De linkse indoctrinatie van de journalisten

Screenshot_6

(Door: Erik60)

Nederland is een democratie. Het staat ons vrij tijdens de verkiezingen om onze vertegenwoordigers te kiezen. Degenen die gekozen zijn, van welke partij dan ook, moeten een regering vormen om het land in goede banen te leiden. Daar worden zij trouwens door het volk voor betaald. En dat volk weet ook graag op een objectieve manier wat er in de politiek gebeurt. Het is daarvoor afhankelijk van de schrijvende, beeldende en sprekende pers. En hier wringt het schoentje in Nederland. De meeste journalisten bekennen kleur in hun artikelen of reportages. Velen lopen als hondjes achter gekozen volksvertegenwoordigers aan. Politieke journalisten moeten dit doen om onze gekozenen te interviewen en om hen uitspraken te ontfutselen, waardoor ze de voorpagina of het hoofditem van het nieuws halen. Maar veel verslaggevers zijn selectief in het brengen van nieuws. Dan heb ik het over de journalisten die heulen met de linkerzijde van de politiek. Deze mensen hebben maar één visie. En dat is ervoor zorgen dat hun partij zo goed mogelijk aan de lezer, luisteraar of kijker voorgesteld wordt. 

De partij die ze verafgoden, is hen van huis uit meegegeven of tijdens de studies opgedrongen. Het is een publiek geheim in Nederland dat de meeste journalisten links zijn. Tijdens de studie word er voornamelijk door de docenten op aangedrongen dat rechts fout is. Links is goed en de multiculturele samenleving die ons door links is opgedrongen ook. Tijdens mijn studie vergeleek mijn docent het tijdperk van Bill Clinton met het tijdperk van koning Arthur in het verleden. Hij omschreef het tijdperk van Clinton (waarin ik toen studeerde) als de hemel op aarde. Hij opperde dit, omdat Clinton links was en in zijn ogen moet koning Arthur ook links geweest zijn.

De grootste, en bovendien de meeste, partijen in Nederland zijn links. Daarom zijn veel journalisten afhankelijk van deze mensen. Je bijt de hand niet, die je voedt. Veel journalisten zijn afhankelijk van de goodwill in de politiek en een kritisch artikel of een kritische reportage over een van die partijen kan je al gauw zuur opbreken.

Een goede journalist loopt niet aan de leiband van links of rechts. Hij of zij brengt objectief nieuws en stelt kritische vragen aan degenen die door het volk verkozen zijn. De politiek beheert in feite het geld van de gewone burger. Daarom is het niet meer dan normaal dat zij rekenschap aflegt over wat er met dat geld gebeurt. Daar heeft de burger recht op. Alleen al voor het feit dat de werkenden de helft van hun loon aan de staat afgeven. Spijtig genoeg gebeurt dit maar heel mondjesmaat dat een minister openheid geeft over de verspilling van miljarden. Zo heeft de politiek miljarden euro’s gegeven aan Griekenland, tegen de wil van het volk. Terwijl dit wel het geld van het Nederlandse volk is. Zij heeft het recht om te weten waarom het kabinet dat doet. Terwijl zij ook het recht heeft om te weten wat er met de miljarden van ontwikkelingssamenwerking gebeurt. Heel veel zaken worden niet naar boven gebracht door de journalisten. Neem nu de 150 miljoen euro die door de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking  Ploumen aan Soedan gegeven wordt ten gunste van een dictator die zijn eigen volk afmaakt. Het kabinet wilde dit stilhouden. Gelukkig is het dan toch uitgekomen. Veel kritische stemmen in de linkse kranten of op de linkse radio en televisie heb ik niet gehoord. Gelukkig bestaat er internet en kunnen we ook objectief nieuws lezen.

Jan met de pet is niet zo dom als sommige journalisten denken. Kijk maar eens naar de schrijvende pers.  Kranten verliezen steeds meer lezers. O ja, misschien is dit ook te wijten aan het internet, zoals de kranten opperen. Welke kranten verliezen lezers? Juist, de linkse kranten. Jarenlang hebben zij het volk hun linkse mening opgedrongen en hun linkse vertegenwoordigers de hemel in geprezen. Maar met de nieuwe eeuw kwam ook het internet en kon Jan met de pet ook de andere kant van de medaille lezen.  Mensen die graag de rechterzijde wilden lezen, konden dit nu plotseling wel. Zij dumpten hun linkse krant en zochten hun zijde van het nieuws op internet.

