104-jarige dorpslieveling Han is niet meer…het werd hem teveel

Screenshot_17

(Door: Martha N.)

Een schrijnend voorbeeld van een bejaarde, die nog gelukkig was in het leven. Zijn verzorgingstehuis werd gesloten, voor hem was geen plaats meer in zijn geliefde omgeving, hij moest verkassen en kwam in Wilnis terecht. Veel ouderen van Nederland staat eenzelfde soort lot te wachten. Weg uit hun vertrouwde omgeving, de verzorging te zwaar, dus zie maar dat je bij je familie terecht komt. De Nederlandse politici liggen hier echt niet wakker van. Wat de regering van Nederland onze ouderen en zorgbehoevenden aandoet, is ronduit schandalig. Voor alles en iedereen is plaats, als het maar buitenlanders zijn. Echter niet voor eigen mensen. Uit de ouderen is geen geld meer te persen, die kosten teveel, weg ermee. Ook jongeren worden oud… Ook voor hen zal later geen plaats meer zijn, we leven nu in een nieuwe wereld!

Lees de geschiedenis van HAN GROOTEGOED.

De bekendste en oudste bejaarde van Mijdrecht moest tot zijn grote verdriet zijn geliefde dorp verlaten, omdat zijn verzorgingshuis Nieuw Avondlicht de deuren sluit. Het tehuis is sterk verouderd en wordt gesloopt. Op deze plek in de Dorpsstraat wordt een nieuw zorgcentrum gebouwd voor mensen die zware zorg behoeven, maar dat kwam voor de 104-jarige te laat. Grootegoed kon in Mijdrecht of naaste omgeving nergens terecht, omdat hij zwaardere zorg nodig had. Grootegoed vreesde zijn laatste dagen vanaf juni te moeten slijten als ‘niemand’ in verpleeghuis Zonnehuis Westwijk in Amstelveen, een flink stuk verderop. Zijn zoon voorspelde zijn doodvonnis als Grootegoed ‘zijn plekkie’ in Mijdrecht moest verlaten. Hij had het bij het rechte eind, maar nog sneller dan hij verwachtte.

Grootegoed woonde niet langer in zijn geliefde Mijdrecht. De krasse knar verhuisde vorige week naar het Johannes Hospitium in Wilnis. Zijn gezondheid ging flink achteruit. De laatste dagen ontbrak hem de kracht om naar buiten te gaan met de grote schare aan familie, vrienden en dorpsgenoten die hem trouw voortduwden in zijn rolstoel.
De dag voor zijn verhuizing maakte hij zijn allerlaatste rondje door het dorpshart. ‘Ik heb meerdere keren afscheid van hem genomen. We zagen zijn overlijden aankomen’, vertelt zoon John Grootegoed (75). ‘Hij is rond 01.30 uur ’s nachts rustig ingeslapen. Hij ligt er mooi bij, alsof hij slaapt en zo weer op kan staan.’

Lees het hele verhaal op  www.ad.nl en www.ad.nl

PREMIER MARK RUTTE WIL…
Is het niet schrijnend om in het AD een foto te zien van Van Rompuy, handenschuddend met Rutte, voorzien van de tekst: Premier Mark Rutte wil dat bij de vorming van de nieuwe Europese Commissie het efficiënter laten opereren van de EU een belangrijk aandachtspunt is. Hij heeft dat vandaag laten weten aan Europees president Herman Van Rompuy, die hij op het Catshuis ontving. De woordvoerder van Rutte heeft dat gezegd. De premier onderstreepte tegenover Van Rompuy het kabinetsstandpunt dat zaken die nationaal geregeld kunnen worden zoveel mogelijk aan de lidstaten overgelaten moeten worden. De EU moet zich alleen bezighouden met dingen die Europees geregeld dienen te worden.
Lees: www.ad.nl

Screenshot_18

Denkt RUTTE nu echt, dat de EU naar HEM zal luisteren..? Ach, het staat wel stoer hoor! Rutte heerst over de EU en vertelt van Rompuy hoe het moet. De gedachte erachter is: zie eens wat ik voor mijn vaderlanders niet allemaal doe. Op mij kun je bouwen en vertrouwen. Alles voor de show en alleen gericht op de verkiezingen die eraan komen van het EP.

