PVV: ZET SOMALISCHE PIRATEN SNEL UIT

Screenshot_18

Vragen van het lid Fritsma (PVV) aan de staatssecretaris van V&J over de asielaanvraag van Somalische piraten (*)

1.) Is het waar dat Somalische piraten die in ons land een gevangenisstraf uit hebben gezeten asiel hebben aangevraagd? Zo ja:

2.)Kunt u garanderen dat deze criminelen geen verblijfsvergunning krijgen en z.s.m. worden uitgezet? Zo neen, waarom niet?

3.)Erkent u dat het waanzin is dat iedereen ter wereld die dat wil toegang kan krijgen tot de Nederlandse asielprocedure? Zo neen, waarom niet? Zo ja, bent u bereid om er voor te zorgen dat Nederland niet langer gebonden is aan het vluchtelingenverdrag en aan Europese richtlijnen die dit voorschrijven?

4.)Kunt u garanderen dat niet meer Somalische piraten in Nederland hun straf uit kunnen zitten teneinde te voorkomen dat ze hier door asielprocedures vervolgens kunnen blijven? Zo neen, waarom niet?

 (*) NOS teletekst 25-4-14

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

26 reacties op PVV: ZET SOMALISCHE PIRATEN SNEL UIT

 1. fleckie zegt:

  de ‘listigheid’ van dat soort mensen mag NIET onderschat worden!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Hoe hebben deze piraten het gore lef om asiel in ons land aan te vragen, en waarom heeft onze overheid niet meteen uitzetting van deze lui geregeld? Asielaanvragen zouden meteen afgewezen moeten worden! Eerst crimineel gedrag vertonen tegen onze burgers, opgepakt worden, en dan proberen op onze kosten hier een schitterend leventje te gaan leiden?

  Schande, schande, dat ze al niet het land uitgezet zijn!!

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Oh? Ze hebben in Nederland een gevangenisstraf uitgezeten en op grond dààrvan vragen ze asiel aan?
  Zou bijna grappig genoemd kunnen worden als het niet zo treurig was!
  Maar het is dan toch ook van de zotte, dat daar nog serieus op ingegaan wordt! -Vroeg me nog af, hoe het miezerige mannetje Pechtold tegenover zoiets staat……

  Like

  • Harry zegt:

   Idioot links Nederland is van mening dat als iemand van veertig hier meer dan een jaar gewoond heeft – al is het in de nor – dat ie dan nooit meer kan wennen in het land waar ie die andere 39 jaar vertoefd heeft en daarom recht heeft op asiel .
   Zo overtuigd zijn ze van de zegeningen van onze heilstaat .
   Inderdaad Theresa , het zou om te lachen wezen als we straks niet weer met een zwerm van die krengen opgescheept zaten .
   Of zouden ze speciale vaardigheden hebben waar ons land grote voordelen uit kan behalen ?
   Ben bang van niet , stelen , schieten , moorden en verminken , kan elke moslim .

   En die bui dat ze hier asiel aan zouden gaan vragen , hebben we allang voorzien toen we hoorden dat ze hier hun gevangenisstraf uit zouden gaan zitten .
   Wij WEL !

   En de overheid ? : Eh …. nee , dat hebben we niet zien aankomen ………………..
   Nee , nee , een geheel nieuwe ontwikkeling …………………

   Like

 4. Peter Klaasing zegt:

  Ben erg benieuwd of wij hier ook antwoorden over krijgen, net zoals op de PVV vragen aan minister Dijselbloem.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Pardon. mag hij dat wel zeggen en wilders niet wat een hypoctiet

  Like

 6. maria zegt:

  En die andere tienduizenden Somaliërs, zijn dat allemaal “vluchtelingen”? Ze gaan wel op vakantie naar Somalië dus zo bar en boos is het daar niet. Een van de “Vluchtkerk”-vrouwen vertelde dat ze zich in Somalië eenvoudigweg had aangemeld bij een plaatselijk UNHCR kantoortje en dat ze binnen no-time in NL was. Gek genoeg kreeg ze geen asiel en werd ze door het falende beleid ook niet teruggestuurd. De vraag blijft wat dat UNHCR-kantoor daar buiten oorlogsgebied eigenlijk doet. Het gaat allang niet meer over vluchtelingen maar over Europa overspoelen. Die piraten hadden zich een boel moeite kunnen besparen!