Toch hebben nog veel journalisten het niet begrepen. Kijk maar eens naar de regionale kranten. Ik als onafhankelijk verslaggever schaam me soms voor mijn collega’s. Hoe wethouders en burgemeesters  gespaard worden in de regionale pers. Dit is een schande. Ik geef u een klein voorbeeld uit een regio die voor veel Nederlanders niet echt belangrijk is.

Neem nu de stad Hulst in Zeeuws-Vlaanderen. Daar hebben ze de nieuwe Bierkaai (een wooncomplex met een historische vaargracht) gerealiseerd. Die nieuwe Bierkaai is ontwikkeld met geld van de zorg.  En dit heeft de Hulsterse politiek in alle stilte beslist. Men noemt dit achterkamertjespolitiek. Met alle gevolgen van dien voor de ouderen en gehandicapten. Waar ze vroeger wel recht op hadden, wordt hen nu geweigerd. Dit komt omdat het geld op is. Er is niks meer te geven. De ouderen worden door dit beleid in de kou gezet. Terwijl zij jarenlang zowel gemeentebelasting als loonbelasting betaald hebben.  Op de nieuwe hordes asielzoekers die de stad overspoelen, wordt niet bezuinigd. Zij krijgen alles wat hun hartje begeert van het gemeentebestuur. Lees of hoor je daar iets over in de regionale media? Neen, want de regionale media zijn erg links.  Bovendien werd het geld dat van de zorg naar de Bierkaai vloeide, goedgekeurd door het landelijk PvdA-bestuur. Hier was een rol voor de pers weggelegd. Een objectieve journalist zou dit tot op het bot uitspitten om de waarheid naar boven te krijgen. Niks van dit alles. Ze zijn bang om hun baan te verliezen. Want in de regionale politiek belt de betreffende wethouder of burgemeester naar de krant om het ontslag te eisen van de betreffende journalist die het aandurfde een kritisch artikel te schrijven. U moet goed weten dat sommige van deze politiek actieve gemeentewethouders doorstromen naar de landelijke politiek. Zij die van deze macht geproefd hebben, weten hoe ze het spel moeten blijven spelen. En daarom zal het er in de landelijke politiek niet anders aan toe gaan dan in de gemeentelijke politiek.

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, Linkse Kerk, mainstream-media, Nederland, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op De linkse indoctrinatie van de journalisten

 1. Jean zegt:

  Het zijn gekken die dergelijke linkse brol lezen en er ook maar 1 eurocent aan verknoeien, de rotzooi niet lezen en niet kopen brengt zode aan de dijk want dat doet die linkse reetlikkers snel van gedachten wisselen, door de brol niet te kopen komt hun postje in gevaar.
  In Vlaanderen dalen de verkoopcijfers van die linkse troep spectaculair en zo hoort het ook, voor mij mogen ze die allemaal de straat op flikkeren want daar is niets aan verloren.

  Like

 2. William zegt:

  Wat kun je er aan doen is de vraag, Links is in alle lagen van het bestuur zo zwaar vertegenwoordigd dat er nauwlijks nog van Demokratie gesproken kan worden.
  Ook de school en Universiteit is een bastion van de Linkse kerk. Ik zie dat aan mijn eigen kinderen.
  Ze hebben allebij een goede opleiding gekregen, maar leraren kunnen het niet laten om ze ook op Politiek gebied te brainwassen.Het item politiek zou per wet verboden moeten worden op scholen,te bepreken,door onderwijsers
  Die politiek hebben ze niet van mij,mijn dochter is geluikkig wat meer realist, maar mijn zoon is een verloren zaak. Ook zijn vriendinnetje is als een tomaat zo rood. Je kan er niks van zeggen wandt dan zie je je kinderen al niet meer.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Bedankt Eric60.

  Artikel van een pracht vrouw Pamela Hemelrijk, gedateerd maar nog steeds uiterst actueel van inhoud.

  Het moet er maar eens uit, op de valreep van het ouwe jaar: de machtigste lobby voor dit Paarse kabinet is de pers, en de parlementaire pers in het bijzonder. Daarom zit dit Paarse kabinet er nog steeds, terwijl het in een fatsoenlijke democratie al tien keer zou zijn gevallen.
  Er is wel eens onderzoek verricht naar het stemgedrag van sjoernalisten: tweederde stemt `links’, zo bleek daaruit. PvdA dus, aangevuld met een handjevol Groen Links- en SP-stemmers. Eenderde stemt `midden’, en onder dat midden moet u uitsluitend D66 verstaan. Want de aanhang van de VVD en het CDA was niet meetbaar. Die partijen scoren nul, onder sjoernalisten. Niettemin gaat er een hoongelach op als je oppert dat hun berichtgeving vooringenomen is. Hoe kom je dáár nou bij!

