Medelijden met de Palestijnen? Zonder mij

Screenshot_3

(Door: Norman Podhoretz)

Duizenden Arabieren sterven in Syrië en Zuid-Soedan. Waar is de verontwaardiging ten gunste van diegenen die werkelijk lijden? Geprovoceerd door de voorspelbare ineenstorting van de belachelijke, door de Amerikaanse minister van buitenlandse Zaken John Kerry afgedwongen, onderhandelingen van de Palestijnen met de Israëli´s wil ik iets bekennen: Ik heb geen medelijden – helemaal geen – met de Palestijnen. Bovendien denk ik niet dat zij dit verdienen.

Dat plaatst mij uiteraard tegenover de dolken, die door de verlichte opinie getrokken worden, die door het bekende driemanschap van de universiteiten, de mainstream media en de amusementsindustrie getrokken worden. Want een ieder in die wereld is er zo mee bezig om te huilen over het zogenaamde onvergelijkbare lijden van de Palestijnen, dat er nauwelijks een traan overblijft voor de kwelling van andere volkeren. En de universele woede vanwege de Palestijnen aangedane zogenaamde monumentale onrechtvaardigheid is dusdanig alles verterend dat er praktisch geen verontrusting meer beschikbaar is voor een andere klager ten gevolge van onrechtvaardige mishandeling.

Volgens mijn verlichte mening is dit beeld van de erge toestand van de Palestijnen niet minder dan grotesk buitensporig. Laat me de Palestijnen buiten beschouwing laten die als Israëlisch staatsburger in Israël leven en die dezelfde politieke rechten genieten als Israëlische Joden (wat veel meer is dan men over Palestijnen kan zeggen die in welk Arabisch land dan ook leven) en laat me mezelf op diegenen concentreren die onder Israëlische bezetting van de “Westbank” leven.

Welnu, om het met de belangrijkste maat te beoordelen en deze op slechts op twee gevallen toe te passen van datgene wat daar precies plaatsvindt: In Syrië verhongeren duizenden Arabische broeders en zusters, terwijl volgens informatie van de VN-vertegenwoordiger ter plaatse in Zuid-Soedan 3,7 miljoen mensen – wat ongeveer overeenkomt met een derde deel van de bevolking – blootgesteld staan aan de directe hongerdood. Het klopt dat, wanneer zij van de “Westbank” naar Israël in engere zinnen willen reizen, zij gedwongen zijn te stoppen bij checkpoints en dat ze doorzocht worden op zelfmoordvesten of andere wapens uit het terroristische arsenaal. Toen zij minister van Buitenlandse Zaken was, klaagde Condoleezza Rice een keer over de grote onaangenaamheid en vernedering die door zulke dingen de arme Palestijnen worden aangedaan. Ze had echter niets over de Palestijnen te vertellen die verhongeren op de “Westbank”- om de doodeenvoudige reden dat deze niet te vinden waren.

Ook in de Gazastrook verhongerde niemand toen deze door Israël bezet was. En ondanks de tegenovergestelde propaganda is ook nu, ondanks de blokkade van de Israëli´s om de levering van verborgen wapens te verhinderen die tegen Joden gebruikt kunnen worden, niemand de dupe van hongersnood.

À propos Gaza: Het kan als case-studie dienen voor de mate de Palestijnen zich deze noodsituatie zelf hebben aangedaan. Zo verwachtten enkele gelukwensers, toen alle Israëli´s in 2005 uit de Gazastrook gehaald waren, dat de nu de volledige controle bezittende Palestijnen zich zouden bezighouden met het veranderen van de Gazastrook in een vrij en welvarend land. In plaats daarvan maakten ze er een toevluchtsoord voor terrorisme en een basis voor het afschieten van raketten naar Israël van.

Ondertussen ging er weinig tot niets van de in Gaza gekiepte miljarden aan hulp – het nodige daarvan afkomstig van rijke Amerikaans-joodse donateurs – naar de verbetering van de levensomstandigheden van de gewone bevolking. Wat de meerderheid van deze gewone Palestijnen er niet van weerhoudt Hamas te ondersteunen, onder leiding waarvan deze volgorde van prioriteiten trouwer werd opgevolgd dan onder de iets minder militante rivaal Fatah.

Wat betreft de Palestijnen zogenaamd aangedane monumentale onrechtvaardigheid bestaat deze er grotendeels in territorium in de oorlog verloren te hebben die zij in 1967 zelf provoceerden evenals het afwijzen van hun eis dat iedere centimeter daarvan wordt teruggegeven door de Israëlische winnaars van deze oorlog. Zulke eisen zijn altijd bekend als revisionisme of irredentisme en werden algemeen van de hand gewezen, onlangs nog wegens de Russische inname van de Krim. Maar als het om Israël gaat, wordt alles op de kop gezet, zodat Palestijns irredentisme algemeen ondersteund wordt.