  Like

 7. Jade zegt:

  Zelfs iemand van de VVD wordt wakker…
  Misschien ivm de verkiezingen 22 mei???
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2014/04/vvd-weg-met-asieltuig

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Dat dat uberhaupt nog mogelijk is voor dat schorem;onbegrijpelijk!Kun je zien wat voor een door en door verrot bestuur we hebben!Samsom heeft zeker op humane gronden hun familie ook al uitgenodigd?Wat een takkeland!

  Like

 9. Tom Hendrix zegt:

  Let maar op dat ze het nog gaan krijgen ook. Misschien sputtert de VVD, voor de vorm nog even tegen, maar als de PvdA eist, dat deze UITVRETERS van piraten een verblijfsvergunning dienen te krijgen, dan bindt de VVD in, want het pluche is belangrijker dan principes! O ja, en van D66,CDA,GL, mogen ze natuurlijk ook blijven!

  Like

 10. lucky bee zegt:

  Vroeger worden piraten opgeknoopt als ze gepakt worden.Is dat ongerecht?

  Like

 11. Monalisa zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/22554381/___Hoge_boete_lekkende_PVV-ers___.html

  De rijp loopt vol met domme Hollanders die op 22 mei weer hun stem op de verkeerde partij laten gelden.

  Like

 12. marie zegt:

  Al een aantal maanden geleden stond er in de NRC een klein bericht over de asielplannen van het het tuig. Van die groep van 11 waren er al een paar vervroegd vrijgelaten op voorwaarde dat ze ophoepelden. Op onze kosten natuurlijk. De rest die bereid was de straf uit te zitten MOCHT daarna asiel aanvragen. De brutale schofterigheid is dus van beide kanten, de piraten zelf, en de onverlaten die zo´n voorstel hebben gedaan. Ik was toen al ontploft, en het verbaast me dat niemand anders dat bericht toen heeft opgemerkt. Voor wie toegang heeft tot de archieven van NRC, dit is een zoektochtje waard.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Marie Waarom vind jij het vreemd dat de Somaliërs direct hier asiel hadden gevraagd? Ze verwachten een geweldige toekomst ver van hun Heimat: 1) leven op andermans kosten; de idioten die ze naar binnen lieten, 2) onuitputtelijke voorraad aan vrouwen en kleine meisjes om te verkrachten (hun zwarte geslacht is moeilijk te verzadigen. Plassen en verkrachten zijn bij mensen van hun soort hetzelfde), 3) netwerken met andere Somaliërs en een aansluiting vinden bij een bende en dan linea recta de drugshandel in, 4) de eerste ‘Ferrari’
   NIET SLECHT VOOR MENSEN DIE NET UIT DE WOESTIJN KOMEN!

   Like

 13. rotronica zegt:

  Hiervan zal nu toch wel geleerd worden? Piraten nooit meer meenemen naar NL, want dit verwachtte ik al. Daar hoef je echt niet slim voor te zyn om dat te bedenken.

  Like

 14. Thomasson zegt:

  Het liefst smijt ze halverwege de Atlantische Oceaan de vliegtuig uit. Dat spaart de lege staatskas behoorlijk wat ‘doekoe’. Bij de Russen waren ze allang gelukkige ‘Goelang bewoners’.

  Like

  • delamontagne zegt:

   als je dit ziekelijke NL-se gedoe toch vergelijkt met hoe b.v. Russen dit aanpakken. Ik wil wedden dat op die NL-se marine-schepen, die dat tuig gevangen namen ook de ÄSIEL-vraag-formulieren”, klaarlagen. Uiteraard in ,t Arabic.
   NEE , dan de Russen, die pakken ,t anders aan:::::::::::

   Like

 15. paul zwueste zegt:

  Gewoon waanzin!