  Maar het is natuurlijk doodgewoon waar. De indoctrinatie begint al op de School voor Journalistiek. Een collega van mij heeft het eens gewaagd om daar een werkstuk te maken over de VVD. Hij stemt geeneens VVD, maar alleen het feit al dat hij dat onderwerp had gekozen, maakte hem tot de risee van de klas. De docent kreeg een lachstuip: `Hahahaha’, bulderde hij. `Een werkstuk over de VVD! Nou, dáár zullen we wel gauw mee klaar zijn!’

  Bij de NRC was het algemeen bekend dat je niet naar een plek op de parlementsredactie hoefde te solliciteren als je geen lid was van de PvdA. Zo bang waren ze daar om per abuis een andersdenkende in hun gelederen binnen te halen. Als ik lieg, lieg ik in commissie, want mijn ex-hoofdredacteur, die jaren bij die krant heeft gewerkt, die zweert het bij hoog en bij laag. Maar nu de PvdA aan de macht is, zijn de rooie media een regelrecht gevaar voor de democratie geworden. Lees verder >>>

  http://www.roggker.isgezond.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=304850

  Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  Prima artikel. Maar het RODE GESPUIS is al aan het infiltreren, sinds 1968! De RODEN namen afstand van de gematigden binnen de PvdA, waaronder “vadertje Drees”. De TOMAATRODE HORDE kreeg het voor het zeggen binnen de PvdA, en de goede oude Drees, bedankte voor de RODE BOJAREN CLUB PvdA. Daarna kwam het spel op de wagen, deze RODEN gingen voortvarend aan de slag, met hun “mars door de insituties”. Eerst kwam het Onderwijs aan de beurt, en de UNIVERSITEITEN, daarna het zgn. middenveld, en de hele ambtenarij. De Pers werd ook ingenomen door de RODEN, zodat ze hun VUILIGHEID 24/7 konden gaan spuien. Helaas is het al veel te ver gekomen.

  Like

 5. louis-portugal zegt:

  Den Uyl heeft een grauwe linkse deken over Nederland gelegd.
  Als je er iets over zei was je “niet politiek” correct, ook zo´n linkse term.
  En “niet politiek correct” leek wel op een erg besmettelijke ziekte.
  Langzaam begint die grauwe deken een beetje open te breken, hetgeen vooral komt door internet.
  Het zal nog een hele tijd duren omdat het verreweg grootste gedeelte, van door de gemeenschap betaalde mensen,, door een meer reële verdeling van het volk vertegenwoordigd wordt.
  Ik kan me nog herinneren dat men bij de PVDA blij was dat veel scholieren links stemden want dat was de toekomst.
  Goed georganiseerd door rood al die mensen op die controleposten.

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Precies Tom.
  Ik jouw stuk nog niet gelezen toen ik reageerde.
  En dan moet je je voorstellen dat TIEN over ROOD vond dat den Uyl nog niet links genoeg was.
  Van die tien over rood is er gegarandeerd niet EEEEEN die niet goed is voor 1 miljoen €uro behalve dan Lammers want die is al deaud.
  Landgoed van Dam zat er bij of dicht tegen aan.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Leefbaar Rotterdam is een eigen krantje gaan uitgeven omdat de rest van de kranten geschreven worden door de PvdA en dus niet nieuws brengen dat eventueel gunstig zou zijn voor LR. Er moet zelfs een fatwa bestaan bij de AD, dat men daar niet positief over LR mag schrijven.
  Feit is dat LR dus veel geld kwijt is aan een eigen krantje en dus gekleurd nieuws brengt. Om geen andere reden dan dat het journaille alleen ander gekleurd nieuws brengt. En zichzelf dus compleet overbodig maakt. Toch lezen de Rotterdammers (die autochtoon zijn dan) nog steeds de foute kranten en adverteren er soms in. De meeste mensen begrijpen niet dat ze staatspropaganda kopen en zodoende verbetert er niks. Helaas.

  Like

 8. Tempelier. zegt:

  Ik ben zo blij dat mijn moeder van 86 nog zo realistische is, om te zien dat er op de publieke zenders veel aan censuur gedaan wordt. Op je 86 nog PVV stemmen , er is nog hoop !

  Like

 9. Pingback: Hans Janmaat – eerherstel voor een revolutionair | ikwasinharen.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s