Rutte zou zich moeten inzetten voor de eigen bevolking. Hij zou scoren door te zeggen: Mensen, ik heb alles voor ons vaderland over. Mensen, ik laat jullie niet in de steek. Ik zal ervoor zorgen dat we weer eerst aan de eigen mensen denken…

Kom nu, dat is toch niet interessant, daar zit geen toekomst in. Ouderen hebben afgedaan, de jongeren hebben we nodig als melkkoe.

John Grootgegoed zou een actie willen organiseren door het hele land. ‘Middels een actie door heel het land wil ik toch opkomen voor het lot van ouderen´, zegt hij. ´Ik wil met zijn allen de straat op om ons ongenoegen te laten zien.’

Martha hoopt dat het een groot succes mag worden! Bejaarden en mensen met kinderen of familie die zorg nodig hebben, ga massaal protesteren. Mocht het protest op korte termijn niet lukken, laat dan UW STEM horen!

Stem tegen nog meer leed voor ouderen en diegenen die zorg nodig hebben! Stem tegen nog meer buitenlanders. Stem voor UW eigen kinderen en hun toekomst!

Er blijft nog één kans over: STEM TEGEN DE EU, stem voor een partij die voor eigen vaderlanders is.

HET IS ONS LAND!
WIJ HEBBEN ERVOOR BETAALD!
WIJ HEBBEN RECHT OP EEN GOEDE VERZORGING!

Screenshot_15

Door:
Martha N.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op 104-jarige dorpslieveling Han is niet meer…het werd hem teveel

 1. Tom Hendrix zegt:

  Martha N, ik stem geheel in met het artikel. En dat geleuter en gelul, van de klote politici over hun zgn. Participatiemaatschappij, en over de zgn. WMO die feitelijk betekent: WEGMETOUDEREN, komt mij mijlenver de strot uit. Voor mij mag de hele politiek DOODVALLEN, m.u.v. vooralsnog de PVV. Alleen zij, komen nog voor ons op, zover het mogelijk is.

  Like

  • IK BEN HET MET TOM EENS. DEZE REGERING MOET WEG, IK STEM OP PVV.

   Like

  • Driek zegt:

   Wat een grove schande, geen geld om oude mensen een een prettige oude dag te bezorgen in een verzorgingshuis, maar Voor het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aan Amstelveen is negenhonderdduizend euro begroot. Dit bedrag wordt niet alleen door de gemeente betaald, maar een deel komt ook van de provincie en sponsoren. Dat hele koningshuis is een schaamteloze bende wat zo snel mogelijk moet worden opgedoekt. Maar dat geldt voor een heleboel dingen hier in Nederland. Inderdaad, meneer Hendrix, een hoop geleuter en gelul van een stel zwendelaars, ze kunnen de pot op, ik zie mijn laatste levensdagen soms met angst en beven tegemoet, hoop dat de die pil van Drion vrijgeven.

   Like

   • lucky bee zegt:

    De Oranje als koningshuis wordt niet in DenHaag beslist maar in Wenen door de overwinnaars van de Napoleonse oorlogen. Wij gereformeerden zijn niet eens uitgenodigd om hier over mee te praten. Als onze vertegenwoordiger was de binnelandse minsiter van Napoleon de Talleyrand, eigenlijk onze vijand.

    Like

 2. Syrier zegt:

  Ik roep al decennia lang:zieke land.

  Like

 3. Tistochwat zegt:

  😦

  Ik hoop toch zo dat Rutte en zijn rooie trawanten vreselijk zullen creperen als ze oud zijn.
  Maar alle politici zorgen héél goed voor zichzelf en voor hun (financiële) toekomst!

  Like

  • Arie zegt:

   Creperen als ze oud zijn? Laat ze nu maar gelijk creperen.

   Like

  • Martha N zegt:

   Tistochwat het is een geweldig goeie, als oudere jongere klaar je gelijk op bij het zien van deze film. Zou verspreid moeten worden… De ouderen moeten zich niet de kaas van het brood laten eten, massaal protest, ze kunnen meer dan ze denken!

