Officiële peiling: Eurosceptici zijn kansloos bij de Europese verkiezingen

Screenshot_31

De sociaaldemocraten beschikken over de beste kaarten voor de Europese verkiezingen. Op de foto v.l.n.r.: Sigmar Gabriel, de Franse minister-president Manuel Valles en Martin Schulz. Schulz hoopt dat hij voorzitter van de Europese Commissie wordt.

De sociaaldemocraten zullen bij de verkiezingen voor het Europees Parlement als overwinnaar tevoorschijn komen – als een peiling in opdracht van het Europees Parlement tenminste klopt. Interessant: de vaak bezworen machtsovername door eurosceptici zal er niet komen. Zij blijven een kleine minderheid in het 751 zetels tellende parlement.

De sociaaldemocraten zullen als overwinnaar uit de Europese verkiezingen tevoorschijn komen. Uit een actuele peiling van het opinieonderzoeksbureau TNS Opinion in opdracht van het Europees Parlement blijkt dat de sociaaldemocraten met 210 zetels voor de EVP zullen eindigen, die op 209 zetels komt. Daarmee zouden de sociaaldemocraten 15 zetels winnen, de EVP zou een dramatisch verlies van 65 zetels lijden.

De sociaaldemocraten profiteren van de Eurosceptici, die in de regel stemmen afpakken van de conservatieve partijen. Maar het vooral door de linkse partijen bezworen horrorscenario van een Eurosceptische meerderheid in het Europees Parlement ontpopt zich gezien de TNS-cijfers als pure propaganda: De Eurosceptici, die het nu nog niet eens met elkaar eens zijn over een gezamenlijke fractie, zouden in totaal op maximaal 150 afgevaardigden uitkomen. De liberale ALDE komt volgens TNS uit op 57 zetels, de Groenen op 40. Voor beide groeperingen zijn dit teleurstellende cijfers. Ze tonen aan dat het noch de liberalen noch de Groenen is gelukt om zich voldoende te onderscheiden van de conservatieven respectievelijk de sociaaldemocraten.

Het Europees Parlement heeft geen wetgevende competentie. Desondanks worden 751 Europese politici voorzien van functies op kosten van de belastingbetaler. De beslissingen worden genomen in de Europese Commissie en in informele commissies zoals de “Trilog”. De leden van de Europese Commissie en vooral de voorzitter van deze commissie worden strikt vertrouwelijk door de regeringschefs uitgekozen. Een motivering of transparantie voor deze manier van doen is er niet.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europees Parlement, EUSSR, Socialisten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Officiële peiling: Eurosceptici zijn kansloos bij de Europese verkiezingen

 1. E.J. Bron zegt:

  “Wij van WC-eend adviseren WC-eend”?! 😦

  Like

 2. Republikein zegt:

  Hersenspoeling.

  Like

 3. Thomasson zegt:

  Jammer genoeg de meerderheid van mensen die spuughekel hebben aan de EU gaan niet stemmen. Ze zijn van mening dat het toch geen zin heeft, dus waarom zal ik er moeite voor doen? De politiek-correcte multiculturalisten en Eurofielen gaan altijd stemmen. En daarom hebben ze goede kans om de verkiezing te winnen. Helaas. Omdat er een doemscenario is er aan gebonden. Dit vullis zal er alles aan doen om de duimschroeven van hun macht een kwartslag en meer te draaien. Ze zouden hun macht gebruiken (pardon misbruiken) om de natiestaat verder te ontmantelen en ons te knechten.

  Like

 4. lucky bee zegt:

  Ik zal beslist niet voor een Marxistische partij kiezen.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  @ E.J. Bron 22 april 2014 om 18:23

  Spontaan welde deze gedachte in mij op; zo zouden die eu-partijbonzen moeten kunnen worden doorgespoeld. http://pro.villeroy-boch.com/nl/nl/home/badkamer-en-wellness/producten/nieuws/directflush.html?gclid=CMeSpbHRkr0CFagBwwod520AmA
  Op deze wijze heeft men meteen geen WC-eend meer nodig

  Like

 6. Henk.V zegt:

  De wens is de vader van de gedachte en misschien zou de politiek correcte stroming in elk land een truckendoos willen opentrekken vol laterpraat en smeerlapperij, leugenpraat, stembus fraude,of massale oproepen om te betogen tegen mensen die ”fout bezig zijn”, ja zelfs het gebruik van geweld ,om de wens van de EU te laten uitkomen…
  Ook Fortuyn werd vermoord vlak voor een zekere,alles beslissende stembus zege!

  Een geest die wakker wordt kun je niet meer onbeperkt voor de gek houden.
  Geen enkel kritische burger kan het zich veroorloven thuis te blijven in mei.

  Like

 7. Turul zegt:

  ook dit onderzoek en de publicatie er van is EU propaganda! Dit om de burgers van de Europese landen het idee te geven dat het bij voorbaat zinloos is om op eurosceptische partijen te stemmen.

  Het kan nog een koude kermis worden voor de EU fanaten….

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  En wat nu?Als ze straks nog geen deuk in een pakje boter kunnen slaan,de Eu-sceptische partijen?Is dit gewoon propaganda,of een horrorscenario dat ,onverhoopt,wel eens waar zou kunnen worden?Stemmen ga ik,en wel Pvv.Maar ik hoop toch echt dat we een paar stappen voorwaarts kunnen zetten,en,als het even kan uit die vermaledijde EU!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Inderdaad een vuile gore RODE PROPAGANDA! Sterf EUSSR,sterf!

  Like

 10. Jean zegt:

  In mei komen Afrikaners naar hier om te zien of de verkiezingen correct verlopen…:-) 🙂 🙂
  Nadien blijven ze hier… 🙂 🙂 🙂

  Like

 11. louis-portugal zegt:

  Wel vreemd dat zo´n klein dikkertje (Sigmar Gabriel) vice-kanselier is in Duitsland.
  Je zou je als land toch moeten schamen om zo´n volgevreten pad stuk op pad te sturen.
  Onlangs zag ik hem nog met een stel veel dunnere chinezen.
  En dat was enkele jaren geleden nog minister van millieu.

  Like

 12. Rien zegt:

  Het Nederlands volk weet dat het 75% is wat tegen de eu is, dat betekend heel snel uit de eu ,Wij weten ook dat wij weer belazerd worden , daar word weer gefoeteld met de stemmen ,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s