GB: Het onderzoek naar een in het geheim geplande islamitische overname breidt zich uit

Screenshot_26

(Door: Soeren Kern)

Het probleem met de islam op particuliere scholen heeft zich tot reusachtige proporties kunnen uitbreiden … niet honderden, maar duizenden Britse scholen zijn onder invloed van islamitische radicalen gekomen.
Bains kreeg ook de opdracht om te stoppen met het onderwijzen van burgerschapslessen, omdat die werden beschouwd als ‘onislamitisch’ en om islamitische studies in het curriculum [leerplan] te introduceren, hoewel Saltley een niet-confessionele school is.
Scholen moet niet worden toegestaan om ‘opslagplaatsen van segregatie’ te worden – Nick Clegg, vicepremier.

Britse autoriteiten zeggen dat ze hun onderzoek naar een vermeend complot van moslimfundamentalisten om particuliere scholen in Engeland en Wales te islamiseren, hebben uitgebreid.Het uitgebreide onderzoek omvat nu minstens 25 scholen in Birmingham, in eerste instantie waren dat er vier. Men onderzoekt nu ook nieuwe beschuldigingen dat moslimextremisten scholen in andere Britse steden, waaronder Bradford en Manchester, hebben geïnfiltreerd.

Het complot – ‘Operation Trojan Horse’ genoemd – bestaat uit een strategie om de controle over de scholen naar zich toe te trekken door niet-moslim schoolleiders en medewerkers van seculiere openbare scholen te ontslaan en die te vervangen door mensen die de scholen zullen leiden volgens strenge islamitische principes.

Een kopie van een document dat een overzicht gaf van het complot werd in november 2013  naar de gemeenteraad van Birmingham gestuurd, maar het bestaan ervan werd pas in maart 2014 bij het publiek bekend, toen het werd gelekt naar de in Londen gevestigde krant de ‘Sunday Times’.

Hoewel de politie nog steeds bezig is om de echtheid van het document te bepalen, bestaat er geen twijfel dat islamitische ‘hardliners’ het Britse schoolsysteem in steeds grotere aantallen ondermijnen.

Sinds ‘Operation Trojan Horse’ aan het licht kwam, zijn de Britse autoriteiten overspoeld met meer dan 200 klachten van klokkenluiders in Birmingham alleen al – inclusief e-mails, brieven en telefoontjes van ouders, leerkrachten en schoolleiders – over het opleggen van de conservatieve islamitische gebruiken in primaire, secundaire en scholengemeenschappen, maar ook in door de overheid gefinancierde academies/universiteiten.

De voormalige directeur van Saltley School in Birmingham trad af na een complot van islamitische fanatici om hem te verdrijven.

De beschuldigingen omvatten onder meer de overname van schoolbesturen door islamitische fundamentalisten, intimidatie en het eruit werken van niet-islamitische leraren, het dwingen van vrouwelijke studenten om hun haren te bedekken, een verbod op onderwijs over seksualiteit, het pesten van vrouwelijk personeel en het scheiden van jongens en meisjes in de klaslokalen.

In de afgelopen weken heeft Ofsted, de officiële instantie voor het inspecteren van Britse scholen, onaangekondigde inspecties uitgevoerd op ten minste 18 scholen in Birmingham, in opdracht van het Britse ministerie van Onderwijs. Dit vindt plaats naast een afzonderlijk onderzoek dat wordt uitgevoerd door de gemeenteraad van Birmingham . De eerste resultaten van deze onderzoeken worden in mei gepubliceerd; in juli zullen er volledige rapporten volgen.

Maar critici zeggen dat de scholen die tot nu toe gecontroleerd zijn slechts het topje van de ijsberg vormen. Men heeft het probleem van de islam op openbare scholen tot reusachtige proporties laten uitgroeien – niet tientallen, of honderden maar duizenden Britse scholen,  zegt men, zijn onder invloed van islamitische radicalen gekomen – en de Britse regering wordt beschuldigd van opzettelijke zelfvoldaanheid die gevoed wordt door blinde volgzaamheid van het multiculturalisme.

Een van deze critici is Michael White, een voormalige leraar van ‘Birmingham Park View School’, die zich te midden van de controverse bevindt. White vertelde de BBC onlangs dat de zorgen over een ‘islamitische overnamecomplot’ al meer dan 20 jaar geleden waren geuit, maar ze werden genegeerd door regeringsfunctionarissen die geobsedeerd waren door het opleggen van de politieke correctheid.

