Politiek verval

Screenshot_2

(Door: Alexander Sassen van Elsloo)

Deze column werd eerst geplaatst door de redactie van DFT (De Financiële Telegraaf), maar daarna ijlings toch verwijderd. De inhoud werd te politiek geacht. Afgelopen zondag was dat nog niet het geval toen de column werd geplaatst, maar dinsdag opeens wel.

De kern van de Nederlandse politiek is rot. Oude gevestigde partijen hebben hun gedachtegoed verkwanseld en klagen steen en been over het toenemend populisme. Probleem is alleen dat ze het huidige populisme en niet begrijpen en zelf hebben veroorzaakt. Alle gevestigde partijen verliezen ten koste van nieuwe partijen, behalve D66. Wat is er aan de hand?

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Politiek verval

 1. Theresa Geissler zegt:

  Klare taal en juiste, steekhoudende conclusies: D’66 als het electoraal afvoerputje, en de PVV en SP voor ‘de ontheemde kiezers, die niet in dat afvoerputje terecht willen komen.’ Zo is het natuurlijk precies. Waar moet je als ontheemde kiezer heen nadat je ‘politieke thuis’ opeens in nevelen is opgegaan? Al eerder was ik zo vrij, de VVD te betitelen, als de Vervlakte Vrijheid en Democratie. Het is een typering, waar ik nog steeds achter sta.En de PvdA? Och, hetzelfde laken en pak -schat ik. (Meer dan schatten is het niet, want ik heb nooit socialistische sympathieën gehad.)

  Like

  • lucky bee zegt:

   Oppassen voor de SP het is ook een Maxistische partij en hun doel is de zelfde als die van de anderen namelijk dictatuur van het Proletariaat.In dat is voor ons de Hel op aarde.

   Like

 2. Theodoor zegt:

  Geweldige analyse, vaak gelezen zijn kijk op de EU, de banken en de Euro. Een aanwinst in het politieke gebeuren.

  Like

 3. Rick zegt:

  Kijk…ZO zit de politieke baantjesmolen dus in elkander!!

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22543987/__Van_Rey_toetst_integriteit_wethouders__.html

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22544705/__Ophef_om_strafblad_D66-wethouder__.html

  Verkeert u nú nóg wérkelijk in de veronderstelling dat hier ooit iets gaat veranderen!??
  “Ons kent Ons” en “Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend” Het politieke verval in optima forma non plus ultra 🙂

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Monalisa ik ben het volledig eens met het artikel, en de conclusies daarin vervat. DEMOCRATIE in Nederland is verder weg dan ooit! En de “oude politiek”, is daar in mijn ogen volledig zelf schuld aan. Ze luisteren niet naar HET VOLK, wat ZIJ dienen te vertegenwoordigen! Het is geen democratie meer bij de “oude politiek”, maar PARTICRATIE. Pluche is belangrijker geworden dan INTEGRITEIT, en staan voor BEGINSELEN. Daar komen de zetels voor de PVV en de SP vandaan!

  Like

 5. leefbarbaar zegt:

  Allemaal leuk en aardig maar meneer Sassen is ook zo’n politicus die rijk wordt van windhandel en zeer waarschijnlijk ieder belang verstrengelt om er zelf beter van te worden. ( Alexander Sassen van Elsloo is oprichter van Sassen Research & Consultancy Company. ) Volgens mij zitten er al te veel van dit soort mensen in Brussel het volk te vertegenwoordigen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik zie dat toch niet direct als een tegen-argument voor zijn opinies, sorry.
   Als hij verder de juiste conclusies trekt, mag hij dat doen, rik geworden van de windhandel of niet.
   Dit zijn niet langer de dagen van het Sovjet-idealisme.

   Like

   • leefbarbaar zegt:

    Beste Theresa Geissler,
    fijn dat je zo ruimdenkend bent, maar politici die besluiten nemen over zaken waar ze zelf belang bij hebben, maken de democratie kapot. Uit eigenbelang en hebzucht. De oude politieke partijen maken zich hier massaal schuldig aan; nieuwe partijen zouden beter moeten weten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s