  Like

 16. Palcali zegt:

  zijn ze nu in november 2015 al uitgezet, ik hoor er niets meer over

  Like

 17. Jules Vismale zegt:

  Dat piraten zelfs worden misbruikt door andere schurken via oud bijgeloof bewijst dit verhaal uit Dagobert Duck, “Het geheim van de Griezelgor zeestraat’ en waarvan de samenvatting ongeveer zo ging:

  Donald gaat samen met zijn neefjes naar Oom Dagobert toe om te vragen of die nog een baantje voor hem heeft. Donald is tenslotte net via een avondcursus detective geworden, overigens tot grote ergernis van zijn neefjes, omdat hi hen hiermee constant lastig valt! Oom Dagobert zegt echter dat hij al hele goede detectives in dienst heeft en dus geen werk voor hem heeft.
  Op zijn kantoor hoort Oom Dagobert, tot zijn grote schrik, van zijn personeel dat er weer een schip van hem op de klippen in de Griezelgor zeestraat gelopen is. Het schip vervoerd namelijk, net als de andere schepen, een lading goud uit zijn goudmijnen in Alaska.
  Net als Donald beweert dat hij dit wel uit kan zoeken wat daar aan de hand is, komen de kapitein van het schip ‘De Onoverwinnelijke’ en de detective van Oom Dagobert het kantoor binnenlopen. Ze zijn allebei vreselijk bang van wat ze in Canada op het schip gezien hebben, in de vorm van een vreselijke spookpiraat, en ze komen onmiddellijk ontslag nemen. Donald verjaagd hen hierna zelfs met boegeroep.
  Oom Dagobert huurt uiteindelijk Donald en de neefjes alsnog in om uit te zoeken wat er precies gaande is bij de vuurtoren. Donald, Kwek en Kwak gaan met het vliegtuig naar het noorden om aan boord te gaan bij het volgende schip, de ‘S.S. Duitendroom’, dat goud vervoert en daar op onderzoek uit te gaan.
  Oom Dagobert en Kwik willen op hun beurt de wrakken van de vergane schepen bekijken. Per watervliegtuig komen ze bij de wrakken en ze zien tot hun verbazing dat de kluizen van de vier schepen, die daar gezonken zijn, allemaal zijn leeggeroofd. De detectives van Oom Dagobert hebben daarvoor alleen vingerafdrukken van een onbekend wezen gevonden.
  Ze gaan hierna kijken bij de vuurtoren die bij de Griezelgor zeestraat staat en de vuurtorenwachter komt naar hen toe. Hij zegt dat hij Pieter Jansen Koen heet en hij heeft een grote rode baard en draagt handschoenen, overigens tot grote verbazing van Kwik. Hij zegt dat het lijkt alsof hij af en toe een geest boven het water ziet verschijnen.
  Een legende vertelt dat eeuwen geleden het schip van Kaper Klauw, een wrede piraat met een angstaanjagend gezicht, in de Griezelgor zeestraat vergaan is en dat zijn geest hier nog rondwaart. De vuurtorenwachter heeft niettemin helpers die er precies zo uitzien als de vuurtorenwachter zelf en zij dragen ook handschoenen. Oom Dagobert besluit een tijdje in de vuurtoren te blijven om te kijken of hij de geest van de spookpiraat alsnog te zien krijgt.
  Hij besluit het schip, ‘de S.S. Duitendroom’, dat een lading goud vervoert, te laten komen om de geest uit zijn tent te lokken, iets waar de wachters aardig lijken te waarderen. Hij stuurt daarom een telegram naar Donald die aan boord is van ‘de S.S. Duitendroom’ om de koers naar de Griezelgor zeestraat te verleggen wat deze dan ook meteen uitvoert.
  Kwik gaat in de vuurtoren op onderzoek uit en hij ziet nog meer helpers van de vuurtorenwachter en zelfs een emmer vol met scheermesjes terwijl die allemaal gewoon baarden hebben. Hij vindt daarna een berg goudstaven, overgoten met chocolade, en hij waarschuwt onmiddellijk Oom Dagobert die aanvankelijk nog niets doorheeft.