White zei hij dat hij was ‘weggewerkt’ nadat hij inging tegen de pogingen van de islamitische bestuurders van de school om seksuele voorlichting te verbieden en te stoppen met het onderwijzen van niet-islamitische religies tijdens de godsdienstlessen.

Een andere criticus, de parlementariër van de Labour Party Khalid Mahmood uit Birmingham, zegt dat de meerderheid van de bestuurders op de school salafisten en wahabieten zijn, islamitische ‘hardliners’ die ‘proberen hun standpunten in klaslokalen en op de dagelijkse gang van zaken op school in te voeren’. In een interview met de ‘Birmingham Mail’ zei Mahmood dat hij denkt dat er al eerder Britse onderwijsfunctionarissen geweigerd hebben betrokken te raken bij geschillen met islamitische scholen, uit angst om racistisch of anti-islamitisch genoemd te worden.

Ofsted onderzoekt nu beschuldigingen dat islamitische ‘hardliners’ op de school leerlingen indoctrineren door – naast andere tactieken –  hen te leren de antiwesterse preken van opstokende islamitische predikers te verheerlijken, zoals wijlen Anwar al-Awlaki, die terroristische operaties voor de islamistische groep Al-Qaida plande. Ze worden ook beschuldigd van het misbruiken van £ 70.000 (€ 85.000, $ 120.000) aan belastinggeld om luidsprekers voor schoolpleinen te kopen, waarmee leerlingen worden opgeroepen tot het islamitisch gebed.

Islamitische functionarissen van de school houden vol dat de aantijgingen ongegrond zijn en ingegeven worden door islamofobie. “Er is hoe dan ook geen bewijs hiervoor”, zei een van de bestuurders van de school, Tahir Alam, tegen BBC Radio: “Ik denk dat het een heksenjacht is op basis van allerlei valse beschuldigingen die gedurende vele weken zijn herhaald. Ik geloof ook dat dit is ingegeven door anti-moslim, anti-islamitisch sentiment, dat ook op de een of andere manier deze waanzin voedt “, voegde hij eraan toe.

Maar soortgelijke beschuldigingen komen overvloedig voor op andere scholen in Birmingham. De directeur van de Saltley School werd gedwongen te vertrekken, nadat hij zich had verzet tegen de plannen van de islamitische bestuurders van de school om seksuele voorlichting te schrappen en ​​alleen halal voedsel toe te staan.

Balwant Bains , die van afkomst  een Sikh is, kreeg ook de opdracht om te stoppen met het onderwijzen van burgerschapslessen, omdat die werden beschouwd als ‘onislamitisch’ en islamitische studies te introduceren in het curriculum, hoewel Saltley een neutrale school is.

Bains zegt dat hij ‘gepest en geïntimideerd’ werd in de maanden voordat hij in november 2013 van Saltley School vertrok. Nadat moslimbestuurders zijn beslissing ongedaan hadden gemaakt om een moslimleerling die in het bezit van een mes was van school te verwijderen, werd Bains ook het doelwit van  een  anonieme sms die hem als een ‘racistisch, islamofoob schoolhoofd’ stigmatiseerde.

Bains trad af na een Ofsted-rapport dat concludeerde dat hij een ‘disfunctionele’ relatie met het bestuur van de school had. In de afgelopen maanden hebben vijf niet-islamitische bestuurders van de Saltley School ontslag genomen, waardoor er 12 islamitische bestuurders overbleven op een totaal van 14.

Het is niet de eerste keer dat de Saltley School is gekoppeld aan moslimextremisten. Al eerder was een ‘studiebegeleider’ op school gearresteerd voor zijn betrokkenheid bij een terroristische cel die van plan was om een Britse soldaat te onthoofden. Zahoor Iqbal kreeg in 2008 zeven jaar gevangenisstraf voor  het leveren van apparatuur voor terroristische handelingen en het verschaffen van geld of goederen voor terroristische doeleinden.

Een andere klokkenluider zei tegen de ‘Sunday Times’ dat de nieuwe islamitische hoofdonderwijzer op ‘Ladypool Primary School’ in Birmingham na haar benoeming in september 2013 de kerstvieringen had beëindigd.

De lerares, Huda Aslam, die werd gerekruteerd uit een islamitische middelbare school in de buurt van Ladypool, zei tegen leraren die vorig jaar het kerstfeest hadden georganiseerd dat Santa Claus werd verbannen uit de school en dat er geen cadeautjes zouden zijn en dat Jezus als de zoon van God ‘niet ter sprake zou komen’.