De begeleidende en net zo grote onrechtvaardigheid die de Palestijnen zogenaamd leden, bestaat erin dat hen een eigen staat werd geweigerd. Maar dat is nauwelijks uniek te noemen, gezien de tientallen andere etnische groepen – waarvan de Koerden de bekendste zijn – die hetzelfde overkomt.

In ieder geval hebben ze deze “onrechtvaardigheid” eveneens aan zichzelf te wijten, omdat de Palestijnen de afgelopen 15 jaar het aanbod van een staat op het grootste deel van het in 1967 door Israël ingenomen territorium hebben afgewezen – met Jeruzalem als zijn hoofdstad. Ze hebben deze afwijzingen met de ene smoes na de andere gerechtvaardigd, maar zoals een ieder die daartoe bereid is, zien kan, willen ze in werkelijkheid geen eigen staat die zij aan zij met Israël leeft, maar een staat die Israël volledig vervangt.

Daarmee komen we volgens mij bij de belangrijkste reden dat de Palestijnen geen medelijden verdienen, om maar helemaal te zwijgen over de enorme mate waarin ze dit krijgen (en niet in de laatste plaats van veel van mijn mede-Joden). Het is zo, dat ze sinds de dag van het ontstaan van Israël in 1948 er niet mee opgehouden zijn het als hun doel te verklaren de staat van de kaart te vegen. In alle andere verbanden zou dit bij de verdiende naam “volkerenmoord” genoemd en door alle fatsoenlijke mensen veroordeeld worden. Maar het zijn – en hier wordt opnieuw alles op de kop gezet – bij iedere stap die Israël onderneemt om zich tegen zo´n schaamteloze en kwaadaardige bedoeling te verzetten, de Israëli´s die obsessief veroordeeld worden, zowel door de VN als door de in toenemende mate schrille verspreiders van datgene dat zichzelf “antizionisme” noemt, maar eveneens in toenemende mate niet van antisemitisme is te onderscheiden.

Ook zijn het helaas niet alleen de leiders van de Palestijnen die deze boze bedoeling aanhangen. Zoals blijkt uit alle peilingen en uit de verkiezingen, die voor Hamas de weg vrijmaakten naar de overname van de macht in de Gazastrook, doet dat ook een beslissende meerderheid van het Palestijnse volk. Dit is zonder twijfel het resultaat van niet nalatende indoctrinatie van bovenaf, maar de schade is aangericht en het resultaat is zoals het is.

In werkelijkheid is het beste wat men zowel over de Palestijnse leiders als het Palestijnse volk kan zeggen, dat veel van hen zich niet langer verbeelden – zoals dit de voormalige president van Egypte Gamal Abdel Nasser deed – de macht te hebben de Joden van Israël de zee in te drijven. Daarom zijn ze nu bereid het doel van de volkerenmoord op te geven en zich tevreden te stellen met een meer bescheiden doel – dat betekent de joodse staat kwijt te raken door hem, d.m.v. verschillende “vreedzame “ middelen zoals het “recht op terugkeer”, te veranderen in een staat met een Palestijnse meerderheid.

Ik bid dagelijks dat de dag zal komen dat de Palestijnen eindelijk hun kwaadaardige bedoeling tegenover Israël opgeven, dat mij afhoudt van ieder gevoel van medelijden met hen en dat zij innerlijk vrede sluiten met het bestaan van de joodse staat in hun directe omgeving. Maar totdat deze dag aanbreekt, zal het “vredesproces” net zo uitzichtloos zijn zoals het al lange tijd geweest is en zoals het dit onlangs weer eens heeft bewezen. Nog iets verandert nooit: Toen John Kerry dinsdag op Capitol Hill zei dat het de Israëli´s waren die hij verantwoordelijk hield voor dit jongste diplomatieke fiasco.

Bron:
http://haolam.de
Auteur: Norman Podhoretz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", antisemitisme, antizionisme, Appeasement, demoniseren, Desinformatie, Gazastrook, Hamas, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Joden, Jodendom, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, politici, Racisme, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, Verenigde Naties, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Medelijden met de Palestijnen? Zonder mij

 1. jans zegt:

  Kerry en Obama zijn islamknuffelaars en Jodenhaters. Frans Timmermans hoort ook bij deze club.

  Like

 2. fleckie zegt:

  hoe hoog is het IQ van KERRY eigenlijk?

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Islam is de religie van de Dood.Ze willen toch graag gedood worden om zo bij de 72 maagden te komen?Laat ze verzuipen. dat willen ze toch o zoooo graag?

