PVV-vragen over mogelijk 300 miljoen extra naar Brussel

Screenshot_34Schriftelijke vragen van de leden van Dijck, Madlener en Wilders (allen PVV) aan de minister van Financiën over het bericht “Mogelijk 300 miljoen extra naar Brussel”  (Telegraaf, 24 april 2014)

1.) Klopt het dat het kabinet rekening houdt met nog meer afdrachten aan Brussel bovenop de 8 miljard euro die voor volgend jaar staat begroot?

2.) Kunt u nog eens uitleggen waarom u 8 miljard euro aan Brussel doneert, in plaats van dat geld in eigen land te besteden aan bijvoorbeeld lastenverlichting voor burgers en bedrijven of het niet afbreken van de ouderenzorg?

3.) Wilt u ervoor zorgen dat Nederland zo snel mogelijke de EU verlaat, zodat we weer baas worden over ons eigen land, ons eigen geld en onze eigen grenzen of blijft u liever slaaf van de ongekozen bureaucraten van Brussel?

www.telegraaf.nl

Bron:
PVV
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, PVV. Bookmark de permalink .

26 reacties op PVV-vragen over mogelijk 300 miljoen extra naar Brussel

 1. Monalisa zegt:

  Wij de oudjes halen nog meer de broek riem aan

  Like

 2. Monalisa zegt:

  8 miljard 7,5 miljard vlugtelingen hulp en hoe veel miljard zijn er nodig in nederland voor doe COA’s daar kan toch veel mensen mee helpen en dan hebben het nog niet eens over de slegte hand ophouders.

  Like

 3. lucky bee zegt:

  Dat is het bloed van ons Nederlanders, dat minister Jeroen Dijsselbloem aan Brussel schenkte.

  Like

 4. Cathja zegt:

  Het is goed dat de PVV deze diefstal keer op keer aan de kaak stelt, maar we weten eigenlijk wel welk antwoord Dijsselbloem gaat geven. En als er in de toekomst via andere methodes gerekend zal gaan worden, gaan we wellicht 10 miljard per jaar afdragen (of zelfs nog meer) aan die dieven in Brussel. NOOIT is het genoeg, ALTIJD moet er geld bij, maar hoe lang denken ze dat de burgers van de lidstaten dit nog zullen pikken? We zijn met z’n allen toch niet blind? We zien toch hoe het geld besteed wordt? De meest stompzinnige projecten worden van miljoenen euro’s voorzien en geen hond die er iets aan heeft!
  En wij maar bezuinigen/inleveren!!
  Het is dweilen met de kraan wagenwijd open, want Brussel wil MEER, MEER en nóg veel MEER!

  Er is maar één weg, en dat is SNEL WEG uit die verschrikkelijke EU!!

  Like

 5. Yvonne van Cleef zegt:

  De laatste vraag stellen is hem beantwoorden:Natuurlijk geven zij gaarne ons geld weg om Brussel te plezieren;tenslotte werken ze aan hun eigen gouden toekomstige baan.Begrijpelijk,toch?

  Like

 6. Anneke zegt:

  WEG UIT DIE EU…… Besteed aandacht, dus tijd en geld aan het eigen Nederland…..Aan de BURGERS…!!! “Gaat het met de burgers goed, dan gaat het economisch eveneens (weer) de goede kant op”. Geen valsheid in geschrifte, dus géén waanvoorstellingen dat het nu economisch goed gaat met ons landje. NEE; het gaat helemaal niet goed!!! Politici en de zakenwereld leven in DROMENLAND. De burger kwijnt weg van financiële ellende, gevangen genomen door de OVERHEERSERS van de financiële-satan. Heb zelf netto nog géén €.1000,- maandelijks te besteden, na het overlijden van manlief. “De inkomsten zijn mee-begraven…..”. Ben trots, verdrink financieel nog net niet….Iedere maand is het weer een (nieuwe) uitdaging om me te bedruipen. Wil géén handje ophouden bij familie!!! Vallen de toeslagen weg, dan gaat Anneke eveneens ‘kopje onder’. En met haar, velen velen méér……!!!

  Like

 7. Tempelier. zegt:

  Goede vragen, de antwoorden zullen dan ook wel gelogen worden.

  Like

 8. Tistochwat zegt:

  Gelukkig heeft onze ‘vorstin’ onlangs weer leuke kleding in Brussel kunnen uitzoeken.
  Zij hoeft zich totaal geen zorgen te maken over haar financiële situatie of over haar ‘oude dag’.
  Ach, ja: verschil moet er zijn hè?
  En ze zal wel een nieuw jurkje nodig hebben voor ‘koningsdag’; ze heeft tenslotte vrijwel niets om aan te trekken.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22538370/__Maxima_vergeet_te_tanken__.html

  Like

  • bigljohn zegt:

   Weet je Tistochwat, sommige zaken zijn al zo oud als de weg naar Kralingen. Het geld wat stom is, maakt alles recht wat krom is. De belasting Mafia komt eerst ons geld stelen, en daarna gaat ons kabinet daarmee goede dag en mooi weer spelen. En daarmee is alles wel gezegd.

   Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Het.gaat.maar.door! De ISLAM en deze vuile smerige tyfus EUSSR, maakt mij met de dag kwader. Daarom is de WMO= WEGMETOUDEREN ingevoerd in 2007. Wij dienen de muzelmensen, en andere parasieten uit de hele wereld “aan de vreet”, te houden! En, WE moeten SLAVEN worden van het VIERDE RIJK de EUSSR. En de LUL RUTTE=Vereniging Van Dieven, lacht!

  Like

  • Driek zegt:

   Wij kunnen ons nu wel verschrikkelijk kwaad maken, meneer Hendrix, maar we hebben alleen ons zelf daarmee, want de kwaliteit van ons leven gaat daardoor nog meer achteruit, en die lieden van de EU trekken zich daar geen meter van aan. Mijn grootste ergernis is de alsmaar oprukkende islam, en het blijft mij een raadsel waarom daar geen paal en perk aan wordt gesteld, want uiteindelijk wordt dat onze ondergang. Hoewel ik dat niet mee meemaak, vind ik het reuze erg, dat een heel volk wordt overgeleverd aan dat Mohammedaanse schorremorrie, het is werkelijk niet te bevatten. En hoe kunnen onze bewindslieden, en een man als Rutte die aan het roer staat, deze teloorgang van Nederland ooit goedpraten? Ik snap dat werkelijk niet, want dagelijks lezen wij hoe slecht het met ons gaat, en dat onze kwaliteit van leven zienderogen achteruit holt, Dat kun je toch een heel volk niet aandoen? Ik zal wel weer te simplistisch denken, maar de Nederlander wordt door dit wanbeheer met de dag ongelukkiger. Maar straks, op Koninginnedag, staan er weer een hele boel debielen de koning te bejubelen, het is werkelijk ongelooflijk, niet te bevatten.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Driek jij zegt het raak. maar even wat anders er is een hetze tegen de PVV aan de gang nu weer een weg om de film PVV’er stapt op vanwege Fitna O O de mens laat zich weer misleiden alles gaat ineens beter volgens het kabinet!!! de WW groeit de hypotheken kunnen de mensen niet meer betalen vanwege dat ze naar de bijstand gaan MAAR HET GAAT uitstekend met Nederland.

    Like

   • bigljohn zegt:

    Klopt Monalisa. Het zou weer beter gaan in Nederland, en we zouden de crisis voorgoed de rug hebben toegekeerd. Meer nieuwe auto’s verkocht. Ze hebben wel 3 banken; Een voorbank, een achterbank, en de AmRo bank. Er worden weer meer huizen verkocht; Maar ik hoef gelukkig zo’n hypotheek niet op te hoesten. En toch verraden ze zichzelf die MSM media. Opeens hoorde je op het TV nieuws dat er steeds meer mensen in financiele problemen komen. Dus toch ! Alleen Hans Kazan heeft betere illusies, houd je ook voor de gek, maar daar had je dan wel bewust voor gekozen. Dit in tegenstelling tot dat gelieg via de MSM media, dat een nivo heeft van een Dr. Goebels !

    Like

 10. Tom Hendrix zegt:

  @ Monalisa: 18.59. uur. Natuurlijk beste Monalisa, de RODE HAAN moet Victorie kraaien! De RODE PROPAGANDA gaat maar door, dag aan dag. Het is om te huilen!

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  EU-president Van Rompuy erkent dat Europese verkiezingen zinloos zijn
  chulden eurozone stijgen naar recordhoogte van € 8,9 biljoen – IMF waarschuwt voor torenhoge schulden Europees bedrijfsleven – Econoom: Spanje zal binnenkort een arm land zijn

  EU-president Van Rompuy en EP-voorzitter Schulz zijn buitengewoon tevreden over zichzelf. Ondertussen worden de vele massale volksprotesten in Spanje, waar 50% geen fulltime baan meer heeft en een nieuwe onderklasse is gecreëerd, hard de kop in gedrukt.