Nieuwe beschuldigingen zijn ook in Manchester en Bradford naar voren gekomen. Op het ‘Laisterdyke Business and Enterprise College’ en het ‘Carlton Bolling College’ , beide in Bradford, wordt beweerd dat er door islamitische bestuursleden druk is uitgeoefend op schoolhoofden om islamitische gebruiken in te voeren.

Inmiddels hebben de tien parlementariërs van Birmingham zich verenigd om te eisen dat de minister van Onderwijs, Michael Gove, een volledig onderzoek naar ‘Operation Trojan Horse’ zal starten. De parlementsleden van de drie grote partijen laten een verenigd front zien in een gezamenlijke brief waarin ze erbij Gove op aandringen om een partijen overstijgend overzicht tot stand te brengen met de gemeenteraad om tot een ‘volledig beeld’ te komen  van wat er is gebeurd.

Na toenemende kritiek op zijn niet snel reageren op de crisis zei Gove op 13 april dat hij teams van inspecteurs zou sturen naar tientallen openbare scholen en hen zou opdragen elke school af te keuren waar “religieus conservatisme in de weg komt van het onderwijs en van een evenwichtig leerplan”.

Vicepremier Nick Clegg heeft het onderzoek ook ondersteund. Scholen moet niet worden toegestaan om ‘opslagplaatsen van segregatie’ te worden, zei hij.

Het onderzoek zal in fasen worden uitgevoerd, met een tweede golf van onverwachte inspecties van staatsscholen en particuliere scholen die later in het jaar zal plaatsvinden zodra Ofsted de omvang van het probleem heeft vastgesteld.

Soeren Kern is een Senior Fellow aan het in New York gevestigde Gatestone Institute. Hij is ook Senior Fellow voor Europese Politiek aan de in Madrid gevestigde Grupo de Estudios Estratégicos / Strategische Studies Group. Volg hem op Facebook en op Twitter .

Bron:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Soeren Kern

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Islamisering. Bookmark de permalink .

25 reacties op GB: Het onderzoek naar een in het geheim geplande islamitische overname breidt zich uit

 1. Vederso zegt:

  Zie evt. de video onderaan in het artikel in de Daily Mail. Zie ook de opmerking aan het begin van dit vertaalde artikel, hoe Nick Clegg er in slaagt om het woord islam of islamitisch te vermijden. Maar de gewone Britten zijn ook niet gek. Zij zullen dat ook hebben opgemerkt en massaal UKIP of LibertyGB stemmen.
  ,

  Like

 2. Ex-Moslima zegt:

  Allemaal dankzij de Labour Party

  Like

 3. Tom Hendrix zegt:

  Churchill draait zich om in zijn graf! De vuile vieze VERRADER CAMERON, deze MOSLIMKONTLIKKER is een SCHANDE voor de CONSERVATIEVEN! En die OETLUL CLEGG, is ook een stuk ongeluk, van de bovenste plank. Engeland is hard op weg om compleet islamitisch te worden!

  Like

 4. lucky01 zegt:

  En als het onderzoek is afgerond in positieve of negatieve zin dan zal er met de behaalde resultaten niets gedaan worden let maar op.
  Onderzoek verricht klaar.

  Like

 5. lucky bee zegt:

  Zo lang als de Britten de Commonwealth politiek handhaven zal hier aan geen verandering komen.

  Like

 6. Pingback: ONTHULLING VAN DE CAMOUFLAGE VAN DE MEDIA! | eunmask

 7. Henk.V zegt:

  In elk Westers land is het Paard van Troje binnengehaald, geestdriftig getrokken door meutes politiek correcte zwakzinnigen.

  In de spiegel die Groot Brittannië is in het artikel kan elk westers land zich herkennen.

  Wat opvalt is dat de reactie van de betrapte infiltranten STEEVAST hetzelfde blijft: Allemaal ONZIN! KWADE WIL! l! DISCRIMINATIE! ISLAMOFOBIE!
  Alleen deze wapens heeft de islam tot haar beschiking en eigenlijk komen ze maar op ËËN ding neer:
  Lever geen commentaar op ons.PUNT UIT!

  Hoe weer je deze simpele strategie feilloos af?
  NIET door scheldpartijen TEGEN, maar OVERDRDUIDELIJKE uitspraken over waar wij VOOR zijn.