   Like

 4. Dit is op Kiezen Voor Vrijheid herblogden reageerde:
  En vanavond zit aartsleugenaar Samsom bij Pauw & Witteman het KABINETS besluit nog te verdedigen ook.

  Like

 5. Sylvia Groot zegt:

  Oudjes die door deze verhuizingen voortijdig overlijden, hebben dat te danken aan moordenaars die dat ‘efficiente’ systeem hebben bedacht.
  En moordenaars dienen te worden berecht.

  Like

  • Lis zegt:

   U hebt helemaal gelijk, mevrouw Groot. Wat hier gaande is, is erger dan erg. Er worden allerlei onzinwoorden aan gehangen, maar het is duidelijk dat ouderen voor de regering hebben afgedaan. Ze mogen creperen.
   Jaren geleden stond er een artikel op Het Vrije Volk over de genocide op jonge autochtonen door het slechte onderwijs at ze kregen; bewust dom houden van jongeren. Dit is net zoiets. Ouderen laten verrekken zodat ze de wens hebben om dit niet meer mee te maken. Ook op andere websites lees je veel commentaar van mensen die aangeven dat ze een pil van Drion willen mocht het bij hen ook zover komen. Er is geen strijdlust meer, men laat het gelaten over zich heenkomen. Ik ben zelf mantelzorger voor mijn oudere moeder; ik hoop dit niet mee te maken. Mijn mond zal ik niet kunnen houden.

   Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Lis: 07.23. uur. Ik herken uw ervaringen. Ben jarenlang mantelzorger geweest, voor mijn moeder en mijn schoonvader. Beiden zijn inmiddels overleden. Tevens bijna 5 jaar voorzitter van een Cliëntenraad van een Woon-Zorgcentrum. Ik heb de afbraak van de Zorg meegemaakt, het is om te huilen. Ouderen die nog een keer per week kunnen worden gedoucht, te weinig handen aan het bed, valincidenten, te weinig personeel in de keuken van het restaurant waardoor veel ouderen het “verkeerde menu”, kregen. Enfin, zo kan ik wel doorgaan. Per 1 juli stop ik als voorzitter, ik raak volkomen gefrustreerd van de hele gang van zaken in de Zorg voor onze ouderen en hulpbehoevenden. Ik heb de stelling, dat de beschaving van een land af te zien is, aan de manier waarop men ouderen en hulpbehoevenden behandeld! En per 1 januari 2015 wordt ALLES nog veel erger, door het afstoten van de Rijksoverheid van taken als Jeugdzorg,Thuiszorg,en Psychiatrische zorg en begeleiding naar de GEMEENTEN in Nederland.

    Like

 6. Avidia zegt:

  De gedachte erachter is: zie eens wat ik voor mijn vaderlanders niet allemaal doe.
  Met klem op NIET ALLEMAAL DOE, en niet wat ik voor mijn Vaderland allemaal doe, want hij doet NIETS voor het Vaderland, wegwezen en nooit meer terug komen en a.u.b. ook van de buis verdwijnen, kan je hoofd niet meer zien!!!!

  Like

 7. Igor Svoboda zegt:

  Ach, dit fascistische kabinet gaat gewoon verder waar Hitler is gestopt, dus het “ausradieren” van de zwakkeren in onze samenleving. Ik heb altijd geleerd, dat je oude bomen niet moet verplanten, want dan sterven ze, zo ook met ouderen en dat weet dit kabinet heel goed.
  Nu zijn het nog de ouderen die men op deze manier in hun ogen humaan om zeep helpt, de volgende stap zullen de Chronisch zieken en gehandicapten zijn.
  Een grote bek hebben over Wilders, maar in feite zelf de grootste bruinhemden zijn.
  Voor deze policor politici heb ik maar 1 woord

  MOORDENAARS

  Like

 8. Ze moeten zich schamen in den haag .
  Die generatie heeft nederland opgebouwd ba de oorlog en dit is hun dank.
  Bedankt den haag dat jullie zo met onze oudeten omspringen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s