  EU-Raadspresident Van Rompuy heeft in een interview erkend dat de Europeaan nauwelijks geïnteresseerd is in de Europese Parlementsverkiezingen, omdat ‘de echte besluiten elders’ worden genomen, en niet in het parlement. Met andere woorden: de Europese verkiezingen op 25 mei zijn inderdaad zinloos, voor de show. Van Rompuy bevestigt hiermee wat critici al jaren zeggen, namelijk dat de EU een door een autoritair eliteclubje geregeerde schijndemocratie is. Ondertussen zijn de schulden van de overheden en bedrijven in Europa naar recordhoogtes gestegen.

  Op de vraag waarom er zo weinig interesse onder de Europese bevolking voor de verkiezingen is, antwoordde Van Rompuy: ‘Sinds 1979 nemen steeds minder mensen aan de verkiezingen deel, dus lang voor de financiële crisis en ook de eurocrisis. De burgers waren niet zo geïnteresseerd omdat het hun dagelijks leven niet beïnvloed heeft.’

  ‘Grote besluiten vallen elders’

  Vandaag is dat anders, reageerde de Süddeutsche Zeitung. Van Rompuy: ‘Ja, Europa verandert ons dagelijkse leven. En natuurlijk speelt het Europese Parlement een belangrijke rol, op zijn laatst sinds het Verdrag van Lissabon (dat onlangs voor de zoveelste keer gebroken werd, deze keer door het aantal EU-Commissarissen naar 28 te verhogen. Jaarlijkse extra kosten: € 80 miljoen (8)). Maar de burgers weten ook, dat de grote besluiten niet enkel in het parlement vallen, maar ook elders.’

  Gevraagd naar waar die grote besluiten dan wel worden genomen, zei Van Rompuy: ‘In de Europese Raad, onder de staats- en regeringsleiders. Dit onderscheid tussen het parlement en degenen die echt besluiten is de burger heel duidelijk.’

  Burger krijgt geen invloed

  De suggestie van de SZ dat de Europese burgers ook maar enige invloed zouden moeten krijgen op wie de volgende Europese (Raads)president wordt, verwees de Belg onmiddellijk aar het rijk der fabelen:

  ‘Ik ben geen fervente aanhanger van het idee om topkandidaten (te presenteren). Dat zal, voorzichtig gezegd, het gedrag van de kiezers niet veel beïnvloeden. De verkiezingsuitslag hangt van veel andere factoren af, van nationale gevoeligheden, die niets met Europa of topkandidaten te maken hebben.’

  ‘Het maakt niets uit of de kandidaat een Duitser is. Het gaat om totaal andere vragen: kan een politicus uit het Zuiden de chef van de commissie worden? Of uit een land, dat het euro-reddingsscherm zojuist heeft verlaten?’ legde Van Rompuy uit. ‘Kan het een kandidaat uit een niet-euroland zijn? En vergeet u niet dat we een gelijkmatige verdeling tussen mannen en vrouwen willen.’

  ‘Europa afhankelijk van financiële markten’

  Over de huidige crisis: ‘Europa is anders. Er zijn 28 hoofdsteden, sommige belangrijker dan andere. En dan zijn er de Europese instellingen. Tevens zijn we afhankelijk van de financiële markten. In het begin van de crisis hadden we vaak de indruk dat de markten in de ruimtes waar wij besluiten namen aanwezig waren…’

  Zoals we al vaker uitgebreid hebben laten zien fungeert de EU als een machtige lobbyorganisatie voor de grote politieke partijen, financiële industrie en multinationals. Dit blok spiegelt de Europeaan voor dat ze zelf hun lot kunnen bepalen, terwijl ze er in werkelijkheid nul komma nul invloed op hebben.

  Parlement enkel om nationale politici te spekken

  Van Rompuy verdient enig krediet nu hij feitelijk erkent heeft dat het Europese Parlement geen enkele macht heeft. Waarom het dan toch maar liefst 751 leden telt? Omdat het parlement enkel bedoeld is om leden van de nationale partijen een dik betaalde functie te geven.

  Opheffing van dit volkomen nutteloze parlement zou honderden miljoenen euro’s per jaar schelen, maar dat zou betekenen dat Brussel definitief zijn masker moet laten vallen, en erkennen dat de EU in werkelijkheid door een ongekozen autoritair eliteclubje wordt geregeerd, dat enkel zijn eigen globalistische belangen nastreeft en zich niets aantrekt van wat de gewone man wil.

  Beleid dat niemand wil

  En zo worden er deals gesloten met omstreden multinationals zoals Monsanto, worden miljarden uitgegeven om failliete banken overeind te houden, wordt zonder enig mandaat onderhandeld over vrijhandelsverdragen met verstrekkende gevolgen voor de werkgelegenheid en volksgezondheid, worden de lidstaten verplicht hun grenzen voor nog meer moslimimmigranten te openen (2), en bemoeit men zich op zowel achterbakse als gevaarlijke wijze met de interne aangelegenheden van andere landen, zoals Oekraïne.