  Onze vrijheid is niet onderhandelbaar en onze vrijheid van meningsuiting kan niet door bepaalde ideollogieën onder druk worden gezet.
  De Nederlandse wet laat zelfs godslastering onbestraft, omdat die een uiting van een persoonlijke opvatting is.
  Onze wetten gelden voor IEDEREEN.
  Er zijn geen wetten die boven onze wetten uitstijgen qua belangrijkheid.
  De leerstof voor de scholen wordt door de OVERHEID bepaald en IEDERE school houdt zich daaraan.
  Vrouwen hebben EVENVEEL rechten als mannen.De achterstelling van vrouwen is dus VERBODEN.
  Alle seksuele geaardheden vinden hun bescherming onder de Nederlandse wet.
  Godsdienst beleef je op basis van vrije keuze..Ieder mens heeft rewcht op een vrije persoonlijke keuze daarin.

  In deze vorm moet alles wat ons door dissonante ideologie wordt opgedrongen bestreden worden.

  Wij zullen nooit zwijgen over wat belangrijk is voor onze samenleving.

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Je vraagt je af: Een openbare school op Kanaaleiland of Slotervaart. Hoe zou het daarmee zijn?
  Die worden ook alleen maar gecontroleerd door gutmenschen waarschijnlijk.

  Like

 9. Yvonne van Cleef zegt:

  Islam verbieden en alle moslims het land uitzetten is echt de enige oplossing.11Jaar geleden moest mijn toen 10 jarige zoon met school naar een moskee “ter orientatie”!Ik heb dat toen ronduit verboden en menig woord aan vuil gemaakt op die school!Hij was de enige die niet mocht!Als straf moest hij die uren wel op school doorbrengen,anders was het ongeoorloofd verzuim!Maar ik heb mijn poot stijf gehouden!Daarna werd ik wel anders,met reserve,bejegend op die school.Maar dat was me worst!Dit om duidelijk te maken dat ze er ,ook hier,toen al een begin mee maakten om zoiets volstrekt normaal te vinden.Nou,ik niet,dus!

  Like

 10. badgast zegt:

  Zo proberen ze ook niet-Moslim kinderen te brainwashen. Scholen zijn daar uitermate geschikt voor. De hypocriete politiek correcte zwakzinnigheid zal ons nog duur komen te staan. Europa verenigt zich om oorlog te voorkomen, maar als het zo doorgaat, moeten onze kinderen straks een burgeroorlog voeren om hun vrijheden weer te veroveren en niet onder islamitische wetgeving te vallen. En dat allemaal te danken aan onze laffe kontelikkers.

  Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Die kinderen zullen zich niet verzetten,weten inmiddels niet beter!Behalve kinderen met ouders zoals wij!Maar ja,dat is helaas nog steeds de minderheid!

   Like

 11. badgast zegt:

  Henk.V..Als de overheid straks alleen nog maar uit politiek correcte lapswansen en mohammedanen bestaat, dan zal de leerstof op scholen zich steeds meer naar islamitische maatstaven buigen.

  Like

 12. Jan zegt:

  Pakistaanse ouders: ‘Die blanke kinderen moeten opdonderen’

  The head of one the Birmingham schools at the centre of the ‘Trojan Horse’ controversy has revealed that parents of Pakistani origin wanted her to “get rid of the white kids” at her school.
  Sarah Hewitt-Clarkson, head teacher at Anderton Park Primary School, told the Sunday Times that when a small number of white children arrived at her school, which was predominantly Muslim, parents started making a series of racist demands:
  “We had kids saying ‘What are you playing with the white kid for? What are you playing with the Christians for?’ The dad of one of the Pakistani heritage pupils at the school even told me I should ‘get rid of the white kids’.

  “He said, ‘If I was head I would get the white kids and shove them in the corner with white desks and a white teacher and keep them away from the rest of the kids. I told him that what he had said was racist and I was going to write it down. Then he said, ‘You should get rid of the white kids, that is what the community would want you to do.'”
  She later reported the parent to the police.
  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/06/15/Get-Rid-of-the-White-Kids-Say-Pakistani-Parents

  Like

 13. Aegolius cs zegt:

  Extremism Fears Over Leading State School
  A successful inner-city school is set to be placed in special measures by OFSTED for failing to protect pupils from extremism.

  http://news.sky.com/story/1376849/extremism-fears-over-leading-state-school

  Ach: niks aan de hand. Gewoon een dagelijks verschijnsel dat soms opvalt.

  Like

 14. Pingback: Onderwijsschandaal “Trojan Horse” in GB: 100 radicaalislamitische leraren zouden ontslagen kunnen worden | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s