  Like

 4. fleckie zegt:

  de AMERIKANEN “WETEN” zo VEEL betr.andere landen, als ze dit nog?niet weten, dan, nogmaals?een herinnering aan het volgende,: UIT het boek van J.di GIOVANNI, UITG.H.J.W.BECHT,HAARLEM:….’INDRINGERS in EIGEN LAND,…ISRAEL EN DE INTIFADA”
  bijv.pag.171,’kinderen raken bij de intifada betrokken vanaf het moment dat ze oud genoeg zijn om een steen te gooien of in een demonstratie mee te lopen.In zijn artikel’een profiel van de stenenwerpers’in het; JOURNAL OF PALESTINE STUDIES'(LENTE 1988) BESCHREEF DE SCHRIJVER DAOUD KUTTAB DE ROL DIE JONGE KINDEREN geacht worden TE SPELEN IN DE INTIFADA.VOLGENS KUTTAB DRAGEN LERAREN en ANDERE LEIDERS,onder wie hun OUDERS,kinderen de volgende taken op:
  LEEFTIJD 7-10 LEG brandende autobanden MIDDEN OP DE WEG OM HET VERKEER te
  blokkeren.
  LEEFTIJD 11-14 PLAATS grote stenen midden op de weg,gebruik SLINGERS en KATAPULTEN.
  LEEFTIJD 15-17 GOOI GROTE KEIEN,activiteiten gericht op het OMZEILEN v.d.’AVONDKLOK’.
  ‘Het meest beangstigend a.d.kinderen is hun onverschilligheid.Ze zijn allemaal tijdens de bezetting geboren als vluchtelingen,en kennen GEEN ANDERE MANIER VAN LEVEN.Dit zijn kinderen die totaal onbevreesd SOLDATEN met STENEN BEKOGELEN,die op hun vijfde woorden als molotovcocktail,martelaar en OORLOG hebben geleerd en die me aankijken met een mengeling van PRET en AFGRIJZEN als ik hun vraag of ze ook joodse kinderen kennen.Ze zijn niet bang om te sterven.SOMMIGE VAN DEZE KINDEREN ZIJN ZO GEHARD DAT ZE NIET MET HUN OGEN knipperen wanneer ze zien dat hun vader in het holst v.d.nacht door soldaten wordt afgevoerd;anderen worden verlamd door angst bij het horen v.legerjeeps of geweerschoten.etc.
  DE Israelische reactie varieert.”Wij zijn geen monsters.Wij willen niet op kinderen schieten,”vertelde een soldaat in GAZA me.”Maar dit zijn geen kinderen.Als ze op je afkomen met een steen in hun hand en”ALLAHOE AKBAR” schreeuwen,voel je je doodsbang.Als je op patrouille bent ben je kwetsbaar,misschien wel net zo kwetsbaar als zij’Als je achter in een open legerjeep rijdt beleef je de paniek,de spanning die de soldaten moeten voelen.Een andere reservekapitein v.begin veertig zei:”Ik heb in de JOM KIPOEROORLOG gediend en dat was LANG NIET ZO ERG als reservist te zijn in NABLUS.Daar smeten de PALESTIJNSE KINDEREN in de OUDE STAD keien van de daken die we niet konden zien aankomen.Ik was er een week nadat ISRAELISCHE SOLDATEN in de OUDE STAD gedood waren DOOR KEIEN die ze tegen HUN HOOFD hadden gekregen en dat was niet gemakkelijk.etc.#####

  Like

 5. Ekster zegt:

  Die John Kerry is een botte boer zonder enige kennis van zaken. Israël zou die kerel voortaan de toegang moeten wijzigen wegens staatsgevaarlijkheid.

  Like

 6. Jan zegt:

  Mooi. Knessetlid Zoabi uit Israëlisch café geschopt wegens haar openlijke haat tegen Israël

  MK Haneen Zoabi (Balad,) who has been vilified in Israel for saying that the abductors of the three teens in the West Bank were not terrorists, was kicked out of a restaurant, Arutz Sheva reported.
  …The confrontation between Zoabi and the restaurant owner was captured by a cell phone camera.
  At the start of the video, the owner can be heard asking Zoabi sarcastically if there are no restaurants in Gaza, to which she responds by saying “no, they’re bombing in Gaza.”
  The owner then tells her to leave, saying “you little traitor. I can do it (remove you), it’s my democratic right.”
  After Zoabi shouts back, the owner continues “that’s what it is, if you talk like that definitely that’s what you’ll get. You don’t deserve equality.” After a momentary silence, the owner again calls her “traitor.”
  On Monday, police recommended that Zoabi be indicted for incitement.
  http://www.israelandstuff.com/israeli-cafe-owner-kicks-palestinian-arab-mk-haneen-zoabi-out-calling-her-traitor

  Like

 7. Jan zegt:

  Falestijnen zetten val op voor Joden. Loopt anders af dan verwacht

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @Jan: 16.19. uur. Net goed voor deze vuile moslim terroristen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s