze weer een sjaal over d’r belachelijke hoed, loopt op kousenvoeten een moskee binnen en dat is dat! En verder met die Sultan babbelen over oliebelangetjes om haar 50 miljard nog wat op te krikken; ze gaat so wie so liever om met de groten der aarde; dat zijn ‘her own people……”
   Nog niets veranderd in al die jaren, dat rotwijf, zeg ik je! Ik zegen de dag dat zij, en liefst haar hele familie erbij, nog eens wordt afgeknald!

   Like

   • Monalisa zegt:

    Theresa Geissler u laatste worden van je stuk dan vlugten ze met al hun poen.net als 1940/1945!

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 23 april 2014 om 07:34

    “Ik zegen de dag dat zij, en liefst haar hele familie erbij, nog eens wordt afgeknald!”

    In het kader van de innige vriendschappelijke betrekkingen met de sultan van Brunei, is het natuurlijk veel passender indien die gewetenloze STEENrijke familie, naar goed islamitisch gebruik, zou worden gestenigd.

    Like

   • Paul Zwueste zegt:

    Ze is al zo oud, weet zij, en door talloze rimpels getekend. Alles van haar lichaam valt onmerkbaar langzaam naar beneden. Alex blaast zichzelf steeds meer op. ‘Beetje dom’, zegt Maxima maar Bea weet dat zij het was die het ventieltje heeft zoek gemaakt.
    Ach ja, denkt ze vaak, die “Russische methode” heeft wel iets om naar uit te kijken.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ jans 23 april 2014 om 00:43

   Dat klopt en wij, van Tistochwat B.V., hebben daar destijds een verhelderend artikeltje over geschreven:
   http://tistochwat.wordpress.com/2013/01/24/staatsbezoek-in-brunei-de-ware-toedracht-in-woord-en-beeld/

   Like

 4. William zegt:

  Ik walg van die Islam komt me de strot hoe meer je toegeeft hoe meer ze zich gesterkt volen
  Dit is geen vooruit gang dit is een mega terugval in beschaving van de mensheid.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  Westerse mensen zijn zich nauwelijks bewust van de willekeurige interpretatie die mogelijk is binnen de sharia wetgeving. De sharia is alles behalve gecodificeerd zoals dat gebruikelijk is bij westerse wetgeving modellen. De sharia is een samenraapsel van 1400 jaar regel op regel en verbod op verbod. Dat hier vooral de vrouwen de dupe van zullen worden zal duidelijk zijn. Zolang de islam rond blijf waren op deze wereld zolang zal de achterlijkheid elke dag op de loer liggen. Kijk en luister naar het NOS journaal en het bezoek van onze toenmalige Koningin aan Brunei en kots en walg van de wijze van NOS berichtgeving over dit zoveelste achterlijke islamitische land. Al hebben ze nog zoveel geld de islamitische waanzin zal linksom of rechtsom altijd een rottingsproces op gang brengen waar ook ter wereld het maar even de kop op steekt. Bedenk dat Nederland 30 jaar geleden nog zo goed als islam vrij was en nu, nu zitten we met de gebakken peren en kunnen de toekomstige generaties hun plezier gaan beleven met dit veelkoppige monster. Ik zeg maar zo, in geval van de islam is minder altijd beter dan meer en geen islam is het allerbeste.

  http://nos.nl/koningshuis/video/464593-koningin-beatrix-ontmoet-sultan-van-brunei.html

  Like

  • Driek zegt:

   guusvelraeds. Het filmpje van dat bezoek zojuist gezien, ik vind het weer ongelooflijk hoe dat koningshuis kruipt voor die duivelse islam. En straks staat het klootjesvolk weer voor die schaamteloze koningskinderen te juichen.

   Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  Overal ter wereld wenst de Islam, haar NAZI IDEOLOGIE op te leggen. En als ze hun zin krijgen, gaat dat dankzij, de verraders van de politiek binnen goed 25 jaar in Nederland ook gebeuren. Mark my words!

  Like

 7. lucky bee zegt:

  Is dat de zelfde Sultan de grote vriend van de Oranje’s?

  Like

 8. Antivenin zegt:

  Vandaag een ver-van-ons-bed-show, maar bij onveranderd beleid t.o.v. de islam ooit ook hier. Lang of kort, je kunt er op wachten…

  Like

 9. Jean zegt:

  Hoe meer islam hoe meer barbaarse smeerlapperij en die vuiligheid halen die EU misdadigers naar hier? Wie moet er dan eigenlijk feitelijk gestenigd worden???

  Like

 10. Jan zegt:

  Homo’s doodstenigen is “preventief bedoeld”

  In een brief aan de VN laat Brunei weten dat de nieuwe wet is ingevoerd om “op te voeden, af te schrikken en te rehabiliteren in plaats van te straffen”.
  ….
  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/homo-s-doodstenigen-is-preventief-bedoeld~a88d945b/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s