  Samen willen ze vluchten maar de mannen in de vuurtoren komen daarachter nemen hen, na een gevecht met eten gooien, toch gevangen. De mannen blijken niemand anders dan de Zware Jongens te zijn! Ze hebben keihard moeten werken in de vuurtoren (eigenlijk zijn ze alleen maar actief als het om stelen en roven gaat) om genoeg geld te hebben om de vuurtoren in handen te krijgen en het goud te kunnen stelen. Ze kunnen met het goud dat ze geroofd zullen hebben hun schulden afbetalen en hun lievelingsdieren voorzien van gouden kooien.
  Donald ontdekt op zijn beurt op ‘de S.S. Duitendroom’, vingerafdrukken van een soort dat hij nog nooit gezien heeft en licht dan Kwak en Kwek in. Een matroos, die er net zo uitziet als de valse vuurtorenwachter, vertelt de anderen op het schip over het spook van de Griezelgor zeestraat, iets wat nogal wordt gewantrouwd door de neefjes. Hij vertelt dat de enige manier om aan de geest te ontsnappen is om van boord te springen. Donald ontdekt nochtans dat die matroos, eveneens een Zware Jongen, de vreemde vingerafdrukken maakt met zijn handschoenen en de eerstgenoemde tijdelijk uitschakelt met een emmer water
  Als ‘de S.S. Duitendroom’ bij de vuurtoren van de Griezelgor zeestraat aankomt, verwachten Kwek en Kwak een signaal van Kwik. Omdat dat signaal begrijpelijk niet komt, roeien ze met een sloep naar de vuurtoren toe dat ze voelen dat er iets niet in de haak is.
  De Zware Jongens hangen boven op de vuurtoren een ijzeren geest in de straal van het licht, waardoor de schaduw van een piraat, Kaper Klauw, van verre te zien is. Donald en de matrozen van de boot denken inderdaad dat de geest boven de zee hangt. Donald springt daarna direct van angst overboord. De rest van de bemanning blijft aanvankelijk nog, maar als de Zware Jongens een piratenschip vanuit zee naar boven laten komen, met Kaper Klauw daarop, schrikken die natuurlijk ook enorm en zij springen op hun beurt angstig overboord.
  Donald zwemt bij puur toeval net boven het piratenschip schip dat omhoog komt en hij komt vast te zitten in de touwen van het zogenaamde wrak. De ene Zware Jongen, die verkleed als matroos aan boord was gebleven van ‘de S.S. Duitendroom’, laat het schip op de klippen lopen, net als de andere goudschepen.
  De Zware Jongens verlaten hierna de vuurtoren op zoek naar het goud in het schip. Kwak en Kwek komen echter ongemerkt in de vuurtoren, zij schakelen de enige overgebleven Zware Jongen uit en ze bevrijden Oom Dagobert en Kwik. Ze seinen naar de marine voor hulp die inderdaad naar de vuurtoren toe varen.
  Donald bevrijdt zich daarop uit zijn touwen en hij ontdekt dat het spookschip van rubber is en dus opgeblazen word door de Zware Jongens. De marine arresteert meteen de Zware Jongens die opeens vreselijk gaan huilen omdat hun pallen zijn mislukt, overigens tot grote woede van Dagobert.
  Donald komt dan ongemerkt aan boord van het marineschip met Kaper Klauw in zijn handen, een rubberen piraat die iedereen de stuipen op het lijf moest jagen, waardoor iedereen; de kapitein, de matrozen, de Zware Jongens en Dagobert hierdoor erg schrikken!
  Ze denken namelijk dat de echte geest van Kaper Klauw is verschenen en zij springen dan allemaal doodsbang van het schip af, recht de zee in, overigens tot grote verwondering van Donald!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s