  Onderzoek EP: Eurosceptici maken geen kans Lees verder >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/04/EU-president-Van-Rompuy-erkent-dat-Europese-verkiezingen-zinloos-zijn

  Like

  • Marijke zegt:

   Hier zakt je de moed toch van in de schoenen.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Tsja Marijke af en toe heb ik ook de neiging om de handdoek in de ring te gooien, kotsmisselijk wordt men van de dames en heren die zich politici noem.

    Like

  • Yvonne van Cleef zegt:

   Dus,als wij het hier bij laten zitten:volstrekt zinloos!Is er nu nergens een goede advocaat die van wanten weet en onze regering en hun companen in Brussel van hun functie kan ontmantelen?Waarom zou je betalen om honderden oplichters in luxe en weelde te laten baden?Terwijl ze je langzaam kapot maken;daarna neemt het criminele tuig achter de schermen het over,waaronder alle Bilderbergers,dus ook het koninklijk huis!Dit moeten we stoppen,nu!We zijn toch niet gek?Als we hudje bij mudje leggen,moet het mogelijk zijn,toch?Maar waarom komt Geert hier niet mee,als het toch geen bal uitmaakt,die verkiezingen?Ik had dit trouwens vorige week al onder ogen gekregen,wordt nu nog eens bevestigd!Iemand nog goede ideeen?We kunnen dit niet laten voortduren;daarmee tekenen we ons eigen doodvonnis!

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Yvonne, ook koningin Beatrix, ooit prinses glimlach genoemd deed een paar jaar geleden een kersttoespraak houden waarop Geert Wilders als enige, terecht commentaar op gaf. Beatrix haalde haar stokpaardjes van verdraagzaamheid en de broekriem wat strakker aantrekken, terwijl mevr. Lippe von Biesterfeld bijna 1 miljard op haar rekeningen bijgeschreven krijgt.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Peterselie1: 20.09. uur, op 24/4. Ik ben het met je eens, Peter. De hele EUSSR is gewoon, de opvolger van het Derde Rijk, van Adolf Hitler. De EU is het VIERDE RIJK, het is “DE HOER VAN BABYLON”. Frappant is, in deze queeste, dat voor het Europese Parlementsgebouw een beeld staat, van een STIER, met op de rug EEN VROUW. Kijkende naar de Openbaring van Johannes, laatste Bijbelboek, staat daar exact dit BEELD BESCHREVEN. Of dat toeval is?

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom ben het met je eens, de EU is het vierde rijk en bijna tot volmaking gekomen alleen nog even afrekenen met de Euro-criticasters. Privacy stelt niets meer voor alles is bekend over de EU burgers en een open boek voor de instellingen die hierbij belangstelling voor hebben, ik durf gewoon te stellen dat de EU de voormalig Oost Duitsland voorbij is gestreefd in het bespioneren van haar burgers. “voor het Europese Parlementsgebouw een beeld staat, van een STIER, met op de rug EEN VROUW. Kijkende naar de Openbaring van Johannes, laatste Bijbelboek, staat daar exact dit BEELD BESCHREVEN” Tsja Tom ben niet zo een bijbel-kenner en durf hierover geen zinnige uitspraak te doen, frappant en erg cynisch zou het zijn als dit géén toeval is Tom, zeker zou dit beeld dan een lange neust tegen de EU burgers doen trekken. Ook het uiterst onbetrouwbare CPB zet op commando van de regering Nederland voor paal met voldongen feiten te maskeren.

    http://www.waarinholland.nl/economische-herstel-cpb-bleek-pure-verkiezingspropaganda/#sthash.7vCyWgSf.dpuf

    Like

   • Monalisa zegt:

    Tom nog een mooie hij heeft ze niet allemaal liegen en ze mogen nog blijven zitten ook moet jij het eens doen bij de belasting dan weten ze je wel te vinden nederland corrupte land.
    http://www.telegraaf.nl/feed/22550893/__Bonnetjes_nog_niet_gevonden__.html

    Like

 12. Edwin Lauxen zegt:

  Over de Rijn trappen die Gasten, wat doet Mark Rutte nu in het Friese torentje in Den haag 😉

  Like

 13. Avidia zegt:

  Tistochwat zegt:
  24 april 2014 om 16:17
  Ze hoeven moeten ook belasting betalen, of toch niet, nee, toch maar niet, wij onderhouden hen wel, met hun miljoenen op de bank!!!

  Like

 14. Avidia zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22538370/__Maxima_vergeet_te_tanken__.html
  Ik had haar mooi laten staan of tegen betaling wat benzine geleverd,

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s